Work and Travel
Toplam 53 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: restaurant ve hotel işleri ne getirir?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Wat Profesörü hati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

Standart Tips

Evet Gezgin çok haklı Amerika da bahşiş neredeyse bir zorunluluk. Ama eğer McDonalts falan gibi bir yerde çalışırsanız bu iş zor. Ama genel olarak her yerde var. Ben garsonluk yapmadım ama "pizza delivery" yani pizza dağıtım işi yaptım. Asıl işim bu değildi, restoranın mutfağındaydım ama siparişler peş peşe gelince patronun arabasıyla dağıtıma çıkardım. Bazen bu bahşiş olayı 10$ kadar çıktığı olurdu. Minimum ise 2$. Bir de delivery başına çalıştığınız yerden 1-1,5$ kadar alırsınız. Bu da benzin parasıdır. Ben hem patronun arabasıyla delivery yapar, hemde bunun için para alırdım. Şefim sağolsun ver hadi ver adettir diye gazlardı patronu. Bizde dağıtımı patron yapardı ama günden 3-5 kere çıktığım delivery benim o günki harçlığımı çıkarmama yeterdi. Maaşın hepsi bankaya...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

hotel işi zordur.Sıkıcıdır.İngilizceniz gelişmez çünkü bütün gün tek başınızasınızdır.
    Restaurant işi karlıdır.(ingilizceniz yeterliyse).Bahşiş bi zorunluluk Amerikada Hesabın en az %10unu bahşiş olarak bırakmak zorundaısn.
    Fast food işi bence iğrenç.İnsanlar nasıl yapıyo bilmiyorum .kesinlikle tavsiye etmem.

az öz oldu sanki hehe

Profesyonel Watçı fatih26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı gskapun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hotel işi zordur.Sıkıcıdır.İngilizceniz gelişmez çünkü bütün gün tek başınızasınızdır.
    Restaurant işi karlıdır.(ingilizceniz yeterliyse).Bahşiş bi zorunluluk Amerikada Hesabın en az %10unu bahşiş olarak bırakmak zorundaısn.
    Fast food işi bence iğrenç.İnsanlar nasıl yapıyo bilmiyorum .kesinlikle tavsiye etmem.

az öz oldu sanki hehe
    komilere de bahşiş var mı?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

benim geçen sene bi arkadaşım komilik yaptı.baya iyi para kazanmış ama herkes bahşiş vermiyomuş.(ikinci bi işi vardı sanırım emin değilim.) yani garsonlara bahşiş zorunlu ama komilere değil veren veriyo

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı fatih26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    komilere de bahşiş var mı?
    Bazi yerlerde garsonlar bahsislerinden bir bolumunu komilere verebilirler ama cokta yaygin degildir...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı apollon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazi yerlerde garsonlar bahsislerinden bir bolumunu komilere verebilirler ama cokta yaygin degildir...
    bak bu kotu oldu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks