turist17 Nickli Üyeden Alýntý
Merhaba arkadaþlar bende konuyla ilgili durumumu anlatmak istiyorum.Ben 2008yazýnda work and travale katýlmýstým bu senede 2009 yazýnda gýtmeyý dusunuyorum.Fakat soyle býr durum var.Þirketim bana gecen sene výze gorusmesýne gýttýgýmden dolayi bu sene konsolosluða sadece belgelerini göndermen yeterli demiþti bana.Bende gecen sene bana guvenlýk sorusturmasý cýkmýstý bu senede ayný sýkýntýyý yaþamam için uyarmýstým erken baþvuru yapalým diye uyarmýþtým fakat onlar bana ds formun geldikten sonra belgelrini konsolusluða göndericeðiz dediler soruþturma içindede geçen sene çýktýðý için bu sene tekrar çýkmayacaðýný ve bir sorun olmayacaðýný söylediler bana.Bende ds formum geldikten sonra evraklarýmý konsolosluða geçen hafta yolladým ve bugün 8 mayýsda ups ile pasaportum elime ulaþtý birde poþeti açtým ki ne göreyim tekrar pasaportun içinde koyu yeþil kaðýt tekrar güvenlik soruþturmasý açýlmýþ.Beyaz kaðýtta zýmblanýþ kagýtta numaranýzý takýp ediniz diyo ayriyeten bu süreç 4-6 hafta sürer diyor.Bende hemen Þirketi aradým þimdi evraklarýmýn erken gonderýlmesý durumunda sýzý uyarmýstým tekrar isim soruþturmasina takýlabýlýrým dýye. Durumu aynen anlattým onlara.Onlarda bana evraklarýný erken gondersekde sonuçta ds formun gelmediði için sonuçta ayný sürece geleceðimi söylediler.Sonuç olarak beným 1 haziranda iþbaþý yapmam lazým ve beným mayýs 30 unda gitmem lazým ve yeþil kaðýttada bu soruþturma en az 4-6 hafta sürer diyor.Þimdi bana vize ne zaman çýkacak ki onu býrakýn vize çýktýktan sonra pasaportu ups ye verdikten sonrada 1 hafta geçiyor.Yani 1 hafta-10 gün gibi bir sürede soruþturma bitcek sonra pasaportu göndercereðim ups ile 5-7 gün içinde pasaportta elime ulaþmasý lazým ki iþime yetiþeyim .Ýki sene üst üste bana güvenlik soruþturmasý açýldý.Þimdi nasýl yapcam bilmyorum.Açýkcasý umudum Çok az benim.Amerikaya gitmekten vazgeçmeyide düþünüyorum bir yandanda.Benim sormak istediðim benim gibi 2 sene üst üste soruþturma açýlan arkadaþlar var mý ? Varsa tecrubelerini anlatabilirler mi lutfen ?
Bookmarks