Amerikaya geldikten sonra birçok defa kimlik göstermeniz gerekecektir.
Sigara veya içki al?rken, bara girerken, polis durdurdu?u zaman, banka hesab? açarken, i?e girerken velhas?l defalarca kimli?e ihtiyac?n?z olacak.
Normalde bu mevzular için elinizdeki tek belge pasaportunuz.
Amma velakin; pasaport ufak tefek bir?ey olmad??? ve yaz?n pasaportu koyacak mont vs. giymedi?imiz için pasaport ta??mak tam bir eziyete dönü?üyor.
Çözüm var m??Tabii ki.
Yukar?da bahsetti?im bütün gerekçeler için Amerikal?lar sürücü belgelerini kullan?yorlar.
Ee biz de alal?m ?u ?eyden derseniz en iyi ihtimalle 3-4 hafta sürüyor.Girece?iniz s?navlar falan filan derken...Zaten kalaca??m?z 2-3 ay.
Nap?yoruz; pasaportumuzu ve DS belgemizi alarak hemen bulundu?umuz eyaletteki en yak?n "Department of Motor Vehicle (DMV)" ofisine gidiyoruz.
"Abi bana ordan bi tane "Non-Driver ID" verirmisin?" dedikten sonra 20-25 dolar? kendilerine veriyoruz ve bitti.Hemen o an veriyorlar.
Yok abi kals?n diyorsan?z.Benim gibi pasaportu ta??y?m derken kaybedip 130 dolar bay?l?rs?n?z yenisi için konsoloslu?a, u?ra?t???n?z da cabas?.
"Eee pasaporta sahip ç?kamayan salak buna da sahip ç?kamaz." diyorsan?z, Amerika'da belge kaybettikten sonra yenisini almak hem ucuz hem çabuk.
Mesela, ehliyetini kaybeden bir Türk kamyoncuyla gittik, hemen 10 dolara yenisini verdiler.
"Ama ben illa da araba sürcem. Sürmeden dönersem yuh olsun lan bana." diyorsan?z.Kolay? var.
!!!Uluslararas? Sürücü Belgesi!!!
http://www.idlservice.com'a giriyoruz. Her?ey online, hemen Türk ehliyetinizin fotokopisi, vesikal?k resim ve imzan?z?n fotopokisini ylluyorsunuz. 10 y?ll?k lisans için 75 dolar ödüyorsunuz.
Tabi bu i?i yapan ba?ka yerlerde var.
"Yok abi ben gavura para vermem.Vatan?mdan al?r?m." diyorsan?z, 1 y?ll?k uluslararas? ehliyet için 270 ytl civar? para veriyorsunuz.
Biz 3 ay duraca??m?z için k?sa süreli vizelerde uluslararas? ehliyet geçerli. Ama 6 aydan fazla duracaksan?z Amerikan ehliyeti alman?z gerekiyor.

Alıntı

Bookmarks