Nasýl oluyor bilen var mý?
Nasýl oluyor bilen var mý?
Konu faruk tarafýndan (02-06-2009 Saat 11:26 PM ) deðiþtirilmiþtir.
Tabi ki iþe yarar ne olur ne olmaz yanýnda bir kurtarýcý.Ordan alman çok zordur burdan al derim ben çýkmasý sana gelmesi 15-20 günü bulur yalnýz.Finansbankdan sakýn alma çok düþük limit veriyolar.Eðer baban filan kefil olursa Yapýkrediden al bence
arkadaþlar burdaki kartlarýnýzý orda kullanýrsanýz her yaptýðýnýz iþlem baþýna yüklü miktarda bi para ödemek zorunda kalýrsýnýz
o yüzden bi kredi kartý nolur nolmaz diye yanýnýzda bulunsun fakat kullanmayým derim bence
Benim bildiðim alýþveriþlerden ek bir ücret alýnmýyor emin nmisin bu söylediðine.Çünkü öyle olsa yabancý internet sitelerinden aldýðým þeylerden ek ücret alýnmasý lazýmdý.Belki karttan kartada deðiþiyor olabilir
Yanýnda nakit götür, sonra orda pay checklerinin de hesabýna yatmasý icin wells fargo bankasýndan basic account actýr. (wells fargo diye öneri olarak özellikle söylüyorum cünkü cogu yerde atm ve subesi varmýs) Yanýnda götürdügün parayý da hesaba yatýrabilirsin güvenlik acýsýndan. Hesabý actýrmasý da kapatmasý da cok kolay. Orda alýsveriste de cok kullanýslý, netten de alýsveris yapabiliosun kredi kartý gibi. Gecen sene giden arkadasýmdan biliyorum. Bence böylesi daha iyi olur, burdan kart götürdün mü her alýsverisinde fazla miktar ödeyebilirsin veya Türkiyedeki iletisim telefonunuzu sürekli arayabilirler kartýnýz yurt dýsýnda kullanýlýyor diye.
burdan götürün mutlaka bizi baya bi kurtarmýþtý ama dikkat edin burdan alcaanýz kredi kartý dövizle alýþveriþe açýk olsun yoksa bi iþe yaramýyo..extra bi ücret ödenmiyo neyi harcýyosan o kadarýný ödüyosun burdaki gibi iþte..tek fark dolarla ödüyosun
Daha farklý bir kýyamet senaryosu olan var mý acaba?
Bu iþin aslýný nasýl öðrenebiliriz. Kimseye yalancý demiyorum tabiki ama yanlýþ bilgilerden arýnmak lazým.
Burdaki kartýný orda kullandýgýnda ücret kesilmesi konusunda bir arastýrma yap ona göre götür, ama benim bildigim kadarýyla cogu banka kredi kartý yurt dýsýnda kullanýlýnca müsterisini güvenlik nedeniyle arayýp soruyor dogrulugu icin. Belki sen Abd de iken aileni sürekli rahatsýz ederler kart bol bol kullanýlyor diye![]()
Zaten bende kredi kartý yok. Babam ek kart çýkartayým diye ýsrar ediyor. Ýþe yarar mý diye merak ettim.
Anlaþýlan bu konuda tecrübeli biri yok. Ben biraz araþtýrayým, sonuçlarý yazarým buraya![]()
ben gecenlerde American Airlines sitesinden kendi kredi kartýmla bilet aldým bi sorun olmadý kimsede aramadý beni. ama yaptýðýmýz iþlem için bedelin dýþýnda extradan bir ücret ödüyomuyuz onu bilmiyorm. yalnýz banka extremlerinin arkasýnda yurt dýþýndan dövizle alýþveriþ yapýlmýþsa bu dolar yada o anki kur üzerinden ytl olarak yansýtýlýr diyo. bunun secimi ise size kalmýþ isterseniz bankayý arayýp bu iki iþlem türünden birisini seçiyosunuz ona göre iþlem geçiyo. extra bir ücret ödendiði yazmýyo.
biz kullandýk iþte extra bi ücret yok tek fark dolarla ödüyosun ya da dediði gibi o günkü kur üstünden ödüyosun o kadar..kimseyi de aramadýlar kart kullanýlýyo flan diye..yanlýþ bilgilendirme olsun istemiyosan bankaya sorcaksýn ya da gidip kullanýp görceksin sormicaksýn bize..
yok en güvenli bilgiyi bankadan alýrsýn biz ne desek boþ sanýrým için rahat olsun diye dedim ben..biz hsbc kullanmýþtýk hangisi avantajlý pek anlamam![]()
bende bir master kart baþvurusunda bulundum. belki ilerde lazým olur diye.
arkadaþlar bende kafamdan sallamadim heralde
geçen gün oryantasyona gittik orda CIEE den gelen yetkili söyledi bize bunu
internette yapýlan alýþveriþlerde öyle bi ücret ödenmiyo fakat amerikada normal bi maðazadan alýþveriþ yaparsanýz bu ücreti ödemek zorunda kalýrsýnýz
ayrýca citibank hsbc gibi bankalarýn dünyanýn heryerinde þubesi olduðu için bunlarý kullanýrken o dediðimiz ücreti ödemezsiniz
fakat ne biliyim iþ bankasý garanti akbank gibi bankalardan alýrsanýz bu bankalar amerikada bankalarla anlaþma yaptýklarý için sizin yaptýðýnýz harcamadan ufak bi kýsmýný ücret olarak talep ediyo
nasýl biz bi bankadan diðer bankaya havale yaparken 3-5 milyon ödüyosak bu parada öyle biþey
hcsb bankasý üniversite öðrencilerine campus kart adýnda bi kart veriyo limitide 500 ytl isteyen arkadaþlar buna baþvurabilir kefil felan istemiyolar bildiðim kadarýyla.
arkadaþlar hsbc nin kartýyla otelde kaldým 1 2 gun orda soylenen miktarýýn aynýsý faturaya yansýdý herangý bi ek ucrete tabi olmadý gecen sene ama bankadan bankaya deðiþirmi bilmiyorum
Arkadaslar HSBC istersenýz lýmýtýnýzý 750 ytl ye cýkarabýlýyor nakýt cekme lýmýtýde 350 ytl heryerde kullanabýlýrsýnýz
iþin aslýný öðrenmek istiyorsan doðru yerdesin.worldcard axess advantage(hsbs) ve maximum kullanmýþ biri olarak söylüyorum. hepsini çatýr çatýr kullandým. axess den tek kalemde 1000 dolar worldcard'dan tek kalemde 350 dolar geçtim ama kimse türkiyedekileri aramadý. harcamalarýn hesap kesim tarihinde bankanýn kuru üzerinden ytl ye çevriliyor ve ekstreni ytl olarak ödüyorsun. kapýsýnda visa-mastercard gördüðün her yerde alýþveriþini yaparsýn bir kuruþ da ekstra para ödemezsin. en ilginci burdan aldýðýmýz citibank banka kartýný ile orda alýþveriþlerde kullanamadýk. normalde banka kartý ile alýþveriþ en yaygýn yöntem. banka kartý (debit card) diyorum kredi kartý demiyorum. ama burdan aldýðýmýz citibank kartý sadece para çekmek için kullanýlýyormuþ. telefon kartý gibi dandik bir kart zaten. velhasýl kelam, kredi kartý alýn yanýnýza zor durumlar için.
bence de kredi kartý gerekli ya.En azýndan acil durumlarda kullanýrýz.Masaaltý diye tabir ettiðimiz olaydan korur bizi![]()
Bu saatten sonra adýma kart çýkmasý biraz zor. Babamýn kartlardan bi tanesini götürsem oraya sorun çýkar mý?
SOnuçta çipli kart, þifreyi yazýp geçer miyiz? Birde tutulamasýnlar beni orda![]()
zaman zaman kredi kartýndan yüksek miktarlarda çekim yapýldýðýnda kimlik göstermeni istiyorlar. sen yinede götür bence yanýnda ama...
Valla tüm yorumlarý okudum kafam karýstý toparladým sonra..
En dogrusu gidip bankalarda görümek ama bilgi veren arkadaslara tesekkürler![]()
mj_turk citibank dan hesap açtýrýrken paraný çekme koþullarýný tam olarak öðren citibank yatýrým bankasý olduðu için paraný belli bir süre çektirmeyebilir yada bir kýsmýný içerde tutmak isteyebilir.
Yatýrým hesabý açmýcam ki, normal vadesiz hesap açýcam. Neyse yine de bi sorarým.
valla ben hesap mesap açtýrmýcam.paramý yanýmda taþýcam.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ÞÝMDÝ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AÐUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOÐU AMERIKADA.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks