@voltage and yeto
soyledikleriniz cok boyutlu bi kavram ve ayrı bi tartısma konusu. ama yine fikirlerinize saygı duydugumu belirteyim. iyi dilekleriniz icin tesekkurler
@roma
yolculuk 15 ocak sabahı kısmetse. yani bi kac gun sonra
@dingin1
evt gorevliler değişmiş. bana vize veren adam çekik gözlüye gore daha iyi. benim sıram 675 ti ve ben 625 ten sonrakilerin gorusmesini dinledim. red alan bi kac kişi oldu. yanlız bunların cogu turist vizesi talebinde bulunmustu. ben on sıraya oturur oturmaz cekik gözlü birine red verdi. ben bu gorevlinin sıkıntı yaratabileceğine dair bi kac sey mezun forumdan okumustum. acıkcası orada tırstımumarım bana bu gelmez dedim. sonrasında vize dosyasında problem olmayanlar ıcın bi problem yaratmadıgını gordum. ama genel olarak cekik gözlünün verdiği red sayısı diğer gorevliden daha fazlaydı. davranısları konsoloslukta diğer calısanlara gore cok kibar. daha once gidenler bilir. konsolosluk binasından girdiğiniz andan itibaren orada bulunan gorevlilerin kıl olduklarını goruyosunuz. ama vize veren gorevliler oyle deil...
@break
tskr ederim. evt bes yıl kalmayı dusunuyorum su an için. ama sunu soyleyeyim hayat dinamik. bazen hedeflediğiniz gibi gitmiyo. özellikle americada istek ve hırsın yanında birazda sans olmalı diye dusunuyorum. kendime bi sure verdim. o sure sonunda hedeflediklerimi yapamazsam turkiyeye donerim burda muhendis olarak calısırm . 5 yıl america da dil eğitimi icin uzun bi sure bildiğiniz gibi. yuksek lisans yapmayıda dusunmuyorum bizim diplomanın oradaki gecerliliğinden dolayı buna gerek olmadıgını dusunuyorum. ama community college lerde sertifika programları var alanıma yönelik. o programlara katılabilirim. ama dediğim gibi hedefim o sure sonunda statü değişikliği yapmak (from F1 to H1B). H1B americada profesyonel işlerde(muhendislik bu sınıfa girer) calısmak için sahip olman gereken vize.
bi ikinci yol var. nisan mayıs aylarında bana green card cıkarsa bunların hic birine gerek kalmaz![]()
@nicola_34
To whom it my concern
we would like to inform you that Mr. ............ ............... will be working for ..................................... as a mechanical engineer, on his return from USA. His english is very important part of the position he has to fulfill. Hence he has to improve his english during his stay in USA and following his return he will be working for our company.
I can be reached during the week days from XX:XX am to XX:XX pm through XXXX XXX XX XX work phone number if more information needed.
your sincerely
bunu bana bu yazıyı yazan muhendis arkadasım kendisi yazdı. yani bi yerden alıntı deildir. sizde uygun gordugunuz bişekilde yazabilirsinz. cumlelerin o kadar onemli oldugunu dusunmuyorum. onemli olan içerik bence..
saygılar...

Alıntı
Bookmarks