Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ankara Amerikan Konsolosluðu'ndan yeni açýklama

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Standart Ankara Amerikan Konsolosluðu'ndan yeni açýklama

Ýki gün önce konsoloslukta yapýlan toplantý sonucu, daha önce WAT programýna katýlmýþ bir öðrencinin tekrardan vize görüþmesine girmesine gerek görülmemiþtir. Dolayýsý ile belgelerinizi sadece konsolosluða göndermeniz yeterli olacaktýr. Ayrýca bu öðrenciler vize almak için Þubat ayýný da beklemek zorunda deðiller. Þu anda bile belgeleriniz gönderilebilir.

Bu bilgiler vizesini daha önce ANKARA 'dan alan öðrenciler için geçerlidir. Ýstanbul için þu an elimde kesin bir bilgi yok. Daha önce Ýstanbul'un da ayný uygulamaya gittiðini duymuþtum. En kýsa zamanda net bilgi geçeceðim buraya.

Ayrýca pasaport sürelerini ücretsiz olarak uzattýrmak için þirketinizin vereceði belge ile birlikte Pasaport Þube müdürlüklerine baþvurmanýz yeterli olacaktýr.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

harika bir haber bence
    paylasým için cok tskler

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ayrýca pasaport sürelerini ücretsiz olarak uzattýrmak için þirketinizin vereceði belge ile birlikte Pasaport Þube müdürlüklerine baþvurmanýz yeterli olacaktýr.
    Emniyet yapmýyor artýk iþlemleri Defterdarlýklar yapýyor .Pasaport Þubesi neresi?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

@watken,

Bizim þehirde ayrý bir pasaport þube müdürlüðü mevcut iþlemler ordan yapýlýyor. Her yerde farklý olabilir haklýsýn.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

ayni sey istanbul icinde dile getirilmisti..ama kesin bi sonuc cikmadi
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

sagol arkadasým bu bilgi icin ama nasýl yapacaðýmýzdan da bahsedebilirmisin biraz, teþekkürler þimdiden

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý S-pectacuLar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ayni sey istanbul icinde dile getirilmisti..ama kesin bi sonuc cikmadi
    gecen sene bir arkadasim vize gorusmesine gitmeyip sadece sirketi vasitasiyla evraklarini gondererek vizesini almisti...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bu sadece Ankaradan J1 vizesi alan ogrenciler icin mi gecerli aceba? Ankaradan almis oldugum B2 vizem var bu durumda da sadece belgeleri gonderebiliyor muyum?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý apollon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu sadece Ankaradan J1 vizesi alan ogrenciler icin mi gecerli aceba? Ankaradan almis oldugum B2 vizem var bu durumda da sadece belgeleri gonderebiliyor muyum?
    arkadaþým bildiðim kadarýyla bu durum ayný vize türüne yani J-1 vizen vardý geçen sene ve bu senede aynen wat'a yani J-1 e baþvuruyorsun o zaman okey, ama B vizen var þimdi J-1 e bu olmaz diye biliyorum.
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben sirkete sordum bu durumu onlar dogruladilar ancak gecen yilki not ortalaman bu yilkinden yuksekse boyle birsey yapalim dediler.Bende garanti olsun die kendim bizzat gorusmeyi tercih ettim sonucta yuz yuze konustugumuzda bi sekilde derdimizi anlatabilirz sorun varsa orada cozeriz..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Merhabalar,

Þirketim geçen seneden J1 vizem olduðu için bu sene sadece evrak göndermem gerektiðini söyledi. Ve benim vize olayým Ýstanbul konsolosluguyla alakalý. Yukarýda sadece Ankara büyükelçiliði için demiþsiniz. Acaba Istanbul için de ayný þey yürürlülüðe girdi mi? Yoksa benim þirketim olayý yanlýþ mý yorumladý?

Bunun haricinde, bu sene sadece evraklarým gönderileceði için 131 dolar vize ücreti ve diðer ödemeleri yapmayacaðým zannediyordum, sonucunda amerikan konsoloslugundan 131 dolar karþýlýðý randevu almama gerek yok diye düþündüm çünkü randevuya gitmicem, sadece evraklarým gönderilcek. Þirketimse bu sene tekrar bu parayý ödeyeceðimi söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mý?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadasim 131 dolar vize randevun icin degil bizatihi vizenin kendisi icin odemis oldugun bir tutar. Sadece 20 dolar vize randevu ucretini yatirmayacaksin. Ama fortis e yatirmis oldugun paranin makbuzunu yollayacagin belgelere ekleyeceksin.
    Tesekkurler.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

$20'da iyi para bugünkü kurla.
    Nerden azaltsak kârdýr.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

konuyla ilgili bir gelisme varmi Istanbul icin?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

istanbul da bu uygulama kapsamindadir arkadaslar.

Herkese tekrar bol sans vize surecinde.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

tesekkurler tough

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Yeni bir duyuru daha yapýldý ve 4. sýnýflar, 2.kez dahi olsa vize görüþmesine gitmek zorundalar...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

malesef bu benim icin cok sikici bir durum, daha 2 gun once sirketim belgelerimi konsolosluga yollamisti ama onlar belgeleri geri yollayarak benim tekrardan vize gorusmesine gelmem gerektigi soylemisler...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Merhaba arkadaþlar bende konuyla ilgili durumumu anlatmak istiyorum.Ben 2008yazýnda work and travale katýlmýstým bu senede 2009 yazýnda gýtmeyý dusunuyorum.Fakat soyle býr durum var.Þirketim bana gecen sene výze gorusmesýne gýttýgýmden dolayi bu sene konsolosluða sadece belgelerini göndermen yeterli demiþti bana.Bende gecen sene bana guvenlýk sorusturmasý cýkmýstý bu senede ayný sýkýntýyý yaþamam için uyarmýstým erken baþvuru yapalým diye uyarmýþtým fakat onlar bana ds formun geldikten sonra belgelrini konsolusluða göndericeðiz dediler soruþturma içindede geçen sene çýktýðý için bu sene tekrar çýkmayacaðýný ve bir sorun olmayacaðýný söylediler bana.Bende ds formum geldikten sonra evraklarýmý konsolosluða geçen hafta yolladým ve bugün 8 mayýsda ups ile pasaportum elime ulaþtý birde poþeti açtým ki ne göreyim tekrar pasaportun içinde koyu yeþil kaðýt tekrar güvenlik soruþturmasý açýlmýþ.Beyaz kaðýtta zýmblanýþ kagýtta numaranýzý takýp ediniz diyo ayriyeten bu süreç 4-6 hafta sürer diyor.Bende hemen Þirketi aradým þimdi evraklarýmýn erken gonderýlmesý durumunda sýzý uyarmýstým tekrar isim soruþturmasina takýlabýlýrým dýye. Durumu aynen anlattým onlara.Onlarda bana evraklarýný erken gondersekde sonuçta ds formun gelmediði için sonuçta ayný sürece geleceðimi söylediler.Sonuç olarak beným 1 haziranda iþbaþý yapmam lazým ve beným mayýs 30 unda gitmem lazým ve yeþil kaðýttada bu soruþturma en az 4-6 hafta sürer diyor.Þimdi bana vize ne zaman çýkacak ki onu býrakýn vize çýktýktan sonra pasaportu ups ye verdikten sonrada 1 hafta geçiyor.Yani 1 hafta-10 gün gibi bir sürede soruþturma bitcek sonra pasaportu göndercereðim ups ile 5-7 gün içinde pasaportta elime ulaþmasý lazým ki iþime yetiþeyim .Ýki sene üst üste bana güvenlik soruþturmasý açýldý.Þimdi nasýl yapcam bilmyorum.Açýkcasý umudum Çok az benim.Amerikaya gitmekten vazgeçmeyide düþünüyorum bir yandanda.Benim sormak istediðim benim gibi 2 sene üst üste soruþturma açýlan arkadaþlar var mý ? Varsa tecrubelerini anlatabilirler mi lutfen ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý turist17 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar bende konuyla ilgili durumumu anlatmak istiyorum.Ben 2008yazýnda work and travale katýlmýstým bu senede 2009 yazýnda gýtmeyý dusunuyorum.Fakat soyle býr durum var.Þirketim bana gecen sene výze gorusmesýne gýttýgýmden dolayi bu sene konsolosluða sadece belgelerini göndermen yeterli demiþti bana.Bende gecen sene bana guvenlýk sorusturmasý cýkmýstý bu senede ayný sýkýntýyý yaþamam için uyarmýstým erken baþvuru yapalým diye uyarmýþtým fakat onlar bana ds formun geldikten sonra belgelrini konsolusluða göndericeðiz dediler soruþturma içindede geçen sene çýktýðý için bu sene tekrar çýkmayacaðýný ve bir sorun olmayacaðýný söylediler bana.Bende ds formum geldikten sonra evraklarýmý konsolosluða geçen hafta yolladým ve bugün 8 mayýsda ups ile pasaportum elime ulaþtý birde poþeti açtým ki ne göreyim tekrar pasaportun içinde koyu yeþil kaðýt tekrar güvenlik soruþturmasý açýlmýþ.Beyaz kaðýtta zýmblanýþ kagýtta numaranýzý takýp ediniz diyo ayriyeten bu süreç 4-6 hafta sürer diyor.Bende hemen Þirketi aradým þimdi evraklarýmýn erken gonderýlmesý durumunda sýzý uyarmýstým tekrar isim soruþturmasina takýlabýlýrým dýye. Durumu aynen anlattým onlara.Onlarda bana evraklarýný erken gondersekde sonuçta ds formun gelmediði için sonuçta ayný sürece geleceðimi söylediler.Sonuç olarak beným 1 haziranda iþbaþý yapmam lazým ve beným mayýs 30 unda gitmem lazým ve yeþil kaðýttada bu soruþturma en az 4-6 hafta sürer diyor.Þimdi bana vize ne zaman çýkacak ki onu býrakýn vize çýktýktan sonra pasaportu ups ye verdikten sonrada 1 hafta geçiyor.Yani 1 hafta-10 gün gibi bir sürede soruþturma bitcek sonra pasaportu göndercereðim ups ile 5-7 gün içinde pasaportta elime ulaþmasý lazým ki iþime yetiþeyim .Ýki sene üst üste bana güvenlik soruþturmasý açýldý.Þimdi nasýl yapcam bilmyorum.Açýkcasý umudum Çok az benim.Amerikaya gitmekten vazgeçmeyide düþünüyorum bir yandanda.Benim sormak istediðim benim gibi 2 sene üst üste soruþturma açýlan arkadaþlar var mý ? Varsa tecrubelerini anlatabilirler mi lutfen ?
    dostum sen nerelerdeydin bugüne kadar
    Benim durumda aynennnn senin gibi þu an 10 gün oldu vizeye gireli ve 2.soruþturmayý geciriyorum bu senede..Gecen yýl 3.5 ay gibi bir sürede bitmiþti..
    Bu yýl da bekliyorum iþte..DS gelmeden iþlemeriizi baþlatamýyoruz demiþti konsolosluk aynen..benim ds de nisan ilk hafta gelmiþti..

Þu an beklem modundayýmmBana söylenen ve araþtýrdýðý Bir kez takýldýysan her baþvurunda tekrar takýlacaðýndýr Soruþturmaya..Görüþmede o kadar dil doktum bayana Jesus dedi prophet demedi

kýsacasý Allah sabýr versin ..Senin gecen yýl kaç günde açýklanmýþtý ve bu sene ne zaman baþladý soruþturman

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Dostum benim pasaportum bu oglen elime ulasti acar acmaz sok oldum vizeyi beklerken ne cikti..Bana bu sene sorun olmaz dediler gecen seneki gibi.
    Bende gecen sene 13 martta girmistim gorusmeye 7 mayisda aciklanmisti sorusturma yani yaklasik 2 ayi bulmustu.Bu senede subat, mart aylarinda ben sirketimede defalarca soyledim benim evraklari erken yollayin gorusmeye ben yine sorusturmaya takilabilirim diye.Onlar bana ds ini beklemen lazim ds in gelmeden gidersen yine simdi ki gibi surec olur dediler yani ha simdi ds inle gondermissin evraklarini hada daha once ds siz evraklarini gondermissin dediler ayni surec.Acaba dogru mu tam dedikleri bilemiyorum ? simdi benim 1 haziranda ise baslamam lazim bakalim bu sorusturma ne zaman bitcek ! Benim anladigim sen ds siz girmissin gorusmeye ama benim sirket naptim ne ettiysem illa ds formuyla gondertti evraklari mi.Bu arada ben gorusmeye gitmedim sen gitmissin galiba gorusmeyede.Bana bu sene gitmene gerek yok dediler.Acaba benim sirket hata mi yapti ? Daha once evraklari mi gonderseydi daha mi iyi olurdu ? Sorusturma gunu icinde dedigim gibi arkadasim ben gorusmeye gitmedim ups ile pasaportumu yolladim 30 nisanda bugun 8 mayista geldi pasaport.Sorusturma gunu hangi gun basladi bilemiyorum.. Valla allah sanada sabir versin nediyim.Su an moralim cok bozuk.. bitsin kisa surede bu sikinti..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Bende DS ile girdim görüþtürmeye hem ortalamamýn 2.00 altý olmasý hemde kayýtlarýnda son sýnýf gözüküyor olmamdan dolayý..Anacak okulum gelecek yýl bitiyor.Ve Namecheck isterlerse tekrar orada elimden geldiðince itiraz etmeye ve vazgecirmek gibi bi düþüncem vardý..Bayagý bir dil doktum ama iþe yaramadý orasý ayrý
    Görüþme ile garanti altýna almak istedim durmumu yani.

senin sorýþturma 2-3 mayýs gibi baþlamýþtýr tahminim..
    þirketi ise salla artýk olan olmuþ..Ama gec kalýrsan bu yýl paraný söke söke alýrsýn.
    Seni yanlýþ bilgilendirmiþler..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bana gore belgelerimi daha once gonderseydim konsolosluga bu sorusturmada onceden acilir simdiye kadar biterdi.Fakat dedgin gibi olan oldu artik.Sirketten bana 1 hafta da aciklanananda var dediler ama sanmam o kadar surede.Vazgecmeyide dusunmuyom degil. Bakalim dostum ya nolcak sonu..Hayirlisi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

iyiymiþ)

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

güzel haber

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

asparagas...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)