turkiyede ki hayatiniz cok mu igrenc te orada saati 8 dolara pislik temizleyeceksiniz?illa amerika diyorsaniz isinizde basarili olun amerikadan is teklifi alip oyle gidin.bosuna mi universite okuyorsunuz anlamiyorum ki.

turkiyede ki hayatiniz cok mu igrenc te orada saati 8 dolara pislik temizleyeceksiniz?illa amerika diyorsaniz isinizde basarili olun amerikadan is teklifi alip oyle gidin.bosuna mi universite okuyorsunuz anlamiyorum ki.

mrblar arkdaslar wat program?na 2010 y?l?nda kat?l?p o ortam? cok begen?p tekrar g?tme hatta orda da?m? kalma hayaller? yapan b?r?s?yd?m.
@yagizalianil adl? arkdasa kat?l?yorum.suan b?r bankada ?s buldum Turk?yede mutluyum.ustel?k amer?kdak? mc donaldsta ald?g?m ayl?k paran?n ayn?s?n? al?yorum Turk?yedek? bankada.ama olsun![]()
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

ne is yapiyorsun bankada ?
Peki.

amelel?k ama olsunaksam 9 da c?ksak sukur d?yorum.enaz?ndan haftasonu tat?l? var d?yorum kend? kend?me
y?ne de amer?kadan daha ?y?
1 y?l haz?rl?k ta okumustum toplm 5 y?l.ogren?m katk? kred?s? toplam? 15.000 tl.para b?r?kt?ryrmmezun olur olmz ?s buldgum ?c?n sansl? h?ssed?yorum kend?m? ama son s?n?ftayken de h?c tat?l?m yoktu alttan dersler m? desen haftasonu dershne m? desen nefes alm?yordm.bakalm kred?y? oduy?p b?t?rcez ?nsllh.bolumune gore deg?s?r ama s?ze tavs?yem un?verstdeyken d?l kurslar?na dershnelere vb g?tmen?z? oner?r?m.
bu arada azuhazu yanl?s anlad?n heralde ben turk?yedey?m burda k? bankadan soz ed?yorum.amer?ka deg?l
Konu sucre tarafından (16-11-2013 Saat 05:32 PM ) değiştirilmiştir.
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
Komik olmayin Amerikadan size niye is teklifi gelsin![]()
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...

örne?in ek?ide okudu?um bir mesaj:
"""""
amerika'da bu tavsiyeyi verebilecek bir süre ya?am?? biri olarak kesinlikle ama kesinlikle kat?lmay?n derim bu programa. yani yok dilim geli?ir, yok insanlar tan?r?m, yok amerika'y? gezerim hepsi yalan oluyor. illa ki yap?lacaksa izlenecek yol ?udur; üniversitenin son senesi wat için i?lemler yap?l?r j1 vizesi al?n?r, 2 ay (eylüle kadar) bu i?te vakit geçirilir, belli bir para kazan?l?r. ard?ndan büyük ?ehirlerden birine geçilir. burada bir dil okuluna kay?t olunur, statü de böylelikle f1'a çevrilmi? olur. bu esnada gidilir bir yerde i? bulunur. bir yandan okurken di?er yandan çal???l?r ve bu ?ekilde 1 y?l geçirilir. sonuç olarak dil ö?renilir, süper insanlarla tan???l?r, ister istemez çok gezilir, harika anlar ya?an?r ve türkiye'ye dolu dolu dönülür.
28.06.2011
""""
Mümkün mü bu durum? vizeyi f1 e çevir, dil okuluna kay?t ol, oku, çal??, ???? bunun için yeteri kadar paray? orada kazanabilecek miyiz bir kere? neyse san?r?m geç dönü?ler alaca??m burdan

Daha ayrintili inceleme yaparsan bu baslik altinda, tum sorularina cevap bulabilirsin. Ama bu dedigin yapilabilir. Masrafli olur, zor olabilir, ama yapilir. O kadar para kazanilir mi; orasi sana kalmis. Iyi iste iyi saat alirsan kazanilir.
""Let the game begin""
Öncelikle yapaca??n ?ey ABD hükümeti ve büyükelçili?i taraf?ndan ho? kar??lanmayacak durum onu belirteyim. Vize statünü ?orda de?i?tirebilirsin ancak de?i?tirdikten sonra Amerika dan ç?kt???n anda bir daha geri dönem ihtimalin %10 bile olmayacakt?r. Sana 3-4 ayl?k j1 vizesi veriyorlar sen bunu kötüye kullanm?? oluyorsun. K?sacas? Amerikada ya?amak istiyorsan green card alana kadar geri dönemelisin. Bu nedenle bir giden y?llar boyu dön(e)müyor. Bu i?lemi yap?p bir müddet sonra Türkiye ye dönece?im ondan green card ile i?im yok diyebilirsin. Bu durumda da döndükten sonra bir daha Amerika ya gidememe ihtimalini göze alarak bunu yap. Benim tavsiyem ?udur , wata kat?l , orda dil okulu için i?lemleri yap ve dön burada yeniden vizeye ba?vur ve pasaportuna yap??t?r?lacak f1 vizesiyle yeniden git. K?sacas? her?eyi yasal ?ekilde , yoluyla yap.
Gelelim wat boyunca para kazanmaya. Wat boyunca para kazanacaks?n evet ama gezi ve al??veri? için kullanacaks?n. Sana ekstra para kalmaz. E?er bunlar? yapmayacaksan zaten u?ra?ma watla git dil okulyla. Ne diye wata para harcayacaks?n ki. Son olarak da Ö?renci vizesiyle çal??mak YASADI?IDIR. Kaçak olarak çal???? hayat?n devam ettireceksin bunu göze al.

?imdilik kafamdaki ?eyi özetleyeyim: burdan bir acenta arac?l???yla bir dil okuluna kay?t yapt?rmak, elimdeki parayla maksimum üç ayl?k bir okul bulabilirsem. yani elimde ö?renci vizem olacak, orada kaçak çal???p para kazanarak okulun süresini uzatmaya çal??aca??m. vize sürem de hala ö?renci gözüktü?üm için uzuyormu?.
Dil okuluna kay?t yapt?raca??m. ama elimde wat'a harcayaca??m miktarda bir para var. 3500 dolar gibi. konaklama, uçak her ?ey bunun içinde olmak zorunda. Okul için oraya gitti?imizde nerede kal?yoruz, ekstradan ne gibi paralar ç?k?yor elimizden.. bunlar? ö?renmek laz?m. Wat yapan, orada kalan birkaç ki?iyle yaz??t?m, hatta nweyork'ta bir dil okulundan bir türk hocayla, kaçak çal??man?n o kadar s?k?nt? olmad???n? söyledi. 400 dolara bile dil okullar? var dedi. Ben dedi?im gibi en az bir sene amerika'da kalman?n bir yolunu ar?yorum. Dil okulunu bunun için de?erlendirece?im. Yani tabi böylelikle dilimi geli?tirmek de mükemmel olurdu.

konu ba?l??? gerçekten çok dokunakl?: geri dönmeyi dü?ünmeyenler için.
Amerika konusunda ?unlar? söyleyebilirim: Ben de pek çok insan gibi amerikan filmleri dizileri izleyerek, yar?m yamalak anlad???m rock gruplar?n? dinleyerek büyüdüm. Country de severim. Hemen her ?ehrinin ismine a?inay?m. Havaalan?na indi?imde muhtemelen büyük bir film stüdyosunun içine dü?mü? gibi hissedece?im. Sahte olan ben miyim yoksa Amerika m? anlayamayaca??m. Bir önemi yok bunun ve istedi?im de bu. Aylarca hobolar gibi dola?sam ?ehir ?ehir, gecesinin, gündüzünün, yollar?n?n, çöllerinin, okyanusun, bat?s?n?n do?usunun tad?n? ç?karsam. Kula??mda y?llard?r dinledi?im müziklerle y?llard?r izledi?im amerikan filmlerinin geçti?i ?ehirlerden, sokaklardan geçsem.
E?lence say?lmaz pek bu, hatta macera ya?ama arzusu bile denemez. amerikan rüyas? ile hiç kar??t?rmayal?m. daha mistik, daha spiritüel bir deneyim. tek ba??ma kafamdaki kendi amerikam? ya?ama arzusu. Benim gibi olan hisseden insanlar oldu?unu biliyorum.
ama nas?l bir zaman diliminde tatmin olabilir, özümseyebilirim bu yolculu?u, bunu dü?ünüyorum. Söz konusu insanlar, ?ehirler de?il, belki de benim dü?lerim.
wat'la bu imkan? yaratamayaca??m? dü?ündüm. belki bir dil okuluna yaz?larak da mümkün olmaz. kar?n toklu?una çal??mak zorunda kalmak, ya?ad???m hayat bir i?kenceye dönü?ebilir zamanla. ama burada, daha iyisine kani de?ilim. o yüzden göze alm?? durumday?m bu çekip gitmek dü?üncesini. cesaret i?i.
?ans i?i.
Konu Serd tarafından (13-01-2016 Saat 08:16 PM ) değiştirilmiştir.
madem bu ?ekilde dü?ünüyorsun, sen turist vizesine ba?vurmal?s?n. Zaten 10 senelik veriyorlar ve 6 aya kadar aral?ks?z kalabiliyorsun. Geride dönecekmi?sin ayr?ca. K?sacas? turist vizesi senin için biçilmi? kaftan. Her?eyi yasal ve yetkilelerce önerilen yollardan yap?n.

olas?l?klar? kafamda tam olarak netle?tirmeye çal???yorum, ve i?in içinden henüz ç?kabilmi? de?ilim:
1 - diyelim ki 6 ayl?k bir turist vizesi ald?m. ve amerikaya giri? yapt?m. cebimde 2000 dolarla. eh biraz gezdik tozduk ve para bitince bir süre sonra kar?n toklu?una kaçak çal??maya ba?lad?m. alt? ay geçti, bir y?l oldu, eyvallah...
2 - wat'la geliyorum, wat'la gelmenin manas? ne ?imdi? zaten turist vizesiyle geleceksem wat'a niye ba?vuray?m. ama hay?r burada üç ay ve yasal olarak çal??m?? oluyorsun. kalacak yerin i?in haz?r oluyor. turist vizesiyleyse (ki benim maddiyat?mda ve durumumda almak kolay gözükmüyor) cepte 2000 dolarla, i?, yer olmadan aylarca kalmak için gelmek gibi belirsiz bir durum var. sonuçta wat'la gelirsem ve sürem doldu?unda iyi ihtimalle, bir dil okuluna yaz?l?p süreyi yasal olarak uzat?yor, j1 vizemi f1'e çeviriyor ve kaçak çal???p ya?aman?n bir yolunu buluyorum.
3 - dil okulu ile geliyorum, iki ya da üç ayl???na ve f1 vizemle bir yandan kaçak çal???yor, kazand???mla hem geçiniyor hem dil okulunun süresini uzat?yorum. ama dil okulu fiyatlar? iki ayl?ktan sonra beni a??yor, tüm masraflar? i?in içine kat?nca wat'? da geçiyor dil okulu olay?.
örne?in bir arkada??m ?öyle söylüyor:
" Kaçak çal??may? tavsiye etmem. Seni kaçak çal??t?ran adam senin akraban falan de?ilse seni süründürür. Sana köpek gibi davran?r. Yasad??? bir i? yapt???n için de hiçbir ?ey diyemezsin. Bunun en önemli yan? ise, seni bir fark ederlerse torunun bile bir daha Amerika'ya al?nmaz. O riski al?p almamak sana kalm??. Seni de %90 ba?ka bir ülke kabul etmez. Ö?renci vizesi de uzuyor mu hiç sanm?yorum çünkü sen dil okuluna gitti?in zaman sana I-20 belgesi verilir ve o belge üzerinde senin Amerika'da kalaca??n tarihler yazar. Gümrükte de memur pasaportuna bir damga bas?p "d/s" yazar bu duration of status yani sadece I-20'de belirtilen tarihler aras?nda kalabilece?in anlam?na gelir. Sen vize ald???n zaman sana 1,5 y?ll?k vize verirler ama bu orada 1.5 sene kalabilece?in anlam?na gelmez. O 1.5 y?l içerisinde dil okuluna istedi?in kadar gidebilece?in anlam?na gelir. Vizen uzamaz. Uzamas?n? istiyorsan dil okuluna tekrar kay?t olup tekrar I-20 ç?kartman laz?m. Ancak öyle kal?rs?n."
hangi yolu tercih etmeli? cebimdeki para belli. özlerim dediysem burdan ç?kt???mda türkiye'ye bir daha uzun seneler ad?m atmak istemiyorum. havaalan?na bile. ben amerika'ya de?il, türkiye'ye turist olarak gelmek isterdim.
Onun haricinde ben giderim, çal???r?m kazan?r?m demek kolay geliyor ama i? gercege gelince maalesef pek de oyle olmuyor. Kar?n toklu?una çal?san insanlar var ve belki de hiçbiri hayat?ndan memnun de?il. 1. ihtimal örne?in, turist vizemle abd'ye geldim. ya orda i?in haz?r olacak, ya seni uzun süre idare edecek cebinde para. hele konaklamaya para verilecekse i? daha da zor.
wat'la gitmek en az?ndan ortam?n havas?n? daha ba??ndan almak için iyi bir yol gibi. yerin i?in haz?r, wat sonunda biraz eli s?k? olursan elinde belli bir miktar para olacak. onunla da dil okuluna yaz?l. f1 vizesi al. ama travel'i unut, çal?? babam çal??.. travel yapsan dil okuluna girmeye para kalmaz. çok kar???k yahu, ne yapmal? hiç bilmiyorum.
Evet durumun kar???k ve bu da do?al. Yurtd???na yasal olmayan yollarla kaçak ya?ama , çal??ma ?eklindeki tüm planlar zordur zaten. Amerika d???nda avustralya , kanada gibi ülkelerin yasal göçmen al?mlar? daha kolay olur ara?t?rabilirsin bunlar?. ?lla amerika ve kaçak çal??ma , ya?ama diyorsan da Allah kolayl?k versin. Hiçbir?ey d??ardan göründü?ü gibi de?il. Her?eyin en kötüsünü göze alarak hareket et. Bol ?ans.

Serd dostum mail adresimi b?rak?yorum, belki bir yard?m?m dokunur..
Konu ozgursum tarafından (10-01-2016 Saat 04:52 PM ) değiştirilmiştir.

Serd merhaba, forumu sürekli takip ediyorum ama s?rf seninle ileti?im kurabilmek için kay?t oldum. Seninle emin ol ayn? kaderi payla??yoruz, söylediklerinin ayn?lar?n? dü?ünüyor ve ayn? kayg?lar? ya??yorum. Özel mesaj yoluyla ileti?im kurarsak birbirimize fikir deste?i sa?layabiliriz san?r?m.
Mesaj say?m 10 olmad??? için ?u an özel mesaj gönderemiyormu?um, ama buradan konu?abiliriz.

Merhaba levartdnakrow, san?r?m benim de mesaj say?m on de?il henüz. Yaz??mak isterim. Bir arkada? daha Eren315 mailimi b?rakay?m demi? ama ben göremedim. Silinmi? mi? mail adresi yazam?yoruz san?r?m buraya.
Bir de amerikan ajan? olmad???n?z ne malum yahu? Belki benim pe?ime dü?tünüz
Konu Serd tarafından (13-01-2016 Saat 08:16 PM ) değiştirilmiştir.

Temmuzdan beri bilgisayar ba??nday?m, agh için çe?itli projelere ba?vuru yap?yordum. ?lk gençlik okumalar?m?n da etkisiyle yolumu dü?ürmek istedi?im öyle çok yer vard? ki Avrupa'da, gerçekten otuzuma gelmeden buralar? görebilmeyi isterdim. Enis batur gibi mekik dokumak... Sonra bakt?m olmayacak, projelerden ses soluk ç?kmad?, asl?nda biraz da benim seçicili?imden, el ele tutu?up z?playan gençlerin foto?raflar?n? gördükçe epey seçici oldum projeler konusunda. Zaten önemli bir k?sm? ya?l?lar, çocuklar ya da engelliler üzerine projeler. Ben ho?uma giden birkaç animal welfare projeden epey umutluydum onlar da olmad?. Neyse buras? Wat forumu, Agh'yi bir kenara b?rakal?m.
Dedim benim en büyük arzular?mdan biri de ne? Amerika!
?çimdeki dürtülere uyup ben de çekip gitseydim ya bir gün;
ama,
nereye?
Türkiye böylesi tutkulara kap?lmak ve serüvenler ya?amak için ufac?k, s??, tekdüze bir ülke: uzun tren yollar?, demir köprüleri, büyük da?lar?n, gür ormanlar?n aras?ndan kilometreler boyunca akan nehirleri yok; demek istedi?im büyük yük t?rlar?n?n boydan boya kat etti?i bir k?ta de?il buras? ve ben asla kar??s?nda hu?uyla ta? kesilece?im bir yaban hayat? ve çölde ya?ayan sevgi dolu bir hippi toplulu?uyla da kar??la?mayaca??m. Sonra Breaking Bad, Six Feet Under, Sopranos... sonra o saymakla bitmez filmler, gerçekmi? kadar bize ait o ya?amlar, biz üçüncü dünya ülkeleri için amerika yüzy?l? a?k?n zamand?r pazarlad??? sinemasal gerçekli?inden hiç ayr?lmayacak bana kal?rsa. bir de tabi do?al güzellikleri, yellowstone, grand canyon,... neyse i?te, en son elimde baudrillard'?n amerika kitab? o çöller, ya san francisco!!!
ba?ka?
afganistan, vietnam, ?rak. bunlara girmeyelim.
Bir önceki mesaj?mda söyledim ya, havaalan?na indi?imde büyük bir film stüdyosunun içine dü?mü? gibi hissedece?im. Sahte olan ben miyim yoksa amerika m? anlayamayaca??m. Bir önemi olmayacak bunun ve istedi?im de bu.
Konu Serd tarafından (13-01-2016 Saat 08:50 PM ) değiştirilmiştir.

Arkada?lar benim de bir sorum olacak.Ama siz belirtmeden ben söyleyim.Uzun zamand?r girmesem de forumun takipçisiym ama baz? sorulara net yan?t bulamad?m belki gözümden kaçm??t?r affola.Yine de yard?mc? olursan?z çok sevinirim.
Bu yaz 2.kez wat yap?yorum.okulumun son y?l? mezun olacam.Amac?m orada kalmak.Okula ba?vurup J1 i F1 e çevirmek.G?rebilece?im okullar için zaten ara?t?rma yap?yorum birkaç yere mail de att?m.Maddi manevi birçok zorluk olaca??n?n da fark?nday?m ama bunlar? göze ald?m.Kafama tak?lan ufak bir pürüz var ama.Ben diyelim ki vize de?i?imi ba?vurusu yapt?m.tabi okula falan kay?t yapt?rd???m? da varsay?n.f1 için onay beklerken j1 in süresi dolarsa ve o s?rada kaçak kal?rsam yine de f1 i alabilir miyim ? yani resmi daire sen o sürede niye burdayd?n diye sorun ç?kar?r m? ? birkaç arkada? bu durumda kalm?? ama forumlarda dediklerine göre s?k?nt? olmam?? ben yine de sizlere de dan??mak istiyorum.

Sen f1e ba?vurdun?unda , ba?vurunun onlar?n ellerine geçti?ine dair sana bir ka??t gönderecekler. O ka??tla vizenin sonucu aç?klana kadar yasals?n. Hiçbir sorun ç?kmayacak.E?er vizeyi al?rsan zaten sorun yok, alamazsansan sana zaten Türkiye ye dönmen için Zaman verecekler. Vizenin sonucunun ne kadar uzun sürece?inin önemi yok, yeterki o ka??t elinde olsun.
Peki.

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks