Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 52 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 7 ocak 2009 vize görüþmem..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Standart 7 ocak 2009 vize görüþmem..

slm arkadaslar. 7 ocakta vize gorusmem vardý ve bugun itibariyle 5 yýllýk F1 vizemi almýs bulunmaktaým.

öncelikle þunu soyleyeyim. gecen seneki görevliler bu sene yok. 2 gorevlý vardý vize gorusmesýný yapan. biri cekik gozlu, diðeri ise colin farrell ' ýn týpkýsýnýn aynýsý bana colin farrell dustu.. gorusme deki sorular soyle..

ben on sýrada oturdugum için beným dosyamý aldýgýnda resmimi gorup sýranýn bende oldugunu anlayýp ayaga kalktým bana iþaret etti bi dk. diye. bende geri oturdum sonra gelmemi soyledi.
    -beklediðiniz için tesekkur ederim dedi
    -u r wellcome dedim.
    (bundan sonrasý ingilizce)
    -ingilze biliyomusun dedi.
    -evt dedim.
    -neden gidiyosun americaya dedi
    -dil eðitimi alýcam dedim.
    - daha once 2 kez work and travela katýlmýssýn dedi.
    -evt dedim
    -su an napýyosun dedi
    -biþey yapmýyorum yeni mezun oldum dedim.
    -nerden mezun oldun dedi.
    -uludag univ. dedim
    -hangi bolum dedi.
    -makina muhendisiyim dedim.
    -donunce ne yapmayý planlýyosun dedi.
    -bi firmada muhendis olarak calýsýcam dedim. kabul edildim zaten dedim. (iþyerinden almýs oldugum referans mektubunu verdým)
    -tebrik ederim dedi.
    -tesekkur ederim dedim.
    -ingilizce ogrenmek onemli olmalý dedi bu iþ için.
    -kesinlikle oyle dedim.
    -vizenin kabul edildi. bu kartý alýn ve ups masasýna gidin. vizenýz bi kac gun icerisinde elinize ulasýr. iyi yolcukklar dedi.
    -tesekkur ederim dedim...

sorular bu yonde... ve yanýmda goturmus oldugum tapu,banka hesap cuzdaný,cýkýs belgesi,transkript vs gibi belgelere hiç bakmadý.

sizlere tavsiyem vize gorusmesýnde rahat olun. bu iþinizi kolaylastýrýr. ve sorulara kýsa ve oz cevaplar vermeye calýsýn..
    hepinize bol sans

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

stephen tebrik ederim kardesim,hadi hayirli olsun F1 vizen,darisi bizim basimiza
    hangi okula yazildin? aylik ne kadar?
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

hayýrlý olsun...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hayýrlý olsun darýsý baþýmýza.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

@stephen

tebrik ederim kardesim ,

5 yiilllik viZe almissin,peki gercek niyetin sadece dil okulumu..yani dil okulundan sonra donucekmisin turkiyey tekrar..yoksa kalmak istiyormusun orda? birde hangi okula yazildin ordaa braz detay verebilirmisin bize mumkunse..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

Gerçekten çok sevindim, hayýrlý olsun. umarým orda daherþey yolunda gider...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

hepinize ayrý ayrý tesekkur ederim.
    okul universal english center diye bi okul manhattanda. fiyat acýsýndan uygun bi okul 3 aylýk 1160 dolar..
    @s-pectacular
    amacým dil okulundan sonra da orda kalmak. turkiyeye donmeyi dusunmuyorum acýkcasý su an için. amacým orada muhendislik yapmak. bunun için ugrasýcam..

sizinde dediðiniz gibi arkadaslar darýsý basýnýza...
    bu arada sunuda eklemek isterim. gercekten americaya yonelik planlarý olanlar için work and travelýn kucumsenemez bi faydasý var. gerek americaya giriþ cýkýs yapmýs olmanýn sonraki vize alýmýnda sagladýgý kolaylýk acýsýndan, gerekse american kulturunu, sistemini tanýma acýsýndan oldukca faydalý bi program...
    work and travelda en azýndan yalnýz deilsiniz. ayný kaderi yasayan bi cok insan var. ve yasanan sýkýntýlarda boylece buyuk oranda paylasýlýp minimize edilebiliyo. fakat bu tur bi deneyime sahip olmaksýzýn americaya gitmenin zorlugu daha fazla. özellikle egitim masraflarýnýzý orada calýsarak karsýlamak zorundaysanýz...
    bende work and travelda bi cogumuzun yasadýgý sýkýntýlarý yasadým. ama suan baktýgýmda bunlarýn bana deneyim olarak geri dondugunu goruyorum..
    america oyle cezbedici bi yerki, bi gidip gordugunuz zaman orada yasanýlan hayatý, sistemi, teknolojiyi, vs.. gordugunuz zaman, bunlara sahit oldugunuz zaman, pizzacý, garson, hausekeeper vs. olarak calýstýgýnýz bu yere tekrar gitmek istiyosunuz. cunku sonsuza kadar orada bu iþleri yapmayacagýnýzý, turkiyede almýs oldugunuz eðitimin avantajlarýndan yararlanarak orada hakkettiðiniz statuye sahip olacagýnýzý biliyosunuz...

kýsacasý, work and travel dan maksimum verim almaya bakýn. bi gun gelirde tofasýn 900 kiþiyi iþten cýkardýgý bi anda, kariyer nette verilen ilanlarýn bir elin parmaklarý kadar oldugu bi zamanda, turkiyede bazý seylerin yolunda gitmedýgýný gordugunuz anda, olurda americaya gitmeye karar verirseniz cok iþinize yarýcaktýr...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Bu ülke hepimizin kaçmak bi çözüm getirmez!!

Esasýnda ülkenin ''beyin gücü'' denebilecek kiþilerin (okumuþ insanlar olarak bizlerde diyebiliriz) sadece kendimizi düþünerek deðil; ülkemiz adýna da yaratýcý fikirler üretmesi, ülkeyi yönetenlerin akýllý, yetenekli kiþiler olmasý ülkeyi bi yerlere getirecektir.80 milyonluk ükede doðru dürüst dünya çapýnda bi markamýz bile yok.Yabancý yatýrým bekliyoz istihdam için. Cirolar aynen dýþarý gidiyo.Ucuz iþgücü olduðundan kullanýlýyoz.Sonuçta, okuyan herkes kaçsýn bi yerlere imkanlarý iyi diye bu kiþinin kendini kurtarmasýnýn bi yoludur belki ama bu ülke hepimizin sonuçta bizden sonra gelecek nesillere bizden daha iyi imkan saðlamak için herkesin biþeyler yapmasý gerek.Bu ülkeye borcunu bi þekilde ödemesi gerek...neyse bu ayrý bi tartýþma konusu...isteyen istediði yere gitmekte özgür tabi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu ayrý bir tartýþma konusuysa niye burada yazdýn ki
    giden arkadaþýmýz vizesini almýþ þu an çok mutludur eminim ama
    hevesini kýrýyorsun

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Benim yazýmla hevesinin kýrýlcaðýný sanmýyorum ki tebrikte ettim sadece son mesajýnda sonda yazdýklarý hakkýnda görüþlerimi yazdým budur...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

stephen peki yolculuk ne zaman?
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþým bu yýl vize görüþmelerinde bulunan kiþilerin deðiþtiðinden bahsettin peki nasýl tavýrlarý kiþilere karþý.. bundan biraz bahsedebilir misin acaba??

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Hayirli olsun Stephen . Umarim ileride Amerika ilgili planlari olan herkese katkida bulunursun yardimci olursun . Sen simdi 5 yil kalmayi dusunuyor musun ?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

tebrikler "stephen". ya su isyerinden aldigin refarans mektubunun bi ornegi falan varsa koyarmýsýn bnde su an caliþtigim yerden almayý dusunuyorumda.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

arkadasýmý tebrik ediorm ama ülkesine hizmet vermesini isterdim:/
    beyin göçüne neden olan yine bizim ülkmizdeki þartlar,
    yazýk vallahi...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tekrardan tebrikler 3 aylik dil okulunun fiyati cok cazipmis.bi sakincasi yoksa hangi firma sana bu okulu buldu.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

fiyat gerçekten çok cazipmiþ hangi firmayla gittiysen okul bitince ben de düþünebilirim böyle bir þey...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

@voltage and yeto
    soyledikleriniz cok boyutlu bi kavram ve ayrý bi tartýsma konusu. ama yine fikirlerinize saygý duydugumu belirteyim. iyi dilekleriniz icin tesekkurler
    @roma
    yolculuk 15 ocak sabahý kýsmetse. yani bi kac gun sonra

@dingin1
    evt gorevliler deðiþmiþ. bana vize veren adam çekik gözlüye gore daha iyi. benim sýram 675 ti ve ben 625 ten sonrakilerin gorusmesini dinledim. red alan bi kac kiþi oldu. yanlýz bunlarýn cogu turist vizesi talebinde bulunmustu. ben on sýraya oturur oturmaz cekik gözlü birine red verdi. ben bu gorevlinin sýkýntý yaratabileceðine dair bi kac sey mezun forumdan okumustum. acýkcasý orada týrstým umarým bana bu gelmez dedim. sonrasýnda vize dosyasýnda problem olmayanlar ýcýn bi problem yaratmadýgýný gordum. ama genel olarak cekik gözlünün verdiði red sayýsý diðer gorevliden daha fazlaydý. davranýslarý konsoloslukta diðer calýsanlara gore cok kibar. daha once gidenler bilir. konsolosluk binasýndan girdiðiniz andan itibaren orada bulunan gorevlilerin kýl olduklarýný goruyosunuz. ama vize veren gorevliler oyle deil...

@break
    tskr ederim. evt bes yýl kalmayý dusunuyorum su an için. ama sunu soyleyeyim hayat dinamik. bazen hedeflediðiniz gibi gitmiyo. özellikle americada istek ve hýrsýn yanýnda birazda sans olmalý diye dusunuyorum. kendime bi sure verdim. o sure sonunda hedeflediklerimi yapamazsam turkiyeye donerim burda muhendis olarak calýsýrm . 5 yýl america da dil eðitimi icin uzun bi sure bildiðiniz gibi. yuksek lisans yapmayýda dusunmuyorum bizim diplomanýn oradaki gecerliliðinden dolayý buna gerek olmadýgýný dusunuyorum. ama community college lerde sertifika programlarý var alanýma yönelik. o programlara katýlabilirim. ama dediðim gibi hedefim o sure sonunda statü deðiþikliði yapmak (from F1 to H1B). H1B americada profesyonel iþlerde(muhendislik bu sýnýfa girer) calýsmak için sahip olman gereken vize.
    bi ikinci yol var. nisan mayýs aylarýnda bana green card cýkarsa bunlarýn hic birine gerek kalmaz

@nicola_34
    To whom it my concern
    we would like to inform you that Mr. ............ ............... will be working for ..................................... as a mechanical engineer, on his return from USA. His english is very important part of the position he has to fulfill. Hence he has to improve his english during his stay in USA and following his return he will be working for our company.

I can be reached during the week days from XX:XX am to XX:XX pm through XXXX XXX XX XX work phone number if more information needed.

your sincerely

bunu bana bu yazýyý yazan muhendis arkadasým kendisi yazdý. yani bi yerden alýntý deildir. sizde uygun gordugunuz biþekilde yazabilirsinz. cumlelerin o kadar onemli oldugunu dusunmuyorum. onemli olan içerik bence..

saygýlar...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

stephen hayýrlý olsun ýnsallah!!
    bence senýn ýcýn cok gusel bý fýrsat..

ben dýger arkadaslara katýlmýyorum, cunku amac eger kendýmýzý gelsýdýrmek ýse ve amerýka da arkadasýmýza 5 yýl bý sure ýcýn výze vermýsse sonuna kadar kullanmalý...

ve ondan sonrada eger orda kendýne gore bý dusen kurarsa orda kalmalý dýe dusunyorum..

cunku turkýyede heran ne olacagý bellý degýl!!ozellýkle su krýz ortamýnda hersey muallakda..

ve býreysellýkden bahedýyosun malesef dunya o hale geldý ký artýk herkes býreysel davranma cabasýnda...

ben arkadasýmýzý tekrar tebrýk edýyoeum
    KeNdÝmE YeNi BiR bEn LaSýM

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

@dodo
    tesekkur ederim yorumun ýcýn

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý stephen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @dodo
    tesekkur ederim yorumun ýcýn
    bende tebrik edrim bnede senin gibi mezunum dil okulu ucuzmuþ kalacak yer iþini nasýl hallettin haftalýk ne kadara gelecek kaç kiþilik oda da kalacaksýn
    ve en önemlisi iþ bulabildin mi cevap verir sen sevinirim

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý dodo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    stephen hayýrlý olsun ýnsallah!!
    bence senýn ýcýn cok gusel bý fýrsat..

ben dýger arkadaslara katýlmýyorum, cunku amac eger kendýmýzý gelsýdýrmek ýse ve amerýka da arkadasýmýza 5 yýl bý sure ýcýn výze vermýsse sonuna kadar kullanmalý...

ve ondan sonrada eger orda kendýne gore bý dusen kurarsa orda kalmalý dýe dusunyorum..

cunku turkýyede heran ne olacagý bellý degýl!!ozellýkle su krýz ortamýnda hersey muallakda..

ve býreysellýkden bahedýyosun malesef dunya o hale geldý ký artýk herkes býreysel davranma cabasýnda...

ben arkadasýmýzý tekrar tebrýk edýyoeum

bu nasýl bir mantýktýr ya..ne olmuþ bize.türkiye de her an ne olacaðý belli deðilmiþ..amerika da çok belli ya..peh peh..ben atatürk gencýyým dýye gecýnen genclerýmýz korkarak kacýyorlar..genç osmanlar nene hatunlar donemýnde emýn olun ulke cok daha beterdi..onlar kaçmadýlar...onlar kaçmadýklarý için hala bu kutsl topraklar sahýbýz..bu topraklarý dolarla da almadýlar..ah be atam gelecek yený nesýllerýndýr dýyerek býze verdýgýn bu topraklardan zora gelýnce kacan genclerý gorunce kemýklerýn sýzlýyordur emýným..ama unutma bu ulkede hala okulunu býtýrýp en ucuz maaþa en ucra koselerde meslegýný yapýp maasýný turk lýrasý alan genclerden cok var..sadece onlar foruma yazmýyorla..rahat uyu
    bok vardý keþfettiniz þu kýtayý..þimdi uðraþ dur vize ,uçak bileti vs..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ülke savaþtaymýþ da burada durmazsak ülke batacakmýþ gibi niye konuþuyorsun ki
    ülkenin eðer bize ihtiyacý varsa kimse bir yere gitmez hepimizin kanýnda türk kaný var

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý hellguard Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ülke savaþtaymýþ da burada durmazsak ülke batacakmýþ gibi niye konuþuyorsun ki
    ülkenin eðer bize ihtiyacý varsa kimse bir yere gitmez hepimizin kanýnda türk kaný var
    bu durumda kaçanlarýn savaþta bir an tereddut edecegýný sanmýyorum...sonucta amerýka da askerlýk ucretlý ..gidenler bunu da degerlendýrebýlýr bak..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

@maliraci
    kalýcak yer olarak arkadaslarým var newyorkta oraya gidicem. fiyatý hýc býlmýyorum cunku gitmeme bi kac gun kaldý. o yuzden sormadým bile ne kadarsa vericez artýk
    iþ konusu gercekten sýkýntý olucak galiba. ama sorusturucam azda olsa cevrem oldu ny ta. bakalým umarým buluruz ii sanslar..
    @ataraksia
    senin sahip oldugun su zihniyet turkiyeye herkesten cok zarar veriyo. turkiyenin americanýn 50 yýl gerisinde olmasý, turkiyeyi su ana kadar hep senin gibi zihniyete sahip olan insanlarýn yonetmesinden kaynaklanýyo.
    bu konunun acýlýs amacý bellidir. senin soylediklerinin konuyla hiç bi alakasý yoktur. gereksiz tartýsmalara sebep olma lutfen...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý stephen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @maliraci
    kalýcak yer olarak arkadaslarým var newyorkta oraya gidicem. fiyatý hýc býlmýyorum cunku gitmeme bi kac gun kaldý. o yuzden sormadým bile ne kadarsa vericez artýk
    iþ konusu gercekten sýkýntý olucak galiba. ama sorusturucam azda olsa cevrem oldu ny ta. bakalým umarým buluruz ii sanslar..
    @ataraksia
    senin sahip oldugun su zihniyet turkiyeye herkesten cok zarar veriyo. turkiyenin americanýn 50 yýl gerisinde olmasý, turkiyeyi su ana kadar hep senin gibi zihniyete sahip olan insanlarýn yonetmesinden kaynaklanýyo.
    bu konunun acýlýs amacý bellidir. senin soylediklerinin konuyla hiç bi alakasý yoktur. gereksiz tartýsmalara sebep olma lutfen...
    senin zýhnýyettekýler abd de olduugndan ulke býzlere kalýyo kusura kalma neyse..

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlarbu forum insanlarýn düþüncelerini davranýþlarýný tartýþma forumu deðildir..

stephen oncelikle tebrik ederim umarým güzel yýllar geçirirsin. benimde planlarýmýn içinde okul bitince 2 yýl amerika var ama oncewatyapmak lazým bende uldaðdayým elektronik okuyorum. 2.senem 1.sýnýfým nasýl biticek onu hiç bilmiyorum

duyduðuma göre amerikada öðrenciyken çalýþmak yasakmýþ, nasýl çalýþacaksýn kaçak olarakmý?

inþallah herþey istediðin gibi olur vize alan arkadaþlarý forumda gördükçe kendim almýþ gibi seviniyorum..

tekrardan tebrikler hayýrlýsý olsun!
    AEK

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

tþk ler arkadþaým cevabýndna dolayý... birde arkadaþlar gereksiz tartýþmalara girerek kirlilik yaratmayalým... atatürk genci olmayan bu ülkede yaþayamaz yada atatürk genci olupta ülkesinden cýkamaz gibi yakýþtýrmalar yapmayalým arkadaþ amerika giden kiþi sizin tabirinizle atatürkcü ya da atatürksüz olmaz ... bunu yargýlamakta kimsenin haddi deil arkadþa gelecegini daha saglam ellere almak istiyor ki amerikaya gidiyor seninde düþüncen ülkende kalmaktýr okadar insanlarýn ddavranýþlarý hakkýnda ileri seviyede laf etmeye hakkýn yok...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý dingin1 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tþk ler arkadþaým cevabýndna dolayý... birde arkadaþlar gereksiz tartýþmalara girerek kirlilik yaratmayalým... atatürk genci olmayan bu ülkede yaþayamaz yada atatürk genci olupta ülkesinden cýkamaz gibi yakýþtýrmalar yapmayalým arkadaþ amerika giden kiþi sizin tabirinizle atatürkcü ya da atatürksüz olmaz ... bunu yargýlamakta kimsenin haddi deil arkadþa gelecegini daha saglam ellere almak istiyor ki amerikaya gidiyor seninde düþüncen ülkende kalmaktýr okadar insanlarýn ddavranýþlarý hakkýnda ileri seviyede laf etmeye hakkýn yok...
    yahu biþey demýyým dýyorum ama tutamýyorum kendýmý..be býrader beným tartýsmamýn gereklýmý gereksýzmý oldugundan sanane..ýlgýlenme yazdýgýmla gereksýzse..aklýn sýra ayar verýyosun..beným dedýgýmden ataturk gencý ulkesýnden cýkmamalý ana fýkrýný cýkardýysan eger sen ulkeden cýkabýlýrsýn ulkenýn kaybý olacagýný hýc sanmýyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

senin yazdýklarýndan cýkarýlabilecekte ortada burda konuþulan konunun ve konuyu nasýl saptýrdýgýnda ortada o yüzden ne dersen diyebilirsin

'''ben atatürk gencýyým dýye gecýnen genclerýmýz korkarak kacýyorlar..genç osmanlar nene hatunlar donemýnde emýn olun ulke cok daha beterdi..onlar kaçmadýlar...onlar kaçmadýklarý için hala bu kutsl topraklar sahýbýz..bu topraklarý dolarla da almadýlar..ah be atam gelecek yený nesýllerýndýr dýyerek býze verdýgýn bu topraklardan zora gelýnce kacan genclerý gorunce kemýklerýn sýzlýyordur emýným..ama unutma bu ulkede hala okulunu býtýrýp en ucuz maaþa en ucra koselerde meslegýný yapýp maasýný turk lýrasý alan genclerden cok var..sadece onlar foruma yazmýyorla..rahat uyu !!!''''
    burdaki yazdýklarýndan ne cýkarýlacagýný cok acýk görüyorum ayrýca insanlarýn savaþta ne yapcagý ile ilgili yorumda cok fazla hakaret içerigi mevcut.... imalarla ne kadar sýnýrýný aþtýgýn ortadadýr sanýrým ...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)