Selam millet ba?l?ktanda anlad???n?z gibi. geçen hafta vize görü?mesine ankarada girmi? bulunmaktay?m. Görü?mede transkriptimi inceleyen memur bana okuldan ne zaman mezun olaca??m? sordu. Bende mezuniyet için 1 senem var dedim. Fakat ka??d?mda 4. s?n?f olarak gözüküyorum . yani sene tekrar? yapt???m için deil proje dersimden kald???m için okulumu uzatmak zorunda kald?m.Bizde proje dersleri çok fazla kredisi vard?r ve alttan 2 proje dersini ayn? anda alamazs?n yani hertürlü tek dersten dolay? okulun uzam?? olur. Memur da hakl? olaraka bunun sebebini sordu.bende kendimce anlatmaya çal??t?m sonrada bana seneye de okula devam etmek zorunda oldu?umu gösterebilece?im bir belgem olup olmad???n? sordu. Ben de olmad???n? söyleyince, sonradan bana verece?i beyaz ka??da el yaz?s?yla bu belgeyi de ekledi.Ayr?ca hangi s?n?flardan hangi dersleri almam gerekti?i de yazmad? gerekiyormu?. Di?er eksik olan belgelerimle birlikte bunu da göndermemi istedi.Sonra muhabbet ettik okul hakk?nda, projeler hakk?nda not ortalamam?n biraz dü?ük (64) oldu?unu ama yeterli oldu?unu söyledi bu arada. son olarak da Amerika ya gitti?imde Chicago ya gitmeyi denememi mimari aç?dan güzel oldu?undan felan bahsetti.Sonra da Amerikada iyi ?anslar dileyip görü?meyi bitirdi.
Fakat sorun ?urdaki okulumuz böyle bir belgeyi b?rak?n buna yak?n bir belge bile vermiyor.Hele ingilizce hiç vermiyor.En fazla ö?renci belgesinin alt?na bu ö?rencinin mezun olabilmesi için 1 senesi daha vard?r gibi saçma bir not dü?ebiliyorlar. O da tabiki türkçe. Daha önce konsolosluktan böyle bir belge talep edilmi? olan?n?z varm? ? Bu konuda ne yapabilece?im hakk?nda bir fikriniz varsa, payla??rsan?z sevinirim..

Alıntı

Bookmarks