Arkadaslar Amerikaya gidipte geri donmemeyi dusunuyorsaniz o zaman fikir ve tecrubelerinizi burada paylasalim.
dil okuluna yazilmagi,evlenmegi,kacak calismagi dusunenler,herkes buraya![]()
Arkadaslar Amerikaya gidipte geri donmemeyi dusunuyorsaniz o zaman fikir ve tecrubelerinizi burada paylasalim.
dil okuluna yazilmagi,evlenmegi,kacak calismagi dusunenler,herkes buraya![]()
Þirket Seçim Yönergesi
VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ
BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE
okulum bittikten sonra orada master yapmak isterdim
mexika dan kamyon lastiðiyle pasifigi geçip kaçak kalmak isteyenler olmuþ þaþýrdým valla. 5 yýl kaçak zor arkadasým ya. evlensen kýzlarý çok cakal deli olursun. en güzeli orda kalmamak.
what's up nigga
new yorkda kacak olarak hayatinin sonuna kdr yasiyabilrsn fakat hicbibir sosyal hakkin fln olmaz sadece mal gibi yasarsn.. tabe dikkatli yasaman lazim polisle basina dert acmamam lazim eer boyle yasayabilrsen sana ny da brooklyn civarinda is vermicak turk isletme sahibi azdr.. canli sahit olduum icin bu kdr iddali soliyorm..
Kimse alýnmasýn ama aklý olan adamýn yapacaðý iþ deðil bence.
Türkiye'de güzel bir hayat kurma þansý varken tutup Amerikaa'da yaþamak, deðmez.
Sonuçta hepimiz az buz eðitimli adamlarýz hiç gerek yok bence.
En güzeli eðitim amaçlý gidip diplomayý aldýktan sonra Türkiyede iþ bakmak.
Bekarken yaþamasý da çok kolay ve zevkli.Ama evli olunca iþler kat ve kat daha zor.
Öyle garip bir fatura "bill" sistemi var ki orta halli bir ailede Anne veya baba 1 hafta çalýþmasa öyle zora giriyorlar ki aylarca kendini toparlayamýyor.
Bunlarý gördükten sonra beni öldürseler de durmam Amerikada.
En güzeli bizim WAT olayý; 3 ay yýlýn en güzel zamaný çalýþýmak, gezmek, tozmak...
Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
http://www.turkishwat.net
kesnlkle katýlýorum arkadasýma
arkadaþlar peki biþey sorcam
okul bitiminde askerliðimi de yapýp(vatan borcu) amerikadan bir iþ daveti gelse amerikada yaþama hakký vs. alabiliyormuyum.
yani amerikadaki þirket bu adam bundan sonra benim adýma çalýþacak ona amerika yollarýný açýn deyince bu yollar açýlýyor mu
yoksa iþler o kadar kolay deðil mi?
saðol break önümde 1buçuk sene var araþtýrýcam çokça
Ýrtibatý koparmayalým iþ bulunca banada ziraatle ilgili biþeyler ararsýn artýk. Roma 'ya green card çýkýnca oda ayarlicak söz verdi .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
ya iþte o durum da muallakta bir akrabamýn yazýlým þirketi varmýþ yakýn akrabamýz ama arada mesafeler olan bi akrabamýz yani daha kurban bayramýnda tanýþtýk düþün yani
iþte þirketi yazýlým þirketi ben de yazýlýmdan zerre kadar anlamam ama bölümüm gereði kýyýda köþede iþ bulabilirim diye düþünüyoruz public relations olarak
bakalým kýsmet diyelim böyle bir söz aldým ama söz uçar yazý kalýr sözleþme yapýlmadan net konuþmamak lazým![]()
Þirket Seçim Yönergesi
arkadaslar,ben wat'la gidip biraz para kazanip sonrada new york-boston'da dil okuluna yazilmak isterdim.ama ne kadar mantikli- ozellikle Gokcek50 sen ne dusunuyorsun?
new york'ta kalacak bi ev buldum,brooklyn'de.okula diyelim yazildim,gercekten bana is verecek turk bula bilirmiyim?
Þirket Seçim Yönergesi
kendi adýma benim için amerika azami 1 sene kalýnabilecek bir ülke..her ne kadar karýþýklýk içinde olursa olsun türkiye bir baþkadýr..en azýndan doðduðun topraklardýr..antalya nýn çeþme nin miami den tek farký miami nin amerýka da olmasýdýr..biz okumuþ beyinler amerika ya kapak atma hayalleriyle coþacaðýmýza bence okulu bitirip ülkeme nasýl bir an önce faydalý olurumun hesaplarýný yapmalýyýz.
kime kapak olmuþ yeto?
ataraksia doðru düþünüyosun yanlýþ demeyeceðim ama ince bir ayrýntý var
türkiyede yapýlan bir araþtýrmaya göre üniversite öðrencilerinin en çok çalýþmak istediði þirketlerin ilk 100ünde malesef sadece 24adet türk firmasý var ve bunlarýn çoðu da özelleþtirilerek yabancý sermayeye satýlan firmalar diðerleri de koç,sabancý,zorlu,boyner,ülker gibi markalar.
yani türkiyede çalýþýp da türkiyeye saðlayacaðýmýz fayda bana göre çok az
aksin yurt dýþýndan döviz girdisi yaparak daha çok fayda saðlamýþ olabiliriz. iþin matematiðini pek bilmem ama ha amerikada çalýþmýþým yabancýlar için ha türkiyede benim için farketmez ki amerikadaki þartlar türkiyeye göre nasýldýr buna bakmalý maddi açýdan. tabi tüm manevi deðerleri aþarak(geride býraktýklarýmýz vs.)
atom bombasýný bulmadan da ülkeye faydalý olamayýz![]()
hocam neden þirket açýsýndan bakýyosun sadece.ülke þirketlerle kurtarýlmýyor.öðretmen,doktor,mühendis vb olarak atom bombasýný bulmaktan daha faydalý olursun ülkene.ayrýca türkiyede gider hsbc bank a mudur olursun..aldýgýn maasla turk sermayesýnden alýsverýs yaparsýn paran yýne sende içerde kalýr..amerýkada yapacagýn ehrsey kosulsuz abd ye kalýr.amerika daki þartlar trkiye ye göre daha ýyýdýr onda þüphe yok ama kazandýgým parayý ulkemde rahat rahat harcayamayýp býlmedýgým topraklarda harcayacagýma asgarý curetle yasayayým daha ýyý.ya da hep beraber '' arkadaþalr amerika da yaþam standartlarý daha iyiymiþ hadi verin elinizi sýnýrý geçiyoruz '' diyerek amerikaya geçelim..biz bu topraklarý onlar kadar kolay kazanamadýk..onlar kadar kolayda terketmeyýz
Konu Ataraksia tarafýndan (29-12-2008 Saat 12:04 AM ) deðiþtirilmiþtir.
kimisi icin Amerika ,kimisi icin Turkiye,
onemli olan Amerikada veya Turkiye'de calismak degil,onemli olan Vatana katkýda bulunacaðýn bi konumda olmak ,farketmez türkiye ya da amerika.
Þirket Seçim Yönergesi
örnek vereyim sen doktorsundur (bir kalp cerrahýmýz vardý amerikada dünyaca ünlü adýný hatýrlayamadým ) amerika seni davet eder gel çalýþ üniversitemde hcoalýk doktorluk yap diye..sen de gider çalýþýr paraný kazanýr ülkenin tanýtýmýna katkýda bulunursun..ama sen iþletme bitirip orada kalmak için kaçak konumuna düþmeyi ya da amerikalý biriyle yalandan evenmeyi dahi göze alýyosan ülkenden korkuyosundur demektir.
Bencede konu amacindan sapiyor yoksa kilitlemek zorunda kalicam . Bana gore kisi veya sahislari elestirmek yersiz . Herkesin kendine gore bir dogrusu vardir . Sonucta soylediginiz gibi hepimiz universite okuyan akli basinda gencleriz . Herkesin idealleri , gorusleri ya da hedefleri farklidir . Burda bulunmamizin amacida paylasimdir . Elimizden geldigince yardimci olalim birbirimize .
bu sene benimde okul bitiyo ondan sorna ver elini United State of America.
green karta baþ vuru yaptým sonucu umarým olumlu gelir gelmesede bþi degil zaten mastere gidecem .
bi dahada dönmeyi duþunmuyorum ..uzn bir aradan sorna ilk mesajým oldu bu ozlemiþi bu formu yaw
ben d master için düþünüorm ama baya bi tuzlu sanýrým:S
Tuzlu +
TOEFL ve GRE , SAT veya GMAT sinavlarini gecmen lazim ya da iyi not alman lazim .
Abi o kadar da imkansýz deðil yaa!!
Benim abim Marmara Tarihi bitirdi.Notlarý çok da iyi deðildi.
Amerikaya dil okuluna gitti 1 yýllýk dil okulunun sonunda direk TOEFL'a girdi. Ucuzundan özel bir üniversiteye kayýt yaptýrdý.
Ýþletmede master yapýp Türkiyeye döndü. Bütün bu süreç boyunca herþeyini çalýþýp kendi ödedi. Türkiyeden bir kuruþ almadý.
Türkiyeye geldikten sonra bir ithalat þirketinde iþe baþladý. Enson 1 ay önce 2 yýldýr çalýþtýðý bu iþten (1750 Euro maaþ teklif ettikleri halde) patronla anlaþamadýðý için ayrýldý.
Amerikada okuduðu üniversitede adý saný duyulmamýþ 2-3 tane ufacýk binasý olan bir üniversite.
SAT ve diðer sýnavlar illada þart deðil. Onlar daha çok burslu okumak için falan gerekli oluyor. Ama TOEFL'sýz hiçbirþey olmuyor.
Ayrýca Amerika'da hakkatten her bütçeye göre okul bulunuyor o kadar çok var ki!!!![]()
Bence hiç ümitsiz olamamk lazým bu konuda herkesin baþarabileceði bir olay. Gözümle görmesen inanmazdým ama.![]()
Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
Ee ben de o hayalini kurduðunu yaptým zaten. Ama bence WAT sonunda Brooklyn'e taþýnmak yerine WAT'la direk oraya git. 3 ayda düzenini kurarsýn daha sonra okul baþlayýnca çok rahat olur.
Ama ben þahsen New York'un çok yakýnýnda kalmaný tavsiye etmem. Hakkatten çok kalabalýk ve bunaltýcý geliyor insana. Ama New Jersey'nin New York'a yakýn taraflarýnda kalman hem güvenlik açýsýnda hem maliyet açýsýnda daha güzel olur.Hem de New Yorkdan çok da uzak kalmamýþ olursun.
Ama önemli olan senin nerde iþ-ev-okul düzenini en rahat kurabileceðin.
Ama sakýn ve sakýn Türklerle çalýþýyým deme piþman olursun. Mümkünse Amerikalý patron bulmaya çalýþ. Ýtalyan, Yunan, Hindistanlý falan filan hikaye öze be öz Amerikalý olsun.
Tecrübeyle sabit Türklerle çalýþmanýn sonucu...![]()
Peki bildigin ucuz bi dil okulu varmi?
new jersey pek iyi tanimiyorum yoksa direk ora giderdim.para kazanmak acisindan galiba ayni yere (maine) gidicem.
Þirket Seçim Yönergesi
niye ole biþi dedinki zenciler sana biþimi yaptý ?
ben ne yaptýðýmý iyi bilirim merak etme kac defa gittik geldik ..
bazý arkadaþlarýmýz tuzlu demiþ .merak etmeyin arkadaþlar arpamýz var ..
tofel felanda hikaye bana zokmez bu ayz tofel kursuna gittim gmat isteyen unv. de fazla yok isteyenlerde zorunlu degil cogunda sadece ha icap ederse alýrýz
olursa iyi olur ..minareyi calan kýlýfýný uydurur demiþler ben her þeyimi ayarladým okulu bitirmek kaldý oda haziran gibi bitsin Go
Konu richard99 tarafýndan (29-12-2008 Saat 09:25 PM ) deðiþtirilmiþtir.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks