Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerýcada ýscý kuyrugu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Amerýcada ýscý kuyrugu

arkadaslar america bitmis.. issizlik artmis. craiglistte gordugum iki is ilanina gittigimde onumde 100-200 kisilik kuyrukla karsilasinca resmen sok oldum...
    kuyruktakilerde americali kacak falan da deiller.
    1929 lara donmus america. artik is icin kuyruklar olusuyo. :S:S

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

yaþ aralýklarý nasýl peki hani öðrenciler mi? Belki ara tatile denk gelmiþsindir

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

internetten is bulmak oldukca zorlasti bulunabilir belki ama eskisi gibi kolay olmaz.. ama sirketlerin verdigi islerde pek degisim olacagini da sanmiyorum..

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@ozgursum umarým dedigin gibi olur yoksa gercekten wat bayaga kotu gecer...

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

O listeler sezonluk isler oldugu icin azalma olacagini sanmiyorum bende .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

arakadþlar bu bizi ne kadar etkier sizce

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Hiç etkilemez. Zaten minimum ücrete çalýþýyorsunuz. Yani o fiyata çalýþacak adam bulmak kolay deðil. Hatta þirketlerin tasarruf tedbiri olarak ucuz iþçiye yöneleceðini düþünüyorum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

kriz wat ý etkilemez bencede.isveren ucuz isgucu istior bu ortamda .watcýlar ne oluor soruorum ?? .D

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bi kac arkadas new york da..2 haftada 3uncu islerindeler..
    yeni bir is bulup giriyorlar fakat isveren onlari musteri yok diye cagirmadigindan ise gidemiyorlar..eee sonuc olarak , onlarda para kazanamayinca yeni is ariyorlar..belki burda guzel kazanabiliriz derken ayni durum burda da devam ediyor..boylece 3 is olmus oluyor..ama sonuc ayni..tabi biz wat ile gidiyoruz..sonucta sozlesmemiz oluyor ve paychek li bir sistem var bizde..ama tabi yinede bize verilen saatlerde az da olsa bi azalma olucaktir ... gidince gorucaz bakalim
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

yaa bize verilen garanti sat ve ücretin altýna düþmesin ona razýyým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

@asigo1903 +1

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

umarým bizi etkilemez bu kriz...hatta lütfen etkilemesin...amerika maceramýn sonu olcak yoksa..:S

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@stephen ya sen usa ya gideli bayaða oldu yoksa hala iþ bulamadýnmý eðer snde bulamadýysan durum kotu demektir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

malesef nicola geleli bir ay oldu neredeyse. henuz bisey yok. cok kotu bi zamanda geldim ben. marttan sonra islerin acilacagini soluyolar ama ne kadar dogru bilinmez.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý stephen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    malesef nicola geleli bir ay oldu neredeyse. henuz bisey yok. cok kotu bi zamanda geldim ben. marttan sonra islerin acilacagini soluyolar ama ne kadar dogru bilinmez.
    Ayný bizim burdaki hesap. "Almancýlar gelir piyasa hareketlenir abiii.. Bakma sen. Marttan sonra coþucaz inþallah" vs... orayada geliyorlar mý ?

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@stephen umarým duzelir çümkü bnde wattan sonra senin taktigi uygulamayý düþünüyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

gelmez olurlarmi
    abi saka bi yana turistlerden ziyade americalilarda cikmiyo disari para harcamiyolar ny ta kisin hava sartlari cok berbat disari cikilacak gibi deil. o yuzden kisin butun isletmeler yavas. marttan sonra havalarla birlikte piyasaninda duzelmesini umut ediyoruz..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Standart what?

Alýntý nicola_34 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @stephen umarým duzelir çümkü bnde wattan sonra senin taktigi uygulamayý düþünüyorum
    "stephen'in taktiði" nedir?
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Tecrübe Puaný
    10

Taktik olmasa bile , Work & Travel 'dan sonra dil okulu programina kayit olmak .

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý asigo1903 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yaa bize verilen garanti sat ve ücretin altýna düþmesin ona razýyým
    hiç öyle hayal etme (: calýsma saati sözleþmelerde genelde 40 saattir ama bu 40 saati alan 100 öðrenciden 10 kiþi anca vardýr (: geçen yaz kriz etkisi gösterdi eðlence mekanlarý parklar filan iþ yapmýyordu öðrencileri iþten cýkarttýlar. Sözleþme filan hikaye yani. Ýþveren istedigi zaman iþten cýkartabilir sizi sözleþmede bu madde de var dikkatli okuyun. O yüzden turizm bölgelerinden uzak durun derim ben. Çünkü herkes turistik yerde calýsma hayali kuruyor kýzlar sahiller filan milan. Oraya para harcamaya gelen müþteriden cok WAT öðrencisi doluyor. (Ocean City'deydim bizzat böyle bir olay oldu 1 hafta kalmýþtým). Hele ki kriz suan daha da büyüyor malasef. Cok büyük umutlarla para kazanmalarla gitmeyin derim. Ýþsiz kalabilme ihtimalini aklýnýza koyun ve alternatif planlarýnýz hazýr olsun. benden demesi....

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@neo-kimyager taktigi break acýklamýþ artýk saklayacak biþey kalmadý

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Standart h2b

Alýntý nicola_34 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @neo-kimyager taktigi break acýklamýþ artýk saklayacak biþey kalmadý
    ya aslýnda bende wat ile usa dayken, haziran sonunda diplomam basýlmýþtý ve okulun öðrenci iþlerinde beni beklemekteydi. Ayrýca, J-1 vizem 5 yýllýktý. ( tabi sonradan bu 5 yýlýn manasýz olduðunu anladýk).
    Birde yeri gelmiþken ben yada orada çalýþtýðým þirket araþtýrmýþtý nasýl orda kalýnýr diye ama olmadý, gerçi otel o sene h2b ye baþvurmuþ olsaydý olabilirdi de.( bak þimdi yazarken aklýma geldi, kardeþim yasal prosedürü parasý neyse verip ben halledeyim de diyebilirdim, belki? )
    Neyse, azimle iþ yapan ...... iþini halledermiþ
    Havaalanýnda falan bi çocuk vardý, geri dönmeme çok hayret etmiþti.
    Neyse, þu "yüce taktik"te anlaþýlan oarada bulunma yasal ama çalýþma deðil.
    ama birde iþte nelerle karþýlaþacaðýn belli deðil, ama baðlantýlarýný ayarlayanlar için ok,
    neyse umarým stephen in herþey iyi gider....

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþlar burada kötü haber bekçiliði yapmak gibi bir misyonum yok fakat bu iþ tahmin edilenden birazcýk daha ahlak dýþý bir prosedür dahilinde ilerliyor. Þöyle ki; aman sýk diþini oðlum 2 ay sonra kýral biziz olmuyor malesef. Ben dahil olmak üzere iþten atýlan çok fazla kiþi gördüm. Kimi si döndü kimi si tutundu vesaire. Geçen yaz ben craiglist den 2 bin iþ baþvurusunda bulundum. CV mi elektrik mühendisi bir adama hazýrlatmýþtým hatta birkaç tane de yalandan iþ sýkmýþtým oraya 10 tane ya döndü ya dönmedi dönenlerde seninle sonra konuþalým diyip kapýyorlar. 1-3 arasýnda çalýþabilecek iþ buldum onlardan da sadece 1 tanesi kýsmet oldu. Gittigim iþ görüþmeleri genelde 40 kiþi civarýnda geçerdi. Þimdi 100lerce olmasý doðaldýr. En garantisi tanýdýk veya geçen yýl gitti iseniz size geçen yýl iþ saðlayan kiþilerle irtibata geçmek.

uzun zamandýr yazmýyordum tekrardan buralardayým, kýzmayýn.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Beholder Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar burada kötü haber bekçiliði yapmak gibi bir misyonum yok fakat bu iþ tahmin edilenden birazcýk daha ahlak dýþý bir prosedür dahilinde ilerliyor. Þöyle ki; aman sýk diþini oðlum 2 ay sonra kýral biziz olmuyor malesef. Ben dahil olmak üzere iþten atýlan çok fazla kiþi gördüm. Kimi si döndü kimi si tutundu vesaire. Geçen yaz ben craiglist den 2 bin iþ baþvurusunda bulundum. CV mi elektrik mühendisi bir adama hazýrlatmýþtým hatta birkaç tane de yalandan iþ sýkmýþtým oraya 10 tane ya döndü ya dönmedi dönenlerde seninle sonra konuþalým diyip kapýyorlar. 1-3 arasýnda çalýþabilecek iþ buldum onlardan da sadece 1 tanesi kýsmet oldu. Gittigim iþ görüþmeleri genelde 40 kiþi civarýnda geçerdi. Þimdi 100lerce olmasý doðaldýr. En garantisi tanýdýk veya geçen yýl gitti iseniz size geçen yýl iþ saðlayan kiþilerle irtibata geçmek.

uzun zamandýr yazmýyordum tekrardan buralardayým, kýzmayýn.

Hosgeldin Beholder ... Sorunlu San Diego 'dan sonra buralarda pek goremedik seni . Beholder arkadasimizin dedigi gibi gecmis yillarda Amerika 'da bulunan arkadaslariniz ile gitmeniz iyi olur . Tecrube onemli .

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Hosgeldin Beholder ... Sorunlu San Diego 'dan sonra buralarda pek goremedik seni . Beholder arkadasimizin dedigi gibi gecmis yillarda Amerika 'da bulunan arkadaslariniz ile gitmeniz iyi olur . Tecrube onemli .

Selamlar dostum. Edu.Rehber e gidip hakkýmý alacagým. alaska ya giderim bakarsýn.

Self konusunda bi konusalým seninle.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya bence fazla korkuyosunuz siz soyluyorsunuz gecen sene ondan evelki sene zaten wat ogrencileri bir cok sikintiyla karsilasti yani bunlar wat in icinde olan seyler. krizden sonra boyle seyler olacak denmesi yanlis issizlik yasayanlar amerikalilar veya yasal gocmenler. yani amerikalilarin issiz olmasi zaten dogal bu ortamda cunku dusunun bizim amerikada calistigimiz ucretlere orda lise ogrencileri anca calisiyor. universite ogrencileri ya da 18 yas ustu kisiler o paralara calismiyorlar asla. yani bizim sey gibi ben odtuden mezun oldum 1500 tl ye calismam gibi daha once de soyledim bu sene krizden dolayi wat da ekstra sikinti olmaz. siz de goreceksiniz her tarafta kacak gocmenler hispanikler ve watcilar olacak. nedeni basit ucuza yuksek isgucu haa bi de olurda isten cikarilirsaniz ki wat basladigindan beri bunlar oluyor craiglist bence yanlis tercih is aramak icin ozellikle oteller ve restaurantlara gidin ve is basvurusunu kendiniz yapin cok kolay sekilde is bulabiliyorsunuz boyle...

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Beholder Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selamlar dostum. Edu.Rehber e gidip hakkýmý alacagým. alaska ya giderim bakarsýn.

Self konusunda bi konusalým seninle.

Insallah alirsin istedigini ... Konusuruz yardimci olmaya calisirim .

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya bence fazla korkuyosunuz siz soyluyorsunuz gecen sene ondan evelki sene zaten wat ogrencileri bir cok sikintiyla karsilasti yani bunlar wat in icinde olan seyler. krizden sonra boyle seyler olacak denmesi yanlis issizlik yasayanlar amerikalilar veya yasal gocmenler. yani amerikalilarin issiz olmasi zaten dogal bu ortamda cunku dusunun bizim amerikada calistigimiz ucretlere orda lise ogrencileri anca calisiyor. universite ogrencileri ya da 18 yas ustu kisiler o paralara calismiyorlar asla. yani bizim sey gibi ben odtuden mezun oldum 1500 tl ye calismam gibi daha once de soyledim bu sene krizden dolayi wat da ekstra sikinti olmaz. siz de goreceksiniz her tarafta kacak gocmenler hispanikler ve watcilar olacak. nedeni basit ucuza yuksek isgucu haa bi de olurda isten cikarilirsaniz ki wat basladigindan beri bunlar oluyor craiglist bence yanlis tercih is aramak icin ozellikle oteller ve restaurantlara gidin ve is basvurusunu kendiniz yapin cok kolay sekilde is bulabiliyorsunuz boyle...
    katýlýyorum
    bence de aynen böyle, hem yaz,tatil sezonu iþ durumu her zaman daha
    iyi olur

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Anlaþýlan Ekim 2009'da bu forumu kontrol altýnda tutmak çok zor olacak

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

bi konuda fikrimi belirtmek istiyorum.
    americada work and travel ogrencilerinin ucuza calýstýgý konusunda forumda çeþitli yazýlar okuyorum. yanlýz ben bu dusuncenizin gerceði yansýtmadýgý kanaatindeyim...

work and travel, H1B, H2B vs.. gibi programlarýn amacý americadaki iþverenlere ucuz iþci kazandýrmak deil, americadaki iþci acýgýný kapatmaktýr. bu yuzden hukumetin iþverenlerden iþci bulamadýklarýný ispatlamalarý istenmektedir. work and travel ise yaz sezonunda americanýn hemen hemen heryerine hareketliliðin artmasý paralelinde bazý sektorlere yonelik iþci ihtiyacýnýn artmasý sebebiyle bu sektorlere yonelik acýgý kapatmak amacýyla yapýlmýstýr. yani bu sektorlerde de belirli donemlerde iþci acýgýnýn oldugu hukumet tarafýndan bilinmeli ve onaylanmalýdýr... aksi taktirde amerikada iþverenler ucuza calýstýracagý yabancýlara oncelik verirler buda amerikalýlarýn iþsiz kalmasýna sebep olur. tahmin edebileceðiniz gibi american hukumetýnýn buna izin vermesi beklenemez..

bu içinde bulundugumuz donem gercekten cok ciddi. bi restauranttaki managerin "bu aralar cok kotu her gun bi suru insan gelip iþ soruyo ozellikle krizden dolayý iþlerinden atýlan bi cok insan gelip restaurant cafe bar vs. gibi iþletmelerde iþ arýyor" demeside bu olayýn ciddiyetini gostermektedir.. yani amerikalýlar bizim yaptýgýmýz iþi yapmaz demek bence dogru deil. benim bahsettiðim iþçi kuyrugunu olusturanlar americalýlardan baskasý deildi. ben kendimden baska yanlýs hatýrlamýyosam iki tanede ispanyol gormustum. gerisi americalýydý...

bu kriz diðerlerine hiç benzemiyor....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks