Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 81 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Non-Driver ID nedir?Ne i?e yarar?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Non-Driver ID nedir?Ne i?e yarar?

Amerikaya geldikten sonra birçok defa kimlik göstermeniz gerekecektir.

Sigara veya içki al?rken, bara girerken, polis durdurdu?u zaman, banka hesab? açarken, i?e girerken velhas?l defalarca kimli?e ihtiyac?n?z olacak.

Normalde bu mevzular için elinizdeki tek belge pasaportunuz.

Amma velakin; pasaport ufak tefek bir?ey olmad??? ve yaz?n pasaportu koyacak mont vs. giymedi?imiz için pasaport ta??mak tam bir eziyete dönü?üyor.

Çözüm var m??Tabii ki.
    Yukar?da bahsetti?im bütün gerekçeler için Amerikal?lar sürücü belgelerini kullan?yorlar.
    Ee biz de alal?m ?u ?eyden derseniz en iyi ihtimalle 3-4 hafta sürüyor.Girece?iniz s?navlar falan filan derken...Zaten kalaca??m?z 2-3 ay.

Nap?yoruz; pasaportumuzu ve DS belgemizi alarak hemen bulundu?umuz eyaletteki en yak?n "Department of Motor Vehicle (DMV)" ofisine gidiyoruz.

"Abi bana ordan bi tane "Non-Driver ID" verirmisin?" dedikten sonra 20-25 dolar? kendilerine veriyoruz ve bitti.Hemen o an veriyorlar.

Yok abi kals?n diyorsan?z.Benim gibi pasaportu ta??y?m derken kaybedip 130 dolar bay?l?rs?n?z yenisi için konsoloslu?a, u?ra?t???n?z da cabas?.

"Eee pasaporta sahip ç?kamayan salak buna da sahip ç?kamaz." diyorsan?z, Amerika'da belge kaybettikten sonra yenisini almak hem ucuz hem çabuk.
    Mesela, ehliyetini kaybeden bir Türk kamyoncuyla gittik, hemen 10 dolara yenisini verdiler.

"Ama ben illa da araba sürcem. Sürmeden dönersem yuh olsun lan bana." diyorsan?z.Kolay? var.

!!!Uluslararas? Sürücü Belgesi!!!
    http://www.idlservice.com'a giriyoruz. Her?ey online, hemen Türk ehliyetinizin fotokopisi, vesikal?k resim ve imzan?z?n fotopokisini ylluyorsunuz. 10 y?ll?k lisans için 75 dolar ödüyorsunuz.
    Tabi bu i?i yapan ba?ka yerlerde var.

"Yok abi ben gavura para vermem.Vatan?mdan al?r?m." diyorsan?z, 1 y?ll?k uluslararas? ehliyet için 270 ytl civar? para veriyorsunuz.

Biz 3 ay duraca??m?z için k?sa süreli vizelerde uluslararas? ehliyet geçerli. Ama 6 aydan fazla duracaksan?z Amerikan ehliyeti alman?z gerekiyor.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Güzel bir çal??ma olmu? gerçekten.
    Ben de bir kaç nokta eklemek istiyorum.

Öncelikle wat'la Amerika'ya giden ö?rencilerin asl?nda ne Amerikan ehliyetine ne de uluslararas? ehliyete ihtiyac? var.Zaten normal türk ehliyetinizi orada 3 ay boyunca kullanabilirsiniz(ayn? ?ekilde araba da kiralayabilirsiniz) dolay?s?yla uluslararas? ehliyet al?p masrafa girmeye gerek yok(ücreti biraz pahal? ve her y?l yenilemek gerekiyor).

Non-driver id arkada??m?z?n da belirtti?i gibi çok kullan??l? ve bir o kadar faydal?.Sadece 1 sayfa form doldurup 10 dolar ödüyorsunuz ve 1 hafta ya da 10 günde adresinize geliyor.Bu kimlik sizin pasaportunuzdan bile daha k?ymetli bundan emin olabilirsiniz.Bankalarda,resmi kurumlarda, hatta sigara al?rken bile pasaport yerine bu kimli?i kullanabilirsiniz ve çok daha makbule geçer.

Her ne kadar ben ehliyet alm?? olsam da watç?lar?n ehliyet almas? çok da gerekli de?il.Zaten s?nava girip s?nav? geçmek sonra 5 saat zorunlu kurs almak ve sonras?nda sürücü s?nav? derken ehliyeti alman?z 2 ay? buluyor.Süreyi uzatan en önemli etken ise internetten sürü? s?nav? için tarih al?yorsunuz ve yaz döneminde okullar?n kapal? olmas?ndan dolay? en erken tarihi 1 ya da 1.5 ay sonraya al?yorsunuz.Di?er önemli husus ise ehliyetinizin expire olma tarihi vizenizle ayn? oluyor(sonra tekrar Amerikaya gelirseniz vizenize paralel olarak s?navlarla u?ra?madan ücretsiz yenileyebilirsiniz).Bir arkada??ma ehliyeti 2 Ekimde postayla gelmi?ti fakat ehliyetin üzerindeki expiration date 1 Ekim idi

Fakat her?eye ra?men ehliyet almas? da faydal? olabilir.Çe?itli ve farkl? süreçlerden geçersiniz,s?nava girersiniz,kursa gidersiniz hem prosedürü ö?renmi? olursunuz,resmi olarak tecrübeniz olur,insanlarla etkile?im halinde olursunuz...vs

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

75 dolarl?k firma güveniilir mi acaba karde?im? ona göre ç?kartaca??m

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

peki NON-driver id card'i nerden ala bilirim new york'ta?
    faruk burdamisin? sen kesin bilirsin
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu ba?l?k k?y?da kö?ede kalm??, çok yararl?, modlar sabitlese herkes görse

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

aylard?r kafamda soru i?areti olarak kalan konu ayd?nland? çok sa?ol dostum payla?t???n için.bence de konu sabitlenmeli
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

yogun istek uzerine konu sabitlenmistir!
    Şirket Seçim Yönergesi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yogun istek uzerine konu sabitlenmistir!
    iste?imize an?nda cevap
    harika, çok te?ekkürler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

abi cok iyi oldu bu bilgi ya eyw. bide bu DMV lerin adreslerini belirten bi site var mi acaba?
    if you`re good at something , never do it for free.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

non-driver id card veren yerler nereler oluyor? newyorkta nerede bulabilirim.bu kart? veren kurumlar?n adresi olan bir web sitesi varm?? pasaportu her dakika yan?m?zda ta??mak s?k?nt? verir.böyle bir belge çok daha avantajl? olur bizim için

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Benim bildi?im sadece ABD'de de?il tüm ülkelerde yabanc? olarak bulunuyorsan?z vizeli pasaportunuzu yan?n?zda ta??man?z gerekiyor.

Yoksa benim Türkiye'de ald???m ehliyetim de bahsetti?iniz gibi küçük bir kimlik yerine geçer.Sonuçta üzerinde ?ngilizce aç?klamalar? olan uluslararas? bir belge o da..

Gerek yok bence bu belgeye..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

NY eyaleti icin ilgili linkler;
    http://www.nydmv.state.ny.us/license.htm#nondriver

Asagidaki linkte goruldugu gibi driver license ve identification card tip olarak ayni. http://www.nydmv.state.ny.us/broch/c-33.htm
    Many residents rely on a New York State Photo Driver License or Non-Driver Photo Identification Card as secure identification for check cashing or credit purchases. It cannot be "borrowed" to buy alcoholic beverages by people under the legal purchase age. It is almost impossible to forge or alter. A New York State photo document may provide increased identification security for you, plus law enforcement and driver safety advantages for everyone.

To apply for a driver license, you must complete an application, pass a vision test and a written test, and pay application and license fees. Most drivers also must complete an approved 5-hour classroom training course and pass a road test. For more information about how to apply for and receive a driver license, read the New York State Driver's Manual (MV-21), Motorcycle Operator's Manual (MV-21MC), or the Commercial Driver License Manual (CDL-10) available at any motor vehicle office.

If you do not drive, you may qualify for a Non-Driver Photo Identification Card from the Department of Motor Vehicles. The DMV Non-Driver ID Card has the same personal identification information, photo, signature and special safeguards against alterations as a photo driver license. You cannot hold a New York State driver license or learner permit while also holding a non-driver ID card.

Non-driver ID cards are available to any person, regardless of age, who can provide acceptable proof of name and age. Parental consent is required for applicants under 16 years old.
    doldurulmasi gereken formlar ise bunlar;
    http://www.nydmv.state.ny.us/forms/mv44.pdf

not: hizli bir arama sonucunda edindigim bilgiler bunlar. eksik yanlari olabilir (:

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikaya geldikten sonra birçok defa kimlik göstermeniz gerekecektir.

Sigara veya içki al?rken, bara girerken, polis durdurdu?u zaman, banka hesab? açarken, i?e girerken velhas?l defalarca kimli?e ihtiyac?n?z olacak.

Normalde bu mevzular için elinizdeki tek belge pasaportunuz.

Amma velakin; pasaport ufak tefek bir?ey olmad??? ve yaz?n pasaportu koyacak mont vs. giymedi?imiz için pasaport ta??mak tam bir eziyete dönü?üyor.

Çözüm var m??Tabii ki.
    Yukar?da bahsetti?im bütün gerekçeler için Amerikal?lar sürücü belgelerini kullan?yorlar.
    Ee biz de alal?m ?u ?eyden derseniz en iyi ihtimalle 3-4 hafta sürüyor.Girece?iniz s?navlar falan filan derken...Zaten kalaca??m?z 2-3 ay.

Nap?yoruz; pasaportumuzu ve DS belgemizi alarak hemen bulundu?umuz eyaletteki en yak?n "Department of Motor Vehicle (DMV)" ofisine gidiyoruz.

"Abi bana ordan bi tane "Non-Driver ID" verirmisin?" dedikten sonra 20-25 dolar? kendilerine veriyoruz ve bitti.Hemen o an veriyorlar.

Yok abi kals?n diyorsan?z.Benim gibi pasaportu ta??y?m derken kaybedip 130 dolar bay?l?rs?n?z yenisi için konsoloslu?a, u?ra?t???n?z da cabas?.

"Eee pasaporta sahip ç?kamayan salak buna da sahip ç?kamaz." diyorsan?z, Amerika'da belge kaybettikten sonra yenisini almak hem ucuz hem çabuk.
    Mesela, ehliyetini kaybeden bir Türk kamyoncuyla gittik, hemen 10 dolara yenisini verdiler.

"Ama ben illa da araba sürcem. Sürmeden dönersem yuh olsun lan bana." diyorsan?z.Kolay? var.

!!!Uluslararas? Sürücü Belgesi!!!
    http://www.idlservice.com'a giriyoruz. Her?ey online, hemen Türk ehliyetinizin fotokopisi, vesikal?k resim ve imzan?z?n fotopokisini ylluyorsunuz. 10 y?ll?k lisans için 75 dolar ödüyorsunuz.
    Tabi bu i?i yapan ba?ka yerlerde var.

"Yok abi ben gavura para vermem.Vatan?mdan al?r?m." diyorsan?z, 1 y?ll?k uluslararas? ehliyet için 270 ytl civar? para veriyorsunuz.

Biz 3 ay duraca??m?z için k?sa süreli vizelerde uluslararas? ehliyet geçerli. Ama 6 aydan fazla duracaksan?z Amerikan ehliyeti alman?z gerekiyor.

Bilgiler için tesekkurler gercekten,, Non driver blgesi almay? dusnuyordum ama bakt?m uluslararas? sürücü belgesi daha mant?kl?....hemde online ve 1 günde geliyor eline.....gercekten güzel bir hizmet...

detayl? bilgiler burdada var..
    http://www.idlservice.com/app/f.php

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı aalpinistt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgiler için tesekkurler gercekten,, Non driver blgesi almay? dusnuyordum ama bakt?m uluslararas? sürücü belgesi daha mant?kl?....hemde online ve 1 günde geliyor eline.....gercekten güzel bir hizmet...

detayl? bilgiler burdada var..
    http://www.idlservice.com/app/f.php
    Burdan götürece?imiz ehliyeti zaten orda kullanabiliyoruz diye biliyorum..Neden uluslararas? ehliyet ç?kart?yorsun?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

gidece?i yerde DMV ofisi arayanlara adres umar?m yararl? olur...

http://public.findlaw.com/traffic-ti...law/state-dmv/

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

You should receive your photo license, permit, or ID card through the mail within five weeks. When you receive your photo license, permit, or ID card, examine it to make sure the information and photo are correct. If correction is needed, or if you have not received your photo license or ID card within three weeks, or if it has been lost or stolen, contact a DMV Call Center. Your photo license or ID card is durable, but not indestructible. Keep it from getting wet. Protect it with a plastic sleeve in your purse or wallet, but do not laminate it. Laminating could destroy special built-in security safeguards and make it invalid. The replacement fee is $15 for a "duplicate" photo license. The photo-ID replacement fee is $8.00 for cards valid up to 8 years, and $6.50 for 10-year discounted cards.

Non-driver ID card 5 hafta icinde gonderiyorlar, hani hemen veriyorlardi?
    Şirket Seçim Yönergesi

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burdan götürece?imiz ehliyeti zaten orda kullanabiliyoruz diye biliyorum..Neden uluslararas? ehliyet ç?kart?yorsun?
    k?smetse onumuzdeki 10 y?l içinde gidece?im baska ülkeler olacakta,, ondan dolay?....burda daha ucuz birde....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?imdi new york ta bildi?im kadar?yla amerikan ehliyeti olmadan araba alam?yorsun.bu kartla al?nabiliyormu veya ehliyet i?iyle u?ra?madan bu i?in bi halyol çaresi varm?d?r??

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkada?lar ben nondriver id alaca???m ama ya?? büyük yaz?p barlara girmek istiyorum sizce yapabilirmiyim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı safab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar ben nondriver id alaca???m ama ya?? büyük yaz?p barlara girmek istiyorum sizce yapabilirmiyim
    * Önce sunu soray?m, barlara girip icki mi icmek yoksa barlara m? girmek istiyorsun ? 18+ isen 21+ olmasan bile elini boyay?p al?yorlar zaten iceri merak etme, sadece icki icemezsin.
    * ?kinci olarak ise Non Driver ID al?rken bilgilerin dogruluguna dair yemin ettiriyorlar. Eger yanl?s bilgi üzerine yemin eder de anlas?l?rsa mahkeme kars?s?na c?kabilecegimizi söylemisti supervisorumuz orda, bu isi ciddiye al?yorlar anl?ycag?n. Sonucta kimlik kart? c?kart?yorsun. Zaten DS ve pasaportunda dogum tarihin yazarken bunu yapmaya cal?sman cok risk olur...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

dostum ben barlara girmek sitiyorudum ya? 20 içki içmesekte olur bunu ö?rendi?im ii oldu arkada?lar gidior bizde bizi almazlar die gitmiorduk çok saol walla

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Benim vize 15 Eylulde bitti. Simdi cikartabilir miyim non-driver id? Cikartamam herhalde?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

hay?r c?kartamazs?n..vizen b?tmem?s olmas? laz?m...ben b?t?m?ne uc gun kala c?kard?m adamlar sorup durdu ne yap?can uc gun ?c?n felan...ded?m arabayla gez?cem tat?l hesab? felan..ama suren b?tt?yse v?zen alamazs?n
    Peki.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amerika kimlik kart? sahibi olmak isteyenler! Pasaport ta??mak zorunda de?ilsiniz...

Arkada?lar bilmiyorum daha önce bu konu ile ilgili yaz? varm? forumda fakat ben en önemli olaylardan biri olarak dü?ündüm ve konuyu o sebeple açt?m.

Pasaportun önemini bilirsiniz USA de. Yan?m?za ald???m?zda her zaman içimizde bir korku vard?r "ya dü?ürdüysem, ya kaybedersem..." diye. bütün bunlar? ya?amamak için sadece 6$ gibi bir ücret ödeyerek ABD de kimlik kart? sahibi olabiliyorsunuz.
    Sadece yapman?z gereken evraklar?n?zla ve pasaportunuzla bulundu?unuz ?ehirdeki ehliyet veren birimi bulmak ve 6$ ödemek. Size ordan kredi kart? kadar büyüklükte cüzdan?n?zda rahatl?kla ta??yabilece?iniz ID verilecektir.
    ?ahsen ben ald?m. Sigara al?rken,alkol al?rken,bara filan girerken çok pratik oluyor.Vizenizin tarihine göre son kullanma tarihini yaz?yorlar üzerine.Gitmeyi dü?ünen arkada?lara buradan bildirmi? olay?m. Arkada??m?n pasaportunu kaybedince anlad?m ID nin ne kadar önemli oldu?unu.
    Ben Idaho/Coeur D Alene de idim hani Idaho da ald?m fakat di?er eyaletlerde durum nas?l bilmiyorum fakat yine de gidin ?ans?n?z? deneyin derim.
    Hem hat?ra olur

ucretler eyalete gore degisiyor mesela Massachusetts'de 25, New York'da 15 dolardi.
    Konu Roma tarafından (26-11-2009 Saat 07:24 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Department of Motor Vehicles Ofisinden temin edebilirsiniz.

PS= Alaska 'da oradan alinyordu.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

evet muhtemelen her yerde DMV den al?n?yor ayr?ca, pasaporttan daha pratik ayr?ca pasaport yerine kimlik göstermek daha ho?tur.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

ewet heryerde DMV den aliniyor.pasaportun,pasaporttaki beyaz zimbalanmis kagit,ssn number.ds formun ve bir paycheck istendi benden.10 dolar odedim birkac zaman once.orda fotografimi felan cekmislerdi.birde onu gosterince herkez seni amerikali saniyor
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

her eyalletde ayni ucret degildir.
    massachusetts'de 25 dolardi, bir ay ugrastim id almak icin,yok ne bilim is yerinden reference getir,prove of residence getir, sonunda aldim hemde sagolsun kadin bana 2013 kadar gecerli bi ID verdi. expriation date 2013 dogum tarihim yaziyor

valla diger arkadaslar aldi uzerinde temporary visitor id card yaziyor hemde expiration date vize bitinceye kadar. ama benimkinin uzerinde massachusetts state id card, massachusetts resident yaziyor
    Konu Roma tarafından (26-11-2009 Saat 07:28 AM ) değiştirilmiştir.
    Şirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

roma nasil oldu bu is? hani bir hile hurda varmi yoksa tamamen hata mi soz konusu, yoksa sen orda mi yasiyorsun gercekten
    ewet gercekten cok hurafe var bu konularda.burda bir kiz soyledi chicago da bes yillik veriliyormus.vizenede bakmiyorlarmis.yani vize bitis tarihine aslinda.
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)