Arkadaslar Amerikaya gidipte geri donmemeyi dusunuyorsaniz o zaman fikir ve tecrubelerinizi burada paylasalim.
dil okuluna yazilmagi,evlenmegi,kacak calismagi dusunenler,herkes buraya![]()

Arkadaslar Amerikaya gidipte geri donmemeyi dusunuyorsaniz o zaman fikir ve tecrubelerinizi burada paylasalim.
dil okuluna yazilmagi,evlenmegi,kacak calismagi dusunenler,herkes buraya![]()
Þirket Seçim Yönergesi
VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ
BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

okulum bittikten sonra orada master yapmak isterdim

mexika dan kamyon lasti?iyle pasifigi geçip kaçak kalmak isteyenler olmu? ?a??rd?m valla. 5 y?l kaçak zor arkadas?m ya. evlensen k?zlar? çok cakal deli olursun. en güzeli orda kalmamak.
what's up nigga

new yorkda kacak olarak hayatinin sonuna kdr yasiyabilrsn fakat hicbibir sosyal hakkin fln olmaz sadece mal gibi yasarsn.. tabe dikkatli yasaman lazim polisle basina dert acmamam lazim eer boyle yasayabilrsen sana ny da brooklyn civarinda is vermicak turk isletme sahibi azdr.. canli sahit olduum icin bu kdr iddali soliyorm..

Kimse al?nmas?n ama akl? olan adam?n yapaca?? i? de?il bence.
Türkiye'de güzel bir hayat kurma ?ans? varken tutup Amerikaa'da ya?amak, de?mez.
Sonuçta hepimiz az buz e?itimli adamlar?z hiç gerek yok bence.
En güzeli e?itim amaçl? gidip diplomay? ald?ktan sonra Türkiyede i? bakmak.
Bekarken ya?amas? da çok kolay ve zevkli.Ama evli olunca i?ler kat ve kat daha zor.
Öyle garip bir fatura "bill" sistemi var ki orta halli bir ailede Anne veya baba 1 hafta çal??masa öyle zora giriyorlar ki aylarca kendini toparlayam?yor.
Bunlar? gördükten sonra beni öldürseler de durmam Amerikada.
En güzeli bizim WAT olay?; 3 ay y?l?n en güzel zaman? çal???mak, gezmek, tozmak...
Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eðitimle ilgili geniþ bilgi için:
http://www.turkishwat.net

kesnlkle kat?l?orum arkadas?ma

arkada?lar peki bi?ey sorcam
okul bitiminde askerli?imi de yap?p(vatan borcu) amerikadan bir i? daveti gelse amerikada ya?ama hakk? vs. alabiliyormuyum.
yani amerikadaki ?irket bu adam bundan sonra benim ad?ma çal??acak ona amerika yollar?n? aç?n deyince bu yollar aç?l?yor mu
yoksa i?ler o kadar kolay de?il mi?

sa?ol break önümde 1buçuk sene var ara?t?r?cam çokça
?rtibat? koparmayal?m i? bulunca banada ziraatle ilgili bi?eyler arars?n art?k. Roma 'ya green card ç?k?nca oda ayarlicak söz verdi .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017

ya i?te o durum da muallakta bir akrabam?n yaz?l?m ?irketi varm?? yak?n akrabam?z ama arada mesafeler olan bi akrabam?z yani daha kurban bayram?nda tan??t?k dü?ün yani
i?te ?irketi yaz?l?m ?irketi ben de yaz?l?mdan zerre kadar anlamam ama bölümüm gere?i k?y?da kö?ede i? bulabilirim diye dü?ünüyoruz public relations olarak
bakal?m k?smet diyelim böyle bir söz ald?m ama söz uçar yaz? kal?r sözle?me yap?lmadan net konu?mamak laz?m![]()

Þirket Seçim Yönergesi

arkadaslar,ben wat'la gidip biraz para kazanip sonrada new york-boston'da dil okuluna yazilmak isterdim.ama ne kadar mantikli- ozellikle Gokcek50 sen ne dusunuyorsun?
new york'ta kalacak bi ev buldum,brooklyn'de.okula diyelim yazildim,gercekten bana is verecek turk bula bilirmiyim?
Þirket Seçim Yönergesi

kendi ad?ma benim için amerika azami 1 sene kal?nabilecek bir ülke..her ne kadar kar???kl?k içinde olursa olsun türkiye bir ba?kad?r..en az?ndan do?du?un topraklard?r..antalya n?n çe?me nin miami den tek fark? miami nin amer?ka da olmas?d?r..biz okumu? beyinler amerika ya kapak atma hayalleriyle co?aca??m?za bence okulu bitirip ülkeme nas?l bir an önce faydal? olurumun hesaplar?n? yapmal?y?z.

kime kapak olmu? yeto?
ataraksia do?ru dü?ünüyosun yanl?? demeyece?im ama ince bir ayr?nt? var
türkiyede yap?lan bir ara?t?rmaya göre üniversite ö?rencilerinin en çok çal??mak istedi?i ?irketlerin ilk 100ünde malesef sadece 24adet türk firmas? var ve bunlar?n ço?u da özelle?tirilerek yabanc? sermayeye sat?lan firmalar di?erleri de koç,sabanc?,zorlu,boyner,ülker gibi markalar.
yani türkiyede çal???p da türkiyeye sa?layaca??m?z fayda bana göre çok az
aksin yurt d???ndan döviz girdisi yaparak daha çok fayda sa?lam?? olabiliriz. i?in matemati?ini pek bilmem ama ha amerikada çal??m???m yabanc?lar için ha türkiyede benim için farketmez ki amerikadaki ?artlar türkiyeye göre nas?ld?r buna bakmal? maddi aç?dan. tabi tüm manevi de?erleri a?arak(geride b?rakt?klar?m?z vs.)
atom bombas?n? bulmadan da ülkeye faydal? olamay?z![]()

hocam neden ?irket aç?s?ndan bak?yosun sadece.ülke ?irketlerle kurtar?lm?yor.ö?retmen,doktor,mühendis vb olarak atom bombas?n? bulmaktan daha faydal? olursun ülkene.ayr?ca türkiyede gider hsbc bank a mudur olursun..ald?g?n maasla turk sermayes?nden al?sver?s yapars?n paran y?ne sende içerde kal?r..amer?kada yapacag?n ehrsey kosulsuz abd ye kal?r.amerika daki ?artlar trkiye ye göre daha ?y?d?r onda ?üphe yok ama kazand?g?m paray? ulkemde rahat rahat harcayamay?p b?lmed?g?m topraklarda harcayacag?ma asgar? curetle yasayay?m daha ?y?.ya da hep beraber '' arkada?alr amerika da ya?am standartlar? daha iyiymi? hadi verin elinizi s?n?r? geçiyoruz '' diyerek amerikaya geçelim..biz bu topraklar? onlar kadar kolay kazanamad?k..onlar kadar kolayda terketmey?z
Konu Ataraksia tarafýndan (29-12-2008 Saat 12:04 AM ) deðiþtirilmiþtir.

kimisi icin Amerika ,kimisi icin Turkiye,
onemli olan Amerikada veya Turkiye'de calismak degil,onemli olan Vatana katk?da bulunaca??n bi konumda olmak ,farketmez türkiye ya da amerika.
Þirket Seçim Yönergesi

örnek vereyim sen doktorsundur (bir kalp cerrah?m?z vard? amerikada dünyaca ünlü ad?n? hat?rlayamad?m ) amerika seni davet eder gel çal?? üniversitemde hcoal?k doktorluk yap diye..sen de gider çal???r paran? kazan?r ülkenin tan?t?m?na katk?da bulunursun..ama sen i?letme bitirip orada kalmak için kaçak konumuna dü?meyi ya da amerikal? biriyle yalandan evenmeyi dahi göze al?yosan ülkenden korkuyosundur demektir.

Bencede konu amacindan sapiyor yoksa kilitlemek zorunda kalicam . Bana gore kisi veya sahislari elestirmek yersiz . Herkesin kendine gore bir dogrusu vardir . Sonucta soylediginiz gibi hepimiz universite okuyan akli basinda gencleriz . Herkesin idealleri , gorusleri ya da hedefleri farklidir . Burda bulunmamizin amacida paylasimdir . Elimizden geldigince yardimci olalim birbirimize .
bu sene benimde okul bitiyo ondan sorna ver elini United State of America.
green karta ba? vuru yapt?m sonucu umar?m olumlu gelir gelmesede b?i degil zaten mastere gidecem .
bi dahada dönmeyi du?unmuyorum ..uzn bir aradan sorna ilk mesaj?m oldu bu ozlemi?i bu formu yaw

ben d master için dü?ünüorm ama baya bi tuzlu san?r?m:S
Tuzlu +
TOEFL ve GRE , SAT veya GMAT sinavlarini gecmen lazim ya da iyi not alman lazim .

Abi o kadar da imkans?z de?il yaa!!
Benim abim Marmara Tarihi bitirdi.Notlar? çok da iyi de?ildi.
Amerikaya dil okuluna gitti 1 y?ll?k dil okulunun sonunda direk TOEFL'a girdi. Ucuzundan özel bir üniversiteye kay?t yapt?rd?.
??letmede master yap?p Türkiyeye döndü. Bütün bu süreç boyunca her?eyini çal???p kendi ödedi. Türkiyeden bir kuru? almad?.
Türkiyeye geldikten sonra bir ithalat ?irketinde i?e ba?lad?. Enson 1 ay önce 2 y?ld?r çal??t??? bu i?ten (1750 Euro maa? teklif ettikleri halde) patronla anla?amad??? için ayr?ld?.
Amerikada okudu?u üniversitede ad? san? duyulmam?? 2-3 tane ufac?k binas? olan bir üniversite.
SAT ve di?er s?navlar illada ?art de?il. Onlar daha çok burslu okumak için falan gerekli oluyor. Ama TOEFL's?z hiçbir?ey olmuyor.
Ayr?ca Amerika'da hakkatten her bütçeye göre okul bulunuyor o kadar çok var ki!!!![]()
Bence hiç ümitsiz olamamk laz?m bu konuda herkesin ba?arabilece?i bir olay. Gözümle görmesen inanmazd?m ama.![]()
Þu WAT olayý bana zehir olsun da beþ kuruþ kazanamadan, Amerika'yý gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanýz Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()

Ee ben de o hayalini kurdu?unu yapt?m zaten. Ama bence WAT sonunda Brooklyn'e ta??nmak yerine WAT'la direk oraya git. 3 ayda düzenini kurars?n daha sonra okul ba?lay?nca çok rahat olur.
Ama ben ?ahsen New York'un çok yak?n?nda kalman? tavsiye etmem. Hakkatten çok kalabal?k ve bunalt?c? geliyor insana. Ama New Jersey'nin New York'a yak?n taraflar?nda kalman hem güvenlik aç?s?nda hem maliyet aç?s?nda daha güzel olur.Hem de New Yorkdan çok da uzak kalmam?? olursun.
Ama önemli olan senin nerde i?-ev-okul düzenini en rahat kurabilece?in.
Ama sak?n ve sak?n Türklerle çal???y?m deme pi?man olursun. Mümkünse Amerikal? patron bulmaya çal??. ?talyan, Yunan, Hindistanl? falan filan hikaye öze be öz Amerikal? olsun.
Tecrübeyle sabit Türklerle çal??man?n sonucu...![]()

Peki bildigin ucuz bi dil okulu varmi?
new jersey pek iyi tanimiyorum yoksa direk ora giderdim.para kazanmak acisindan galiba ayni yere (maine) gidicem.
Þirket Seçim Yönergesi
niye ole bi?i dedinki zenciler sana bi?imi yapt? ?
ben ne yapt???m? iyi bilirim merak etme kac defa gittik geldik ..
baz? arkada?lar?m?z tuzlu demi? .merak etmeyin arkada?lar arpam?z var ..
tofel felanda hikaye bana zokmez bu ayz tofel kursuna gittim gmat isteyen unv. de fazla yok isteyenlerde zorunlu degil cogunda sadece ha icap ederse al?r?z
olursa iyi olur ..minareyi calan k?l?f?n? uydurur demi?ler ben her ?eyimi ayarlad?m okulu bitirmek kald? oda haziran gibi bitsin Go
Konu richard99 tarafýndan (29-12-2008 Saat 09:25 PM ) deðiþtirilmiþtir.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks