Selamlar arkadaþlar,
bu hafta vize görüþmesine girdim, merak eden arkadaþlar olur diye deyalarýný yazmak istiyorum... (Biraz garip bir durum var o yüzden)
3. kez vize için gelen biri olarak en çok dikkatimi çeken þey bu yýl biraz daha titiz olamalarý görevlilerin... daha önce sadece 1 kiþiye kýrmýzý kaðýt verildiðini görmüþtüm, ama sadece bu sefer 3-4 kiþi direkt red aldý... sebep olarakta 1 kiþiye "ülkemizde bildiðiniz gibi bir kriz ortamý var ve ülkenize döneceðinize açýkcasý pek inanmýyorum" dedi çekik gözlü arkadaþ türkçe olarak... Dðer birine ise okulunu bitirdikten sonrasý için dediklerinin tatmin edici olmadýðýný, daha iyi bir planla gelmesi gerektiðini söyledi....
yani demek istediðim biraz seçici davranýyorlar bu yýl...
Benmi mülakata geçelim;
Mülakata kýz arkadaþýmla gittim cuma günü, ve onun 2. dönem erasmusla polonyada okuyacaðý için pazar günü uçaðý vardý.. Yani cuma günü girdiðimiz vize görüþmesine ayný gün vizeyi basýp ertesi gün kargodan teslim almamýz gerekiyordu![]()
Birçoðunuza imkansýz gelecek biliyorum ama bunu baþardýk... Hatta 8 de girdiðimiz görüþmenin sonucunda saat 4 gibi kýz arkadaþým pasaportunu almýþtý bile... Bunu þu yüzden söylüyorum, gerçekten birçok þey görüþtüðünüz adamýn inisiyatifinde ve durumunuz ne kadar zor olursa olsun tatlý dil yýlaný deliðinden çýkartýyor![]()
Benim görüþmem biraz daha zor geçti, ortalamam 2,05 ve son sýnýfým. o yüzden esmer abla biraz sorun çýkarttý... Bekliyoruz bakalým yarýn ya da çarþamba pasaportu gönderirler umarým...

Alýntý

Bookmarks