Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: sincili anlat?yor wat 2008...!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post sincili anlat?yor wat 2008...!

Biliyorum belki biraz gec oldu ama gecde olsa yazmak istedim gidecek olan arkadaslara belki faydam dokunur 

Arkadaslar merhaba ben 2008 yaz?n? hammond/lou?sana da gec?rd?m kas?rgay? da gördüm  ve bu sitede okudugum birçok seyi orada bizzat yasad?m olumlu olumsuz bu yusden turkishwat’a gercekten cok tesekkur ed?yorum.

Benim için çok guzel bi deneyimdi forumda necro arkadas?m?z?n anlatt?g? gibi baz? yerleri harabe bi ?ehirdi new orleans bir ay kadar i?siz kald?m gercektende turk?ye de imzalad?g?n?z job offer ‘?n amer?kada h?c bir önemi yok çünkü orada size tekrar imzalat?yolar bi sürü belge.

Nese g?tt?m oaraya 1 temmuzda ordayd?m meshur hal?na(superv?sor) bizi ald? zen?th/meta?re ye goturdu b? ?nd?k arabadan en az 15 tane turk  heps? issiz ertesi gün on ki?ilik bi grup dokuzu türk chicagoya giiti seker fabr?kas?nda cal?smaya
    sen new orleans diye gel chicagoya git  i?te Amerika gercegi arkadaslar ne zaman ne olacag? bell? olmuyo basn?nza her an hersey geleb?l?r g?tmeden once bunlar? dusunun haz?rl?kl? olun bole seylere.

Tab? o gurubun ?c?nde ben yoktum bizden paray? alan hal?na 400 dolar kayboldu araya 4 temmuz g?rd? falan baya b? bekled?m sona bana ded?k? shell gas stat?onda ?s var yaparm?s?n Mustafa d?ye b? arkadasla beraber b?ze o ?s? bulmus tamam ded?m demez olayd?m bi gittik east new orleans a berbat bi yer azg?ndan salya akan adamlardan tut alt?n d?sl? gac?lara kopru alt?nda karpuz satan adamlara d?lenc?lere kadar ne ararsan var 

Dort gun felan tra?n?ng yapt?m sona ded?m k? yok kardes?m ben bu ?s? yapam?orum bana baksa ?s bul hal?na ocag?na dutsum oda sagolsun hammond mc donaldsta baksa b? ?s buldu yan? ?k? hafta kadar b?r zaman ?c?nde yan? ben i?e tam 28 temmuzda baslad?m 1 ?nde geld?m ama 28 ?nde gercekten ?se baslayab?ld?m.

Yoruldum ara ver?yomm…

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post unutmadan su transit vize olay?...!

Arkada?lar yazm??ken sunuda belirteyim ben biletimi Stuttgart aktarmal? alm?st?m forumda bu konu cok tart?s?ld? transit vize isteniyomu istenmiyomu diye bas?ma geleni oldugu gibi yaz?orum.

Ben bileti ald?g?m sirkete (delta airlines) transit vize gerekip gerekmedi?ini aray?p sordum onlar bana daha önce stutgart aktarmal? giden arkadaslar?n sorun yasad?g?n? trans?t v?ze almadan gelmememi söylediler Allah raz? olsun  olsunda alman konsolosu onlarla ayn? fikirde degildi maalesef.

Ben KKTC de okudugum için KKTC dek? alman konsoloslugunun yoluna dutsum g?tt?m formu doldurdum paray? verd?m adam sadece haftada b? gun gel?omus oaraya o gun g?tt?m pasaportu alacam d?ye adam bana ded? k? sen?n v?ze almana gerek yok yahu ded?m bole bole gerek?yomus sen ver bana dursun laz?m olur ded?m ama konsolos tutturdu vermem de vermem d?ye ?y? ded?m bende napay?m c?kt?m g?tt?m.

Ama akl?ma kurt dustu ya sorun c?karsa d?ye y?ne delta y? arada?m ded?m bole bole adam verm?yo.kad?n ded?k? bana almadan gelmey?n sorun yasars?n?z.ben y?ne dutsum konsolosluk yollar?na konsolosa ded?m bak durum bole bole sen bana ver su v?zey? paras?yla deg?l m? kardes?m ded?m  nese ikna oldu ama ded? k? v?zey? rum taraf?nda bas?yoruz sana bunu bugun burada veremem.eee ne yapacaz ded??m haftya ayn? gun gel ded? ben de ded?m k? kardes?m ben?m hafta sonu ucag?m var nas?l olcak o zaman ded? rum taraf?na b?r?n? yolla yar?n gels?n als?n sen?n pasaportu ben?m en?ste K?br?sl?yd? Allahtan ded?m yaw g?t al su pasaportu o kadar ugrast?l g?dem?yeces yoksa  sagolsun g?tt? aaa adam y?ne vermem?s v?zey? dem?s gerek yok b? surude belge verm?s almanca gerekmed?g?ne dair hasp?nallaah …

Nese ben atlad?m KKTC den ucaga ?stanbula ?nd?m Pazar aksam? Pazartes? de sabah ucag?m var ?ner ?nmez THY n?n dan?smas?nda ald?m solugu stutgarta kadar THY ile ucacakt?m cunku ded?m bole bole sorun olacak m? bu ?s olacaksa s?md?den b?s?ler yapay?m b? cares?ne bakay?m adam bakt? b?lg?sayara yok ded? sorun yok v?ze felan ?stem?olar.?y? ded?m bende gecey? orda gec?rd?m sabah kap?ya g?tt?m ne oldu sizce  ucaga b?nemed?m almad?lar ben?m g?b? uc k?s? daha sonradan ogrend?m k? b?z?m g?b? kac uc k?s? varm?s havaalan?nda  deltan?n of?se g?tt?k kapal? daha acmam?slar sabah?n korundeyd? ucak bekled?k geld?ler bana ertes? sabaha ?spanya aktarmal? bilet buldular mecbur ok ded?m d?ger arkadaslarada hep b? yerlerden ayarlad?lar b?s?ler fark falan vermed?m b?let ?c?n neyse b? gun daha orda kald?k m? havaalan?nda  b? gun de ucakta gec?rd?m sonra new orleansa g?tt?m mesa? sat? b?tm?st? b? gunde new orleansta kald?k m? havalan?nda dort gun felan havaalan?nda yatt?m 

Yani arkadaslar bilet al?rken trans?t vize olay?n? iyice arast?r?n derim ben …!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post biraz hammond'tan bahsedeyim...

Hammond new orleansa 40 dak?ka mesafede ufak bi kasaba d?yeb?l?r?z ufak ama s?r?n b?yerd? yan? new orleansa nazaran cok guzeld? beyaz ?nsanlar daha fazlayd? buradak? un?vers?ten?n etk?s? buyuk tab? souther lou?sana un?vers?ty (LSU).amer?kada ?ht?yac?n??z?n olacag? butun magazalar b? yerde toplanm?st? dolar tree,wallmart,winny dixie felan heps? vard? hemen hemen kald?g?m?z yerde de cok yak?n olmasa b?le yak?nd?.

Amer?kada arabas?z olmak gercekten zor b? durum arkadaslar hammnod ta hemen hemen herkes?n b? arabas? var ve yol kenar?nda yuruyen ?nsanlara cok gar?p bak?olar sank? ocu gormus g?b? hele el?n?zde b?de poset varsa genelde ?nsanlar bole durumlarda s?z? ev?n?ze b?rakmay? tekl?f ed?yolar ?y? ?nsanlar duyarl? genelde.

Kald?g?m?z evde b? moldovyal? b? de portor?kolu ?k? erkek arkadas vard? hemen bu ulkelerle ?lg?l? yorumumu yapay?m ab? bu moldovyal?lar harb? saglam adamlar ama portor?kolular ole deg?l h?c saglam olan?n? gormed?m benim yorumum….

Nese adamlarda tek kel?me ?ng?l?zce yoktu ha ben mustafay? east new orleansta b?rakt?m mustafada forumdan b? arkadas neo_21 olmas? laz?m nese ne d?yodum hammnoda Erhan d?ye b? arkadasla geld?m b?z onla ayn? odada kald?k ?k? ay beraber gec?rd?k.

Bu portor?kolulara nas?l v?ze verm?sler hayret dogrusu adamlarda tek kel?me ?ng?l?zce yoktu d?ye dusunurkern ben sonradan ogrend?m san?r?m abd hukumet? ?le portor?ko aras?nda deg?s?k b? mevzuat var bu adamlar v?zes?zde geleb?l?olar hatta uzun sure kalab?l?olar..

Buradak? superv?sorden bahsedey?m kend?s?de portor?koluydu ve h?cte saglam b? adam deg?ld? b?z?mle dogru durust ?lg?lenmed? hatta kas?rga haftas? kend?s? b?z? orda b?rak?p ortal?ktan kayboldu su kas?rga olayn?nda b? ara yazacam ?nsallah …

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post bourbon street...

bourbon street diyince akl?ma ilk gelen kendine has kokusu oluyo arkadaslar biliyorsunuz bourbon street new orleans ?n 24 saat canl? en meshur caddesi kald?g?m?z yere uzak oldugu ?c?n cok fazla g?demed?m ama yanl?s hat?rlam?osam dort bes gece g?tme sans?m oldu baya uzun b? cadde bole sagl? sollu barlar cafeler d?skkot?k mekanlar felan ve az once bahsett?g?m gibi kend?ne has cok ilginc bi kokusu vard? bu adamlar?n kulland?g? cok acay?p b? sos var cok sev?olar onun kokusu herhalde...!

b?z o 4 temmuz haftas? ordayd?k cok kalabal?kt? herkes b?r?b?r?ne surte surte g?d?odu walla eglence olsun d?ye deg?l gercekten cok kalabal?k oldugu ?c?n hatta zenc? b? hatunun b? arkadas?m?z? taciz ett?g?n? duydum bunu baya sonra ogrend?m arkadas utanm?s sonradan soled?

ama tek beyaz b?z ogrenc?lerd?k 5-6 k?s? cunku o hafta ayn? zamnda zenc?ler?n bayram?ym?s ulke?n? her eyalet?nden zenc?ler s?rf bunun ?c?n gel?omus o yusden bu kadar kalabal?km?s ne b?lel?m biz

sonra dolast?g?m gunlerde daha cok avrupal? gordum bourbon street te ...
    hersey b? yana bourbon da eglence gercekten gusell ama bunun ?c?n b?le lou?sana cek?lmez

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post mc donalds deneyimim...

mc donaldsta ?lk basta cok zorland?g?m? solemek ?ster?m cunku ?s b?lmed?g?m?z ?c?n b?ze ayak ?sler? ver?yolard? masa tem?zle cop at park alan?n? supur felan cok ?y? hatrl?orum b? el?mde camsil bi elimde bez masay? silerken söyle dedim kendi kendime
    "olum mehmet sen bunun için mi mühendislik okuyup bitirdin o kadar para döktün ugrast?n amerikaya geldin"

ama tabi ilk baslard? ve bu yuzden zordu normaldi sonra tabi i? ö?rendik felan hamburger yapmak gercekten zevkli bi i? asl?nda bas?n?zda sert managerler yoksa gusel oluyooo bi kac defa elimi yakt?m bu et pi?irme mak?nas?nda griil de yapan arkadaslar bilirler ama tabi mc donaldsta ki ecza dolab?nda gusel b? sprey vard? bu ?s ?c?n hemen ondan s?kt?m o kadarda cok ?z? kalmad? ...

cal?s?t?gm mc donaldsta ?lk baslarda cok ogrenc? vard? dogal olarak az cal?st?ryolard? mesela 2 -10 vard?yas?na gel?odum uc bucukta felan dondugum oluyodu managerlerde bi?i yapam?olar cunku onlarada baska bi manager emir veriyoo bu yusden mc donaldsta cal?sama saatler?n?z tamamen sans olay? s?z?n cals?t?g?n?z yere bagl? olarak farkl?l?k gostereb?l?r...

mesela ben ?lk hafta 26 saat cals?t?m cok ogrenc? vard? sonra son hafta 50 kusur saat cals?t?m cunku az ogrenc? vard? bu yusden b?ze ?ht?yaclar? vard?...

mc donalds zevkl? oldugu kadar yorucu bi i? arakadaslar butun gun ayakta durmak gercekten cok zor bu i?i sececek olan arkadaslar bunu dü?ünsünler ben?m daha onceden farkl? ?s tecrubeler?m oldugu ?c?n ben ayakta kalmaya al?s?kt?m ona ragmen zorland??g?m? soleyeb?l?rm...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bu gecelik bu kadar arkada?lar buraya yazmaya devam ed?cem cunku wat an?lar? ole kolay kolay b?tmez ?nsan?n bas?na b? suru sey gel?yo

herkese iyi geceler...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

An?lar?n? payla?t???n için te?ekkür ediyoruz @sincili, daha sonra gidecek arkadaslar için çok önemli bilgiler içeriyor..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

gercekten cok iyi olmus bunlar? anlatman
    tesekkürler

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Wat'? her anlam?yla ya?am??s?n arkada??m..her?eye ragmen de?mi?tir san?r?m .

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

evet ilk gittigm zaman herseye ragmen amer?kaya g?d?n d?ye tavs?yede bulunan arkadaslar?n kulaklar?n? c?nlatm?st?m ama gercektende ded?kler? g?b? herseye ragmen gitmeli ...!

mezun oldugum için h2b ile tekrar gitmek istiyorum ama k?smet bakal?m...!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

s?nc?l? koparm?ss?n valla.ne var ne yok yazm?ss?n helal olsun.bet?mlemeler de on numara olmus...bundan sonra turk gez? derg?ler?nden sana tekl?f gelmzse sasar?m...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bilgilendirmen için sa?ol o bölgede bir i? vard? zenci çok kas?rga var dediler gitmedim san?r?m iyi yapm???m gitmeyerek. sonuç olarak memnun olmana sevindim. h2b olay?n? duydum ama bilmiyorum nas?l oluyo. sayet ayr?nt?l? bilgin varsa farkl? bir ba?l?kta bizi bilgilendirirsen sevinirim.
    what's up nigga

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sefaklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirmen için sa?ol o bölgede bir i? vard? zenci çok kas?rga var dediler gitmedim san?r?m iyi yapm???m gitmeyerek. sonuç olarak memnun olmana sevindim. h2b olay?n? duydum ama bilmiyorum nas?l oluyo. sayet ayr?nt?l? bilgin varsa farkl? bir ba?l?kta bizi bilgilendirirsen sevinirim.
    su an k?br?stay?m cok ani bir ?ekilde i? buldugum için h2b olay?n? ertelemek zorunda kald?m ilerde belki tekrar dü?ünebilirim...

@neo_21 tesekkurler mustafa elimden geldi?ince yazmaya çal?st?m ole bir teklif gelirse cok gusel olur walla ek i? laz?m zaten ama ben amerikaya gitmeden önce cok faydas?n? gördü?üm turkishwat'a ücretsiz yazmaya dewam edece?im tabiki

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yeni i?in hay?rl? olsun karde?im ne diyim
    what's up nigga

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ü?enmeden yorulmadan yazm??s?n gerçekten te?ekkürler..
    AEK

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sincili merhaba.kktc konsolosluk görü?men hakk?nda biraz daha detayl? bilgi verebilir misin ? vize görü?mesine kktc'de girmeyi dü?ünüyorum.bu konudaki deneyimlerini payla??rsan sevinirim...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

guzel bilgiler benim gibi yeni gidecek arkadaslar icin en ufak bilgi bile onemli eline saglik

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ozled?m bu amer?kaya g?tme muhabbetlr?n? yaw bu s?tede gec?rd?g?m zamanlar? s?md? ?se guce dald?kkkk amer?kaya g?tme duusnces? herzaman kafada ama ....

derd?m? s?z?nle paylasay?m ded?m sadece b?de uzun zamöand?r yazm?orum ozlem?s?mm...!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozled?m bu amer?kaya g?tme muhabbetlr?n? yaw bu s?tede gec?rd?g?m zamanlar? s?md? ?se guce dald?kkkk amer?kaya g?tme duusnces? herzaman kafada ama ....

derd?m? s?z?nle paylasay?m ded?m sadece b?de uzun zamöand?r yazm?orum ozlem?s?mm...!
    sincili bi gün gidecez amerikaya ama bakal?m bu h2b ömrümüzü yemezse...
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

h2b ile gideriz gitmesine de mezun olduk muhendis olduk simdi h2b ile gitmek biraz icime sinmio acikcasi baska seylere bakiorum maasli staj yada kendi alanimda calisabilecegim bisi ama bakalim yasta gecti bilader yaslandik artik

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle giderse zor gidecez galiba

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ah ah eski günler yaşlandık !!!!!

konu sıkıntısı çektiğimiz su günlerde görmeyen arkadaşlar bi görsün istedim !!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sincili senın basına neler neler gelmıs bole ..sen daha gıtmeden uçuş konusunda sorun yasamıssın havaalanında ıstnbulda kalmıssın sonra 1 ay gec baslamıssın falan...inşllh ben de geldıkten sonra eve ıyı kıde gıtmısım herseye ragmen değdi gittiğime dıyebılırım senın gıbı ..gecmıs olsun sana yenıden ama anlattıgına gore baya maceralı gecmıs ...benım basıma daha hıc bısey gelmedı ama sıkıntı yapıyorum yazını okuyunca ıyı geldı ...sen sımdı cok yorulmussundur ıstnbulda 2 gun kal havaalanında sonra ucaga bın okadar saat gıt...ben vıze gorusmesıne gıderken 8 saat yol gıttım aksam manısadan ıstnbula otobustede koltukta uyumaya calıstım uyuyamadım ..vıze gorusmesı sırasındada bı uyku bastırdı ..vıze gorusesınden sonra hazır istnbula gelmısken tekırdaga eve gıdeyım dedım uyuya kaldım o yorgunlukla gözlerımı actıgımda kırklarelıne gıtmısım adam benı uyandırmayı unutmus ...koltukta uyumak benı cok yoruyor
    Konu sucre tarafından (20-04-2010 Saat 05:49 PM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sincili sen?n bas?na neler neler gelm?s bole ..sen daha g?tmeden uçu? konusunda sorun yasam?ss?n havaalan?nda ?stnbulda kalm?ss?n sonra 1 ay gec baslam?ss?n falan...in?llh ben de geld?kten sonra eve ?y? k?de g?tm?s?m herseye ragmen de?di gitti?ime d?yeb?l?r?m sen?n g?b? ..gecm?s olsun sana yen?den ama anlatt?g?na gore baya maceral? gecm?s ...ben?m bas?ma daha h?c b?sey gelmed? ama s?k?nt? yap?yorum yaz?n? okuyunca ?y? geld? ...sen s?md? cok yorulmussundur ?stnbulda 2 gun kal havaalan?nda sonra ucaga b?n okadar saat g?t...ben v?ze gorusmes?ne g?derken 8 saat yol g?tt?m aksam man?sadan ?stnbula otobustede koltukta uyumaya cal?st?m uyuyamad?m ..v?ze gorusmes? s?ras?ndada b? uyku bast?rd? ..v?ze goruses?nden sonra haz?r istnbula gelm?sken tek?rdaga eve g?dey?m ded?m uyuya kald?m o yorgunlukla gözler?m? act?g?mda k?rklarel?ne g?tm?s?m adam ben? uyand?rmay? unutmus ...koltukta uyumak ben? cok yoruyor
    bunlar devede kulak hocam maceras?z bir wat zaten wat olmaz çok zorland???m dönemler oldu gerçekten ama zerre kadar pi?man de?ilim gitti?im için !

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)