Merhaba arkadaþlar bugüne kadar turkishwat'tan çok þeyler öðrendim.
Bunun karþýlýðý olarak bende 9Martta gerçekleþen vize görüþmemi anlatmam
daha vize görüþmesine girmemiþ arkadaþlar için yararlý olabileceðini düþündüm.
Arkadaþýmla görüþmem saat 8.30'daydý ama biz n'olur n'olmaz diyerekten saat 7 gibi istinyeye vardýk herkesin söylediði gibi konsolosluk binasý kale gibi. Konsolosluðun karþýsýndaki cafede oturup kahve çay filan içtik. Cafe'de çalýþan bir kýz var eksik belgelerin tamamlanmasýnda yardýmcý oluyor bazen ds belgesindeki barkod okunmuyor tekrar doldurmasý için o arkadaþa gidebilirsiniz. Herneyse biz saat 8:15 te konsolosluk binasýna girmeye baþladýk ve ilk binaya girildiðinde detaylý bir üst aramasý yapýldý. Sonra konsolosluðun bahçesine çýkýp ordaki asansörle VG katýna çýktýk. Vize görüþmesinin yapýlacaðý odaya geldik. Orda türk bir görevli evraklarýmýza bakýp bize numara verdi. Bu arada çok þaþýrdýðým bir olay odada karadeniz müziði çalýyordu. Ýlk numaramýz yandýðýnda pasaportu ve evraklarý teslim ettik. ikinci yandýðýnda parmak izi alýndý. üçüncü yanýþta ise görüþmeyi yaptýk. Ben çekik gözlü bi amcayla yaptým görüþmemi.
Görüþme kýsmý G=Görevli B=Ben
G: Hi, How are you?
B: Fine, thanks. What about you?
G: I'm doin' good thanks.
G: Where do you study?
B: I study at Celal Bayar University.
G: Which class you are in?
B: I'm in third class now
G: What are you studying?
B: My department is Tobacco Technology Engineering.
G: How are your points?
B: My points is ... My GPA is 68,11 and it equals to 2,67. (burda biras heycan yaptým)
G: Wow good. What does your father do?
B: My father runs a diner with my uncle.
G: Okey. You did great. I'm giving your passaport and this green paper now. When you send us Ds-2019 we will decide to give you visa.
B: OK. Thanks a lot.
Görüþmem bu kadardý benim gördüðüm bütün wat öðrencilerine yeþil kaðýt verdiler. DS belgesi olanlarada UPS kartýný verdiler. Sadece orta yaþlý bir adama sert bir þekilde bir daha baþvurmayýn size kesinlikle vize vermiyeceðiz dedi kadýn. Ve ilginç olan bir þey daha elemanýn biri ben ispanyolca bölümde okuyorum deyince görevli kadýn elemanla ispayolca konuþmaya baþladýlar ve hiç ingilizce konuþmadýlar. Sonra sanýrým sýnýftan arkadaþý bende ispanyolca bölümde okuyorum dedi ve onunlada ispanyolca konuþtular ilginçti yani. Görüþmem böyleydi ama biraz soðuk geçti sanki. Vizeyi alýr mýyým acaba?
Arkadaþým da isim soruþturmasýna takýldý onada mülakatýn çok iyi ama ismin çok kullanýldýðýndan seni isim soruþturmasýna almak zorundayýz dedi.



					
				
 )
					
					
					
						
  Alýntý



					
						
						
 

				
 yoksa zorluk çekices gibi 
Bookmarks