Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Vize görü?mesinde istenen esrarengiz belge :)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question Vize görü?mesinde istenen esrarengiz belge :)

Selam millet ba?l?ktanda anlad???n?z gibi. geçen hafta vize görü?mesine ankarada girmi? bulunmaktay?m. Görü?mede transkriptimi inceleyen memur bana okuldan ne zaman mezun olaca??m? sordu. Bende mezuniyet için 1 senem var dedim. Fakat ka??d?mda 4. s?n?f olarak gözüküyorum . yani sene tekrar? yapt???m için deil proje dersimden kald???m için okulumu uzatmak zorunda kald?m.Bizde proje dersleri çok fazla kredisi vard?r ve alttan 2 proje dersini ayn? anda alamazs?n yani hertürlü tek dersten dolay? okulun uzam?? olur. Memur da hakl? olaraka bunun sebebini sordu.bende kendimce anlatmaya çal??t?m sonrada bana seneye de okula devam etmek zorunda oldu?umu gösterebilece?im bir belgem olup olmad???n? sordu. Ben de olmad???n? söyleyince, sonradan bana verece?i beyaz ka??da el yaz?s?yla bu belgeyi de ekledi.Ayr?ca hangi s?n?flardan hangi dersleri almam gerekti?i de yazmad? gerekiyormu?. Di?er eksik olan belgelerimle birlikte bunu da göndermemi istedi.Sonra muhabbet ettik okul hakk?nda, projeler hakk?nda not ortalamam?n biraz dü?ük (64) oldu?unu ama yeterli oldu?unu söyledi bu arada. son olarak da Amerika ya gitti?imde Chicago ya gitmeyi denememi mimari aç?dan güzel oldu?undan felan bahsetti.Sonra da Amerikada iyi ?anslar dileyip görü?meyi bitirdi.

Fakat sorun ?urdaki okulumuz böyle bir belgeyi b?rak?n buna yak?n bir belge bile vermiyor.Hele ingilizce hiç vermiyor.En fazla ö?renci belgesinin alt?na bu ö?rencinin mezun olabilmesi için 1 senesi daha vard?r gibi saçma bir not dü?ebiliyorlar. O da tabiki türkçe. Daha önce konsolosluktan böyle bir belge talep edilmi? olan?n?z varm? ? Bu konuda ne yapabilece?im hakk?nda bir fikriniz varsa, payla??rsan?z sevinirim..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

O sacma dedigin cumle vizeyi almani saglayabilir . Turkce olsa da gotur . Okulu bitirmene 1 yil var yaziyor ... Amerika 'da iyi sanslar demesi bence olumlu bir yaklasimdir .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@jigg bencede o cümle hicte sacma degil sonucta istedigi kag?tta, ogrenci belgesinin alt?na not dusulerek haz?rlanan kag?t gibi birsey olacak zaten hepsi türkçe biliyor bence yeterli olacakt?r...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

ben gecen yil almistim boyle bir belge ama talep etmediler gorusme sirasinda.
    Belgede yukarida adi gecen ogrencimiz xxxx-xxxx yillari arasinda egitimine devam edecektir yaziyor.Mutlaka her okulun ogrenci isleri verir bu belgeyi.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Evet bölümünüzde bölüm ba?kan yard?mc?lar? vard?r birine gidip bu konuyla ilgili To whom may it concern tarz? bi yaz?yla ba?layan bi dilekçe yazd?rabilirsin.. Vermekle yükümlüdürler.. Bilginize..
    "Happiness Only Real When Shared"
    Electricity Paralyses..!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben de son s?n?f(4.) gözüküyorum transkipte ama alttan 4.s?n?f birinci döneme ait 2 adet f3üm var,yani okulum uzuyor,f3ün ne oldu?unu biliyorlard?r di mi?ortalamam da 2.31 ankarada vize görü?mesine girdim,beyaz ka??ttan verdi ya?l? amerikal? adam,30 sn kdr konu?tk,iyiydi muhabbet ama ds sevis ve pasaportunu getir ups fln dedi..
    ben de ekstradan seneye de okulum var mesaj içerikli bi belge alsam iyi olur mu yoksa çok dikkat çeker de ters mi teper??piskopata ba?latt? bu vize süreci uffff =(
    Hold up... hold on... don't be scared..You'll never change what's been and gone ..May your smile... Shine on... Don't be scared..Your destiny may keep you warm..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

@logic
    benden de istemedi ama yollamay? bende dü?ünüyorum. ayn? soru benim de kafama tak?lm??t? iyi oldu yazd???n
    Electricity Paralyses..!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sakurek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @logic
    benden de istemedi ama yollamay? bende dü?ünüyorum. ayn? soru benim de kafama tak?lm??t? iyi oldu yazd???n
    Ya bana ne yapcaks?n ordaki i?inde dedi,bir de buraya geldiinde ne yapcaks?n dedi,sora da ka??d? tikleyip elime verdi..bu san?r?m iyiye i?aret ama belli de olmaz..
    istemedi?i bir belgeyi getirmemiz ters etki yaratmas?n?
    Hold up... hold on... don't be scared..You'll never change what's been and gone ..May your smile... Shine on... Don't be scared..Your destiny may keep you warm..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya merak etmeyin yollamaniza gerek yok onu gorusmede soruyolar. mesela beni gecen sene gorusme sonrasi aradilar ve okulumun ne zaman bitecegini teyit ettirdiler. ayrica benim bildigimzaten verip vermicekleri belli oluyomus sen belgeyi yolladiginda..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

hadi ya o da yeni bi bak?? aç?s? oldu ?imdi.. kesin bilgi mi ?
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı logic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bana ne yapcaks?n ordaki i?inde dedi,bir de buraya geldiinde ne yapcaks?n dedi,sora da ka??d? tikleyip elime verdi..bu san?r?m iyiye i?aret ama belli de olmaz..
    bana gelince napcaks?n die bi?ey de sormad? hralde ?ok oldu 1buçuk sayfa transkripti görünce. bi woow yapt? ilk sayfada 0.8 civar? ortalamalar sonra arka sayfay? açt? 2.5 lar? görünce great fln dedi. yollamayacam san?r?m
    Electricity Paralyses..!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sakurek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana gelince napcaks?n die bi?ey de sormad? hralde ?ok oldu 1buçuk sayfa transkripti görünce. bi woow yapt? ilk sayfada 0.8 civar? ortalamalar sonra arka sayfay? açt? 2.5 lar? görünce great fln dedi. yollamayacam san?r?m
    bnm 2 sayfayd? yaz okullar? sa?olsun =) ya ben de yollamay?m bari,2 dersi geçip diplomam? almak varken neden amerikada mülteci modda takiliim ya =) bu dü?üncede yakla??rlar umarm..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

son siniflar amma varmis forumda ya

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

ya beyler bnde son s?n?f?m banada gelince ne yapacan falan diye sormad? ki bn yan?mda i? sozlesmesi bile goturmustum ses c?karmay?nca bnde hic kar?st?rmad?m diger belgeleri,yani bu saatten sonra hic bir extra belge gondermeye niyetim yok zaten gerekenlere gorusme esnas?nda DS ile su belgeyide yolla diyorlar...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı logic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba,
    Size verilen beyaz ka??tta ne yaz?yorsa onu gönderin e?er transkript, i? sözle?mesi yada okul uzad? belgesi istedi?ine dair bi?ey yazmad? yada demediyse ekstradan bi?ey yollamay?n zaten gerekenleri yollad???n?zda vizeniz bas?lacakt?r.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

onlar türkçe bir?eyler yazs?nlar sen de en kötü gidersin yeminli tercumanlara onu ing tercüme ettirirsin. öyle verirsin. kolay gelsin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O sacma dedigin cumle vizeyi almani saglayabilir . Turkce olsa da gotur . Okulu bitirmene 1 yil var yaziyor ... Amerika 'da iyi sanslar demesi bence olumlu bir yaklasimdir .

okuldan ald?g?n türkçe olan 2009*2010 y?l?nda kay?t yeniledi?inde okula devam edecektir yaz?s? i?ime yarad? okul uztanlara duyururlur
    Wat

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı volkanaksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okuldan ald?g?n türkçe olan 2009*2010 y?l?nda kay?t yeniledi?inde okula devam edecektir yaz?s? i?ime yarad? okul uztanlara duyururlur

istediler mi senden ama?
    benden istemediler,ds sevis ve passportu ups'e vermicek miyim sadece onu istediler,dediin belgeyi de katiim mi?transkriptte belli ztn uzatt???m?z f3lerle?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

tamam belli de adam sordu bana devam edecekmi senin okul diye,aç?klad?m ,gelince okula devam gibi bi?ey dedi kag?d? gösterdim o zaman kafa sallad?
    Wat

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)