Arkadaþlar Ben Bu Sene Wat La Gitmek Istiyorum Ama Orada þöförlük Yapabilir Miyim? Golf Arabasý Da Olabilir. Saat ücretleri Ne Kadardýr Ve Koþullarý Nelerdir.? þimdiden Yardýmlarýnýz Için Teþekkür Ederim.....
Arkadaþlar Ben Bu Sene Wat La Gitmek Istiyorum Ama Orada þöförlük Yapabilir Miyim? Golf Arabasý Da Olabilir. Saat ücretleri Ne Kadardýr Ve Koþullarý Nelerdir.? þimdiden Yardýmlarýnýz Için Teþekkür Ederim.....
Bunlar çok deðiþken olabilir.
Ama ben çok da duymadým þoförlük yapan WATçý.
Biraz riskli gibi...
Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
http://www.turkishwat.net
ben boston'da taksicilik yapan bi turk watciyla tanistim,amcasinin arabasini kullaniyodu.bana hafta sonlari 700-800 (bahsisle birlikte) $ kazandigini soylemisti..
bide bizim orda golf arabasini laundry'de calisanlar kullaniyodu![]()
Þirket Seçim Yönergesi
VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ
BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE
laundry derken?tam anlamadým dogrusu. camasýrhanede calýsanlar mý kullanýyordu? golf arabasý ýsýnýn bahsýslý oldugunu duymustum.
motellerde housekeeperlere yardimci olmak icin camasirlari onlardan alip golf arabasiyla camasirhaneye goturuyorlardi.en kolay islerden oldugunu soyleye bilirim![]()
Þirket Seçim Yönergesi
peki saat basýna ucretý hakkýnda bý tahmýnýn var mý? 8 dolar falan alýnýr mý?
8.5-9.5 $ arasi degisiyodu.ama ilk is olarak pek onermiyorum.
Þirket Seçim Yönergesi
e fýyatý ýyý zor ýste deýl dýyorsun neden onermýyorsun peký?
is saat 9 - 9.30 basliyor, en fazla 6 saat suruyor.hatta bazi gunler 2-3 saat surdugude oluyodu.
sence iyimi ilk is icin?![]()
Þirket Seçim Yönergesi
ben golf arabasýnýn camasýr tasýmada kullanýldýgýný býlmýyordumeger dedýgýn gýbýyse kotu bý ýs parasý baya dusuk. ama golf oynayanlarý tasýma amacclý bulabýlýrsem baya ýyý olacak beným ýcýn
![]()
Golfarabasý iþinde çok iyi para olduðunu duydum bende.Ancak çok fazla þirket bu alanda iþ seçeneði sunmuyor.
Taksicilik ise amerikalý biri ile ortaklýk yapýp sabah Coni
akþamda sen yapabilrisin vardiyalý olarak..Ýki tarafýnda iþine gelir büyük ihtimal
gitmeden ek iþ olarak araþtýrmak lazým ..daha tr deyken irtibat kurmak lazým..
yada pizzacýlýk yapýlabilir bir araba alýnýp..
seçenek çok da faaliyete geçirecek giriþken insanlar lazým![]()
bu sene ilk kez gidecegim için açýkcasý fazla maceraya atýlmak falan istemiyorum. araba almak gibi.... pizzacýlýk iþinide araþtýrdým o iþte biraz sorunlu aldýðýn arabanýn bozulma ihtimalý var, polislerin sýrf yabancý olduðun için sana ceza yazmalarý ihtimalý var. benim için en güzel seçenek golf arabasý ancak bu iþ kolunu da veren bi þirket bulamadým ben. Türklere pek vermiyorlarmýþ bu iþi. ama alýrsak iyi para kazanacaðýma inanýyorum tabi bi aksilik çýkmazsa. 2. seçenek olarak Virginia Beach bellboy luk düþünüyorum![]()
arkadaþým amerikada araba almak macera biþey deðil bence gayet normal. hatta yerine göre zorunlu.birde her golf arabasý kullananýn, laundry ye çamaþýr taþýyacaðýný zannetmiyorum, iþ yerine baðlý.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Þöförluk deðilde kendi aracýmla Baþka eyaletlere gayet güzel paralara insan taþýdým, ayrýca pizza deliver iþi yaptým. Oldukca rahat bir iþ..bulursanýz kacýrmayn...
Pizzacýlara git sor araba yada motorun olursa. Mutlaka bulursun. buyuk sirketler yani pizza hut falan arabana logo falan yapýstýrmak istiyor. geç o iþi de onlara.
insan tasýma olayýndada ufak kagýtlar hazýrla her gun her saat cab iþi yapýlýr yaz.
cep telefonunu yaz bi sakýncasý yok.
pizza iþinde genelde 2.5 dolar a calýstým saati. ama tabiki 50 dolarlýk mal goturduun zaman bi 15 dolarýn da senin vardý. dolayýsyla karlý bir iþ. 10 dk da 1 saatlik kazanabilirsin.
çok teþekkürler, verdiðin bilgiler benim için daha önemliydi çünkü, h2b de 2. iþ yasak. tekrar saol.
Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.
ya ben yanlýþ düþünüyor olabilirim ama bir navigasyon cihazý ile bu coðrafya bilmemezlik olayý kolayca aþýlýr, 180-200 dolardý geçen sene. ha iþin baþka zorluðu vardýr, bilmem , görecez, (ama sanmý yorum)
evet navigasyon mantýklý ama yine de american trafiðinde araba kullanmak yürek ister heralde...
Amerikan Ehliyteti Önemli etken seni iþe almalarýnda.
Ayrýca; bölgeyi navigasyonla çözebilirsiniz. Ve eðer NY city gibi büyük bir þehirde deðilseniz. Yani yazlýkçýlarýn olduðu bir þehirde pizza deliver sanýz çok rahat bir þekilde bu iþi yapabilirsiniz. Yolcu taþýmada da nereye gideceðini sana söyledikten sonra maps.google.com dan yol tarifi alarak gidebilirsiniz.
Çok daha kârlý bir iþtir cab olayý. 30 daolarlýk benzin yakan bir yol da taksiler 250 dolar isterken siz 200 e götürürsünüz 4 saat'te cebinizde 170 dolar olur. tabi az zaman harcýyacaðým diye benim gibi hýz ticket'ý yemezseniz
Edit ile eklenen : Amerikan trafiðine gelince. Ben böyle düzenli bir trafik türkiye'nin neresinde var bilmiyorum.
Hýz limiti 55 se herkes 55 ne yuksek hýzlý var ne yavas.
Dolayýsýyla sýkýntý edeceðiniz son þey trafik olsun.
Gerçi manhattan'ýn bazý yerleri istanbul trafiðini anýmsatsada olsun...
Konu rahdan tarafýndan (18-01-2009 Saat 09:35 PM ) deðiþtirilmiþtir.
saðol rahdan,
benim türkiye de ehliyetim yok zaten yani araba sürmeyi çok önceden öðrendim,sürdüm falan da ehliyet yok ve ilk iþim oraya gidince bir amerikan ehliyeti almak daha sonra da bu cab ve delivery iþleri yapmak. ayrýca bildiðim kadarýyla bu amerikan ehliyeti arabanýn sigorta masrafýnda falan da indirim saðlýyo .bencede amerikada araba sürmek kolay, herkes nizami sürüyor. ( tabi bizim interstate de ayartýp 3lü konvoy yapýp kapýþtýklarýmýz hariç)
bu arada vermont, tek rakibi thy olanlar için uygun bi mekan hýz limitinin iki katýndan yavaþ sürmedik bi Allah ýn þerifi arkadaþým sakin, demedi.
sadece manhattan istanbulu hatýrlatýyor. ama manhattan daha kolay gibi.
Unutma! Amerika genelinde hýz limitinin 20 mil yukarýsýnda sürdüðün takdirde yakalanýrsan, seni sýcak nezaretlerde aðýrlayabilirler![]()
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks