Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amer?cada ?sc? kuyrugu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amer?cada ?sc? kuyrugu

arkadaslar america bitmis.. issizlik artmis. craiglistte gordugum iki is ilanina gittigimde onumde 100-200 kisilik kuyrukla karsilasinca resmen sok oldum...
    kuyruktakilerde americali kacak falan da deiller.
    1929 lara donmus america. artik is icin kuyruklar olusuyo. :S:S

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

ya? aral?klar? nas?l peki hani ö?renciler mi? Belki ara tatile denk gelmi?sindir

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

internetten is bulmak oldukca zorlasti bulunabilir belki ama eskisi gibi kolay olmaz.. ama sirketlerin verdigi islerde pek degisim olacagini da sanmiyorum..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@ozgursum umar?m dedigin gibi olur yoksa gercekten wat bayaga kotu gecer...

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

O listeler sezonluk isler oldugu icin azalma olacagini sanmiyorum bende .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arakad?lar bu bizi ne kadar etkier sizce

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Hiç etkilemez. Zaten minimum ücrete çal???yorsunuz. Yani o fiyata çal??acak adam bulmak kolay de?il. Hatta ?irketlerin tasarruf tedbiri olarak ucuz i?çiye yönelece?ini dü?ünüyorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

kriz wat ? etkilemez bencede.isveren ucuz isgucu istior bu ortamda .watc?lar ne oluor soruorum ?? .D

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bi kac arkadas new york da..2 haftada 3uncu islerindeler..
    yeni bir is bulup giriyorlar fakat isveren onlari musteri yok diye cagirmadigindan ise gidemiyorlar..eee sonuc olarak , onlarda para kazanamayinca yeni is ariyorlar..belki burda guzel kazanabiliriz derken ayni durum burda da devam ediyor..boylece 3 is olmus oluyor..ama sonuc ayni..tabi biz wat ile gidiyoruz..sonucta sozlesmemiz oluyor ve paychek li bir sistem var bizde..ama tabi yinede bize verilen saatlerde az da olsa bi azalma olucaktir ... gidince gorucaz bakalim
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yaa bize verilen garanti sat ve ücretin alt?na dü?mesin ona raz?y?m

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

@asigo1903 +1

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

umar?m bizi etkilemez bu kriz...hatta lütfen etkilemesin...amerika maceram?n sonu olcak yoksa..:S

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@stephen ya sen usa ya gideli baya?a oldu yoksa hala i? bulamad?nm? e?er snde bulamad?ysan durum kotu demektir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

malesef nicola geleli bir ay oldu neredeyse. henuz bisey yok. cok kotu bi zamanda geldim ben. marttan sonra islerin acilacagini soluyolar ama ne kadar dogru bilinmez.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malesef nicola geleli bir ay oldu neredeyse. henuz bisey yok. cok kotu bi zamanda geldim ben. marttan sonra islerin acilacagini soluyolar ama ne kadar dogru bilinmez.
    Ayn? bizim burdaki hesap. "Almanc?lar gelir piyasa hareketlenir abiii.. Bakma sen. Marttan sonra co?ucaz in?allah" vs... orayada geliyorlar m? ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@stephen umar?m duzelir çümkü bnde wattan sonra senin taktigi uygulamay? dü?ünüyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

gelmez olurlarmi
    abi saka bi yana turistlerden ziyade americalilarda cikmiyo disari para harcamiyolar ny ta kisin hava sartlari cok berbat disari cikilacak gibi deil. o yuzden kisin butun isletmeler yavas. marttan sonra havalarla birlikte piyasaninda duzelmesini umut ediyoruz..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Standart what?

Alıntı nicola_34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @stephen umar?m duzelir çümkü bnde wattan sonra senin taktigi uygulamay? dü?ünüyorum
    "stephen'in takti?i" nedir?
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Tecrübe Puanı
    10

Taktik olmasa bile , Work & Travel 'dan sonra dil okulu programina kayit olmak .

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı asigo1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa bize verilen garanti sat ve ücretin alt?na dü?mesin ona raz?y?m
    hiç öyle hayal etme (: cal?sma saati sözle?melerde genelde 40 saattir ama bu 40 saati alan 100 ö?renciden 10 ki?i anca vard?r (: geçen yaz kriz etkisi gösterdi e?lence mekanlar? parklar filan i? yapm?yordu ö?rencileri i?ten c?kartt?lar. Sözle?me filan hikaye yani. ??veren istedigi zaman i?ten c?kartabilir sizi sözle?mede bu madde de var dikkatli okuyun. O yüzden turizm bölgelerinden uzak durun derim ben. Çünkü herkes turistik yerde cal?sma hayali kuruyor k?zlar sahiller filan milan. Oraya para harcamaya gelen mü?teriden cok WAT ö?rencisi doluyor. (Ocean City'deydim bizzat böyle bir olay oldu 1 hafta kalm??t?m). Hele ki kriz suan daha da büyüyor malasef. Cok büyük umutlarla para kazanmalarla gitmeyin derim. ??siz kalabilme ihtimalini akl?n?za koyun ve alternatif planlar?n?z haz?r olsun. benden demesi....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@neo-kimyager taktigi break ac?klam?? art?k saklayacak bi?ey kalmad?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Standart h2b

Alıntı nicola_34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @neo-kimyager taktigi break ac?klam?? art?k saklayacak bi?ey kalmad?
    ya asl?nda bende wat ile usa dayken, haziran sonunda diplomam bas?lm??t? ve okulun ö?renci i?lerinde beni beklemekteydi. Ayr?ca, J-1 vizem 5 y?ll?kt?. ( tabi sonradan bu 5 y?l?n manas?z oldu?unu anlad?k).
    Birde yeri gelmi?ken ben yada orada çal??t???m ?irket ara?t?rm??t? nas?l orda kal?n?r diye ama olmad?, gerçi otel o sene h2b ye ba?vurmu? olsayd? olabilirdi de.( bak ?imdi yazarken akl?ma geldi, karde?im yasal prosedürü paras? neyse verip ben halledeyim de diyebilirdim, belki? )
    Neyse, azimle i? yapan ...... i?ini halledermi?
    Havaalan?nda falan bi çocuk vard?, geri dönmeme çok hayret etmi?ti.
    Neyse, ?u "yüce taktik"te anla??lan oarada bulunma yasal ama çal??ma de?il.
    ama birde i?te nelerle kar??la?aca??n belli de?il, ama ba?lant?lar?n? ayarlayanlar için ok,
    neyse umar?m stephen in her?ey iyi gider....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkada?lar burada kötü haber bekçili?i yapmak gibi bir misyonum yok fakat bu i? tahmin edilenden birazc?k daha ahlak d??? bir prosedür dahilinde ilerliyor. ?öyle ki; aman s?k di?ini o?lum 2 ay sonra k?ral biziz olmuyor malesef. Ben dahil olmak üzere i?ten at?lan çok fazla ki?i gördüm. Kimi si döndü kimi si tutundu vesaire. Geçen yaz ben craiglist den 2 bin i? ba?vurusunda bulundum. CV mi elektrik mühendisi bir adama haz?rlatm??t?m hatta birkaç tane de yalandan i? s?km??t?m oraya 10 tane ya döndü ya dönmedi dönenlerde seninle sonra konu?al?m diyip kap?yorlar. 1-3 aras?nda çal??abilecek i? buldum onlardan da sadece 1 tanesi k?smet oldu. Gittigim i? görü?meleri genelde 40 ki?i civar?nda geçerdi. ?imdi 100lerce olmas? do?ald?r. En garantisi tan?d?k veya geçen y?l gitti iseniz size geçen y?l i? sa?layan ki?ilerle irtibata geçmek.

uzun zamand?r yazm?yordum tekrardan buralarday?m, k?zmay?n.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Beholder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar burada kötü haber bekçili?i yapmak gibi bir misyonum yok fakat bu i? tahmin edilenden birazc?k daha ahlak d??? bir prosedür dahilinde ilerliyor. ?öyle ki; aman s?k di?ini o?lum 2 ay sonra k?ral biziz olmuyor malesef. Ben dahil olmak üzere i?ten at?lan çok fazla ki?i gördüm. Kimi si döndü kimi si tutundu vesaire. Geçen yaz ben craiglist den 2 bin i? ba?vurusunda bulundum. CV mi elektrik mühendisi bir adama haz?rlatm??t?m hatta birkaç tane de yalandan i? s?km??t?m oraya 10 tane ya döndü ya dönmedi dönenlerde seninle sonra konu?al?m diyip kap?yorlar. 1-3 aras?nda çal??abilecek i? buldum onlardan da sadece 1 tanesi k?smet oldu. Gittigim i? görü?meleri genelde 40 ki?i civar?nda geçerdi. ?imdi 100lerce olmas? do?ald?r. En garantisi tan?d?k veya geçen y?l gitti iseniz size geçen y?l i? sa?layan ki?ilerle irtibata geçmek.

uzun zamand?r yazm?yordum tekrardan buralarday?m, k?zmay?n.

Hosgeldin Beholder ... Sorunlu San Diego 'dan sonra buralarda pek goremedik seni . Beholder arkadasimizin dedigi gibi gecmis yillarda Amerika 'da bulunan arkadaslariniz ile gitmeniz iyi olur . Tecrube onemli .

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hosgeldin Beholder ... Sorunlu San Diego 'dan sonra buralarda pek goremedik seni . Beholder arkadasimizin dedigi gibi gecmis yillarda Amerika 'da bulunan arkadaslariniz ile gitmeniz iyi olur . Tecrube onemli .

Selamlar dostum. Edu.Rehber e gidip hakk?m? alacag?m. alaska ya giderim bakars?n.

Self konusunda bi konusal?m seninle.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya bence fazla korkuyosunuz siz soyluyorsunuz gecen sene ondan evelki sene zaten wat ogrencileri bir cok sikintiyla karsilasti yani bunlar wat in icinde olan seyler. krizden sonra boyle seyler olacak denmesi yanlis issizlik yasayanlar amerikalilar veya yasal gocmenler. yani amerikalilarin issiz olmasi zaten dogal bu ortamda cunku dusunun bizim amerikada calistigimiz ucretlere orda lise ogrencileri anca calisiyor. universite ogrencileri ya da 18 yas ustu kisiler o paralara calismiyorlar asla. yani bizim sey gibi ben odtuden mezun oldum 1500 tl ye calismam gibi daha once de soyledim bu sene krizden dolayi wat da ekstra sikinti olmaz. siz de goreceksiniz her tarafta kacak gocmenler hispanikler ve watcilar olacak. nedeni basit ucuza yuksek isgucu haa bi de olurda isten cikarilirsaniz ki wat basladigindan beri bunlar oluyor craiglist bence yanlis tercih is aramak icin ozellikle oteller ve restaurantlara gidin ve is basvurusunu kendiniz yapin cok kolay sekilde is bulabiliyorsunuz boyle...

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Beholder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar dostum. Edu.Rehber e gidip hakk?m? alacag?m. alaska ya giderim bakars?n.

Self konusunda bi konusal?m seninle.

Insallah alirsin istedigini ... Konusuruz yardimci olmaya calisirim .

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bence fazla korkuyosunuz siz soyluyorsunuz gecen sene ondan evelki sene zaten wat ogrencileri bir cok sikintiyla karsilasti yani bunlar wat in icinde olan seyler. krizden sonra boyle seyler olacak denmesi yanlis issizlik yasayanlar amerikalilar veya yasal gocmenler. yani amerikalilarin issiz olmasi zaten dogal bu ortamda cunku dusunun bizim amerikada calistigimiz ucretlere orda lise ogrencileri anca calisiyor. universite ogrencileri ya da 18 yas ustu kisiler o paralara calismiyorlar asla. yani bizim sey gibi ben odtuden mezun oldum 1500 tl ye calismam gibi daha once de soyledim bu sene krizden dolayi wat da ekstra sikinti olmaz. siz de goreceksiniz her tarafta kacak gocmenler hispanikler ve watcilar olacak. nedeni basit ucuza yuksek isgucu haa bi de olurda isten cikarilirsaniz ki wat basladigindan beri bunlar oluyor craiglist bence yanlis tercih is aramak icin ozellikle oteller ve restaurantlara gidin ve is basvurusunu kendiniz yapin cok kolay sekilde is bulabiliyorsunuz boyle...
    kat?l?yorum
    bence de aynen böyle, hem yaz,tatil sezonu i? durumu her zaman daha
    iyi olur

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Anla??lan Ekim 2009'da bu forumu kontrol alt?nda tutmak çok zor olacak

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bi konuda fikrimi belirtmek istiyorum.
    americada work and travel ogrencilerinin ucuza cal?st?g? konusunda forumda çe?itli yaz?lar okuyorum. yanl?z ben bu dusuncenizin gerce?i yans?tmad?g? kanaatindeyim...

work and travel, H1B, H2B vs.. gibi programlar?n amac? americadaki i?verenlere ucuz i?ci kazand?rmak deil, americadaki i?ci ac?g?n? kapatmakt?r. bu yuzden hukumetin i?verenlerden i?ci bulamad?klar?n? ispatlamalar? istenmektedir. work and travel ise yaz sezonunda american?n hemen hemen heryerine hareketlili?in artmas? paralelinde baz? sektorlere yonelik i?ci ihtiyac?n?n artmas? sebebiyle bu sektorlere yonelik ac?g? kapatmak amac?yla yap?lm?st?r. yani bu sektorlerde de belirli donemlerde i?ci ac?g?n?n oldugu hukumet taraf?ndan bilinmeli ve onaylanmal?d?r... aksi taktirde amerikada i?verenler ucuza cal?st?racag? yabanc?lara oncelik verirler buda amerikal?lar?n i?siz kalmas?na sebep olur. tahmin edebilece?iniz gibi american hukumet?n?n buna izin vermesi beklenemez..

bu içinde bulundugumuz donem gercekten cok ciddi. bi restauranttaki managerin "bu aralar cok kotu her gun bi suru insan gelip i? soruyo ozellikle krizden dolay? i?lerinden at?lan bi cok insan gelip restaurant cafe bar vs. gibi i?letmelerde i? ar?yor" demeside bu olay?n ciddiyetini gostermektedir.. yani amerikal?lar bizim yapt?g?m?z i?i yapmaz demek bence dogru deil. benim bahsetti?im i?çi kuyrugunu olusturanlar americal?lardan baskas? deildi. ben kendimden baska yanl?s hat?rlam?yosam iki tanede ispanyol gormustum. gerisi americal?yd?...

bu kriz di?erlerine hiç benzemiyor....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks