Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 Mart Vize Görüþmesi

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Standart 3 Mart Vize Görüþmesi

Merhaba arkadaþlar;

Az önce vize görüþmesinden geldim.Bütün ayrýntýlarýyla yaþadýklarýmý yazýyorum..

Vize görüþme tarihi ve yeri: 03 Mart 2009 Saat:13.45 pm Ankara Büyükelçiliði

Saat 13:15 gibi ABD konsolosluðu Atatürk Bulvarý üzerinden sola dönünce arkada 4.kapý giriþinde beklemeye baþladým.Oraya varýnca görüyorsunuz genelde giriþte bir kalabalýk oluyor.Kalabalýðýn içinde beklemeye baþladým.13.45 randevusu için kapýdaki polis pasaportlarý istedi.Herkes verdi pasaportlarý.Sonra sýra sýra pasaportlardan okuyarak içeri aldýlar.Ýçerde de dýþarda bekledik biraz havada soðuktu.Küçük bir bina var hemen giriþte orda kapýyý açýyorlar girince telefon falan var mý diye soruyorlar.Ýþte x-ray falan var orda.Sonra o binadan çýkýp tekrar açýk havaya çýkýyorsun orda belgelerin kontrol edildiði bir yer var.Camekanda bir kadýn mikrofonla hangi belgeler olduðunu soruyor (türkçe) bölümünü ve sýnýfýný soruyor.Ds 2019 var mý diye soruyor.Burda bizim ds156,157,158 belgeri ile ilgili bir problem çýktý.Orada kalacaðýn bir yerin mutlaka adresi yazýlmak zorundaymýþ ve hiç bir soru boþ býrakýlmamasý gerekiyormuþ.Gerekli yerlere N/A yazýlarak boþluklar doldurulmalý.Boþluklarý doldurduk hemen orda.Neyse belgeler kontrol ediliyor orda ve alýnýyor hepsi.Sonra sýra fiþi ve parmak izi nasýl verilir hakkýnda bir kaðýt veriyor kadýn ve ordan ayrýlýp (bu camekan dýþarda bir yer yani soðukta kalýnýyor yine) bu kez sonunda vize görüþmesi yapýlan yere giriliyor(burasý sýcak kapalý bir yer ).Burda bir sürü oturulacak yer var.Duvarda abd ye ait fotoðraflar falan var.UPS ile ilgili bir masa var ve bir kaç görevli oturuyor.Vize görüþmesi yapan 1 ve 2 nolu giþeler.Sistem ayný bankaya benziyor.5 ve 6 nolu giþelerde parmak izi alýnýyor.Numaralar karýþýk yanýyor.Ýlk önce 5 ya da 6 nolu vezneye çaðýrýyorlar ordan parmak izleri alýnýyor.Sonra tekrar oturup 1 ve 2 nolu yerleri bekliyorsun.Sýran yine gelince onaylamak için tekrar sol elin baþ parmaðýný okuyucuya koymaný istiyor senden ingilizce olarak söylüyor.Sonra hemen görüþmeye baþlýyor.

Bu arada vize görüþmesine girenlerin sesleri duyuluyor. 1 nolu giþe de çekik gözlü esmer zayýf güzel bir hatun var.Biraz uzak doðulu tipi var ama iyi ingilizce konuþuo . 2 nolu giþe de ise tombul ve sevimli bir abi var.Ben otururken 1 nolu giþeye yakýndým baya kadýn ne sorduysa duydum.Örneðin kýzýn biri istatistik okuyorum dedi.Hatun sordu ki neden istatistik seçtin?.Böyle tuhaf sorulara hazýrlýklý olun.Ayrýca biraz suratsýz bir kadýn bence o.

Neyse gelelim benim görüþmeme.Benim þansýma 2 nolu giþe geldi.

Kalktým gittim. G=Görevli B=Ben
    G=Can you put your left hand finger bla bla.. gibi bir þeyle baþladý.Sol elimin baþ parmaðýný koydum okuyucuya.
    G=Ok.Thank you.
    B=Hi
    G=Hello
    G=Which university is yours?
    B=Gazi university.
    G=What do you study?
    B=I'm studying teacher training in die making.(benim bölümün ingilizcesi)
    G=Die making? (gülerekten)
    B=Yes.Like mold making.
    G=What kind of mold?
    B=Using in otomotives,otomobiles.
    G=Are you from Bursa?(Gülümsemeye baþladý yine ve arkaya baktý.Arkada bir abla da gülüyordu.Büyük ihtimal o da bursalýydý.)
    Burda deðiþik bir soru geldi bana.Soruyu biraz zor anladým.
    Bursa nasýl bir yer?Biraz anlatabilir misin gibi bir þey sordu.
    B=It's green city.Has national parks, lots of tree gibi bir þeyler söyledim heyecanla.
    G=Bursanýn neyi meþhur gibi bir þey sordu.
    B=Peach.
    G=Peach?
    B=Yes a fruit.
    B=And towel.(hep birlikte gülmeye baþladýk.)
    G=Whats your gpa?
    B=It's two point thirty three.
    (Bilgisayarda bir þeyler yazdý ben hala gülüyordum..Arkadaki kadýnda çok sevimliydi.)
    En son olarak ds-2019 gelince upsle yollayacaksýn vizeni basacaðýz falan dedi baya uzun konuþtu.Bende gülümseyip teþekkür ettim.Elime de beyaz bir kaðýt tutuþturdu ve pasaportumu verdi.

Sonunda bu streste bitmiþ oldu.
    Konu Arkun tarafýndan (03-03-2009 Saat 10:42 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    2009 yýlý WAT programýna ilk kez katýlýyorum.

Çalýþacaðým Ýþ:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Hayýrlý olsun vizen çok güzel geçmiþ görüþmen

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

tebrikler hayýrlý olsun.. her zamanki gibi darýsý baþýmýza

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Suratsýz deme bana vize veren çekik gözlü ablama

Hayýrlý olsun vizen bu arada

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

oncelikle vizen hayirli olsun.Parmak iziyle ilgili bisey sorucaktim gecen yil ben de ankarada girdim ancak parmak izini verdigim yerde gorusme oldu.yani sorulari soran bayan once parmak izimi almisti..Simdi once parmak izini veriyoruz sonra oturup bekliyoruz tekrar baska bir giseye gidiyoruz anladigim kadariyla..Peki tek bir numarami veriyorlar yoksa parmak izi gisesi ve gorusme gisesi icin ayri ayri mi veriyorlar ??

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý mr_usa Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    oncelikle vizen hayirli olsun.Parmak iziyle ilgili bisey sorucaktim gecen yil ben de ankarada girdim ancak parmak izini verdigim yerde gorusme oldu.yani sorulari soran bayan once parmak izimi almisti..Simdi once parmak izini veriyoruz sonra oturup bekliyoruz tekrar baska bir giseye gidiyoruz anladigim kadariyla..Peki tek bir numarami veriyorlar yoksa parmak izi gisesi ve gorusme gisesi icin ayri ayri mi veriyorlar ??
    Tek bir numara ile 3 kere sira geliyor . Ilki pamak basma , ikincisi belge telim ucuncusu ise de gorusme .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

hadi hayýrlýsý olsun arkadasým
    darýsý hepimizin basýna

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tek bir numara ile 3 kere sira geliyor . Ilki pamak basma , ikincisi belge telim ucuncusu ise de gorusme .
    Ankara'da 2 kere oluyor..Evraklarý giriþte alýyorlar ve sýra numarasý veriyorlar..Daha sonra da o numarayla bir kere parmak izi vermeye ve bir kere de görüþmeye çaðýrýyorlar..

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Birisi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ankara'da 2 kere oluyor..Evraklarý giriþte alýyorlar ve sýra numarasý veriyorlar..Daha sonra da o numarayla bir kere parmak izi vermeye ve bir kere de görüþmeye çaðýrýyorlar..
    Aynen öyle. Ancak ekstra olarak görüþme yapýlan yerde görüþme baþlamadan önce ingilizce olarak sana sol elin baþ parmaðýný tekrar okutmaný istiyor görevli.Herhalde sen olduðunu onaylamak için. Baþkasý gelmesin diye, malum o sýrada arkadaþýný yollayýp senin yerine vize almasýný yapabilme ihtimalin olabilir.Orda küçük bir okuyucu var görüþme baþlamadan sol elin baþ parmaðýný tekrar okutuyorsun.

Ve denildiði gibi 2 kez numarayla çaðýrýlýyorsun.Konferans alanýna geçmeden önce belgelerini alýyorlar.

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Birisi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Suratsýz deme bana vize veren çekik gözlü ablama

Hayýrlý olsun vizen bu arada
    teþekkürler herkese hepimizin vizesi hayýrlý olsun. Baþýmdan büyük bir yük kalktý ohh mis.

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý mr_usa Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Teþekkür ederim vize için. Parmak izlerini verdiðin yerde (10 parmak) görüþme olmuyor. Bende öyle sandým hi falan dedim. Kadýn türkçe konuþtu kaldým öyle..Parmaklarý okuttum sonra tekrar çaðýrcaz dedi.Gittim oturdum 2,3 dk sonra tekrar sýram geldi.Tabi baþka giþede.Tek bir numara veriliyor 2 kez çaðýrýlýyorsun.

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

tesekkurler verdigin bilgiler icin..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar benim vize görüþmemde bugündü.bende biraz bahsediyim.izmitten istinyeye gideceðim için gece 4:30da kalkýp,5:00da yola çýktýk ve 6:40da ordaydýk.7:20de sýraya girdik.15-20 dk beklemeden sonra pasaport kontrolleriyle içeri girdik.üstünüzün aranmasý,telefon teslimatý falan derken sýra numarasý aldýk ve saat 8:00di.ben bu arada masalar olucak ve bizde önlerindeki sandalyelere oturup konuþucaz diye bekliyordum.ama banka gibiydi içiilk numaram çaðrýlýnca belgelerimi verdim.sonra mülakata gitceðimi zannettiðim için diðer tarafta bekliyordum.ta ki çekik gözlü bayanýn adýmý söylemesiyle diðer tarafa yöneldim.arkadaþlar kulaklarýnýzý dört açýn ne dediði çok anlaþýlmýyor.sonra orda parmak izimi aldýktan sonra tekrar mülakatý beklmeye koyuldum.zenci,tombul bir bayan ve sarýþýn zayýf bir bey vardý.(þu an farkediyorum ne kadar zýtlarmýþ)zenci olan biraz katý birine benziyordu diðeri ise oldukça güler yüzlüydü.adamýn aksaný daha kuvvetliydi ama zencide çok katý gözüküyordu.anlýyacaðýnýz kim gelse farketmez diye düþünüyordum.ve sonra sarýþýn adama denk geldim.ben:b görevli:g
    g:günaydýn(ben büyük bir stresle ingilizce konuþcaðýmý zannederek gittiðim için oldukça þaþýrtýcý geldi)
    b:günaydýn
    g:how are you?
    b:fine.you?
    g:fine.where will you work in usa?
    b:I will work in fast food reataurant.
    g:is it mac donalds?
    b:no.I dont know name.but not mac donalds.
    gkey.where?
    b:new york.
    g:what are you studying at university?
    b:radio,cinema and television.
    g:do you want to be a director?great job.
    b:yes,I want to be a director.
    g:what is your favourite director?
    baklýma ilk gelendi.)emir custurica.
    gtanýmadýðýný belli etti)
    b:he is from bosnia-hersagovina.
    g:which films has he got?
    b:I dont know his film's name in english.
    (bu arda hem gülümsüyor)
    g:what is favourite american director.anybody cant be.
    byine aklýma ilk gelen)guy ritchie.
    g:where do you studying?
    b:I am studying at kocaeli university.
    g:what are your parents job?
    b:my father is retired ana my mother is house-wife.
    g:are you studying prep class?
    b:yes.
    g:hazýrlýk haa.
    bu knuþmalardan sonra belgelerim tam olduðu için bir tek ups kartýný aldým ve oraya adresimi býraktým.sonra kafama takýldý.herkes elinde yeþil kaðýtla çýkýoyr bende bir þey yok.ordaki görevliye sordum belgeleri eksik olanlara veriliyormuþ.ve biten görüþmemle birlikte üstümden büyük bir yük kalktý.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu arada her þeyi tam olarak ingilizcesinden hatýrlayamadým bazýlarýný ben kendim yazdým ama ayný anlama geliyordu.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý tunc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar benim vize görüþmemde bugündü.bende biraz bahsediyim.izmitten istinyeye gideceðim için gece 4:30da kalkýp,5:00da yola çýktýk ve 6:40da ordaydýk.7:20de sýraya girdik.15-20 dk beklemeden sonra pasaport kontrolleriyle içeri girdik.üstünüzün aranmasý,telefon teslimatý falan derken sýra numarasý aldýk ve saat 8:00di.ben bu arada masalar olucak ve bizde önlerindeki sandalyelere oturup konuþucaz diye bekliyordum.ama banka gibiydi içiilk numaram çaðrýlýnca belgelerimi verdim.sonra mülakata gitceðimi zannettiðim için diðer tarafta bekliyordum.ta ki çekik gözlü bayanýn adýmý söylemesiyle diðer tarafa yöneldim.arkadaþlar kulaklarýnýzý dört açýn ne dediði çok anlaþýlmýyor.sonra orda parmak izimi aldýktan sonra tekrar mülakatý beklmeye koyuldum.zenci,tombul bir bayan ve sarýþýn zayýf bir bey vardý.(þu an farkediyorum ne kadar zýtlarmýþ)zenci olan biraz katý birine benziyordu diðeri ise oldukça güler yüzlüydü.adamýn aksaný daha kuvvetliydi ama zencide çok katý gözüküyordu.anlýyacaðýnýz kim gelse farketmez diye düþünüyordum.ve sonra sarýþýn adama denk geldim.ben:b görevli:g
    g:günaydýn(ben büyük bir stresle ingilizce konuþcaðýmý zannederek gittiðim için oldukça þaþýrtýcý geldi)
    gkey.where?
    (bu arda hem gülümsüyor)
    bu knuþmalardan sonra belgelerim tam olduðu için bir tek ups kartýný aldým ve oraya adresimi býraktým.sonra kafama takýldý.herkes elinde yeþil kaðýtla çýkýoyr bende bir þey yok.ordaki görevliye sordum belgeleri eksik olanlara veriliyormuþ.ve biten görüþmemle birlikte üstümden büyük bir yük kalktý.
    hadi hayýrlýs olsun kardeþim darýsý tüm görüþmeye gitmeyen arkadaþlara

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Tebrikler. Belgerin tam olmasý büyük avantaj tabi, büyük ihtimal alýrsýn.

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

gkey.where?
    (bu arda hem gülümsüyor)
    hehe ben de o adamla görüþmüþtüm
    cok güler yüzlü bir insan
    vizeyi zorla vermeye caliþio:P

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý YETO Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hehe ben de o adamla görüþmüþtüm
    cok güler yüzlü bir insan
    vizeyi zorla vermeye caliþio:P
    evet çok iyiydi.bugün mesaj geldi zaten sanýrým yarýn gönderilcek konsolosluktan belgelerim.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hayirli olsun arkadasim kaptin vizeyi...
    bakalým o "uzak doðulu tipi" olan bayan bizim vizeyi de verecekmi, ds gelince belli olcak bana hic ipucu vermedi :S...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

evet çok iyiydi.bugün mesaj geldi zaten sanýrým yarýn gönderilcek konsolosluktan belgelerim.
    seni de tebrik ederim tunc, seninki garanti olmus, belgelerinin tam olmasý super valla. ama merak ettim ds'ini bole erken getirtmeyi nasýl basardin? yoksa benim sirketmi yavas

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Ben 25 ocakta job fair de seçtim iþimi iþverenle yüzyüze iþaretledik. hala ds-2019 dan ses yok.Herhalde arkadaþlar çok daha önceden iþlerini seçmiþler.

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý Arkun Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben 25 ocakta job fair de seçtim iþimi iþverenle yüzyüze iþaretledik. hala ds-2019 dan ses yok.Herhalde arkadaþlar çok daha önceden iþlerini seçmiþler.
    1 aydan fazla olmuþ bu kadar uzamamasý gerek Þirketini bir zorla istersen

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar ben valla belgelerimi tamamladým þirketim 10 gün içinde getirtti.özellikle her þey tam olarak gitmek istedim.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý watken Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    1 aydan fazla olmuþ bu kadar uzamamasý gerek Þirketini bir zorla istersen
    En geç 2 hafta içinde gelicek dediler bakalým bekliyoruz. Zaten þirket seçiminde hata yaptýðýmý düþünüyorum. Çok ilgisizler þimdiden ds 156-157-158 formlarýný bile kendi baþýma doldurdum. Nerdeyse pasaportu bile ups ile kendim göndercem ds 2019 formunu da hallediverseydim olacaktý hani

Çalýþacaðým Ýþ:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)