Evet arkadaslar Naknek 'e gidecekler merak ettikleriniz , soru ve sorunlarinizi bu baslik altina yazabilirisiniz .
Evet arkadaslar Naknek 'e gidecekler merak ettikleriniz , soru ve sorunlarinizi bu baslik altina yazabilirisiniz .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017

Naknek mi Kodiak m? yoksa ... m??

arkada??m ben karar veremedim naknek veya dillingham hangisine gideyim birinii seçtikten sonra hangi fabrikay? öneririsiniz
2 'si de fena degildir . Daha sonra Ketchikan 'e gidebilirsin , Trident Seafoods ya da E.C. Philips & Son Fabrikalarini secebilirsin .
dostum ben ?eyi merak ediyorum. mesela benim i? sözle?meme göre ben 10 haziranda kodiak ta i?e baslayacag?m. öle yapmasamda anchorage ten direk naknek e gecsem orda i? bulabilirmiyim. sora global seafood a dondugumde sorun c?karm?.bunlar? cok merak ediorum bilgilendirirseniz seviniriz. ?imdiden te??ekurler..

Dostum nakneke gitsen is bulamazsin cunku naknekteki fabrikalarin alcagi adamlar belli kalcak yer sayisi belli caliscak adam sayisi bellidir ondan oraya basibuyruk gidersen is bulamazsin.
Ancak kodiak oyle degildir oraya biz temmuz sonunda gittik naknekten sonra direk bi fabrikada is bulduk yani bi fabrika almazsa oteki alir oteki almazsa baska biri muhakkak alir cok sayida fabrika var is yonunden sikinti olmaz ancak erken gitmenin tek faydasi kalcak yer bulabilirsin agustos basi oldumu kodiak isci kaynar kalcak yer bulmak imkansiz gibi bisidir.Orda turk arkadaslarin kimsesizler evinde gunlerce,o yagmurda sogukta cadirda haftalarca kaldiklarini bilirim yani..

merhaba arkda?lar. bende bu sene alaskaya gidece?im. fazla bilgim olmad??? için ?ehir tercihini ?irkete b?rakt?m ve onlarda nakneki önerdiler. Ocean Beauty Seafood diye bi fabrikaya gitcem. bu fabrika hakk?nda bilgisi olan varsa payla?abilirmi. yemek bar?nma, transfer ve çal??ma süresi hakk?nda bilgilendirirseniz sevinirim. cevap verenlere ?imdiden te?ekkürler

bende nak nak neke gidiyorum san?r?m burada sezon digerlerine göre daha erken basl?yormus!!

in?allah bol ?iftli, ii bi yaz geçiririz.Bende o fabrikaya gidece?im break in de dedi?i gibi konaklama yemek onlardan transfer olay?n? da ocean beauty ayarl?yor gal?ba anchorge dan naknek e ben öyle duydum gerçi firman sana söyler neyin ne olaca??n?uçak biletini ald?nm?. ne zaman gideceksin.?

Daha almadim ama firmamla beraber bak?yoruz haziran ortas?nda gidecegim 15-16s? falan

arkada?lar ben geçen yaz Alaska da çal??m??t?m bu yaz tekrar gitmek istiyorum

benim sozlesmeme gore 20 temmuzda is bitiyoo! daha sonra baska bir yere nas?l transfer olacag?z???

sirketten oyle bi sey duymad?m ama herkes bir yere transfer oluyomus!!! sen biletini ald?n m? ben 15 inde gidiyorum

eger sozlesmende transfer maddesi yoksa o tamamen fabrikanin insiyatifine kalmis bisi.genelde fabrikalar soz vermesine ragmen transfer pek yapmiyolar.kendi isini kendin buluosun.ocean beauty buyuk bi fabrika oldugu icin transfer sagliyo ama o da sinirli sayida.o yuzden tavsiyem simdiden kodiak'a gitcek olan ya da baska yerlere gitcek olan arkadaslarin varsa onlarla iletisime gec bence.cunku bize de fabrika soz vermisti ama transfer yapmadi.biz kendimiz kodiak'a gittik orda is aradik bulduk.
ben naknek de çaL??mak istiyorum. çünkü sezon orada erken ßa?L?yormu?... size ßaz? soruLar?m oLacak...
1. Naknek için hangi fabrikay? önerirsiniz?
2. Nakneke nas?L ula??r?m?
3. her maa??m?zda ne kadar vergi kesintisi oLuyor?
verdi?iniz cevapLardan doLay? ?imdiden size te?ekkür ederim...

Merhaba arkada??m ben cevaplamaya cal??ay?m soruar?n?
Naknek de en geç haziran 10 gibi olmaya bak erken gitmenin fazdas? var zarar? yok.
1. Naknekde direk fabrika önermek yerine ben yazay?m sen karar?n? ver. Naknek de iki fabrika her zaman ön planda olmu?tur trident ve ocean beauty .
Bunlardan hangisi seni transfer etmeyi garantiliyosa o fabrikaya git derim ben. Çünkü ortalama naknek deki fabrikalar 3 500 dolar kazand?r?r naknekdeki sezon süresince. (bal?k olma faktörü çok önemli tabi)
2. Nakneke Anchorage a kadar biletini kendin al?rs?n sonras?n?da fabrika kar??lar belkide seattledan kar??lar onu iyce bi ara?t?r dan??man ?irketleri bir i?e yaras?n. Neyse bu konuda baya?? bir zorla fazladan seattle varken bide anchorage a bilet alma. Çünkü geçen y?l seattle varken arkada?lara anchorage kadar bilet ald?rm??klard? (cordova için geçerli)
3. Çal??t???n kadar para al?rs?n yani sana bir kart veriler i?e ba?lamadan çekersin kart? makinadan, ba?lars?n i?e ,i? biter kart? çeker ç?kars?n
Belli bir maa? söz konusu de?il yani alaskada genel olarak saatlik çal??ma ücreti 7.15 dir overtime ? da buna yar?s?n? eklersen oda overtime olur ama sekiz saat sonras? overtime.
Sa?l?cakla Kal....

Benmde bi sorum var.Peter Pan ve Ocean beauty sirketlerinin ikiside naknekte sanırım.eger giden varsa sizce hangisini tercih etmeliyim??
Whence I Would Like?

Benim bildi?im kadar?yla ikiside ayr? ?ehirlerde ama yak?n say?l?r .
Peter pan dillingham da ocean beauty naknek de...Google Map bu bilgiler için e?siz bir kanakt?r öneririm ....
Hamgi fabrika dersen, bu fabrikalarda kazançlar yak?nd?r birbirine ama zonras? önemli tabi yani transfer ediyolarm?. Peter pan da transfer yapm?yo bildi?im kadar?yla bunlar? iyi ara?t?r ?irketlere zor tabiri caizse sizde biraz ikili oynay?n bir kaç firmaya birden ayn? ?eyleri sorun bakal?m ne cevap verecekler. Fabrika transferi kar??lamazsa e?er ?irket transfer garantisi veriyo mu bu çok önemli verirsede umar?m sözde kalmaz ...
Sa?l?cakla kal ....
Ocean Beauty' nin gecen sene konaklama acisindan buyuk problemli oldugunu hatta cadirlarda kalanlarin oldugunu duymustum.

ilgilenen arkadaslara tesekkürler.bir kac sorum daha olacak.Gidecegim sirketten baska bir arkadas peter pana supervisor olarak gidiyor.Sizce bundan faydalanabilir miyim?Ve peter panda sezonun 28 temmuz gibi kapandigini duydum sizce peter pandan sora ne tarafa hangi sirkete gitmeliyim?tabi transfer yoksa.simdiden tesekkürler
Whence I Would Like?

Merhaba arkada??m
Anlad???m kadar?yla Peter Pan a gitmeye karar vermi?in. Hay?rl?s? olsun.
Gidecen ?irketteki o arkada?'la konu?man gerek bu konuyu sana yard?mc? olurmu olmazm? bilinmez. Sorar's?n arkada?a belkide yard?mc? olur fakat söyle bir?ey akl?ma geliyor benim, senin gibi bu ?irketle giden kaç ki?i var bunlara da ayn? ?ekilde yard?mc? olaca??na söz verirse arkada? ne yapar orda bilemem çünkü herkes yad?m isteyecektir bu arkada?tan. Ki?isel kanaatim yinede arkada?la konu?mam türkiyede yard?mc? olabilirmi diye ama ad?mlar?n? daha dikkatli atarak karar vermendir.
Dilingham ve naknekten sonra ço?u arkada? kodiak ? tercih eder diye biliyorum . Fabrika transfer yaparsa gitmek istersen gidersin fabrikan?n göndermek istedi?i fabrikaya. Yada sezonun durumuna göre di?er fabrikalardaki ki?ilerle ileti?ime geçer nerde i?ler iyi ise oraya geçebilirsin.
Sa?l?cakla kal.....
Ocean Beauty de - Trident hangiLerinde konakLama-yeme içme ücretsiz ßiLeniniz var mı?
naknek de sezon ne zaman ßitiyor?
vergi kesintisi hakkında tam ßiLgi verebiLir misiniz?
Konu seytandereli tarafından (03-02-2010 Saat 12:18 AM ) değiştirilmiştir.

tesekkür ederim dostum..
alaska peter pana giden arkadaslar özel mesaj atarlarsa en azindan tanısmak ve orda görüsmek isterim.ilk senem oldugu icin alabildigim kadar yardim almam gerekte
Arkadas sirketten ancak o sirketten alaskaya maksimum 10 kişi gidiyor.Umarim faydalanabilirim...
Bir de sunu soracagim is saatleri sirasinda 2 saat sora mola ve ondan 4 saat sora bi mola diye duymustum.Daha önce giden arkadaslar molalar ve yemekler hakkında bilgi verebilirse iyi olur simdiden tesekkürler...
Whence I Would Like?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks