Selam millet baþlýktanda anladýðýnýz gibi. geçen hafta vize görüþmesine ankarada girmiþ bulunmaktayým. Görüþmede transkriptimi inceleyen memur bana okuldan ne zaman mezun olacaðýmý sordu. Bende mezuniyet için 1 senem var dedim. Fakat kaðýdýmda 4. sýnýf olarak gözüküyorum . yani sene tekrarý yaptýðým için deil proje dersimden kaldýðým için okulumu uzatmak zorunda kaldým.Bizde proje dersleri çok fazla kredisi vardýr ve alttan 2 proje dersini ayný anda alamazsýn yani hertürlü tek dersten dolayý okulun uzamýþ olur. Memur da haklý olaraka bunun sebebini sordu.bende kendimce anlatmaya çalýþtým sonrada bana seneye de okula devam etmek zorunda olduðumu gösterebileceðim bir belgem olup olmadýðýný sordu. Ben de olmadýðýný söyleyince, sonradan bana vereceði beyaz kaðýda el yazýsýyla bu belgeyi de ekledi.Ayrýca hangi sýnýflardan hangi dersleri almam gerektiði de yazmadý gerekiyormuþ. Diðer eksik olan belgelerimle birlikte bunu da göndermemi istedi.Sonra muhabbet ettik okul hakkýnda, projeler hakkýnda not ortalamamýn biraz düþük (64) olduðunu ama yeterli olduðunu söyledi bu arada. son olarak da Amerika ya gittiðimde Chicago ya gitmeyi denememi mimari açýdan güzel olduðundan felan bahsetti.Sonra da Amerikada iyi þanslar dileyip görüþmeyi bitirdi.
Fakat sorun þurdaki okulumuz böyle bir belgeyi býrakýn buna yakýn bir belge bile vermiyor.Hele ingilizce hiç vermiyor.En fazla öðrenci belgesinin altýna bu öðrencinin mezun olabilmesi için 1 senesi daha vardýr gibi saçma bir not düþebiliyorlar. O da tabiki türkçe. Daha önce konsolosluktan böyle bir belge talep edilmiþ olanýnýz varmý ? Bu konuda ne yapabileceðim hakkýnda bir fikriniz varsa, paylaþýrsanýz sevinirim..

Alýntý

Bookmarks