Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: work and travel'i özetleyen özlü söz...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart work and travel'i özetleyen özlü söz...

"afrika'dan gemilere doldurulup çalýþmaya zorlanan köleler, en azýndan bindirildikleri gemi için bilet parasý ödemek zorunda býrakýlmamýþlardý"...

bir sitede rastladým bu söze..durumu gayet iyi açýklamýþ...

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ýyi de arkadaþlar bu program için kimse kimseyi zorla çalýþtýrmýyor ki. Bence programýn güzel yanlarýna odaklanýn siz. Gidenlerin çoðu hangi iþte ne kadar çok para verildiðine bakýyor. Orada en kötü iþte çalýþsanýz dahi hayatsal ihtiyaçlarýnýzý kolayca karþýlayacaðýnýz için çalýþýrken ayný zamanda gezmeye de bakýn. Gezmek derken illa en lüks araçlarla ya da pahalý otellerde kalmak gerekmiyor. Çünkü öðrenciyiz, sokakta da kalsak macera maceradýr. Bu programýn amacý da monoton hayatýnýza 3-4 ay renk katmaktýr. Monotonluktan kastým her yaz ayný þeyleri yapanlar için geçerli.

Bu programda Amerikalýlardan daha ucuza çalýþtýðýmýz bir gerçek ama þunu da kabul etmeniz gerekir ki orada çalýþan Amerikalýlar bir aile geçindirmek zorundayken siz oraya gidiþ parasýný çýkarmanýn stresi altýndasýnýz. Size tavsiyem o strese gireceðinize programa hiç katýlmayýn. Hayatýnýza unutamayacaðýnýz bir dönem yaþatan 3000 dolara ben acýmam. Ki dönerken oraya giden öðrencilerin %80'i burada 12 ay çalýþýp da alamadýðý elektronik cihazlardan tutunda elbiselere kadar herþeyi rahatlýkla dönerken yeni bavullarýnýn içine koyuyor. Kurmuþ olduðu arkadaþlýklar, geceler, gidip gezdiði bölgeler, insan iliþkiler, farklý bir kültürü tatmak ve hepsini bu 3-4 aya sýðdýrmak ne kadar dolu bir dönem geçirdiðinizi gösterir.

Work and Travel farklý bir ülkede 3 ay yaþamanýn en ucuz yoludur.
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý shinoda Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýyi de arkadaþlar bu program için kimse kimseyi zorla çalýþtýrmýyor ki. Bence programýn güzel yanlarýna odaklanýn siz. Gidenlerin çoðu hangi iþte ne kadar çok para verildiðine bakýyor. Orada en kötü iþte çalýþsanýz dahi hayatsal ihtiyaçlarýnýzý kolayca karþýlayacaðýnýz için çalýþýrken ayný zaman da gezmeye de bakýn. Gezmek derken illa en lüks araçlarla ya da pahalý otellerde kalmak gerekmiyor. Çünkü öðrenciyiz, sokakta da kalsak macera maceradýr. Bu programýn amacý da monoton hayatýnýza 3-4 ay renk katmaktýr. Monotonluktan kastým her yaz ayný þeyleri yapanlar için geçerli.

Bu programda Amerikalýlardan daha ucuza çalýþtýðýmýz bir gerçek ama þunu da kabul etmeniz gerekir ki orada çalýþan Amerikalýlar bir aile geçindirmek zorundayken siz oraya gidiþ parasýný çýkarmanýn stresi altýndasýnýz. Size tavsiyem o strese gireceðinize programa hiç katýlmayýn. Hayatýnýza unutamayacaðýnýz bir dönem yaþatan 3000 dolara ben acýmam. Ki dönerken oraya giden öðrencilerin %80'i burada 12 ay çalýþýp da alamadýðý elektronik cihazlardan tutunda elbiselere kadar herþeyi rahatlýkla dönerken yeni bavullarýnýn içine koyuyor. Kurmuþ olduðu arkadaþlýklar, geceler, gidip gezdiði bölgeler, insan iliþkiler, farklý bir kültürü tatmak ve hepsini bu 3-4 aya sýðdýrmak ne kadar dolu bir dönem geçirdiðinizi gösterir.

Work and Travel farklý bir ülkede 3 ay yaþamanýn en ucuz ve en atraksiyonlu yoludur.

bu sözü yazarken ayný þekilde bir yorumun geleceðinin farkýndaydým.öncelikle tabii ki bizi kimse zorla götürmüyor..ama orada iþçi bulamadýðý için bizi ülkesine çaðýrýyor..bize bayýldýðýndan deðil..yani^^mini mini gençlik gelsin benim ülkemi gezsýn durumu yok ''.bizim yanýmýza kar kalan gezmek,görmek,tanýþmak biraz da para kazanmak..köle ticaretinin biraz daha soft versyonu bu...gidip geri dönmemenizden bile korkan paranoyak adamlar ^^ abi ben bi amerikayý gezýp gelýym ^^ dedýgýnýzde...--hadi defol-- derken..kölelik belgenýzle (ds) gittiðinizde açýverýyor kapýlarý...sen gel ulkemý gez ama amelelýgýnýde yap dýyor..

Tecrübe Puaný
    10

Amerika çok fazla iþçi açýðý yaþamýþ olsa ve bundan yana rahatsýz bir durumda olsa inan vize vermesi daha kolay olurdu. Amerika'nýn istediði kalifiye eleman. Sen çalýþmak istiyorsun onlarda çalýþtýrmak istiyor. Ýki taraflý bir istek var. Oraya giderken sigortan oluyor, yasal olarak çalýþman için belgelerin hazýrlanýyor, ikinci sýnýf muamelesi yapmýyorlar, istediðin zaman çekip dönebilirsin, kaldýðýn 3 ay boyunca birkaç þey hariç Amerikan Vatandaþý'ndan farklý bir statün yok, üstelik 1 Dolar = 1 YTL yapsan dahi burda mezun olduktan sonra gireceðin bir iþte orada kazandýðýn parayý kazanamazsýn. Senin tabirinle oradaki amelelikle buradaki ameleliði karþýlaþtýrmýyorum bile. Orada ayda kazanacaðýn minimum 1200 dolar ile dönerken burada alamayacaðýn þeyleri alabilirsin. Üstüne -gitmediðini varsayarak- döndükten sonra tekrar gitmek isteyenlerin oraný çok yüksekse (muhtemelen sen de onlardan biri olacaksýn) birçok insan iyi anýlarla dönüyor demektir.

Sonuç olarak, köle olarak gidenlerle watçý olarak gidenlerin arasýnda çok fark var. Sonuçta bir iþe giriyorsunuz bu noktada amele de olabilirsiniz, klimalý bir odada çalýþan datacý da olabilirsiniz. Bu da sizin ingilizceyi kulanma becerinize baðlý. Watçýlar arasýnda ortak bir nokta arýyorsan, "amelele" olarak nitelendirdiklerinin tamamýna yakýný ingilizceyi düzgün konuþamayan ve anlamayanlardan oluþuyor. Bu da anlatmak istediðimin özeti olsun.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

nasil tanimlanabilirki bikac kelimeyle o koskoca 3 ay
    hic bitmez saniosun bir bakiyorsun elinde bavullar havalani yolundasin
    aklinin ucundan gecmicek maceralar yasam tarzlari , gece hayati , inanilmaz arkadasliklar
    kisaca macera dolu amerika..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Sonuçta kendi iþini yapmýyosan hangi ülkede olursan ol para kazanmk için çalýþmak zorundasýn artýk buna ''amelelik'' mi denir ne denir.

''shinoda'' gerekli cevabý vermiþ yazdýklarým onu tekrar etmekten ibaret olcaðý için (.)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar sakýn verýlen paraya bakmayýn derým ben oyle yaptým sandýgýmdanda az kazandým eglence parklrýný secmeye bakarým ben otelde calýsmýstým..ve work and trvelda basýnýza gelýcek hersey sýzýn þansýnýza baglý diyorum her an her þey olabilirr..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hocam konuþuyosunuzda cok boþ yahu...kalifiye elemanmýþta ingilizce konuþma yetenegýymýs...alanyada ayakkabý boyacýlarýnýn ingilizce seviyesi emin ol ^^advance^^ tir..kalifiye eleman arýyormuþ falan demiþsiniz...kalifiye eleman arasaydý bilgisayar mühemndisliði okuan adama house keepýng yaptýrmazdý..senin o muhtesem ýngýlýzcenle sadece garson olursun..otele müdür yapmazlar seni...sigorta yapmalarý bile sevýndýrmýs sýzý bu derece yaný..bazý gerceklerle yuzlesýn dostlarým...gezýp gorup tecrube kazanýp guzel anýlarla gerý donucez tabý buna bende katýlýyorum..ama bunlarýn hepsý ýcýn..work work work..

Tecrübe Puaný
    10

Kalifiye kelimesini yanlýþ kullandým orada kaliteli þeklinde yazmam gerekiyordu ama kalifiye çýkmýþ bi þekilde.

Neyse ona hata dedim ve geçtim. Belli ki Amerika'ya gitmemiþsin ve çalýþma ortamlarýyla, çalýþma þartlarýný görmemiþsin. Tavsiyem bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaman. Ýngilizce kullanma beceresi yüksek kiþiler daha iyi iþlerde çalýþýyorlar; daha doðrusu senin tabirinle "amelelik" yapmýyorlar. Ýngilizceyi çok iyi kullanan her kiþi mi iyi yerlerde çalýþýyor tabi ki hayýr. Amerikalýlar da senin beðenmediðin iþlerde çalýþabiliyor; anadilleri Ýngilizce olmasýna raðmen. Ha bir de bilgisayar mühendisi adamýn orda housekeeper olmasý ne alaka demiþsin. O bölümde okuyan kiþi isterse daha iyi bir iþe yerleþtirilebilir. Bu noktada anlaþýlýyor ki bu programýn ne olduðunu tam olarak kavrayamamýþsýn. Burdan Amerika'ya giden bir watçý

Bebek Bakýcýsý
    Hastane Görevlisi
    Gemi Çalýþaný

olamaz. Diðer her türlü iþte bulunabilir. Ýngilizcesi iyi olan herkes müdür olur gibi bir mantalitede yazý yazmýþsýn. O da düþünmeden yazdýðýný gösteriyor. Örnekleri biraz saðlam vermek gerek.

Kölelerle watçýlarý bir tutmuþsun. Sigortalý olma örneðini o yüzden vermiþtim. Kölelerle watçýlarý bir tutman baþtan hata zaten. Bu da program hakkýnda pek fazla bilgi sahibi olmadýðýný ve daha çok bilgi sahibi olman gerektiðini gösterir.

Sonuç olarak, dünyada binlerce öðrenci programý var ve work and travel programý da onlardan biri. Þartlarý belli. Ýþ imkanlarý þirketlerin sana sunduðu imkanlarla kýsýtlý deðil. Ýstersen Empire States'in 50. katýnda 3 aylýk çalýþan bir eleman da olabilirsin. Orasý sana kalmýþ. Onu beceremiyorsan sponsorlarýn sunduðu ve senin "amele iþler" diye hitap ettiðin iþlerde çalýþýrsýn.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

WATçýlara köle diyorsanýz bizden önceleri buraya gelen Türklerin neler çektiðini bi bilseniz.

10-15 kiþi ufacýk oda da kalanlar mý dersiniz.
    Haftalýk 200 dolara 60-70 saat eliyle bulaþýk yýkayanlar mý.(Makina yok.)
    Ýngilizcesi yok diye en pis iþleri yaptýrýlanlar.

Bizim durumu görünce adamalar kýskanýyorlar."Siz çok rahatsýnýz olum." hikayesi yapýyorlar.

Yani bizim gibi "Ne iþ olsa yaparým abi" modunda kalifiye olamayan adamlar bizden çok daha kötü durumlara düþüyorlar ABD'de.
    Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Tecrübe Puaný
    10

Kimse kimseyi zorla bir yerde çalýþtýrmýyor artý zorla þurada kalacaksýn da demiyor. Paran varsa ev tutabilir, tek baþýna da kalabilirsin, istediðini de yaparsýn. Ama bazý arkadaþlarýmýzdaki mantalite farklý;

ben fazla çalýþmayayým,
    saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çalýþmadan para gelsin,
    ben üni öðrencisiyim böyle iþlerde çalýþmam (ben köle deðilim)
    evimi beðenmedim, ucuza iki katlý mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse diþi olsunlar (ben amele deðilim tatile geldim)

Arkadaþlar, paranýz varsa istediðiniz yerde oturursunuz, çalýþtýðýnýz firmayla anlaþýr fazla saat de almazsýnýz. Ýstediðinizi yapmakta özgürsünüz. Ama bunlarý yapacak gelire sahip deðilseniz çalýþmak zorundasýnýz. Baþka yolu yok bunun. Nerede çalýþacaðýnýz da size baðlýdýr. Sponsorlarýn sunduðu iþleri seçmek zorunda da deðilsiniz. Ayarlayabilirseniz gidip en kaliteli ortamlarda da çalýþabilirsiniz böylece köle olmazsýnýz.

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Ataraksia Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hocam konuþuyosunuzda cok boþ yahu...kalifiye elemanmýþta ingilizce konuþma yetenegýymýs...alanyada ayakkabý boyacýlarýnýn ingilizce seviyesi emin ol ^^advance^^ tir..kalifiye eleman arýyormuþ falan demiþsiniz...kalifiye eleman arasaydý bilgisayar mühemndisliði okuan adama house keepýng yaptýrmazdý..senin o muhtesem ýngýlýzcenle sadece garson olursun..otele müdür yapmazlar seni...sigorta yapmalarý bile sevýndýrmýs sýzý bu derece yaný..bazý gerceklerle yuzlesýn dostlarým...gezýp gorup tecrube kazanýp guzel anýlarla gerý donucez tabý buna bende katýlýyorum..ama bunlarýn hepsý ýcýn..work work work..
    Ben geçen yaz Bodrum'da bi otelde çalýþtým. Min. çalýþma sürem 10 saatti. Bir günde 20 saat çalýþtýðým oldu. Ve iþletmenin bana verdiði para 475 YTL idi. Yani bugünkü kuruyla 297 $. Kaldýðýmýz yer hakkýnda hiç konuþmayaym daha iyi... Merak etme bizim kendi insanýmýza yeterince köleliði yine biz yaptýrýyoruz zaten.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya beni ne kadar yanlýþ anlamýþsýnýz arkadaþlar...herkes egosunun dürttüðü yerden cevap vermiþ...adrenalin salgýlayan coþmuþ esmiþ baþlýðýn altýnda..neyse daha fazla uzatmayacaðým..herkesin gorusune saygýlýyým ama biraz realize edin durumu derim..ayrýca

ben fazla çalýþmayayým,
    saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çalýþmadan para gelsin,
    ben üni öðrencisiyim böyle iþlerde çalýþmam (ben köle deðilim)
    evimi beðenmedim, ucuza iki katlý mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse diþi olsunlar (ben amele deðilim tatile geldim)

demiþ shinoda arkadaþ ondada cevabým sudur...

saatlik adresim alýn terýmýn karþýlýgý olsun olayýn work kýsmýný biliyorum.
    evet üniversite ogrencýsýyým bana saygý duyan ve felsefeme ters dusmeyen her ýste calýsýrým(mesela mc donaldsda burger kýngde falan calýsmam)
    evi begenmeye býlýrým bende ýnsným..abuk týplerle mumkunse arap,urdun falan bunlarla kalmam,rus kýzlar mýdemý bulandýrýr..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Amerika'ya gitmenin, gidipte verdiðiniz parayý çýkarmanýn en kolay ve en ucuz yolu Work and Travel programýdýr. Herkesin gidiþ amacý farklý olabilir. Kimisi gezmeye, kimisi dilini geliþtirmeye, kimisi de para kazanmak için gider. Ortada Ataraksia 'nýn dediði gibi bir kölelik yoktur. Ýþini seçmekte serbestsin. Her iþin zor yanlarý var tabiki.. bilgisayar mühendisi adam eðer housekeeper oluyorsa bu programdan kaynaklanan bir sorun deðildir. Dünya kadar iþ seçeneði var. Her iþin farklý koþullarý ve çalýþma ortamlarý mevcut. Örneðini bir de Lifeguard'lýk üzerinden ele almaný tavsiye ederim. Plajda havuzda lifeguard olarak çalýþmak kölelik midir? Yazýn boþ geçeçek 3 ay yerine, programa katýlmak birçok açýdan yararlý olabilir. Yurtdýþý deneyimin olur, ingilizceni geliþtirirsin, yeni arkadaþlýklar kurar, farklý kültürleri tanýrsýn, doyasýya gezersin , özgürlüðün tadýný çýkarýrsýn ve bana göre en önemlisi özgüvenini saðlarsýn. Bütün bu saydýklarýmý elde etmek çeþitli deðiþim programlarý mümkün.. Tabi bunun en ucuz ve yaygýn yolu baþta da söylediðim gibi WAT programýdýr. Kýsacasý seçim size kalmýþ.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

''amelelik '' kelimesi gozume cok takildi..sadece bu sayfada degil..bikac konu basligi altinda dikkatimi cekti..sadece merak ettigim su?bu isi amelelik olarak goren arkadaslarim neden , bu ise soyunuyorlar..wat hakkinda yoksa hicbir bilgiye sahip olmadan , konustuklari seye anlam veremedim..amerki da 3 ay ,makul bir fiyat..etkileri ise :farkli bir kultur , farkli cehreler ve cevreler , belkide ileide is hayatniz icin atmis oldugunuz ilk yurtdisi adimi ve aklima gelmiyecek bircok faydasi..tabi ki istenmeyen seyler basimiza gelicektir orda..ama dikensiz gul guzel kokmaz dimi..kisaca iyisyle kotusuyle guzel bir macera olucak herkes icin..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

ben aslýnda her ne kadar wat programýna katýlsam da bu programa biraz da karsýyým
    cünkü üniversitede okuyan,belli bir entelektüel birikimi olan insanlarýn gidip amerika da kalifiye iþler gerektirmeyen yani kabacasý Amelelik iþlerde caliþmasý hiç de hoþ deðil.
    Sen burda bilmem ne oku ama git orda allahýn köylüsüyle! ayný iþi yap
    bu hiç adil deðil
    eðer ki zengin bir insan olsaydým kesinlikle ve kesinlikle wat programýna katýlmazdým
    ama baþka bir açýdan da ABD ye en ucuz gitme yolu aslýnda wat programý
    bir American Studies öðrencisi olarak bnm naçizane görüþlerim bunlar

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý YETO Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben aslýnda her ne kadar wat programýna katýlsam da bu programa biraz da karsýyým
    cünkü üniversitede okuyan,belli bir entelektüel birikimi olan insanlarýn gidip amerika da kalifiye iþler gerektirmeyen yani kabacasý Amelelik iþlerde caliþmasý hiç de hoþ deðil.
    Sen burda bilmem ne oku ama git orda allahýn köylüsüyle! ayný iþi yap
    bu hiç adil deðil
    eðer ki zengin bir insan olsaydým kesinlikle ve kesinlikle wat programýna katýlmazdým
    ama baþka bir açýdan da ABD ye en ucuz gitme yolu aslýnda wat programý
    bir American Studies öðrencisi olarak bnm naçizane görüþlerim bunlar
    Belli bir entellektüel birikime sahip olan her insan Hýncal Uluç gibi çýkmýyor piyasaya ülkemizde Þimdiye kadar Türkiye'de herhangi bir iþte çalýþýp çalýþmadýðýný bilmiyorum ama inan buradaki iþlerin ordakilerden çok farký yok."Bizim gibi üniversite öðrencilerinin orada bu tür iþlere verilmesi hiç adil deðil" yazmýþsýn. Bunu okuyunca, ülkemizde acaba her üniversite öðrencisine mezun olduktan sonra masabaþý bir iþ, müdürlük felan mý ayarlanýyor diye düþünmedim deðil açýkcasý. Kýsacasý Türkiye ve ABD'de yapabileceðiniz iþler arasýnda pekbir fark yok. En büyük fark, orda yaptýðýnýz iþten, buraya göre çok daha fazla para kazanabilme imkanýnýz.. ve inanýn bizim çalýþtýðýmýz iþlerde bir çok amerikalýnýn çalýþtýðýný göreceksiniz.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

ne köleliði, ne ameleliði arkadaslar. garsonluk, kasiyerlik, eglence parklarýnda herhangi bi calýsan. vs.. bu iþlerin amelelikle kölelikle ne alakasý var. ustelik her turlu iþte calýsan kiþilere saygý duyulan bi ulkeden bahsediyoruz. americada calýstýgým dukkana her sabah temizlikci bi kadýn geliyodu. kadýnýn altýndaki jeepe ben burda ömür boyu muhendis olarak calýssam binemem heralde. sorarým size bunun neresi kolelik.
    fiorex in dediði gibi orda calýsanlar arasýnda amerikalýlarda var. ve bunlarýn bi kýsmý hem amerikalý hemde UNIVERSITE OGRENCÝSÝ...
    simdi size iki insan profili sunucam. bunlardan biri mühendis turkiyede bi firma da calýsýyo. patronu tarafýndan yaptýgý iþlerin karsýlýgýnda hic tesekkur edilmemiþ, her seferinde ondan yapýlmasý istenen bir iþ ona bir emir uslubu ile soyleniyo.
    diðeri amerikada bi markette calýsýyo. ve patronu tarafýndan aldýgý her gorevin sonuna lutfen kelimesi ekleniyo. iþ tamamlandýktan sonra karsýlýgý olarak tesekkur ediliyo. þimdi soruyorum sizce bu iki örnekteki insanlarýn hangisi kole diye isimlendirilmeye daha yakýn.
    work and travel da elbette amerikanýn da avantajý var aksi taktirde neden alsýn bizi ulkesine. havayolu þirketlerinden tutunda elektronik eþya firmalarýna kadar hepsi bizden faydalanýyo. bu forumda kac kiþi amerikadan 3000 dolarýn ustunde para getirdi diye bir anket yapýlsa ben eminim ki %10 ya vardýr ya yoktur. bizim giderken harcadýgýmýz 3000 dolar civarýndaki para artý orda calýsarak kazandýgýmýz paralar yine amerikan ekonomisine katkýda bulunuyo. ben burda 21 yýlda yediðim burger ve mac leri toplasam amerikada 3 ayda yediðimin yarýsý kadar olamaz. bunlarýn hepsi amerikanýn lehine.. en onemliside ihtiyacý olan iþcileri temin ediyo...
    yani kýsacasý karsýlýklý menfaat sözkonusu.. amerikada bulunmanýn orda bu sekilde bi deneyim elde etmenin insana cok sayýda katkýsý var. bunun kolelikle yakýndan uzaktan bi alakasý yok bence...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

WAT : Wavv Amerika Tecrübesi !

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Eðer kendini amele gibi görüyorsan boþ oturmak bile bir ameleliktir.
    Çoðu kiþide bu saçma düþünce hakim. Emek olmadan yemek olmaz arkadaþým. Amerika kapitalist bir ülkedir. Eðer sen yaptýðýn iþin hakkýný verirsen karþýlýðýný mutlaka alýrsýn.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

youtubeda alaskaya giden bi grubun videsounu izlemistim...
    eleman diger elemana soruyordu abi watin acilimi ne diye. diger elemanda soyle aciklamisti:``Abi al su 3500 dolari beni 3 ay boyunca s.k giderken o 3500 dolari bana geri ver``
    Cok komikti...

Bu arada wati parali kolelik olarak goren varsa gitmesin kardesim...Benim calistigim yerde amerikali calisanlarda vardi ve benimle ayni isi ayni ucretle yapiyorlardi...
    Ingilizceyi cok iyi bir bicimde kullanarak o ameleligi yapmazsiniz
    Konu apollon tarafýndan (21-02-2009 Saat 05:15 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý apollon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    youtubeda alaskaya giden bi grubun videsounu izlemistim...
    eleman diger elemana soruyordu abi watin acilimi ne diye. diger elemanda soyle aciklamisti:``Abi al su 3500 dolari beni 3 ay boyunca s.k giderken o 3500 dolari bana geri ver``
    Cok komikti...

Bu arada wati parali kolelik olanlar varsa gitmesin kardesim...Benim calistigim yerde amerikali calisanlarda vardi ve benimle ayni isi ayni ucretle yapiyorlardi...Ingilizceyi cok iyi bir bicimde kullanarak o ameleligi yapmazsiniz
    o video baya meþhurdur, gýtmeden bende ýzlemýstým
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

WAT ý amelelik olarak görüyorsan belli ki sen TÜrkiye de hiç bir yerde çalýþmamýþsýn.... Türkiye de yazýn bir otelde calýssan günde inan ortlaama en az 15 saat calýsýrsýn üstüne maksimum 500 ytl para alýrsýn ki bunu da verirlerse zamanýnda!!! 3 ay ameleliðin kralýný yapmýþ olursun yani kendi ülkende ve eline 1500 ytl gibi para en iyi ihtimalle geçer!!! Peki ya WAT a katýlýrsan ne olur?

2500 dolar harcarsýn gelirken de o parayý kazanýp döner ve üstüne türkiye de yýllar sonra alabileceðin elektronik ürünleri ordan cok ucuza alirsin. ve yaþadýgýn tecrübe ve gezdiðin yerler yanýnda kar kalýr. Hani amelelik diyorsun ya orda çöpcülük dahi yapsýn ayda en az 1000 dolar eline geçer tek iþle. Türkiye de bana bu kadar para kazandýran AMELELÝK ÝÞÝ göster hemen ing. öðretmenliði bölümümü býrakayip o iþe gireyim. GÖSTEREBÝLÝR MÝSÝN?

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Ben ülkemde çok deðiþik iþlerde çalýþtým. Otel iþinde çalýþtým. Garsonluk yaptým. Maðazalarda çalýþtým. Cafede çalýþtým. Hepsini gördüm geçirdim. Ben amerika da herhangi bir iþte çalýþmaya hiç amelelik gözüyle bakmadým þimdiye kadar. Belki maddi imkanlarýmýn biraz kýsýtlý olmasýndan kaynaklanýyordur. Wat benim için o kadar güzel bir program ki gerçekten iyi ki var. Yoksa düþünüyorum da dünyanýn diðer bir ucuna gidip, nasýl çalýþabilir, oralarý görebilir bu yaþýmda bu tecrübeyi bu seyahati gerçekleþtirebilirdim ki. Oraya turist vizesiyle gidip 4 ay boyunca orada kalmak kim bilir ne kadar masrafa mal olur hayal bile edemiyorum.
    Bu programý amelelik olarak gören arkadaþ sanýrým gerçekten bu programýn avantajlarýnýn farkýna varamamýþ. Saymakla bitmez gerçi ama görememiþ.
    Zaten bence Wat programý tamamen maddi gücü yüksek kiþiler için oluþturulmuþ bir program deðil.Madem ki oraya gittiðinde amele olacaðýný düþünüyorsun o halde sende turist vizesi alarak gider 3,4 ay boyunca gezip gelirsin ya da self gidersin istediðin iþi kendin bulur seçer yaparsýn.Kimse kimseyi zorlamýyor bu programda, kimse oraya gidince çalýþmak zorunda da deðil.O yüzden bu program için böyle düþünceler, yorumlar bence çok yanlýþ.
    2009 yýlý WAT programýna ilk kez katýlýyorum.

Çalýþacaðým Ýþ:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu programý amelelik olarak görenler burda sabancýnýn torunu sanýrým...garsonluk , kasiyerlik ya da temzilikçilik iþine amelelik diyorsanýz ya çalýþmaktan gocunuyorsunuzdur ya da o iþlerde çalýþan insanlarý hor görüyorsunuzdur.Bu iþlerde çalýþýpta aile geçindirmek , çocuk okutmak zorunda olan anne babalar var...bizler ise oraya keyfimizden gidiyoruz...macera olsun diye...üniversitedesin ve burdaki maceralarýn yetmiyo bi de amerikaya macera aramaya gidiyorsun...sanýrým bu her kulun eline geçmeyen bi lüks...wat bir hayat deneyimidir ki bu deneyim de yaþamadan öðrenilmez...ayný zamanda da çok büyük risk dir...iþte iþin macerasý da bu zaten...dibi görünmeyen kuyuya giriyorsun...adam sana ordan çalýþacaðýn yerin , kalacaðýn yerin adresini yolluyo ama , sen oraya vardýðýnda o adresin yerinde yeller esiyo olabilir...iþte orda hayatta kalabilme ve kendi baþýnýn çaresine bakabilmeyi öðreniyorsun...ki bunlar zor þartlardýr...ha illa da hep olumsuz þeylerle karþýlaþacaksýn diye biþi yok...ama yine de minimumu düþünüp maksimumu bulmak en güzeli ...sonuç olarak wat programý amerikada gezmek deðil hayat ve iþ deneyimi kazanmaktýr...bu amerika deðil de uganda da olabilir di...tabi kim gider orasýný bilemem...ayrýca wat programý anakuzularýnýn deðil son derece ayaklarý yere basan , aklý baþýnda insanlarýn katýlmasý gereken bi program...yoksa sonuçlarý vahim olur diye düþünüyorum...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)