arkadaþlar normalde vize görüþmemi yazmayacaktým ..diger arkadaþlarla standart ayný seyler olacagýný düþünerekten fakat farklý bi sorunla karþýlaþýnca yazmaya karar verdim...
öncelikle vizeye istanbulda girdim sarýþýn adamla görüþtüm
görüþme cumaydý.. carþamba günü sirketime gittim ds'leri (157 158 159) doldurmak için ... neyse evraklar dolduruldu felan derken cýktý alýndý sonra bi baktým ki cýktýlar silik ... ds ler silik tam anlamýyla yazýlar net görünmüyordu görevliye söledim bunlar silik yenisini cýkarmýcak mýsýn dedim hayýr gerek yok dedi bak dedim ben gecen yýlda gitim vizeye (belcika için baþvurmuþtum) kagýdým biraz karýþýk die kýllýk yapmýþlardý... bak dedim bu amerikan konsoloslugu sen düzgününü ver bu kagýtlarýn sorun cýkmasýn bana ýsrarla biþi olmaz dedi.. sonra dedi ki degiþtirdim ben inanmadým ona kagýtlara bi baktým ki degiþtirmemiþ.. ee dedim hani degiþtirmiþtin ya degiþtirdim üstünde barkod olaný digerleri önemli degil barkod okunsun digerlerinin pek önemi kalmýyor... ben içimde bi tedirginlikle ii inþallah bi sorun cýkmaz diyerekten aldým evraklarý cýktým ...
gelelim görüþme gününe herkes gibi normal prosedür içeri girdim ilk yerde evraklarý kontrol eden adam evraklarý görünce bunlarda ne dedii.. okunmuyor dedi bunlar.. ben dellendim tabi.. sonra dedim ben sirkete sölemiþtim onlar sorun olmýcagýný sölediler bana dedim ..sonra orda köþeye bi not aldý kafasýný felan salladý bende sinirliyim tabi.. sonra dedi bunlarý kabul edemem git deðiþtir dedi.. allahtan aþagýda bi yer var da orada yaptýrdým evraklarý tekrar .. ama ben bi sinirle cýktým telefonuma sarýldým sirketi aradým bi ton laf saydým arada o sinirde azýmdan bi kaç küfürde cýktý .. haketmiþti ama o kadar ikaz ettigim halde bana bilmiþlik taslamýþtý.. sonra tabi görüþmem 8.45 teydi evraklarý tekrar yaptýrdým derken 9.15 te tekrar girdim içeri ee dogal olaraktan ögleden önceki en son kiþi olarak ben kaldým watcýlardan.. sonra normal prosedür iþlemlerimi yaptým sýra bana geldi... o arada tabi önümdeki 20 kadar watcýya sorulan sorularý duydum bi bayan vardý hoþ bi bayandý bir de sarýþýn adam ilgileniyordu watcýlarla ama belli bi süreden sonra sadece sarýþýn adam baktý.. bayan cok kasmýyordu .. ama benim önümde giren hiç kimse olumsuz ayrýlmadý ordan kimine ds gelince karar vercez diyordu kimine ds ile pasportunu yolla diyordu.. sonunda da herkese genelde have a nice day yada have good day diyordu... her neyse sonunda sýra bana geldi genelde herkese klasik sorular gelmiþti banada onlarýn gelecegini düþünerekten baþladýk görüþmeye söyle anlatayým
klasik hi how are u oldu :
bende cvp verip onun hatrýný sordum
hangi bölümsün
bölümü söledim
annen baban ne iþ yapýyor dedi
söledim anne baba iþini
sonra babamýn nasýl bi yerde calýþtýgýný sordu onuda söledim
daha önce yurtdýþýna cýkýp cýkmadýgýmý sordu
cýkmadým dedim( ki benim belcikadan vize reddim vardý gecen yýldan onu sormadý)
orda tabi bilgisayara biþiler yazýyor sürekli
sonra laf arasýnda soyadýmý vurgulayarak söledi bende evet dedim
sonra tam bitti derken
hobilerin ne dediarkadaþlar burda sallama cvp vermeyin cünkü sýkýþtýrýcý sorular geliyor
bende dans voleybol derken hemen lafý agzýma týkayýp hangi danslarý biliyorsun dedi
bende salsa tango ... saydým baya ilgisini cekti gülümsedi( içerde bi bayan vardý masada oturan oda bakýp gülümsedi orda
sonra iþte üstüne bir de dünyada begendigin ünlü salsacý kim var diye sordubi gülümsedim ben
aklýma kimse gelmeyince bende kendi egitim aldýgým hocamý söledim dünya sampiyonlugu vardý hocamýn...
ds ve sevis i iþaretledi yeþil kagýtta sonra pasportta ds gelince bize yolla dedi... ama kararýmý gelince vercem felan gibisinden biþiler sölemedi..
sonra have a good day dedi
tþk ettim ..
bu arada ortalamam.2.02 2 tane de alttan dersim vardý sormadý bile..
gelelim cýktýktan sonra sirkete yaptýklarýma...
bana bu durumu yapan adamla muhatap olmadým aslýnda evraklarý alýp gidip suratýna fýrlatasým geldi ama seviyesine inmek istemedim
direkt benimle ilgilenen kiþiyi aradým bana sirketten yetkili biri bagla dedim.. onunla muhatap olcam dedim ...sikayetimi belirttim eleþtirilerimi sýraladým cok cok özürler iletildi ben ds leri tekrar yaptýrýnca 20 lira vermiþtim onlarý da bana vercekler.. o kiþiye de gereken ikaz yapýldý... umarým bir daha herhangi bir sorunla karþýlaþmam ... arkadaþlar bu da size örnek olsun evraklarýnýz az silik olsa hemen degiþtirrin sirketin dedigiyle ilgilenmeyin....

arkadaþlar burda  sallama cvp vermeyin cünkü sýkýþtýrýcý sorular geliyor
 bi gülümsedim ben

Alýntý

Bookmarks