Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikalýlar çadýrda yaþýyor

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Standart amerikalýlar çadýrda yaþýyor

internetten bulduðum bir haber aynen yazýyorum
    ABD'nin Nevada eyaletinde mortgage kredisiyle ev alan ve geri ödeme zorluðu çeken aileler, evlerini kaybedince çatýrlarda yaþamak zorunda kaldý.

Gazinolarýn bulunduðu dev gökdelenlerin hemen kýyýsýnda çadýrlarýný kurmak zorunda kalan kriz kurbanlarý için þimdilik bir çözüm bulmak zor. ABD'de Mortgage sistemi çökmeye baþlayýnca Bush hükümeti, tutsak devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'i kamulaþtýrmak zorunda kaldý ancak yine de 400 bin evsahibi icraya düþmekten kurtulamadý.

Kredilerini ödeyemedikleri için evleri ellerinden alýnanlarýn sayýsý bir önceki yýla göre yüzde 53 oranýnda artýþ gösterdi.

Mali krizle birlikte evini kaybedenlerden biri de Barbara Lehman, Gökdelenlerin hemen yaný baþýna küçük çadýrýný kurmak zorunda kalan Lahmen geçen temmuz ayýnda önce iþini kaybetti. Kolu kýrýldýktan sonra çalýþamayýnca iþten atýlan Barbara Lehman, faturularýný ödeyemedi ve evi kamulaþtýrýldý.

Barbara Lehman gazinolarýn bulunduðu gökdelenlerin yanýna kurulan çadýr kente taþýnmaktan baþka çare bulamadý. Nevada eyaletinde evsiz kalanlarýn sayýsý artýnca, belediye çareyi yeni çadýr kentler kurmakta buldu. Çadýrda yaþama koþullarý ise içler acýsý. Dýþarýda banyo yapmak zorundalar. Eðer yiyecek bulurlarsa, yemeklerini de yine dýþarýda piþirmek zorunda kalýyorlar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu sene gideceklere allah yardim etsin ekonomi cok kotu.ben 2008 de gittim.eylul zamanlari gercekten isler cok kotuydu.haftada 2 gun falan is oluyordu ki o zaman dolar bizde daha 1.3 u gormemisti.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tasý sýkýp suyunu cýkarýcaz abi insallah.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

2 gün iþ oluyordu diyorsun da merak ettim. gitmeden önce iþveren ile anlaþma imzalanýyor. orada minimum çalýþma saati de belirtilmiþ. örneðin benimkinde minimum haftada 35 saat diyor. ne yani ben gidince ekonomi kötü diye 20 saate indirebilir mi?

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

ya arkadaþlar ekonomoki kötü haklýsýnýz ama artk herþeyimiz hazýr 2009 da wat a katýlcaz kötü veya iyi gidip görcez orda durumu boþuna felaket tellalýðý yapmayýn! çalýþana herzaman iþ vardýr bence o iþi beðenmem maaþý düþük derseniz hiçbirzaman iþ bulamazsýnýz gerekirse çöpçülük yaparýz gene iþ buluruz biz...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

gecen sene bizi yolluyolardi.3 de ise baslayip 5 de yollandigimizda oluyordu.bu tembelligimizden degil(is yerinin en caliskan kisileriydik) sirketin kriz yuzuden hisse degerleri dustugu icin ve tabii ki de is olmadigi icindi.siz umarim ayni muameleye tabii kalmazsiniz

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

evet umarým öyle bir durumla karþý karþýya kalmayýz. para kazanacaðýmýz yerde para kaybetmeyelim de daha fazla...

jegelskerdeg, senin çalýþtýðýn sektör neydi peki? ben entertainment park a gidicem. o sektöre fazla birþey olmaz diye düþünüyorum. sizce etkilenir mi? (gideceðim yer jenkinson's boardwalk,nj)

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben eglence parkinda calismistim.six flagsta.insanlar giriste kisi basi 60 dolar oduyordu.yani bir ailenin gelmesi yeemek icmek falan yaklasik 300-400 dolari buluyordu.sorun su bunu vermeye dewam edecekler mi?sirket bakti isler azaliyor bilet fiyatlarini dusurdu.ama pek etkisi olmamisti.walla eger karla doneyim diyorsan 2 .ci bir is bul derim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ama six flags in yillardir boyle bir unu vardir.. az saat veriyorlar diye duyuyordum hep yillardir..

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

evet ben de duymuþtum genelde six flags in daha az çalýþtýrdýðýný.

ben amerikalýlar midelerine düþkünler, eðlenmeyi ve yemeyi-içmeyi severler diye o sektör fazla etkilenmez diye düþünmüþtüm ama dediðin gibi bir aile 400 dolar veriyorsa bir günde onlar için caydýrýcý olabilir. gerçi benim gittiðim yerin fiyatlar daha makul ve ailelerin çocuklarýný getirdikleri bir yer yani yaþ ortalamasý six flags e göre daha düþük ama ne olur bilinmez. biraz da þans bu iþler.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

sonuçta ölede olsa 2. iþ bulunur sonuçta para kazanmak istedikten sonra bence bulunur kiþinin girþikenliðine kalmýþ biþey

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý maliarici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Gazinolarýn bulunduðu dev gökdelenlerin hemen kýyýsýnda çadýrlarýný kurmak zorunda kalan kriz kurbanlarý için þimdilik bir çözüm bulmak zor. ABD'de Mortgage sistemi çökmeye baþlayýnca Bush hükümeti, tutsak devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'i kamulaþtýrmak zorunda kaldý ancak yine de 400 bin evsahibi icraya düþmekten kurtulamadý.

Kredilerini ödeyemedikleri için evleri ellerinden alýnanlarýn sayýsý bir önceki yýla göre yüzde 53 oranýnda artýþ gösterdi.

Mali krizle birlikte evini kaybedenlerden biri de Barbara Lehman, Gökdelenlerin hemen yaný baþýna küçük çadýrýný kurmak zorunda kalan Lahmen geçen temmuz ayýnda önce iþini kaybetti. Kolu kýrýldýktan sonra çalýþamayýnca iþten atýlan Barbara Lehman, faturularýný ödeyemedi ve evi kamulaþtýrýldý.

Barbara Lehman gazinolarýn bulunduðu gökdelenlerin yanýna kurulan çadýr kente taþýnmaktan baþka çare bulamadý. Nevada eyaletinde evsiz kalanlarýn sayýsý artýnca, belediye çareyi yeni çadýr kentler kurmakta buldu. Çadýrda yaþama koþullarý ise içler acýsý. Dýþarýda banyo yapmak zorundalar. Eðer yiyecek bulurlarsa, yemeklerini de yine dýþarýda piþirmek zorunda kalýyorlar.
    Bu durum bana hep "Alma mazlumun ahýný çýkar aheste aheste" sözünü hatýrlatýyor,

Not: Bu arada kimse insanlarýn yaþadýklarý zorluktan,kötü durumdan zevk aldýðýmý zannetmemiþtir umarým.
    Konu neo-kimyager tarafýndan (26-03-2009 Saat 02:39 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    Fýrsat bulduðunda çýlgýnlýk yapmayan, bilge olamaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)