arkadaþlar wat 2009 ýle gýtmeyý dusunuyorum. fýrmam bana virginia da hýlton otelýnde housekeeperlýk ýsý ayarladý ancak gýden arkadaslarýn tavsýyelerýný almadan tamam demedým sýrkete. gýden arkadaslar yardýmcý olursa ýyý olur.
arkadaþlar wat 2009 ýle gýtmeyý dusunuyorum. fýrmam bana virginia da hýlton otelýnde housekeeperlýk ýsý ayarladý ancak gýden arkadaslarýn tavsýyelerýný almadan tamam demedým sýrkete. gýden arkadaslar yardýmcý olursa ýyý olur.
Duanla Yaþamadým Ki Bedduanla Öleyim!![]()
Eger virginia beach ise bende oradaydim Hiltonda calismadim ancak orada calisan arkadaslarim vardi soyle solim cok fazla saat alamioyorlari tabi sezonun yogunluguna gore degisiyordu ancak otel harikaydi her gun onunden geciyordukbi arkadasimda hiltonda oda servisinde calisiyordu bahsislerle birlikte muthis para kazanmisti hem de cok az calisarak.Belki pozisyon degisikligi yapabilirsin oraya gidince.Viriginiada calisilabilecek en iyi oteli secmissin digerlerine nazaran daha rahat edersin diye dusunuyorum.
tesekkurler arkadasým. beným ýcýn calýsma saatý cok onelmý. olmadý ýkýncý bý ýs bulayým dýyorum acaba orda bulabýlýr mýyým?
virginia beache gidiceksen gidiþ tarihin cok onemli erken gidersen yani haziranýn ilk haftasý gibi ozaman guzel iþler bulabilirsin ama gec gidiceksen hiç tavsiye etmem cok kalabalýklasýyo hersey problemlesiyo. ayrýca ingilizcen cok kotu deilse hausekeeper olarak calýsmanýda tavsiye etmem daha farklý iþ seceneklerini arastýrmaný oneririm..
ingilizcem cok ýyý degýl o yuzden housekeeper plarak gýdecegým. výrnýa beach hýlton dedý bana sýrketým. ama oraya gýdýnce bana farklý bý otel verýrler mý onu býlemem. oyle býrsey yapacaklarýný da sanmam belký farklý ýs vere býlýrler. oraya gýtmýs arkadaslarla ýrtýbata gecebýlsem ýyý olacak
hangi þirketle gidiyosun..
bana þirketini soyle sana ne olacagýný soyleyeyim:P
þirketin ismini vermek yasakmýþ þirket yasaklamýþ. a...s bu kadarýný soyleyeyým sen anla![]()
anladým. konaklama konusunda nasýl bi hizmetleri var bunu iyice arastýrmaný tavsiye ediyorum. forumu incelemiþssen virginiada konaklama sýkýntýsý oldugunu gormussundur. dediðim gibi erken gidersen problem olmaz siret sýkýntý yaratsada kendin bulursun ama gec gidersen ayný seyi soyleyemem..
maalesef gec gýdecegým 1 temmuzda orda olabýlýrým. kalma konusunda pek býrsey býlmýyorum. arkadsýmýn sureklý kaldýgý bý yer var haftalýk 600 dolar ýstenýyo hersey dahýl yemek falan belký orda kalýrým. ben ýs ayrýmý yapmam ama yeterký ýs saatý fazla olsun. sýrf hýlton dýye oraya gýdecegým yamuk yapmaz gýbýme gelýyo
iþ sözlesmendeki bilgileri yazarsan daha rahat biþeyler söyleyebiliriz. haftalýk kaç saat minimum. ne zamandan ne zamana istiyo. bahþiþ + kaç para saatin. bunlarý söyle yazalým biþeyler.
bu kadar yazdýðýn þeye göre söyleyebileceðim tek þey mekan olarak iyi bir yer. onun dýsýnda biþey diyemem.
what's up nigga
aylýk 600 dolar yanlýs yazdým arkadaslar. þirket ortalama 30-40 saat arasý arasý dedi. saat ucretý tam net olmamakla beraber 7.5 - 8 dolar arasý olur dedý. ýs fuarýnda kesýnlesýr dedý. yardýmcý olursanýz sevýnýrým arkadaslar forumdaký arkadaslara sormadan sozlesme yapmadým.
housekeeping oldukça iyi bir iþtir düþünülenin aksine. bu tarz iþlerde 4$+tip olunca minimum çalýþmak uygundur diyebilirim. yalnýz kücük otellerde bu iþleri yapmanýzý önermiyorum alt sýnýf insanlar geliyo tip falan olmuyo. housekeeping düþünüyosan bu iþ oldukca iyi.
bu arada gecen yýl bir arkadasým maryland de saati 7$+tip haftada minimum 60 saatlik housekeeping iþine gitti. senin çalýþma saatin az biraz. ilk yýlýn galiba social security number da yoktur sende 1 ayý bulabiliyo cýkmasý. o olmadanda ek iþ yapmak biraz zor oluyo.
yinede birçok iþten güzel fakat konaklaman çok pahalý gibi ama hersey dahilse ve garanti olur biryerse gidebilirsin.
benden tavsiye konaklamayý halletmeyen amerikaya adým atmasýn. benim gibi otelde kalýr kazandýðý paranýn alayýný otele verir gelir yine benim gibi![]()
what's up nigga
yok konaklayacagým yer turk ogrencýlerýn kaldýgý ev. 3 arkadasým kalýyo ve 600 dolar aylýk topluyorlarmýs eve. ev guzel dedý yemek falan hýcbýr masraf olmayacak ekstradan. hýltona beným kafam takýlýyo acaba nasýl bý calýsma kosullarý var. sonradan yamuk yapabýlýr mý?
600 dolar normal öyleyse ne ucuz ne pahalý.
iþ sözleþmeni iyi oku yada okuttur güvendiðin birine þirketler üç kaðýt yapabiliyo anlatýrken. mesela benim iþimde cetusa meshur sponor ezbere yazmýþ job offeri patron yazan çogu seyden haberi olmadýðýný söyledi. bence mail yolla iþveren yada ilgili kimse amerikada ona sor gercekleri öðren. taklaya gelen çok oluyo. misal 250 pedicab var diyip kücücük san diego ya 650 pedicab sokanlar var. herkese inanmayýn. þirketlere asla.
what's up nigga
Va beache gideceksin gercekten erken gitmen gerekiyor cunku mayis ayi gibi giden ruslar butun isleri kalicak yerleri kapatiyor ben gecen yil 10 haziranda gittim ikinci isi birak issiz kalsan hicbiyer bulamazsin hem kucuk yer hem de cok kalabalik oluyor.ayrica yanlis tahmin etmediysem a...s sirketi aklima gelen unlu sirket.. gecen yil otel islerinde cok kisiyi kandirdi va beache yolladiklarindan.gold keyle anlasmalilar ve ayni pozisyona onlarca ogrenci yolladilar ve gec kalanlar issiz kaldi sana tavsiyem bu sirketle gidiorsan otel islerine guvenme.henuz zamanin var daha erken farkli is secenekleri vardir onlari da dusunebilirsin.bu sirketle va beache giden arkadaslarla irtibata gec onlar otel islerinde ne gibi sorunlar yasadigini anlatirlar sana.
evet bende þirketlere hiç güvenmediðimden araþtýrma yapýyorum. taklaya gelmek istemiyorum. gideceðimiz otel tutupta bize o iþi vermeyebilir mi? burda çalýsamazsýn diyebýlýr mý?
soyle dusun sen isveren olsan kendi cikarlarini mi dusunursun yoksa sezonun en yogun oldugu donemde bilmedigi bir ulkeden bilmedigi birinin gelip calismaya baslamasinimi beklersin.job offerin olmasi sozlesme yapmak hicbir sey ifade etmiyor.yani erken giden isleri kapiyor.ancak sirketin gercekten tecrubeli calistigi sponsorlar guvenilir ise boyle bir durumda sana en kisa surede baska bir is buluyorlar.dedigim gibi arastirmani cok iyi yap iyi bir yaz gecir..
ne cok ýyý ne de cok kotu ýs genelde kolay ama para olarak belki sený tatmýn etmeyebýlýr
þirketýmle ilgili kararýmý degýstýrdým armande grande yý dusunmeye basladým eger onda varsa hýlton onunla anlasmayý dusunuyorum
arkadaslar virginia beach e gitmek istiyorum. ikinci tercihim olarakta new jersey i diþünüyorum. bulalardaki güzel otelleri soylermýsýnýz. hýlton dan baska?
o hilton hotelleri bildiðimiz hilton otelleri gibi deðilmiþ![]()
nasi yani?![]()
yani bizdeki hiltonlar çok lüks ama ordakiler o kadar da deðilmiþ
sadece zenginlere hitap etmiyomuþ
hedef kitlesi bizimkilerden farklýymýþ yani benim duyduðum bu gidenler görenler daha iyi bilir
Konu hellguard tarafýndan (22-12-2008 Saat 12:27 AM ) deðiþtirilmiþtir.
valla virginiadaki ole diildi gayet turkiyedekinin 10 kati lukstu.Gelen musterileri kapida 5-6 kisi karsiliyordu ayrica yemek yemek icin restauranta giderken birkac kisi eslik ediyordu.Viriginiada mariottlarla birlikte en iyi otel diyebilirm hilton icin..
dediðim gibi ben duyduðumu söyledim
gidip görenler daha iyi bilir
orda otel gruplarý þirketler var neredeyse büyün oteller bu gruplara dahil. örneðin:hilton hotels, choice hotels gibi.
iþ listesinde gördüðün hoteli araþtýr hilton olmayýp ta hiltonun grubunda birsürü otel var. iyi bir yer olsun böyle gruplar olursa otel yöneticileri istediði gibi hareket edemiyor. bence dbu þekilde araþtýr daha rahat edersin.
bir örnek daha hilton grubudur görsen isinmden anlamazsýn ama çok kalite biyer. linke týklayýp otelin sitesinden bakabilirsin.
otelin adý double tree fakat hilton grubundan.
http://doubletree1.hilton.com/en_US/...ornia/index.do
the hilton family dir bunlar.
umarým yardýmcý olabilmiþimdir.
what's up nigga
hilton inn diye bir kaç hotel vardý listeler içinde araþtýrdým ve bildiðimiz hiltonlar gibi olmadýðýný öðrendim ama normal hiltonlar da vardýr kesin araþtýrmak lazým tabi
o dediðin otel THE HILTON FAMILY içinde yer alýyosa kötü biryer olacaðýný sanmýyorum.
what's up nigga
arkadaslar tesekkur ederým ama orada yeterýce para kazanabýlýr mýyým. wat ucretýný cýkarayým yeter bana. calýsma kosullarý nedýr acaba o otelýn
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks