Burda neden bizi 30 rakamına ulaştırmak için ekstra bir çaba var?Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Ama sanırım çözdüm. Tabi farklı bir yoldan. Radyonun fiyatı 25. Dükkan sahibinie verilen para 2 lira.. Yani toplamda bu adamların cebinden cıkan para 27 lira. Bu 27 lirayı 3 kişi ödüyor ve sonunda ceplerinde 1'er lira kalıyor. 27/3 = 9.... ve her birinin cebinde birer lira para kalmasıyla birlikte 10 ar lira tamamlanmış oluyor. Sorudaki garipliği çözebilmiş değilim hala ama
Birde şöyle düşünürsek...bunlar 25 lira veriyor radyoya 25 / 3 = 8.33 kişi bası ödediler. 1 er lira para geri verildi. ortada bulunan para 9.33 e çıktı. 9.33 x 3 = 27.99
market sahibinde de iki lira kaldı 29.99 .. burda küsüratlarla ilgili bir sorun var ama bilmiyorum![]()

Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Ama sanırım çözdüm. Tabi farklı bir yoldan. Radyonun fiyatı 25. Dükkan sahibinie verilen para 2 lira.. Yani toplamda bu adamların cebinden cıkan para 27 lira. Bu 27 lirayı 3 kişi ödüyor ve sonunda ceplerinde 1'er lira kalıyor. 27/3 = 9.... ve her birinin cebinde birer lira para kalmasıyla birlikte 10 ar lira tamamlanmış oluyor. Sorudaki garipliği çözebilmiş değilim hala ama 

Alıntı

Hehe 

Bookmarks