"afrika'dan gemilere doldurulup çal??maya zorlanan köleler, en az?ndan bindirildikleri gemi için bilet paras? ödemek zorunda b?rak?lmam??lard?"...
bir sitede rastlad?m bu söze..durumu gayet iyi aç?klam??...

"afrika'dan gemilere doldurulup çal??maya zorlanan köleler, en az?ndan bindirildikleri gemi için bilet paras? ödemek zorunda b?rak?lmam??lard?"...
bir sitede rastlad?m bu söze..durumu gayet iyi aç?klam??...
?yi de arkada?lar bu program için kimse kimseyi zorla çal??t?rm?yor ki. Bence program?n güzel yanlar?na odaklan?n siz. Gidenlerin ço?u hangi i?te ne kadar çok para verildi?ine bak?yor. Orada en kötü i?te çal??san?z dahi hayatsal ihtiyaçlar?n?z? kolayca kar??layaca??n?z için çal???rken ayn? zamanda gezmeye de bak?n. Gezmek derken illa en lüks araçlarla ya da pahal? otellerde kalmak gerekmiyor. Çünkü ö?renciyiz, sokakta da kalsak macera macerad?r. Bu program?n amac? da monoton hayat?n?za 3-4 ay renk katmakt?r. Monotonluktan kast?m her yaz ayn? ?eyleri yapanlar için geçerli.
Bu programda Amerikal?lardan daha ucuza çal??t???m?z bir gerçek ama ?unu da kabul etmeniz gerekir ki orada çal??an Amerikal?lar bir aile geçindirmek zorundayken siz oraya gidi? paras?n? ç?karman?n stresi alt?ndas?n?z. Size tavsiyem o strese girece?inize programa hiç kat?lmay?n. Hayat?n?za unutamayaca??n?z bir dönem ya?atan 3000 dolara ben ac?mam. Ki dönerken oraya giden ö?rencilerin %80'i burada 12 ay çal???p da alamad??? elektronik cihazlardan tutunda elbiselere kadar her?eyi rahatl?kla dönerken yeni bavullar?n?n içine koyuyor. Kurmu? oldu?u arkada?l?klar, geceler, gidip gezdi?i bölgeler, insan ili?kiler, farkl? bir kültürü tatmak ve hepsini bu 3-4 aya s??d?rmak ne kadar dolu bir dönem geçirdi?inizi gösterir.
Work and Travel farkl? bir ülkede 3 ay ya?aman?n en ucuz yoludur.
admin (at) turkishwat.net

bu sözü yazarken ayn? ?ekilde bir yorumun gelece?inin fark?ndayd?m.öncelikle tabii ki bizi kimse zorla götürmüyor..ama orada i?çi bulamad??? için bizi ülkesine ça??r?yor..bize bay?ld???ndan de?il..yani^^mini mini gençlik gelsin benim ülkemi gezs?n durumu yok ''.bizim yan?m?za kar kalan gezmek,görmek,tan??mak biraz da para kazanmak..köle ticaretinin biraz daha soft versyonu bu...gidip geri dönmemenizden bile korkan paranoyak adamlar ^^ abi ben bi amerikay? gez?p gel?ym ^^ ded?g?n?zde...--hadi defol-- derken..kölelik belgen?zle (ds) gitti?inizde aç?ver?yor kap?lar?...sen gel ulkem? gez ama amelel?g?n?de yap d?yor..
Amerika çok fazla i?çi aç??? ya?am?? olsa ve bundan yana rahats?z bir durumda olsa inan vize vermesi daha kolay olurdu. Amerika'n?n istedi?i kalifiye eleman. Sen çal??mak istiyorsun onlarda çal??t?rmak istiyor. ?ki tarafl? bir istek var. Oraya giderken sigortan oluyor, yasal olarak çal??man için belgelerin haz?rlan?yor, ikinci s?n?f muamelesi yapm?yorlar, istedi?in zaman çekip dönebilirsin, kald???n 3 ay boyunca birkaç ?ey hariç Amerikan Vatanda??'ndan farkl? bir statün yok, üstelik 1 Dolar = 1 YTL yapsan dahi burda mezun olduktan sonra girece?in bir i?te orada kazand???n paray? kazanamazs?n. Senin tabirinle oradaki amelelikle buradaki ameleli?i kar??la?t?rm?yorum bile. Orada ayda kazanaca??n minimum 1200 dolar ile dönerken burada alamayaca??n ?eyleri alabilirsin. Üstüne -gitmedi?ini varsayarak- döndükten sonra tekrar gitmek isteyenlerin oran? çok yüksekse (muhtemelen sen de onlardan biri olacaks?n) birçok insan iyi an?larla dönüyor demektir.
Sonuç olarak, köle olarak gidenlerle watç? olarak gidenlerin aras?nda çok fark var. Sonuçta bir i?e giriyorsunuz bu noktada amele de olabilirsiniz, klimal? bir odada çal??an datac? da olabilirsiniz. Bu da sizin ingilizceyi kulanma becerinize ba?l?. Watç?lar aras?nda ortak bir nokta ar?yorsan, "amelele" olarak nitelendirdiklerinin tamam?na yak?n? ingilizceyi düzgün konu?amayan ve anlamayanlardan olu?uyor. Bu da anlatmak istedi?imin özeti olsun.
nasil tanimlanabilirki bikac kelimeyle o koskoca 3 ay
hic bitmez saniosun bir bakiyorsun elinde bavullar havalani yolundasin
aklinin ucundan gecmicek maceralar yasam tarzlari , gece hayati , inanilmaz arkadasliklar
kisaca macera dolu amerika..
S-pectacular

Sonuçta kendi i?ini yapm?yosan hangi ülkede olursan ol para kazanmk için çal??mak zorundas?n art?k buna ''amelelik'' mi denir ne denir.
''shinoda'' gerekli cevab? vermi? yazd?klar?m onu tekrar etmekten ibaret olca?? için (.)

arkadaslar sak?n ver?len paraya bakmay?n der?m ben oyle yapt?m sand?g?mdanda az kazand?m eglence parklr?n? secmeye bakar?m ben otelde cal?sm?st?m..ve work and trvelda bas?n?za gel?cek hersey s?z?n ?ans?n?za bagl? diyorum her an her ?ey olabilirr..![]()

hocam konu?uyosunuzda cok bo? yahu...kalifiye elemanm??ta ingilizce konu?ma yeteneg?ym?s...alanyada ayakkab? boyac?lar?n?n ingilizce seviyesi emin ol ^^advance^^ tir..kalifiye eleman ar?yormu? falan demi?siniz...kalifiye eleman arasayd? bilgisayar mühemndisli?i okuan adama house keep?ng yapt?rmazd?..senin o muhtesem ?ng?l?zcenle sadece garson olursun..otele müdür yapmazlar seni...sigorta yapmalar? bile sev?nd?rm?s s?z? bu derece yan?..baz? gerceklerle yuzles?n dostlar?m...gez?p gorup tecrube kazan?p guzel an?larla ger? donucez tab? buna bende kat?l?yorum..ama bunlar?n heps? ?c?n..work work work..
Kalifiye kelimesini yanl?? kulland?m orada kaliteli ?eklinde yazmam gerekiyordu ama kalifiye ç?km?? bi ?ekilde.
Neyse ona hata dedim ve geçtim. Belli ki Amerika'ya gitmemi?sin ve çal??ma ortamlar?yla, çal??ma ?artlar?n? görmemi?sin. Tavsiyem bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaman. ?ngilizce kullanma beceresi yüksek ki?iler daha iyi i?lerde çal???yorlar; daha do?rusu senin tabirinle "amelelik" yapm?yorlar. ?ngilizceyi çok iyi kullanan her ki?i mi iyi yerlerde çal???yor tabi ki hay?r. Amerikal?lar da senin be?enmedi?in i?lerde çal??abiliyor; anadilleri ?ngilizce olmas?na ra?men. Ha bir de bilgisayar mühendisi adam?n orda housekeeper olmas? ne alaka demi?sin. O bölümde okuyan ki?i isterse daha iyi bir i?e yerle?tirilebilir. Bu noktada anla??l?yor ki bu program?n ne oldu?unu tam olarak kavrayamam??s?n. Burdan Amerika'ya giden bir watç?
Bebek Bak?c?s?
Hastane Görevlisi
Gemi Çal??an?
olamaz. Di?er her türlü i?te bulunabilir. ?ngilizcesi iyi olan herkes müdür olur gibi bir mantalitede yaz? yazm??s?n. O da dü?ünmeden yazd???n? gösteriyor. Örnekleri biraz sa?lam vermek gerek.
Kölelerle watç?lar? bir tutmu?sun. Sigortal? olma örne?ini o yüzden vermi?tim. Kölelerle watç?lar? bir tutman ba?tan hata zaten. Bu da program hakk?nda pek fazla bilgi sahibi olmad???n? ve daha çok bilgi sahibi olman gerekti?ini gösterir.
Sonuç olarak, dünyada binlerce ö?renci program? var ve work and travel program? da onlardan biri. ?artlar? belli. ?? imkanlar? ?irketlerin sana sundu?u imkanlarla k?s?tl? de?il. ?stersen Empire States'in 50. kat?nda 3 ayl?k çal??an bir eleman da olabilirsin. Oras? sana kalm??. Onu beceremiyorsan sponsorlar?n sundu?u ve senin "amele i?ler" diye hitap etti?in i?lerde çal???rs?n.

WATç?lara köle diyorsan?z bizden önceleri buraya gelen Türklerin neler çekti?ini bi bilseniz.
10-15 ki?i ufac?k oda da kalanlar m? dersiniz.
Haftal?k 200 dolara 60-70 saat eliyle bula??k y?kayanlar m?.(Makina yok.)
?ngilizcesi yok diye en pis i?leri yapt?r?lanlar.
Bizim durumu görünce adamalar k?skan?yorlar."Siz çok rahats?n?z olum." hikayesi yap?yorlar.
Yani bizim gibi "Ne i? olsa yapar?m abi" modunda kalifiye olamayan adamlar bizden çok daha kötü durumlara dü?üyorlar ABD'de.
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
Kimse kimseyi zorla bir yerde çal??t?rm?yor art? zorla ?urada kalacaks?n da demiyor. Paran varsa ev tutabilir, tek ba??na da kalabilirsin, istedi?ini de yapars?n. Ama baz? arkada?lar?m?zdaki mantalite farkl?;
ben fazla çal??mayay?m,
saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çal??madan para gelsin,
ben üni ö?rencisiyim böyle i?lerde çal??mam (ben köle de?ilim)
evimi be?enmedim, ucuza iki katl? mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse di?i olsunlar (ben amele de?ilim tatile geldim)
Arkada?lar, paran?z varsa istedi?iniz yerde oturursunuz, çal??t???n?z firmayla anla??r fazla saat de almazs?n?z. ?stedi?inizi yapmakta özgürsünüz. Ama bunlar? yapacak gelire sahip de?ilseniz çal??mak zorundas?n?z. Ba?ka yolu yok bunun. Nerede çal??aca??n?z da size ba?l?d?r. Sponsorlar?n sundu?u i?leri seçmek zorunda da de?ilsiniz. Ayarlayabilirseniz gidip en kaliteli ortamlarda da çal??abilirsiniz böylece köle olmazs?n?z.

Ben geçen yaz Bodrum'da bi otelde çal??t?m. Min. çal??ma sürem 10 saatti. Bir günde 20 saat çal??t???m oldu. Ve i?letmenin bana verdi?i para 475 YTL idi. Yani bugünkü kuruyla 297 $. Kald???m?z yer hakk?nda hiç konu?mayaym daha iyi... Merak etme bizim kendi insan?m?za yeterince köleli?i yine biz yapt?r?yoruz zaten.

ya beni ne kadar yanl?? anlam??s?n?z arkada?lar...herkes egosunun dürttü?ü yerden cevap vermi?...adrenalin salg?layan co?mu? esmi? ba?l???n alt?nda..neyse daha fazla uzatmayaca??m..herkesin gorusune sayg?l?y?m ama biraz realize edin durumu derim..ayr?ca
ben fazla çal??mayay?m,
saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çal??madan para gelsin,
ben üni ö?rencisiyim böyle i?lerde çal??mam (ben köle de?ilim)
evimi be?enmedim, ucuza iki katl? mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse di?i olsunlar (ben amele de?ilim tatile geldim)
demi? shinoda arkada? ondada cevab?m sudur...
saatlik adresim al?n ter?m?n kar??l?g? olsun olay?n work k?sm?n? biliyorum.
evet üniversite ogrenc?s?y?m bana sayg? duyan ve felsefeme ters dusmeyen her ?ste cal?s?r?m(mesela mc donaldsda burger k?ngde falan cal?smam)
evi begenmeye b?l?r?m bende ?nsn?m..abuk t?plerle mumkunse arap,urdun falan bunlarla kalmam,rus k?zlar m?dem? buland?r?r..

Amerika'ya gitmenin, gidipte verdi?iniz paray? ç?karman?n en kolay ve en ucuz yolu Work and Travel program?d?r. Herkesin gidi? amac? farkl? olabilir. Kimisi gezmeye, kimisi dilini geli?tirmeye, kimisi de para kazanmak için gider. Ortada Ataraksia 'n?n dedi?i gibi bir kölelik yoktur. ??ini seçmekte serbestsin. Her i?in zor yanlar? var tabiki.. bilgisayar mühendisi adam e?er housekeeper oluyorsa bu programdan kaynaklanan bir sorun de?ildir. Dünya kadar i? seçene?i var. Her i?in farkl? ko?ullar? ve çal??ma ortamlar? mevcut. Örne?ini bir de Lifeguard'l?k üzerinden ele alman? tavsiye ederim. Plajda havuzda lifeguard olarak çal??mak kölelik midir? Yaz?n bo? geçeçek 3 ay yerine, programa kat?lmak birçok aç?dan yararl? olabilir. Yurtd??? deneyimin olur, ingilizceni geli?tirirsin, yeni arkada?l?klar kurar, farkl? kültürleri tan?rs?n, doyas?ya gezersin , özgürlü?ün tad?n? ç?kar?rs?n ve bana göre en önemlisi özgüvenini sa?lars?n. Bütün bu sayd?klar?m? elde etmek çe?itli de?i?im programlar? mümkün.. Tabi bunun en ucuz ve yayg?n yolu ba?ta da söyledi?im gibi WAT program?d?r. K?sacas? seçim size kalm??.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
''amelelik '' kelimesi gozume cok takildi..sadece bu sayfada degil..bikac konu basligi altinda dikkatimi cekti..sadece merak ettigim su?bu isi amelelik olarak goren arkadaslarim neden , bu ise soyunuyorlar..wat hakkinda yoksa hicbir bilgiye sahip olmadan , konustuklari seye anlam veremedim..amerki da 3 ay ,makul bir fiyat..etkileri ise :farkli bir kultur , farkli cehreler ve cevreler , belkide ileide is hayatniz icin atmis oldugunuz ilk yurtdisi adimi ve aklima gelmiyecek bircok faydasi..tabi ki istenmeyen seyler basimiza gelicektir orda..ama dikensiz gul guzel kokmaz dimi..kisaca iyisyle kotusuyle guzel bir macera olucak herkes icin..
S-pectacular

ben asl?nda her ne kadar wat program?na kat?lsam da bu programa biraz da kars?y?m
cünkü üniversitede okuyan,belli bir entelektüel birikimi olan insanlar?n gidip amerika da kalifiye i?ler gerektirmeyen yani kabacas? Amelelik i?lerde cali?mas? hiç de ho? de?il.
Sen burda bilmem ne oku ama git orda allah?n köylüsüyle! ayn? i?i yap
bu hiç adil de?il
e?er ki zengin bir insan olsayd?m kesinlikle ve kesinlikle wat program?na kat?lmazd?m
ama ba?ka bir aç?dan da ABD ye en ucuz gitme yolu asl?nda wat program?
bir American Studies ö?rencisi olarak bnm naçizane görü?lerim bunlar

Belli bir entellektüel birikime sahip olan her insan H?ncal Uluç gibi ç?km?yor piyasaya ülkemizde?imdiye kadar Türkiye'de herhangi bir i?te çal???p çal??mad???n? bilmiyorum ama inan buradaki i?lerin ordakilerden çok fark? yok."Bizim gibi üniversite ö?rencilerinin orada bu tür i?lere verilmesi hiç adil de?il" yazm??s?n. Bunu okuyunca, ülkemizde acaba her üniversite ö?rencisine mezun olduktan sonra masaba?? bir i?, müdürlük felan m? ayarlan?yor diye dü?ünmedim de?il aç?kcas?. K?sacas? Türkiye ve ABD'de yapabilece?iniz i?ler aras?nda pekbir fark yok. En büyük fark, orda yapt???n?z i?ten, buraya göre çok daha fazla para kazanabilme imkan?n?z.. ve inan?n bizim çal??t???m?z i?lerde bir çok amerikal?n?n çal??t???n? göreceksiniz.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre

ne köleli?i, ne ameleli?i arkadaslar. garsonluk, kasiyerlik, eglence parklar?nda herhangi bi cal?san. vs.. bu i?lerin amelelikle kölelikle ne alakas? var. ustelik her turlu i?te cal?san ki?ilere sayg? duyulan bi ulkeden bahsediyoruz. americada cal?st?g?m dukkana her sabah temizlikci bi kad?n geliyodu. kad?n?n alt?ndaki jeepe ben burda ömür boyu muhendis olarak cal?ssam binemem heralde. sorar?m size bunun neresi kolelik.
fiorex in dedi?i gibi orda cal?sanlar aras?nda amerikal?larda var. ve bunlar?n bi k?sm? hem amerikal? hemde UNIVERSITE OGRENC?S?...
simdi size iki insan profili sunucam. bunlardan biri mühendis turkiyede bi firma da cal?s?yo. patronu taraf?ndan yapt?g? i?lerin kars?l?g?nda hic tesekkur edilmemi?, her seferinde ondan yap?lmas? istenen bir i? ona bir emir uslubu ile soyleniyo.
di?eri amerikada bi markette cal?s?yo. ve patronu taraf?ndan ald?g? her gorevin sonuna lutfen kelimesi ekleniyo. i? tamamland?ktan sonra kars?l?g? olarak tesekkur ediliyo. ?imdi soruyorum sizce bu iki örnekteki insanlar?n hangisi kole diye isimlendirilmeye daha yak?n.
work and travel da elbette amerikan?n da avantaj? var aksi taktirde neden als?n bizi ulkesine. havayolu ?irketlerinden tutunda elektronik e?ya firmalar?na kadar hepsi bizden faydalan?yo. bu forumda kac ki?i amerikadan 3000 dolar?n ustunde para getirdi diye bir anket yap?lsa ben eminim ki %10 ya vard?r ya yoktur. bizim giderken harcad?g?m?z 3000 dolar civar?ndaki para art? orda cal?sarak kazand?g?m?z paralar yine amerikan ekonomisine katk?da bulunuyo. ben burda 21 y?lda yedi?im burger ve mac leri toplasam amerikada 3 ayda yedi?imin yar?s? kadar olamaz. bunlar?n hepsi amerikan?n lehine.. en onemliside ihtiyac? olan i?cileri temin ediyo...
yani k?sacas? kars?l?kl? menfaat sözkonusu.. amerikada bulunman?n orda bu sekilde bi deneyim elde etmenin insana cok say?da katk?s? var. bunun kolelikle yak?ndan uzaktan bi alakas? yok bence...

WAT : Wavv Amerika Tecrübesi !

E?er kendini amele gibi görüyorsan bo? oturmak bile bir ameleliktir.
Ço?u ki?ide bu saçma dü?ünce hakim. Emek olmadan yemek olmaz arkada??m. Amerika kapitalist bir ülkedir. E?er sen yapt???n i?in hakk?n? verirsen kar??l???n? mutlaka al?rs?n.

youtubeda alaskaya giden bi grubun videsounu izlemistim...
eleman diger elemana soruyordu abi watin acilimi ne diye. diger elemanda soyle aciklamisti:``Abi al su 3500 dolari beni 3 ay boyunca s.k giderken o 3500 dolari bana geri ver``
Cok komikti...
Bu arada wati parali kolelik olarak goren varsa gitmesin kardesim...Benim calistigim yerde amerikali calisanlarda vardi ve benimle ayni isi ayni ucretle yapiyorlardi...
Ingilizceyi cok iyi bir bicimde kullanarak o ameleligi yapmazsiniz
Konu apollon tarafından (21-02-2009 Saat 05:15 PM ) değiştirilmiştir.

WAT ? amelelik olarak görüyorsan belli ki sen TÜrkiye de hiç bir yerde çal??mam??s?n.... Türkiye de yaz?n bir otelde cal?ssan günde inan ortlaama en az 15 saat cal?s?rs?n üstüne maksimum 500 ytl para al?rs?n ki bunu da verirlerse zaman?nda!!! 3 ay ameleli?in kral?n? yapm?? olursun yani kendi ülkende ve eline 1500 ytl gibi para en iyi ihtimalle geçer!!! Peki ya WAT a kat?l?rsan ne olur?
2500 dolar harcars?n gelirken de o paray? kazan?p döner ve üstüne türkiye de y?llar sonra alabilece?in elektronik ürünleri ordan cok ucuza alirsin. ve ya?ad?g?n tecrübe ve gezdi?in yerler yan?nda kar kal?r. Hani amelelik diyorsun ya orda çöpcülük dahi yaps?n ayda en az 1000 dolar eline geçer tek i?le. Türkiye de bana bu kadar para kazand?ran AMELEL?K ??? göster hemen ing. ö?retmenli?i bölümümü b?rakayip o i?e gireyim. GÖSTEREB?L?R M?S?N?
Ben ülkemde çok de?i?ik i?lerde çal??t?m. Otel i?inde çal??t?m. Garsonluk yapt?m. Ma?azalarda çal??t?m. Cafede çal??t?m. Hepsini gördüm geçirdim. Ben amerika da herhangi bir i?te çal??maya hiç amelelik gözüyle bakmad?m ?imdiye kadar. Belki maddi imkanlar?m?n biraz k?s?tl? olmas?ndan kaynaklan?yordur. Wat benim için o kadar güzel bir program ki gerçekten iyi ki var. Yoksa dü?ünüyorum da dünyan?n di?er bir ucuna gidip, nas?l çal??abilir, oralar? görebilir bu ya??mda bu tecrübeyi bu seyahati gerçekle?tirebilirdim ki. Oraya turist vizesiyle gidip 4 ay boyunca orada kalmak kim bilir ne kadar masrafa mal olur hayal bile edemiyorum.
Bu program? amelelik olarak gören arkada? san?r?m gerçekten bu program?n avantajlar?n?n fark?na varamam??. Saymakla bitmez gerçi ama görememi?.
Zaten bence Wat program? tamamen maddi gücü yüksek ki?iler için olu?turulmu? bir program de?il.Madem ki oraya gitti?inde amele olaca??n? dü?ünüyorsun o halde sende turist vizesi alarak gider 3,4 ay boyunca gezip gelirsin ya da self gidersin istedi?in i?i kendin bulur seçer yapars?n.Kimse kimseyi zorlam?yor bu programda, kimse oraya gidince çal??mak zorunda da de?il.O yüzden bu program için böyle dü?ünceler, yorumlar bence çok yanl??.
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.

bu program? amelelik olarak görenler burda sabanc?n?n torunu san?r?m...garsonluk , kasiyerlik ya da temzilikçilik i?ine amelelik diyorsan?z ya çal??maktan gocunuyorsunuzdur ya da o i?lerde çal??an insanlar? hor görüyorsunuzdur.Bu i?lerde çal???pta aile geçindirmek , çocuk okutmak zorunda olan anne babalar var...bizler ise oraya keyfimizden gidiyoruz...macera olsun diye...üniversitedesin ve burdaki maceralar?n yetmiyo bi de amerikaya macera aramaya gidiyorsun...san?r?m bu her kulun eline geçmeyen bi lüks...wat bir hayat deneyimidir ki bu deneyim de ya?amadan ö?renilmez...ayn? zamanda da çok büyük risk dir...i?te i?in maceras? da bu zaten...dibi görünmeyen kuyuya giriyorsun...adam sana ordan çal??aca??n yerin , kalaca??n yerin adresini yolluyo ama , sen oraya vard???nda o adresin yerinde yeller esiyo olabilir...i?te orda hayatta kalabilme ve kendi ba??n?n çaresine bakabilmeyi ö?reniyorsun...ki bunlar zor ?artlard?r...ha illa da hep olumsuz ?eylerle kar??la?acaks?n diye bi?i yok...ama yine de minimumu dü?ünüp maksimumu bulmak en güzeli ...sonuç olarak wat program? amerikada gezmek de?il hayat ve i? deneyimi kazanmakt?r...bu amerika de?il de uganda da olabilir di...tabi kim gider oras?n? bilemem...ayr?ca wat program? anakuzular?n?n de?il son derece ayaklar? yere basan , akl? ba??nda insanlar?n kat?lmas? gereken bi program...yoksa sonuçlar? vahim olur diye dü?ünüyorum...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks