Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýþ seçiminde Ücret/Eyalet Ayrýmý?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Ýþ seçiminde Ücret/Eyalet Ayrýmý?

Arkadaþlar, 2009 wat için 2 arkadaþýmla beraber þirketimiz ile önkayýt yaptýk, ciee sponsor þirket. yalnýz iþ seçiminde kararsýzýz. ayrýca okuldan dolayý 30 hazirandan önce iþe baþlýyamýyoruz. ve 2.iþi bulup bayaðý çalýþmayý düþünüyoruz. travel kýsmý en son diyebiliriz.

sormak istediðim þey þu:
    örneðin elimizde 2 iþ var.
    biri vail/colorado da; diðeri avalon/new jersey'de...
    iþler ayný ancak saatlik ücretler arasýnda 3$ fark var.
    ikisi de çok farklý yerler, vail dað ve kýþ turizmi ile ünlü, avalon tam tersi. avalon doðuda olduðundan daha çaðdaþ, daha elveriþli olduðunu düþünüyoruz. 2. iþ için vailde pek yer yok gibi görünüyor. ancak new jersey çoðu yere yakýndýr heralde. 2.iþi bulabileceðimize insanýyorum, sonuçta daha kalabalýk bir yer.

acaba hangisini seçmeliyiz.

para mý?, iþ potansiyeli mi?
    Konu kadqqq tarafýndan (05-02-2009 Saat 04:39 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    2009 Work and Travel

Avalon, New Jersey.

Sorularýnýz için pm atýnýz...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Slm... Ýþin verdiði saatlik ücretten çok haftada ne kadar saat verdiði önemli... birde overtime olayý var mý yok mu o daha çok önemli... overtime olayý varsa ztn hiç 2. iþ bulmana gerek yok...
    eger ilk defa gidiyorsan 2. iþ olayýn çok zor olur brz da geç gidiyosun.. çünki SSN number alman 15 gun ile 1 ay kadar sürcek...asýl iþin SSN olmadan çalýþtýrýyor cünki sözleþmen var ama 2. iþinde SSN kesinlikle istenir...
    þimdi saat arasýndaký 3 dolar lýk fark a gelince ....sanýrým avalon olayýnda daha fazla olsa gerek saatlik ücreti, onun sebebi ise ya o yerleþim yeri buyuk ve kalcak yer fln pahalý ya da az saat veriyo olabilir...
    bana sorarsanýz eger çalýþmayý ve para biriktirmek ön plan da ise ve iþlinzde gerçekten kaliteli bir iþ ise Vail derim.. kalma ücreti azdýr, yapcagýnýz seyler sýnýrlý oldugu için fazla parada harcamassýnýz , artý çalýþcagýnýz için pek bos vaktýnýz de olmaz... ama Vail gezme açýsýndan brz zor olur.. tam ortada kalýyo, ünlü ve büyük þehirlere brz uzak...
    ama new Jersey de ise iþler yolunda olmaz ise baþka iþler bulma ve baþka yerlere transfer olma þansýnýz buyuk... yanlýz o yerlerde kiralar ve hayat standartý nedir bilmem..pahalý olablir... craigslist ten bi girin bakýn derim... ama Avolon gezme açýsýndan çogu yere yakýn.. NYC, Philedelpia, Washýngton vb....
    karar senin iyi düþün derim...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

benim anladigim colorado daki daha yuksek ucrete dahil eger haftalik calisma saati yuksekse ve ben calisirken pek gezmesemde olur sonra gezerim diyorsan colorado daha mantikli hem cok daha ucuz bi yerdir hem de yuksek calisma saati varsa cok iyi para biriktirirsin hem de denver gibi bi sehir var sonucta ne ihtiyaciniz varsa ordan karsilayabilirsiniz orda gezebilirsiniz ha is bittikten sonrada atlarsin ucaga gidersin nereyi gezmek istersin los angeles new york bileti 160 dolardi hem de 2 gun sonrasinin bileti yani pek de pahali olmaz ucakla ulasimin..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Vail daha çok para veriyor, okuduðum þeylere görede turistik bir yer olduðu için pahalý olabilirmiþ...

iþ saati konusunu iþverenle konuþmak gerekiyor heralde. geçen sene ne kadar çalýþýldý, overtime olabilir mi felan diye...
    2009 Work and Travel

Avalon, New Jersey.

Sorularýnýz için pm atýnýz...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

inan bana nj den daha pahali degildir ve dedigim gibi denver a yakinligi nasil bilmiyorum ama eger off gunlerinde rahatlikla gidebilirseniz her ihtiyacinizi muhtemelen ucuza alabilirsiniz denver nj ye kiyasla inanilmaz ucuz kalir... ama esas sorun kac saat calisacaksin onemli olan bu...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

@ozgursum ASPEN hakkýnda bir bilgin var mý?forumdakiler hariç..genel olarak zengin kesim ve hayat þartlarý pahalý ancak alýnan ücretler iyi ama

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

acikcasi benim bildigim denver sehri disindaki bu yerler pahaliymis malum amerikali zengin turistleri cekiyolar . ama eger konaklama cok ucuk fiyatlarda degilse ve calisma saatleri yuksekse ki saatlik ucretler cok oluyo bence tercih edilebilir yer diye solemislerdi bana aslinda. ama gezmek icin ideal yer degilmis colorado daki bu turistlik yerler yani solemek istedigim iste sehir merkezlerinde gezip iste haftada bir gece club a gitmek ne bileyim iste alisveris merkezleri falan filan genelde sehir merkezlerinde oluyo ve ben genelde bole bir yaz gecirmek istedigim icin pek tercih etmiyorum. ama iste calisma saatleri fazlaysa yani is cikisinda bi seyler yapmaya pek zamanin olmazsa off gunlerinde de etrafta gezerim kucuk yerlerde derseniz ki pahali yerler ideal olabilir.yani aspen de vail de denver a oldukca uzakmis 2 2 bucuk saat suruyomus yol gidecekleri uyarayim dedim benim arkadasim denver da moverlik yapmisti sehir merkezinde yasiyodu ogrenebildiklerim bu kadar aslinda

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)