Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 6 mart stresli vize görüþmesi:)

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Red face 6 mart stresli vize görüþmesi:)

arkadaþlar normalde vize görüþmemi yazmayacaktým ..diger arkadaþlarla standart ayný seyler olacagýný düþünerekten fakat farklý bi sorunla karþýlaþýnca yazmaya karar verdim...

öncelikle vizeye istanbulda girdim sarýþýn adamla görüþtüm
    görüþme cumaydý.. carþamba günü sirketime gittim ds'leri (157 158 159) doldurmak için ... neyse evraklar dolduruldu felan derken cýktý alýndý sonra bi baktým ki cýktýlar silik ... ds ler silik tam anlamýyla yazýlar net görünmüyordu görevliye söledim bunlar silik yenisini cýkarmýcak mýsýn dedim hayýr gerek yok dedi bak dedim ben gecen yýlda gitim vizeye (belcika için baþvurmuþtum) kagýdým biraz karýþýk die kýllýk yapmýþlardý... bak dedim bu amerikan konsoloslugu sen düzgününü ver bu kagýtlarýn sorun cýkmasýn bana ýsrarla biþi olmaz dedi.. sonra dedi ki degiþtirdim ben inanmadým ona kagýtlara bi baktým ki degiþtirmemiþ.. ee dedim hani degiþtirmiþtin ya degiþtirdim üstünde barkod olaný digerleri önemli degil barkod okunsun digerlerinin pek önemi kalmýyor... ben içimde bi tedirginlikle ii inþallah bi sorun cýkmaz diyerekten aldým evraklarý cýktým ...

gelelim görüþme gününe herkes gibi normal prosedür içeri girdim ilk yerde evraklarý kontrol eden adam evraklarý görünce bunlarda ne dedii.. okunmuyor dedi bunlar.. ben dellendim tabi.. sonra dedim ben sirkete sölemiþtim onlar sorun olmýcagýný sölediler bana dedim ..sonra orda köþeye bi not aldý kafasýný felan salladý bende sinirliyim tabi.. sonra dedi bunlarý kabul edemem git deðiþtir dedi.. allahtan aþagýda bi yer var da orada yaptýrdým evraklarý tekrar .. ama ben bi sinirle cýktým telefonuma sarýldým sirketi aradým bi ton laf saydým arada o sinirde azýmdan bi kaç küfürde cýktý .. haketmiþti ama o kadar ikaz ettigim halde bana bilmiþlik taslamýþtý.. sonra tabi görüþmem 8.45 teydi evraklarý tekrar yaptýrdým derken 9.15 te tekrar girdim içeri ee dogal olaraktan ögleden önceki en son kiþi olarak ben kaldým watcýlardan.. sonra normal prosedür iþlemlerimi yaptým sýra bana geldi... o arada tabi önümdeki 20 kadar watcýya sorulan sorularý duydum bi bayan vardý hoþ bi bayandý bir de sarýþýn adam ilgileniyordu watcýlarla ama belli bi süreden sonra sadece sarýþýn adam baktý.. bayan cok kasmýyordu .. ama benim önümde giren hiç kimse olumsuz ayrýlmadý ordan kimine ds gelince karar vercez diyordu kimine ds ile pasportunu yolla diyordu.. sonunda da herkese genelde have a nice day yada have good day diyordu... her neyse sonunda sýra bana geldi genelde herkese klasik sorular gelmiþti banada onlarýn gelecegini düþünerekten baþladýk görüþmeye söyle anlatayým

klasik hi how are u oldu :
    bende cvp verip onun hatrýný sordum
    hangi bölümsün
    bölümü söledim
    annen baban ne iþ yapýyor dedi
    söledim anne baba iþini
    sonra babamýn nasýl bi yerde calýþtýgýný sordu onuda söledim
    daha önce yurtdýþýna cýkýp cýkmadýgýmý sordu
    cýkmadým dedim( ki benim belcikadan vize reddim vardý gecen yýldan onu sormadý)
    orda tabi bilgisayara biþiler yazýyor sürekli
    sonra laf arasýnda soyadýmý vurgulayarak söledi bende evet dedim
    sonra tam bitti derken
    hobilerin ne dediarkadaþlar burda sallama cvp vermeyin cünkü sýkýþtýrýcý sorular geliyor
    bende dans voleybol derken hemen lafý agzýma týkayýp hangi danslarý biliyorsun dedi
    bende salsa tango ... saydým baya ilgisini cekti gülümsedi( içerde bi bayan vardý masada oturan oda bakýp gülümsedi orda
    sonra iþte üstüne bir de dünyada begendigin ünlü salsacý kim var diye sordu bi gülümsedim ben
    aklýma kimse gelmeyince bende kendi egitim aldýgým hocamý söledim dünya sampiyonlugu vardý hocamýn...
    ds ve sevis i iþaretledi yeþil kagýtta sonra pasportta ds gelince bize yolla dedi... ama kararýmý gelince vercem felan gibisinden biþiler sölemedi..
    sonra have a good day dedi
    tþk ettim ..
    bu arada ortalamam.2.02 2 tane de alttan dersim vardý sormadý bile..

gelelim cýktýktan sonra sirkete yaptýklarýma...
    bana bu durumu yapan adamla muhatap olmadým aslýnda evraklarý alýp gidip suratýna fýrlatasým geldi ama seviyesine inmek istemedim
    direkt benimle ilgilenen kiþiyi aradým bana sirketten yetkili biri bagla dedim.. onunla muhatap olcam dedim ...sikayetimi belirttim eleþtirilerimi sýraladým cok cok özürler iletildi ben ds leri tekrar yaptýrýnca 20 lira vermiþtim onlarý da bana vercekler.. o kiþiye de gereken ikaz yapýldý... umarým bir daha herhangi bir sorunla karþýlaþmam ... arkadaþlar bu da size örnek olsun evraklarýnýz az silik olsa hemen degiþtirrin sirketin dedigiyle ilgilenmeyin....
    PLANÖRLE AMERÝKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA ÝÞTE BU WAT..!!!!

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Cok iyi gorusme gecirmissin . Vizen hayirli olsun diyebilirim . Sirketinin biraz acemiligi olmus fakat olsun artik o kadari sorun degil . Ustunden buyuk bir yuk kalkmis oldu ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

@dingin1,hadi gecmiþ olsun o sinire ragmen iyi idare eymiþsin gorusmede...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

evet arkadaþlar 3 saat bekledim bana sýra gelmesi için ama o arada sinirim yatýþtý..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

yalnýz þuana kadarki en heyecanlý vize görüþmesi senin sanýrým.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

galiba öyle oldu ... baya stres yapamýþtým...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar kafama biþi takýldý... þimdi ilk evraklarý verdigim adam türk sanýrým hani evraklarýný kontrol edip bize sýra veren kiþi o bana sirketimi sorduktan sonra bi kagýda not aldý.. acaba ne tür biþi yazmýþ olabilir ki bunun bana olumsuz bi yansýmasý olmaz heralde degil mi...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

tebrikler arkadasim. zor da olsa bence de almissin vizeyi. Aldigi not muhtemelen evraklarin eksikliginden dolayi randevu saatini kaciracagina daha sonra gelecegine dair bir nottur.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bunu ögrenmem iyi oldu tþk ler... tough..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

evet bencede öyle çünkü bana þirket adýný sormamýþtý.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ya bana sormasýnýn sebebi evraklarýn o sekilde silik ...yani onun kabul edemeyecegi biçimde olmasýndan dolayýydý sanýrým...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Standart namecheck

bende 12 martta girdim namechecke takýlmýþým .......kýl oldum duruma...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

aynýsýný bende 9 martta istinye görüþmesine girmeden gördüm. Watçý arkadaþlardan biri sinirli sinirli oturduðumuz cafeye gelip ds belgesini kabul etmediler die söleniyordu allahtan orda cafede bu iþleri hallediyorlardýda çocuk belgesini ordan alýp tekrar konsolosluða döndü...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)