Selamlar arkada?lar,

Bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekiyor mu ya da forumu kullan?rken size de ayn? ?ey oluyor mu, ama forumdaki mesaj y???lmalar?ndan dolay? art?k foruma yazamaz oldum...

Sebebim de ?udur ki, art?k herkes ayn? konular üzerinden, yani yeni konu açmantansa varolan konular üzerinden konu?tuklar? için, konuyla alakal? ya da alakas?z, her konuda büyük bir y???lma var
ve bu da hem soru soranlar?n hem de cevaplamak isteyenlerin aleyhine...

Örnek vermek gerekirse Forumdaki bir kullan?c?n?n, ?uanda McDonald's la alakal? bir sorununu, sorusunu ya da merak?n? dile getirmeye çal??mas? halinde, kurallara uygun olarak "Mc Donalds ??lerinde Çal??may? Dü?ünenler" ba?l???n? kullanmas? gerekiyor. Ama ?imdi o ba?l??? kullan?p ta üye ki?i yaz?s?n? yazd?ktan sonra, o arada online olmay?p ta sonradan giren bir insan?n bu mesaj? görüp cevap yazmas? neredeyse olanaks?z...

Çünkü o mesaj?n alt?na 3-5 cevap yaz?lm??, sonra tekrar bir soru sorulmu? v hatta birkaç ki?i muhabbet etmi? oluyor... Ki bu da, hem soru soranlar?n kaynamas?n?, hem de bir ba?l???n gereksiz yere ?i?mesini sa?l?yor.. Dolay?s?yla ?ahsen benim; ve bence özellikle foruma soru sormaktan çok soranlara cevap vermek için giren ba?kalar?n?n da forumu kullanamaz hale gelmesini sa?l?yor...

Peki benim bu konuda önerim nedir?

Bence;

- Forumun neredeyse bu i? için yay?n yapan ülkedeki en tek ve en büyük kanal olmas?ndan dolay?,

- Sezonun yeni ba?l?yor ve bu tarihlerden sonra gecen y?lki potansiyeli art?rarak devam edilmek isteniyorsa,

-En önemlisi forumun içindeki bilgi verici güzel yaz?lar?n, tecrübelerin ve rehberlerin arada kaynamamas? için;

Önerim ?udur;

Ya yönetici arkada?lar kendi içlerinde, ya da biz üyelerden yard?m alarak, forumu art?k ar?ivleme çal??malar?na girebiliriz...

?u ?ekilde ki;

?ki kanatl? ?ekilde,

1-) Ana ba?l?klar?n kendisi
2-) O ana ba?l?klar?n içerisindeki önemli ba?l?klar,

bunlar belirlenmeli, ve bunlar hakk?nda forum içerisindeki bilgi verici mesajlar ay?klan?p Bilgi ar?ivine aktar?lmal?.
Kula?a anla??lmaz ve saçma gelse de örnek vererek aç?klayay?m

Ana ba?l???m?z, forumda da yer ald??? gibi "Work and Travel ?? Türleri " olsun;
içerisindeki önemli ba?l???m?z ise Housekeeping olsun.

?imdi ?dealimdeki ?udur ki, forumu yar? online ansiklopedi haline getirip, Bilgi ar?ivi k?sm?ndaki Housekeeping t?kland???nda, ?lk mesaj?n bir bilen ki?i taraf?ndan yaz?lan housekeeping nedir, kimler yapar, kolayl?klar?, zorluklar? nedir bunun yaz?lmas?... Daha sonra onun alt?na üyelerin ?uanda forumda bulunan bilgi verici yaz?lar?n?n eklenmesidir..

Bunu tüm önemli ve her y?l her insan?n kullanablece?i konulara ( ?? Olarak : Mcdonald's i?leri, Housekeeping, Otel ve tatil köyü i?leri vsvs... Eyaletler ve ?ehir rehberleri vs) birer rehber niteli?inde birgi ar?ivi olu?turabilirsek bence mükemmel olur...

Bunun neden istiyorum,

- Çünkü hem forumda bence bu konular?n hepsini dolduracak yaz?lm?? bilgi mevcut fakat kullan?lam?yor. ya da ula?abilmek için onalrca konuyla alakas? olmayan mesaj okumak gerekyior.

- Art?k profesyonelle?memiz gerekiyor ve forumun bu da??n?kl???ndan kurtulmam?z gerekiyor bence.

-Üye kalitesi ve demirba? üyeler sayesinde bu fikrimin desteklenece?ini ve birçok insan?n (Di?er forumalrda olmad??? gibi) yard?m edece?ini dü?ünüyorum...

?steklerim bunlar,
Te?ekkürler...