Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikada Üniversite okumak...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amerikada Üniversite okumak...

Forumda arkada?lardan gelen sorulardan yola ç?karak böyle bir yaz? yazman?n yararl? olaca?? kanaatine vard?m.

NOT:Burda bahsedeceklerim zeka seviyesi normalin üstünde ve Türkiyenin en iyi üniversitelerinden en güzel notlarla mezun olacak, Amerika'da burslu okuma ihtimali yüksek arkada?lar?m?za hitap etmemektedir.Önemle duyrulur!!!

Orta dereceli bir üniversitede okuyup, mali durumu çok da iyi olmayan mezun olduktan sonra Türkiye'de çal??mak isteyen arkada?lara hitaben yaz?yorum.

Amerikada hakkatten Üniversite okuyabilirmiyiz?

1-Param?z yok nas?l olacak bu i??
    2-?yi tamam girdik de dersleri verebilecekmiyiz?

1-Param?z yok nas?l olacak bu i??
    Öncelikle, Türkiyeden her ay 1-2 bin dolar para gelmiyorsa bir yandan çal???p bir yandan okuyarak 4 y?ll?k bölüm bitirmek çok da kolay de?il.

Ama buna ra?men memleketten be? kuru? almadan bunu ba?aran Türkler mevcut.

O yüzden ben daha çok kredi say?s? daha az olan ve daha çok ?ahsi çal??man?za dayanan "master" yüksek lisans ihtimali üzerinde duraca??m.

Master program?nda kredi say?s? az oldu?u için çal??mak için daha çok vaktimiz oluyor. Ayr?ca çok fazla da s?nav yap?lmad??? için daha rahat. Ço?unlukla ara?t?rma ödevleri yapt?r?yorlar.

Öncelikle mezun olup diplomam?z? ald?ktan sonra Amerika'da dil kursuna ba?vuruyoruz.
    Burda iki ihtimal var.
    1-Vize ihtimalini yükseltmek için prestiji yüksek, pahal? bir okula ba?vurup 3-4 ay okuduktan sonra daha ucuz bir okula transfer olmak.
    2-Direkt olarak ucuz bir okula ba?vurmak.

?lk y?l ucuz dil kursunda (ayl?k $300-$400) güzelce para biriktiriyoruz.

Gelir gelmez Bank of America'n?n "Secure Credit Card" olay?na ba?vurup hakiki kredi kart?na giden yolda önemli bir ad?m at?yoruz. 6 ay içerisinde hakiki kredi kart?m?z? al?yoruz.(Yabanc?ysan?z kredi kart? almak kolay de?il.)

Yaz?n bir yandan çal???p bir yandan üniversite için haz?rl?k yap?yoruz. Üniversitede karar k?ld?ktan sonra biriktirdi?imiz param?z 25-30 bin dolar civar? de?ilse 2-3 haftal???na borç al?p bankada o miktarda para göstermeye çal???yoruz.

Kredi kart? ve bu olaydaki amac?m?z harç ücretimizi ayl?k taksitlere böldürmek için mali kayna??m?z?n sa?lam oldu?una dair okulu ikna etmek.
    Ayl?k taksitlere böldüremezsek ödememiz biraz zor.

Dil kursu için olan F1 ö?renci vizemizin bitimine do?ru üniversiteye ba?vururken vize olay? için iki seçenek ortaya ç?k?yor.
    1-Türkiyeye dönüp ba?vurmak.
    2-Direkt Amerikadan ba?vurmak. Bunun dezavantaj? e?er Amerikadan ç?k?? yaparsan?z konsoloslu?a gidip vizeye ba?vurman?z gerekiyor.
    Tabi bunu almas? normalden daha kolay. Çünkü elinizde Amerikan devleti taraf?ndan onayl? ö?renci oldu?unuz gösteren "I-20" formu var.
    (Abim bu durumda ba?vurdu. 1 y?ll?k laz?mken 5 y?ll?k vize verdiler. )

Özel bir üniversitede master program?na kay?t yapt?rd?ktan sonra hafta içi "part time" hafta sonu "full time" çal??arak masraflar?m?z? ç?karmaya çal???yoruz.

Özel üniversiteye kay?t yapt?rmaktaki amac?m?z akademik geçmi?imizden çok daha çok param?zla ilgilenmeleri.
    Yani mezun oldu?umuz üniversiteyi ve notlar?m?z? çok da sallamayacaklar.
    (Harvard gibi olan özel bir üniversitelerden bahsetmiyorum.)
    Dolay?s?yla arkada?lar?m?z?n "Mümkün de?il kim sallar bizim sallama üniversiteyi?" demesi bo?una. Çözümü var.

Amerikada "Community college" veya "State College" denen devlet üniversitleri de var. Onlara giri? çok da kolay de?il.
    Zaten daha çok bulunduklar? bölgedeki maddi durumu iyi olmayan Amerikal? gençlere hitap ediyorlar.

2-?yi tamam girdik de verebilecekmiyiz bakal?m dersleri?

Amerikada üniversite okumak ö?renme amaçl? okuyan ö?renciler için Türkiye'dekinden kat ve kat daha kolay.

Ders sistemi çok rahat. Her?eyi size b?rak?yorlar. Çal???n diye zorlayan yok. ?lla derse geleceksiniz diye sürekli yoklama alma çal??an da çok yok.

S?navlardan kalsan?z bile yapt???n?z ödevler sayesinde geçebiliyorsunuz.
    Ayr?ca bizdeki gibi s?nava girmeden önce ezberle s?navdan sonra hepsini unut olay? da yok.

Hatta baz? derslerin s?nav?n? eve ödev olarak veriyorlar.
    Hocalar?n?z?n gözünde yapt???n?z ödevler s?navlar?n?zdan daha de?erli.

Yani orta dereceli, bölümünü seven ve bran??n? ö?renerek mezun olmak isteyen bir Türk Üniversite ö?rencisinin Amerikada dersten kalmas? çok da kolay de?il. U?ra?mak laz?m.

Yukar?da anlatt?klar?m Marmara Üniverstiesi Tarih bölümünden mezun olup Amerikada i?letme yüksek lisans yap?p, ?uan 1750 Euro teklif ettikleri i?ini patronla anla?amad??? için b?rak?p, i?siz durumuna dü?en abim taraf?ndan tecrübe edilmi?tir.
    Yani daha önceden denemi?tir.

NOT:WAT program?yla gelip önce dil kursu daha sonra Üniversite olay?na da girebilirsiniz. Her?ey yasal sonuçta ama Türkiyedeki okulunuzu yar?m b?rak?p ABD'de 4 y?ll?k okuma olay? çok da mant?kl? gelmiyor bana.
    Bu olayla ilgili bilgi için de buraya t?klayabalirsiniz.
    Konu gokcek50 tarafından (01-01-2009 Saat 10:38 AM ) değiştirilmiştir.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

!!!Uyar?lar!!!
    Tekrar belirtiyorum burada verdi?im bilgiler mezun olacak veya olmu? maddi durumu çok da iyi olmayan arkada?lara Amerika'da e?itimle ilgili genel bir fikir verme amaçl?d?r. ?lla da herkes böyle yapacak diye bir?ey yok.

Çok daha ayr?nt?l? bilgi istiyorsan?z
    http://forum.mezun.com adresi bu i?in kral?d?r.

Amerika'da ö?rencilerin çal??mas? yasakt?r. Yakaland?klar? takdirde s?n?r d??? edilip 10 y?ll?k vize reddi olay?na girerler.

Di?er taraftan ?uana kadar yakalanan? ne duydum ne gördüm. Hiçbir vizesi olmadan çal??an milyonlarca insan? dü?ününce kim sallar 3-5 tane ö?renciyi.

E?er mezun olduktan sonra kal?c? olarak Amerika'da ya?amak istiyorsan?z, prestijli yani pahal? üniversitede okuman?z gerekecektir.
    Amerikadaki ucuz bir üniversiteden alaca??n?z diploma Amerikada çok da de?er görmez.

"Community College"dan mezun olanlarla dalga geçiyorlar. Art?k siz anlay?n. Diploman?z Türkiye'ye dönünce k?ymete binecektir.
    Konu gokcek50 tarafından (01-01-2009 Saat 10:25 AM ) değiştirilmiştir.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

mezun olduk, diplomayi aldik mesela..arti mezun olanlarda gidebiliyor wata son senesinde, master yapmak icin abd ye gidiyorum..master icin hem calisip hemde okuluma devam edebilcegim bir okul ne tavsiye edyorsun ..az cok sen arastirmissin
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

oldukça faydal? bilgiler olmu? te?ekkürler.
    master icin hem calisip hemde okuluma devam edebilcegim bir okul ne tavsiye edyorsun
    bu konuda seçenekler ars?ndaki en iyi durum hangisi?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

gokcek cok faydali bilgiler bunlar tsk ederim.
    ayrica Diploma ve Sertifika programlari ait ne gibi bilgin var?
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı S-pectacuLar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mezun olduk, diplomayi aldik mesela..arti mezun olanlarda gidebiliyor wata son senesinde, master yapmak icin abd ye gidiyorum..master icin hem calisip hemde okuluma devam edebilcegim bir okul ne tavsiye edyorsun ..az cok sen arastirmissin
    Aç?kças? yak?ndaki birkaç devlet üniversitesi hariç üniversiteleri çok da ara?t?rmad?m.
    ?htiyac?m yoktu çünkü.

Benim tavsiyem buraya 1 y?ll?k dil okuluna bi gelin. Dil kursuna giderken bir yandan da çevredeki üniversiteleri ara?t?r?rs?n?z.

"Ama illa da bi isim isteriz abi!!" diyorsan?z. Abimin mezun oldu?u Boston'da Cambridge College var.
    (?ngilteredeki me?hur Cambridge de?il yanl?? anla??lmas?n. )

NOT:Zaten "mükemmel senaryo(!)"muzun ilk y?l? dil okuluyla geçiyor. ?htiyac?n?z olsun veya olmas?n fark etmez burdaki as?l amaç ilk y?l güzelce para biriktimek.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gokcek cok faydali bilgiler bunlar tsk ederim.
    ayrica Diploma ve Sertifika programlari ait ne gibi bilgin var?
    Sa?da solda çok reklamlar?n? görüyordum sertifika programlar?n?n. Eletronikten tut da güzellik uzamanl???na kadar vard?.

Ama Türkiye'ye dönmeyi planl?yorsan yanl?? anlama ama "Üzerinde üniversite yaz?s? olmad?kça kim sallar sertifikay?." diyesim geliyor.

Zaten normal 4 y?ll?k üniversiteye "Bachelor Degree" diyor Amerikal?lar.
    Yani o da asl?nda sertifika program? gibi bir?ey.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Eline saglik Gokcek cok guzel yazmissin . Arsive yolluyorum .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

aynen uzerinde universite yazisi olmadan kimse sallamaz sertifika programini..mutlaka yardimi olr belki ama universite daha mantikli..master icin bi uniye gitmek lazm aslinda orda..ama master fiyatlarida cok pahali..bir yandan okuyup bir yandadnda mastera devama etmek gerekio
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

ya arkadaslar 2 yillik diploma programlari var. universiteler tarafindan saglanyor, mesela benim katilmak istedigim international tourism and hotel management. master gibi bisey
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

gercekten cok gusel olmus gokcek emeg?ne sagl?k!!!

akl?mdan bole b? olay gec?yo ben?mde tam olarak..

b?r y?l?m kald? unv?n b?tms?ne ondan sonra bu asamaya gececeg?m ?ns

ben?m sana b? soum var ortalama master f?yatlar? hakk?nda b?lg?n varm? acaba???
    yan? sen?n bahsett?g?n veya ab?n?n g?tt?g? okul vb. f?yatlar hakk?nda b?lg? verr?sen sev?n?r?s...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı dodo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gercekten cok gusel olmus gokcek emeg?ne sagl?k!!!

akl?mdan bole b? olay gec?yo ben?mde tam olarak..

b?r y?l?m kald? unv?n b?tms?ne ondan sonra bu asamaya gececeg?m ?ns

ben?m sana b? soum var ortalama master f?yatlar? hakk?nda b?lg?n varm? acaba???
    yan? sen?n bahsett?g?n veya ab?n?n g?tt?g? okul vb. f?yatlar hakk?nda b?lg? verr?sen sev?n?r?s...
    Üniversitelerin sitelerinde bu tür bilgiler yaz?yor ama bu seferlik www.cambridgecollege.edu adresinden bak?p buraya yaz?y?m.

Abim 2-3 y?l önce 2 y?ll?k "Master in Managment-MM" (i?letmede yüksek lisans) program? için $18.000 civarlar?nda vermi?ti.
    Bu paray? ayl?k taksitlere böldürüp $850 üzerinden ödemi?ti.

?uan için 2 y?ll?k program $20.000 civarlar?na ç?km?? gözüküyor. Ayl?k $800-$1000 civarlar?nda oluyor i?te.

Toplam 2 y?lda 40 kredi civarlad?nda alm?? oluyorsunuz.

Ayr?ca bu okulun özelli?i daha çok i? güç sahibi çal??an Amerikal?lara hitap etmesi o yüzden ders saatleri ve ödeme ko?ullar?nda çok esnekler.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

gokcek50 harika bir yaz?. ellerine sa?l?k.
    s?f?rdan birisi yazd?klar?n? ö?reneyim dese tonlarca forum veya dan??manl?k firmalar?n?n sitelerini taramas? gerekirdi. yani mezunforum ömrümü yedi
    ki ben biraz öyle yapt?m ve daha onceden yazd?klar?n?n fark?ndayd?m.
    süpersin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...
    Yukar?da anlatt?klar?m Marmara Üniverstiesi Tarih bölümünden mezun olup Amerikada i?letme yüksek lisans yap?p, ?uan 1750 Euro teklif ettikleri i?ini patronla anla?amad??? için b?rak?p, i?siz durumuna dü?en abim taraf?ndan tecrübe edilmi?tir.
    Yani daha önceden denemi?tir.
    öncelikle anlatt?klar?n için te?ekkürler ancak bir sorum olacak kendi bölümümüzde yüksek lisans yapam?yormuyuz sadece i?letme mi oluyor?
    Konu emre91 tarafından (05-01-2009 Saat 08:27 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

hay?r ben?m b?ldg?m kadar?yla ay?s?z bolum var!!

kend? bolumummzdede yapab?l?r?s ama i?letme mastere her zmaan revacda olmusdur...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı emre91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle anlatt?klar?n için te?ekkürler ancak bir sorum olacak kendi bölümümüzde yüksek lisans yapam?yormuyuz sadece i?letme mi oluyor?
    Tabi farkl? bölümlerde de yüksek lisans yapabilirsin ama burdaki örne?imiz i?letme oldu?u için i?letmenin üzerinde durduk.

Hangi bölümlerde yapabilrim diyorsan abim Tarih bitirdi i?letmede yüksek lisans yapt?. Yani birbirine uzak bölümlerde de yapabilirsin.

Ama genelde her okulun üzerine daha çok e?ildi?i bölümleri oluyor.

Hangi okullar benim bölüm üzerinde daha çok ilgilidir dersen, onu dil kursuna gelince ara?t?rman daha mant?kl? olur.

Çünkü Amerikan?n sadece Boston ?ehrinde 80'den fazla üniversite var.
    Yani Türkiye'nin toplam?yla nerdeyse ayn?.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Dil okuluna gitmenin nedeni sadece para biriktirmek ve vize sahibi olmak m??
    Dil konusunda problem ya?amayanlar için de ayn? ?eyi mi öneriyorsun?
    Son sene WAT ile gittikten sonra direk master'a kay?t yapt?rsak da dil okuluna yaz?lsak da dönüp Türkiye'den tekrar vize almam?z gerekiyor öyle mi? Her ikisi için de durum ayn? yani.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dil okuluna gitmenin nedeni sadece para biriktirmek ve vize sahibi olmak m??
    Dil konusunda problem ya?amayanlar için de ayn? ?eyi mi öneriyorsun?
    Son sene WAT ile gittikten sonra direk master'a kay?t yapt?rsak da dil okuluna yaz?lsak da dönüp Türkiye'den tekrar vize almam?z gerekiyor öyle mi? Her ikisi için de durum ayn? yani.
    wat'la gittikten sonra orada bir dil okulu veya master program?na kay?t yapt?r?rsan?z vizenizin de?i?mesi laz?m bu da "change of status" olay?d?r. Yani f-1 e ba?vurursunuz, sonuçlanams?n? beklersiniz. Tabi ortal?kta dola?an bir wat hurafesi var "abi change of status yaparsan. tr deki vize memuruna hareket çekmi? olaca??n için, tekrar tr de vizeye gidersen sana iyi bakmaz".
    Di?er durum orada bir dil okulu veya master program?ndan I-20 ve "letter of acceptance" al?rs?n, tr de do?rudan vize görü?mesine gider F-1 ile usa'ya gidersin.(evrak bekleme, yaz??malar, arac? ?irket vb. ?eyler ortadan kalkt??? için zaman kazanc? olur) Maddi durumda s?k?nt? yoksa rahatça vize al?rs?n.

Master a kay?t yapt?rmay? dü?üneneler, gitmeden: transkript,( anadili ve ingilizce), diploma çevirisi, en az 2 genellikle 3 hocadan "recommendation letter", (ba?vuraca?? okulun sitesinde pdf'si vard?r) baban?n maddi olarak masraflar? kar??layaca??na dair imzal? beyan?n? yanlar?nda als?nlar.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

peki arkada?lar, üniversiteye orda devam etmek istiyorsak nas?l bir yol izlememiz gerekiyor, yine dil okuluyla ba?lay?p , sonraki sene bi üniv. ye ba?vurmakm? gerekiyor, birde burdaki okulu orda devam ettirebiliozmu, hani denk dersleri al?p fln i?te, bizim burdaki yatay veya dikey geçi? gibi??

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tufanoglu0535 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki arkada?lar, üniversiteye orda devam etmek istiyorsak nas?l bir yol izlememiz gerekiyor, yine dil okuluyla ba?lay?p , sonraki sene bi üniv. ye ba?vurmakm? gerekiyor, birde burdaki okulu orda devam ettirebiliozmu, hani denk dersleri al?p fln i?te, bizim burdaki yatay veya dikey geçi? gibi??
    mutlaka yeterli toefl veya ielts dil s?nav? skorun olmal?. Yoksa dil okuluna yaz?labilirsin ve belli bir ba?ar? düzeyi gösterirsen toefl istemezler. Transfer student diye okullar?n sitelerinde bilgi var ama amerikal?lar için yazm??lar, okula mail at?p sormak laz?m. International transfer student ?n?z olay?m diyerekten. Tabi derslerini sayd?rman gerekir, muhtemelen 4 üzerinden 2 nin alt? dersleri saymazlar. Yani cc alt?ndan ümit kesmek laz?m.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Öncelikle tum arkadaslara selamlar

Konuyu acan gokcek50 isimli arkadasimiza ayrica cok tesekkurler gercekten yararli bilgiler olmus

Ufak bir sorum olucakti: Bende universiteyi ABD de okumayi dusunuorum ama tabiki maliyeti biraz yuksek oluyor 4 senelik universitelerin o yuzden bu CC ler ile baslayip sonra son 2 sene 4senelik universitelere devam etmemi onerdi burdaki danisman sirketler. Acaba onceki deneyimlerinize dayanarak bu CC lere girdikten sonra 4 senelik okullara gecmek cok zor oluyormu yoksa rahatca devam edebiliyormuyuz. (son 2 sene biraz maliyetli olcak uni ye gecince onu halledebilicez insallah artik ders bakimindan ve sistem acisindan sordum sadece )

Cok tesekkurler herkese basarilar dilerim

Edit/ NOT: Bunlar Yanlis

Okul:
    ABANT ?ZZET BAYSAL ÜN?VERS?TES?
    -------------
    Gitti?i Eyalet:
    Belirsiz
    -------------
    Gidece?i Eyalet:
    Belirsiz
    -------------
    Çal??aca?? ?irket:
    ??siz
    -------------
    Vize Durumunuz:
    Red yedim
    -------------
    Hava Yolu ?irketi:
    Air France
    -------------
    Temin Edilen Biletin Fiyat?:
    BILETSIZ

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba gokcek50 Selim ben Eski?ehirde ya??yorum liseyi bitirdim öss s?nav?na giricem ama usa da okumak istiyorum.Ama orada okumak için hiç bir bilgim yok öss puan?na göremi orada okuyabilirim bana yard?mc? olurmusun msn adresim selim432 yard?m edersen çok sevinirim.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı selim432 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba gokcek50 Selim ben Eski?ehirde ya??yorum liseyi bitirdim öss s?nav?na giricem ama usa da okumak istiyorum.Ama orada okumak için hiç bir bilgim yok öss puan?na göremi orada okuyabilirim bana yard?mc? olurmusun msn adresim selim432 yard?m edersen çok sevinirim.

Dan??manl?k firmalar?n? arayarak ücretsiz dan??manl?k alabilirsin (ba?lang?ç için tabii). Birden fazla firma ile görü?üp yelpazeyi geni? tutarsan daha sa?l?kl? bir bilgi birikimi olacakt?r.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

tesekkurler iyice aklima yatmaya basladi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gokcek 50 sana bi kac tane sorum var lutfen beni eklermisin

kadr_dmr

COK ACIL AMERIKAYA GIDICEM bilgilenmem lazim vize lerde filan lutfen kardes

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben direk universtenin inglizce bolumune yazilsam vizede kolaylik bisey farkedermi vizeye basvururken 1 yil dil egitimi alicam diye mi basvursam yararli olur amerikada universite okicam diye basvursam mi iyi olur

amerikada calisrken yakalanma ihtimalimiz varmi ?

universitenin inglizce bolumune gidip calisma imkanmiz varmi ?

vize alirken en cok neye dikkat ederler maddi durumami yoksa neden gitimizemi?

maddi durum cok iyise vize almak kolaylasirmi ?

dil egitimi alirken 1 sene calisip para biriktirtikden sonra universiteye yazilicam dersen vizeni uzatirlarmi ?

cevaplariniz icin teskkurler :S
    ??????????????????????????

gokcek msn adresimi eklersen sevinirim kadr_dmr

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

change of status yaparsan vize alman zorlasir bu hurafe degil gercek.ama imkansiz yapmaz sadece zorlastirir...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Red face

change of status nedir ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

birde annem babam topularini gostericekler babanem ise bankadan tahhutname vericek babanemin de tapusu gereklimi ozman ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

banka dekontu olsun yeter.eger universitenin dil kursuna yazilirsan vize alman daha kolay olur...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)