Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: THY uçaðý Amsterdam'da düþtü

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Standart THY uçaðý Amsterdam'da düþtü

Türk Hava Yollarý'na ait Tekirdað adlý uçak, Hollanda'nýn Amsterdam kentinde Schiphol havaalanýna iniþi sýrasýnda düþtü.

Ýçinde 127 yolcu ve 7 mürettebatýn bulunduðu uçak, düþtüðü sýrada üçe bölündü.

Hollandalý yetkililer, Ýstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol havaalanýna iniþe geçtiði sýrada kaza yapan THY'nin "Tekirdað" isimli uçaðýnda bulunan 3'ü mürettebat 9 kiþinin hayatýný kaybettiðini bildirdi.

Ölenler arasýnda kaptan pilot Hasan Tahsin Arýsan'ýn da olduðu bildirildi.

AA'nýn haberine göre, kazanýn meydana geldiði havaalanýnda bugün ikinci kez basýn toplantýsý düzenleyen resmi yetkililer, kazada yaralanan 84 kiþinin 11 farklý hastaneye sevk edildiðini söylediler. Yetkililer, 6 kiþinin durumunun kritik olduðunu kaydettiler. Hollandalý yetkililer, 31 kiþinin yaralarýnýn niteliðinin henüz belirlenemediðini ifade ettiler.

PÝLOTLAR HAYATINI KAYBETTÝ

Ýstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol havaalanýna iniþe geçtiði sýrada kaza yapan THY'nin "Tekirdað" uçaðýnýn iki pilotunun hayatýný kaybettiði açýklandý.

Telegraaf gazetesinin internet sitesindeki haberde, iki pilotun kokpitte sýkýþarak yaþamýný yitirdiði belirtildi.

Haberde, özel ekiplerin pilotlarý sýkýþtýklarý yerden çýkarmaya çalýþtýklarý kaydedildi.

Öte yandan, yolcu yakýnlarý THY'nin tahsis ettiði bir uçakla Amsterdam'a gitti.
    Türk Hava Yollarý'na ait uçaðýnýn Amsterdam'da düþmesinin ardýndan þirketin borsadaki hisseleri yüzde 2.5 oranýnda geriledi . Türk Hava Yollarý'nýn (THY) 1951 sefer sayýlý uçaðý, Hollanda'nýn Amsterdam kentinde Schiphol havaalanýna iniþte yere çakýlmasý, borsada da panik yarattý. Gelen satýþlarýn etkisiyle THY hisseleri yüzde 3.3 oranýnda gerileyerek 5.80 TL'ye kadar geriledi.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@ölenlere allah rahmet eylesin.yaralýlarada acil þifalar...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

thy nin son günlerde ataga kalktýgý reklam kampanyasýna bu olayla bi büyük bi gölge düþtü sanýrým... cok üzücü bir olay .
    PLANÖRLE AMERÝKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA ÝÞTE BU WAT..!!!!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Söylemelerimiz olayý farklý noktalara getirebilir. Bu uçak düþmedi. Acil iniþ yapmak zorunda kaldý. Ölenlere allahtan rahmet diliyorum.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Allah rahmet eylesin hayatýný kaybedenlere, yakýnlarýna da baþ saðlýðý diliyoruz

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Bu haberi duyduðumdan beri çok tuhaf hisler var içimde..Yazýn yapacaðým yolculuða baðlýyorum ama her gün onlarca trafik kazasý haberi alýp yine de þehirlerarasý yola çýkýyor ve hiç kötü duygular oluþmuyor içimde..Bunda neden oldu bilmiyorum.

Herkese geçmiþ olsun ölenlere de Allah rahmet eylesin.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Allah'tan olenlere rahmet diliyorum,cok uzucu bi olay
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Acil iniþ diye ýsrarla söylüyorlar. Kayýtlara "Uçak düþtü" þeklinde geçmesini istemiyolar tabii. Normaldir, ama uçaðýn haline baktýðýmda yere çakýldýðý ve ardýndan sürüklendiði yorumunu yaptým bir yurdum insaný olarak. Ama pilotlar düþen uçakta iyi iþ çýkarmýþ olabilirler. Haklarýný vermek lazým. Yolcularýn büyük bir kýsmý hayatta. Yarýsý hiç yara almamýþ bile.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Gonul isterdiki herkes kurtulsun fakat olmamis , Allah rahmet eglesin , olenlerin ailelerine sabir versin .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

Arkadaþlar, bence bu iþte bi gariplik var, haberlerden beri düþünüyorum foruma girincede konuyu gördüm yazayým dedim, thy reklamlarla birlikte yükseliþe geçiyor borsada thy nin hisseleri yükseliyor, uçaðý kullanan pilot, 15.000 saat deneyimi olan 33 yýllýk pilot, böyle bir pilotun bu uçaðý gözü kapalý piste deðil tarlaya indirebilmesi lazým. uður cebeciyi izlediyseniz onun yorumlarýnda ve açýklmalarýndan da anladýðým, tuhaflýk var yani..

neyse allah olenlerin yakýnlarý sabýr versin, allah rahmet eylesin.
    AEK

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)