Ben ülkemde çok değişik işlerde çalıştım. Otel işinde çalıştım. Garsonluk yaptım. Mağazalarda çalıştım. Cafede çalıştım. Hepsini gördüm geçirdim. Ben amerika da herhangi bir işte çalışmaya hiç amelelik gözüyle bakmadım şimdiye kadar. Belki maddi imkanlarımın biraz kısıtlı olmasından kaynaklanıyordur. Wat benim için o kadar güzel bir program ki gerçekten iyi ki var. Yoksa düşünüyorum da dünyanın diğer bir ucuna gidip, nasıl çalışabilir, oraları görebilir bu yaşımda bu tecrübeyi bu seyahati gerçekleştirebilirdim ki. Oraya turist vizesiyle gidip 4 ay boyunca orada kalmak kim bilir ne kadar masrafa mal olur hayal bile edemiyorum.
Bu programı amelelik olarak gören arkadaş sanırım gerçekten bu programın avantajlarının farkına varamamış. Saymakla bitmez gerçi ama görememiş.
Zaten bence Wat programı tamamen maddi gücü yüksek kişiler için oluşturulmuş bir program değil.Madem ki oraya gittiğinde amele olacağını düşünüyorsun o halde sende turist vizesi alarak gider 3,4 ay boyunca gezip gelirsin ya da self gidersin istediğin işi kendin bulur seçer yaparsın.Kimse kimseyi zorlamıyor bu programda, kimse oraya gidince çalışmak zorunda da değil.O yüzden bu program için böyle düşünceler, yorumlar bence çok yanlış.