Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: vize görüþmesine götürülen evraklar

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Standart vize görüþmesine götürülen evraklar

arkadaþlar ben de yakýn zamanda vize görüþmesine gidicem ve þu anda evraklarýmý hazýrlama aþamasýndayým. Acaba istanbulda vize görüþmesine giden arkadaþlar bana hangi evraklarý hazýrladýklarýný söyleyebilirler mi? Aracý kurumum bana destekleyici evraklar dedikleri birsürü belge hazýrlamamý söyledi. Örneðin hesabýmda 500 dolar olduðunu gösteren hesap cüzdaný, referans mektubu, aileme ait banka hesap cüzdanlarý, aile fertlerinin çalýþma belgeleri maaþ bordrolarý, emekli iseler emeklilik belgeleri, mal varlýðý belgelerinin fotokopileri vs.

bunlara gerçekten gerek var mý? beni aydýnlatýrsanýz çok sevinirim.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

o soyledikleri destekleyici belgeler... eger gorusmen olumsuz giderse vize memuru bu belgeleri gormek isteyecek senin tekrar donecegine inanmak icin... ama nerdeyse hic istemiyorlar bunlari.. yinede yaninda goturebildigin kadarini goturmelisin garanti olsun...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

benim lisans ortalamam 2.52, þimdi yüksek lisansa baþladým. ingilizce ileri seviyede inþallah kýl birine denk gelmem de sorun çýkmaz hiçbir þekilde. izmirdeki alman konsolosluðundakiler çok kýl davranýyorlardý mesela. hiç olmayacak belgeleri istiyorlardý, amerikan konsolosluðuna ilk kez gidicem. bakalým nasýl olacak.

bir de transkriptimin ingilizcesi olmasa türkçesini götürsem birþey olur mu? ingilizce olunca götürüp bölümümde hocaya imzalatmam gerekecek o da baya zamanýmý alabilecek birþey...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

amerikan konsoloslugu zorlamiyorlar ozellikle j1 vizesi icin. bi sey soracam sana sen nasil imzalatiyorsun transkripti anlamadim. transkript kapali zarfta muhurlu olmali...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

sanýrým transkripti alýp ilk önce bölüme gideceðim ve orada hocama imzalattýktan sonra tekrar fen bilimleri enstitüsüne gidip zarflattýrýcam. bahsettiðim yol da az deðil gidiþ dönüþ 3 saat tutuyor otobüsle o yüzden türkçe olurmu diye soruyorum yoksa benim için deðiþen birþey yok.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaslar benimde 4 martta gorusmem vardý bendende ogrenci belgesi, transkript ve konsoloslugun sitesinden alýnýp doldurulan belgeler dýsýnda birþey istemediler kafam karýþtý ya bu normal biþeymi diðer belgeleri boþunamý hazýrladýk ?? please help me )

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

1) En az 2010 Ocak ayina kadar gecerli bi pasaport (kasim,aralik 2009`da olabilir belki)
    2) $131 yatirdiginizi gosteren dekont
    3) DS-156,157,158 (sanirim DS-157 sadece erkek adaylar tarafindan doldurulacakti)
    4)Eger gorusmeye gitmeden once DS-2019 ve Sevis odendi belgesi elinize gecmisse bu belgeler
    5)Kapali ve muhurlu bir zarfta son doneme ait transkpritiniz

Bu belgeler asil belgeleri olusturmaktadir ve wat programina katili sartlarini tam olarak sagliyorsaniz baska belgelere ihtiyaciniz olmayacaktir.

Ama icinizin rahat etmesi acisindan..tapu mapu,hisse senedi... vs
    ozellikle mezun durumdaki adaylar icinse ileri tarihli bir ise alim belgesi.Tabi bu firmanin kayda deger bi firma olmasi onemlidir...Bakkal huseyin amcanin verecegi bi belge cokta gecerli olmayacaktir kanimca...

Herkese simdiden kolay gelsin...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    17

ya ben transkripi aldým ingce,mühürlü ve imzalý ama bu kapalý zarf olayý ne onu anlamadým,bana direk transkripi werdiler,werilen transkripi götürüp zarfa koydurup zarfýmý mühürleticez

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

sen okuluna gidip resmi transkript istiyorum dersen verirler kapali zarfta muhurlu transkripti. eger vermiyorlarsa benim bildigim okuldan alip bunu noterde onaylatiyorsun. bunu boyle istemelerinin nedeni nerdeyse herkesin kolaylikla kendine bir transkript yapabilecegidir. 4.00 ortalamali mesela nasil ?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

özgürsum bizim üniversitenin (hacettepenin) verdiði zarf öyle bir kapalý ki üzerinde hiç bir deðiþiklik yapamayýz heralde

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý cinobili01 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya ben transkripi aldým ingce,mühürlü ve imzalý ama bu kapalý zarf olayý ne onu anlamadým,bana direk transkripi werdiler,werilen transkripi götürüp zarfa koydurup zarfýmý mühürleticez
    sorunun cevabý evet.
    bence okuldan aldýðýn transkripte zaten her sayfada okulun onayý olduðu için notere gitmene hiç gerek yok, arkadaþlarýn önerdiði gibi.
    okul zarfta vermiyorsa sen zarf al, transkripti koyup (yalayýp)kapat, okuldan
    zarfýn aðzýný mühürlemelerini iste, hatta imza da attýr olay tamamdýr.
    Noter e falan para bayýlmaya hiç gerek yok, zaten dolar fýrlamýþ, wat masraflarý uçuyo...
    Bu durumda bence tek sorun yani "okulun zarfta tarnskript vermemesi" sadece okulun zarf masrafýndan kaçtýðýný gösterir bence
    bu konu forumun baþka yerlerinde de tartýþýldý, bakabilirsiniz
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bu soyledigin cok sacma hangi okul zarf masrafindan kacar ki... zarfta vermeyen transkripti muhur basmaz ole her seye...ki zaten bizim okul parali verdigi icin belgeleri sorun cikarmiyorlar belki baska okullarda parali veriyordur..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu soyledigin cok sacma hangi okul zarf masrafindan kacar ki... zarfta vermeyen transkripti muhur basmaz ole her seye...ki zaten bizim okul parali verdigi icin belgeleri sorun cikarmiyorlar belki baska okullarda parali veriyordur..
    saçma ise, okulun zarf içinde transkript vermemesine daha mantýklý bir açýklama bul onu kabul edelim, türkiye de bürokraside bu olay çok da sýradýþý deðil.. ayrýca http://www.turkishwat.net/kapali-zar...=kapal%FD+zarf , burada da aynýsý var
    zaten normali okulun zarf içine transkripti vermesi ama burada arýzi durumlardan bahsediyoruz.
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)