Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burda neden bizi 30 rakamına ulaştırmak için ekstra bir çaba var? Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Ama sanırım çözdüm. Tabi farklı bir yoldan. Radyonun fiyatı 25. Dükkan sahibinie verilen para 2 lira.. Yani toplamda bu adamların cebinden cıkan para 27 lira. Bu 27 lirayı 3 kişi ödüyor ve sonunda ceplerinde 1'er lira kalıyor. 27/3 = 9.... ve her birinin cebinde birer lira para kalmasıyla birlikte 10 ar lira tamamlanmış oluyor. Sorudaki garipliği çözebilmiş değilim hala ama Birde şöyle düşünürsek...bunlar 25 lira veriyor radyoya 25 / 3 = 8.33 kişi bası ödediler. 1 er lira para geri verildi. ortada bulunan para 9.33 e çıktı. 9.33 x 3 = 27.99
market sahibinde de iki lira kaldı 29.99 .. burda küsüratlarla ilgili bir sorun var ama bilmiyorum

toplam 25 liralık radyoyu adama 2 lira vererek 27 liraya alıyorlar geri kala 1er liradan 3 lira da kendilerine kalıyor 27+3=30.

Bunlar ilk başta 8.33 vermişlerdi. şuan ceplerinde 1,66ar lira para var sonra 2 lira daha vererek yani 0,66 ar ile 9 lira verdiler. hepsinin cebinde 1er lira kaldı