Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 112 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Kredi Kartý Kullanýmý {Ana Baþlýk}

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Standart ABD'de Kredi Kartý Kullanýmý {Ana Baþlýk}

Nasýl oluyor bilen var mý?
    Konu faruk tarafýndan (02-06-2009 Saat 11:26 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Tabi ki iþe yarar ne olur ne olmaz yanýnda bir kurtarýcý.Ordan alman çok zordur burdan al derim ben çýkmasý sana gelmesi 15-20 günü bulur yalnýz.Finansbankdan sakýn alma çok düþük limit veriyolar.Eðer baban filan kefil olursa Yapýkrediden al bence

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar burdaki kartlarýnýzý orda kullanýrsanýz her yaptýðýnýz iþlem baþýna yüklü miktarda bi para ödemek zorunda kalýrsýnýz
    o yüzden bi kredi kartý nolur nolmaz diye yanýnýzda bulunsun fakat kullanmayým derim bence

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Benim bildiðim alýþveriþlerden ek bir ücret alýnmýyor emin nmisin bu söylediðine.Çünkü öyle olsa yabancý internet sitelerinden aldýðým þeylerden ek ücret alýnmasý lazýmdý.Belki karttan kartada deðiþiyor olabilir

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Yanýnda nakit götür, sonra orda pay checklerinin de hesabýna yatmasý icin wells fargo bankasýndan basic account actýr. (wells fargo diye öneri olarak özellikle söylüyorum cünkü cogu yerde atm ve subesi varmýs) Yanýnda götürdügün parayý da hesaba yatýrabilirsin güvenlik acýsýndan. Hesabý actýrmasý da kapatmasý da cok kolay. Orda alýsveriste de cok kullanýslý, netten de alýsveris yapabiliosun kredi kartý gibi. Gecen sene giden arkadasýmdan biliyorum. Bence böylesi daha iyi olur, burdan kart götürdün mü her alýsverisinde fazla miktar ödeyebilirsin veya Türkiyedeki iletisim telefonunuzu sürekli arayabilirler kartýnýz yurt dýsýnda kullanýlýyor diye.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

burdan götürün mutlaka bizi baya bi kurtarmýþtý ama dikkat edin burdan alcaanýz kredi kartý dövizle alýþveriþe açýk olsun yoksa bi iþe yaramýyo..extra bi ücret ödenmiyo neyi harcýyosan o kadarýný ödüyosun burdaki gibi iþte..tek fark dolarla ödüyosun

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Daha farklý bir kýyamet senaryosu olan var mý acaba?

Bu iþin aslýný nasýl öðrenebiliriz. Kimseye yalancý demiyorum tabiki ama yanlýþ bilgilerden arýnmak lazým.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Burdaki kartýný orda kullandýgýnda ücret kesilmesi konusunda bir arastýrma yap ona göre götür, ama benim bildigim kadarýyla cogu banka kredi kartý yurt dýsýnda kullanýlýnca müsterisini güvenlik nedeniyle arayýp soruyor dogrulugu icin. Belki sen Abd de iken aileni sürekli rahatsýz ederler kart bol bol kullanýlyor diye

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Zaten bende kredi kartý yok. Babam ek kart çýkartayým diye ýsrar ediyor. Ýþe yarar mý diye merak ettim.

Anlaþýlan bu konuda tecrübeli biri yok. Ben biraz araþtýrayým, sonuçlarý yazarým buraya

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

ben gecenlerde American Airlines sitesinden kendi kredi kartýmla bilet aldým bi sorun olmadý kimsede aramadý beni. ama yaptýðýmýz iþlem için bedelin dýþýnda extradan bir ücret ödüyomuyuz onu bilmiyorm. yalnýz banka extremlerinin arkasýnda yurt dýþýndan dövizle alýþveriþ yapýlmýþsa bu dolar yada o anki kur üzerinden ytl olarak yansýtýlýr diyo. bunun secimi ise size kalmýþ isterseniz bankayý arayýp bu iki iþlem türünden birisini seçiyosunuz ona göre iþlem geçiyo. extra bir ücret ödendiði yazmýyo.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

biz kullandýk iþte extra bi ücret yok tek fark dolarla ödüyosun ya da dediði gibi o günkü kur üstünden ödüyosun o kadar..kimseyi de aramadýlar kart kullanýlýyo flan diye..yanlýþ bilgilendirme olsun istemiyosan bankaya sorcaksýn ya da gidip kullanýp görceksin sormicaksýn bize..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý gskapun Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    biz kullandýk iþte extra bi ücret yok tek fark dolarla ödüyosun ya da dediði gibi o günkü kur üstünden ödüyosun o kadar..kimseyi de aramadýlar kart kullanýlýyo flan diye..yanlýþ bilgilendirme olsun istemiyosan bankaya sorcaksýn ya da gidip kullanýp görceksin sormicaksýn bize..
    Cevap için teþekkürler. Yazýlan mesajlara bakarsan, herkes farklý bir þey yazmýþ. O yüzden "yanlýþ bilgi" diye bi tabir kullandým. Siz yanlýþ biliyorsunuz demedim.
    Sen kullandým diyorsan mesele yok. Hangi bankanýn kartý olduðunu da yazarsan iyi olur

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

yok en güvenli bilgiyi bankadan alýrsýn biz ne desek boþ sanýrým için rahat olsun diye dedim ben..biz hsbc kullanmýþtýk hangisi avantajlý pek anlamam

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bende bir master kart baþvurusunda bulundum. belki ilerde lazým olur diye.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar bende kafamdan sallamadim heralde
    geçen gün oryantasyona gittik orda CIEE den gelen yetkili söyledi bize bunu
    internette yapýlan alýþveriþlerde öyle bi ücret ödenmiyo fakat amerikada normal bi maðazadan alýþveriþ yaparsanýz bu ücreti ödemek zorunda kalýrsýnýz
    ayrýca citibank hsbc gibi bankalarýn dünyanýn heryerinde þubesi olduðu için bunlarý kullanýrken o dediðimiz ücreti ödemezsiniz
    fakat ne biliyim iþ bankasý garanti akbank gibi bankalardan alýrsanýz bu bankalar amerikada bankalarla anlaþma yaptýklarý için sizin yaptýðýnýz harcamadan ufak bi kýsmýný ücret olarak talep ediyo
    nasýl biz bi bankadan diðer bankaya havale yaparken 3-5 milyon ödüyosak bu parada öyle biþey

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

hcsb bankasý üniversite öðrencilerine campus kart adýnda bi kart veriyo limitide 500 ytl isteyen arkadaþlar buna baþvurabilir kefil felan istemiyolar bildiðim kadarýyla.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar hsbc nin kartýyla otelde kaldým 1 2 gun orda soylenen miktarýýn aynýsý faturaya yansýdý herangý bi ek ucrete tabi olmadý gecen sene ama bankadan bankaya deðiþirmi bilmiyorum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaslar HSBC istersenýz lýmýtýnýzý 750 ytl ye cýkarabýlýyor nakýt cekme lýmýtýde 350 ytl heryerde kullanabýlýrsýnýz

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý farukyazici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Daha farklý bir kýyamet senaryosu olan var mý acaba?

Bu iþin aslýný nasýl öðrenebiliriz. Kimseye yalancý demiyorum tabiki ama yanlýþ bilgilerden arýnmak lazým.
    iþin aslýný öðrenmek istiyorsan doðru yerdesin. worldcard axess advantage(hsbs) ve maximum kullanmýþ biri olarak söylüyorum. hepsini çatýr çatýr kullandým. axess den tek kalemde 1000 dolar worldcard'dan tek kalemde 350 dolar geçtim ama kimse türkiyedekileri aramadý. harcamalarýn hesap kesim tarihinde bankanýn kuru üzerinden ytl ye çevriliyor ve ekstreni ytl olarak ödüyorsun. kapýsýnda visa-mastercard gördüðün her yerde alýþveriþini yaparsýn bir kuruþ da ekstra para ödemezsin. en ilginci burdan aldýðýmýz citibank banka kartýný ile orda alýþveriþlerde kullanamadýk. normalde banka kartý ile alýþveriþ en yaygýn yöntem. banka kartý (debit card) diyorum kredi kartý demiyorum. ama burdan aldýðýmýz citibank kartý sadece para çekmek için kullanýlýyormuþ. telefon kartý gibi dandik bir kart zaten. velhasýl kelam, kredi kartý alýn yanýnýza zor durumlar için.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bence de kredi kartý gerekli ya.En azýndan acil durumlarda kullanýrýz.Masaaltý diye tabir ettiðimiz olaydan korur bizi

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgurs59 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bence de kredi kartý gerekli ya.En azýndan acil durumlarda kullanýrýz.Masaaltý diye tabir ettiðimiz olaydan korur bizi
    okadarda zora düþmessin herhalde çalýsýyoruz neticede para harcamak için son 1 ay vaktýmýz olcak o zamanda pay check lerle ýdare ederiz

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý ozgurs59 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aman masaaltý falan getirmeyin böyle þeyler aklýnýza....

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Bu saatten sonra adýma kart çýkmasý biraz zor. Babamýn kartlardan bi tanesini götürsem oraya sorun çýkar mý?
    SOnuçta çipli kart, þifreyi yazýp geçer miyiz? Birde tutulamasýnlar beni orda

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

zaman zaman kredi kartýndan yüksek miktarlarda çekim yapýldýðýnda kimlik göstermeni istiyorlar. sen yinede götür bence yanýnda ama...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

Valla tüm yorumlarý okudum kafam karýstý toparladým sonra..

En dogrusu gidip bankalarda görümek ama bilgi veren arkadaslara tesekkürler

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý gokhaNJan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Burdan aldýðýmýz citibank banka kartýný ile orda alýþveriþlerde kullanamadýk. normalde banka kartý ile alýþveriþ en yaygýn yöntem. banka kartý (debit card) diyorum kredi kartý demiyorum. ama burdan aldýðýmýz citibank kartý sadece para çekmek için kullanýlýyormuþ. telefon kartý gibi dandik bir kart zaten. velhasýl kelam, kredi kartý alýn yanýnýza zor durumlar için.
    Ben de Citibank'ta hesap açtýrmayý düþünüyorum. Hesap açtýrýrken minimum yatýrýlmasý gereken para var mý ?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

mj_turk citibank dan hesap açtýrýrken paraný çekme koþullarýný tam olarak öðren citibank yatýrým bankasý olduðu için paraný belli bir süre çektirmeyebilir yada bir kýsmýný içerde tutmak isteyebilir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Yatýrým hesabý açmýcam ki, normal vadesiz hesap açýcam. Neyse yine de bi sorarým.

Profesyonel Watçý fatih26 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    19

valla ben hesap mesap açtýrmýcam.paramý yanýmda taþýcam.
    2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ÞÝMDÝ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AÐUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOÐU AMERIKADA.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý fatih26 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    valla ben hesap mesap açtýrmýcam.paramý yanýmda taþýcam.
    Bu da iyi ama hostel tarzý bir yerde kalýcaksan paraný koynuna sokup yatsan iyi olur Ya da bir banka hesabý actýr abd de oraya yatýr lazým oldukca cekersin, paychecklerini de oraya yatýrýr isverenin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)