arkadaþlar giderken ne götürülür ne götürülmez bilgi verirseniz sevinirim![]()

arkadaþlar giderken ne götürülür ne götürülmez bilgi verirseniz sevinirim![]()
en az 600-700 dolar para al yanýna. gitmeden döviz bürolarýnda 1 dolarlýk bozukluklar temin et, bunun yararý olacak sana. daha sonra eklemeler yaparým
admin (at) turkishwat.net

giyecek olarak çok bir þey götürme yeter...Giyilmiyor,hatta ikinci iþi bulduðun zaman hiç giyilmiyor...boþuna yük oluyor. Ben 80litrelik bir bacpack le gitmiþtim,düþün o bile çok geldi. Bir çocukla tanýþmýþtým adam sanki halý sahaya maça geliyormuþ gibi gelmiþtiama yetti adama.

hýmm hakkat ne götürülür ben alaskaya gidecegim inþ. yanýma uzun kollu giysýler almam lazýmmý bos yerede tasýmak istemýyorum![]()
ya arkadaþlar bu 1996 serisi 100 dolarlýk banknotlar geçerli mi hala?eski 100lükler yenilerden farklý baya.döviz bürosundaki adam araya 1 adet sýkýþtýrmýþ sonra gördüm onu.bi sorun olur mu ki?bi de yiyecek vs götürebiliyor muyuz ya.?
Konu fatih26 tarafýndan (26-05-2007 Saat 01:43 AM ) deðiþtirilmiþtir.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ÞÝMDÝ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AÐUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOÐU AMERIKADA.
gerçekten isabetli bir konu olmuþ. aslýnda ben daha çok ne götürülür dýþýnda ne getirilir kýsmýyla ilgilendiðim için çok büyük bir valiz aldým onunla gidip içini doldurp gelmek istiyorum. yani sadece iþime yarýcak temel þeyleri götürsem yeter. daha çok neye ihtiyaç olur bunlarý seyahat tecrübesi olan arkadaþlr sýralarsa çok faydsý olur...

Arkadaþlar hazýr topic kýzýþmýþken bu paycheckleri sormak istiyorum. Orda para olarak kullanmak için burda paralarýmýzý paychecke dönüþtürmemiz gerekiyomuþ zannedersem; bunu Türkiye'de nerden halledicez ve Amerika'da nasýl paraya dönüþtürcez?
lusid paycheckleri orda alýyorsun orda bozuyorsun burdan herhangi birþey almýyorsun. Bank of America biz oradayken komisyon almadan ya da çok alarak ama biraz uzun süren iþlemlerin ardýndan bozuyor. Sen buradan normal amerikan dolarý götürüyorsunsaat 4:00 a geliyor acaba sorunu mu anlayamadým ?
![]()

arkadaþlar peki yiyecek olarak ne goturmemizi tavsiye edersiniz?neler goturebilirz?bi de uçuþu cok uzun sure olacak olanlar için yanlarýndaki el bagajýnda birþey goturmelerini tavsiye edermisinz?havaalanlarýnda bayaðý pahalýymýþ yiyecekler de![]()
uçakta sana iyi bakýyorlar onu merak etme de, ilk günler amerikada kahvaltý yapmak tr'yi aratýyor. Ýlk birkaç gün kellog's ürünleri ile idare edersiniz. Grup oluþturunca normalleþtirirsiniz hayatýnýzý. Biz ilk bir iki hafta sabah hatta öðle vakitleri dahi kellogs yediðimiz olmuþtur. onun dýþýnda genelde pizza yerdik ya da hamburger. yok baþka birþey napalým

Sýcak yemek evyemekleri tarzý yemeklerin cok pahalý oldugunu duydum dogrumudur.Gidenlerin cogu pizza hamburger türü fast food yiceklerle ýdare edýyormus bünye bozulmasýn 3 kurus para kazanalým derken![]()

Yemek konusu benimde aklýmý karýþtýrýyor gerçekten hergün pizza hamburger olmaz ki nereye kadar yani 3 ay.Menemen fln yapýcaz artýk![]()

valla her zaman derim kuru gýda fazla sorun yaratmaz yanýnýza almanýzda fayda var. yani hazýr çorba (ordakiler acayip dondurulmuþ þeylerdi anlamadým gitti) beyaz peynir halal sucuk bunlar bence götürülmeli. bunlarý bulmak zor bulsanýz bile beyaz peynir kilosu 15 dolara kadar çýkýyor. el bagajlarýnýza yiyecek almak gereksiz. uçakta yemek sýkýntýsý olmuyor. elektronik eþya (cep tel vs) götürüyorsanýz bir fiþ çevirici alýn ilk birkaç gün uðraþmazsýnýz en azýndan. ayrýca uluslararasý bir arama kartý alýn yanýnýza. vardýðýnýzda ya da aktarmalarda sevdiklerinizi haberdar etmiþ olursunuz. giyecek konusunda terlik þort tiþört bunlar yeterli ince bir hýrka yanýnýzda olsun yinede...

gökhanjan dediklerin mantýklý ama bu yýcekleri havaalanýnda x rayden gecerken görduklerýnde rezil olmayalým komik duruma düþmüþ olmayýzmý![]()

hazýr çorba getiren arkadaþlar vardý.. diðerleri de bir Türk'ün vazgeçilmezleri. ne rezil olacaksýn ki. ne anlar elin amerikalýsý tam yaðlý beyaz peynirden. varsa yoksa amerikan cheese ve mozzarella..ilk 3 sabah kahvaltýda tatlý çörek ve kahve içmekden mide spazmý geçirecektim. yemek seçen arkaþlar biraz sýkýntý çekecek. bi kýz arkadaþým ilk 72 saat boyunca sývý gýdalar alarak hayatta kalabildi. ondan sonra aðýr kokan yaðlý fastfoodlara alýþmak zorunda kaldý.
Konu gokhaNJan tarafýndan (26-05-2007 Saat 02:01 PM ) deðiþtirilmiþtir.

hadi yabu bakýmdan cok kötü dogru farklý bir kultur farklý yemekler farklý lezzetler ama güzel yemekleride vardýr eminim onlarý keþfetmek güzel olacakdýr eminim

elbette özellikle deniz ürünleri sevenler için mükemmel restorantlar var. ha birde açýk büfe restorantlar çok iyi oluyor. 10-12 dolara ''all you can eat'' 3-4 kez gittik 10-12 tabak yemek salata tatlý dondurma yediðimizi hatýrlýyorum. açýk büfede bazý akþamlar karides ve somon balýðý çýkýyordu ya...ahhh eski günler....

Bi de bu yemek olayýna günde ortalama ne kadar öderiz acaba?
Kelimeler yetse..

arkadaþlar kahvaltýda corn flakes iyi gidiyorucuzda

aksam yemegide alýrsýnýz bi tane elektrýklý ocak 30 dolara bide tava uzerýnde sucuk tan melemene makarnadan ton balýklý makarnayapiþir yersýnýz olmadý beceremýyorsanýz supermarketlerdeký dondurulmuþ mýkrodalga bekleyen urunlere saldýrcaksýn emýn olun fast foodtan soguyacaksýnýz mc donalds burger pizza hut kfc nereye kadar dimi...

Türkiye'ye dönersin.
Daha ne istiyon?
Kelimeler yetse..

konservelik þeyler götürülmesi mantýklýmýdýr acaba? ton balýðý pilaki vs gibi þeyler..bunlar orada pahalý mýdýr yoksa götürdüðümüze deðmez mi?

ya abartmayýn arkadaþlar konserve plaki falan siz boþ gidin en iyisi o. çorba falan da götürmeyin ya da isterseniz 1 kilo hamsi alýn orda hamsi yok
hahah iyi güldürdünüz beni

arkadaþlar olurda canýnýz dürüm filan çekerse þoyle acýlý filantaco bell diye meksýkan bir fast food tarzý biyer heryerde rahatlýkla bulabýlýrsýnýz azda olsa ozlemýnýzý giderirsiniz
![]()
mexico lularýn damak tadlarý bizimkine benziyor tavsiye ederim

evet hatta dahada aðýr diyebliriz
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks