Meraba arkadaþlar bugün 13:45 de görüþmem vardý döndüm ve foruma karþý sorumlugumu yerine getiriyorum
Oncelikle gitmeden önce cok stresliydim alttan toplam 8 dersim vardý(2. sýnýfým) ingilizcem upper-intermediate seviyede ve sürekli dizi, film izledigim için speakingime güveniyodum..
12 de þirketime gittim biraz oturdum tavsiye aldým stres attým 12:30 gibi þirketten ayrýldým -biraz erken ayrýlmýþým baya bekledim- Amerikan büyük elçiligine doðru yola koyuldum. etrafýnda bir tur attým ve kücük bir amerika gibiydi dýþarýda bile sarý sarý adamlar ingilizce konuþarak geziyolar.. bu arada ek bilgi ilk gidenler için giriþler Ayrancý tarafýndan yapýlýyor yani kýzýlay yolunun tam arka tarafý..
giriþte pasaportlarýnýzý veriyorsunuz ve beklemeye baþlýyosunuz adam listeden kontrol edip tek tek isimleri okuyarak sizi giriþte sýraya sokuyor.Bundan sonraki aþamada tek tek beklediginiz yerin hemen önündeki odaya giriyorsunuz x-ray cihazýndan geciyorsunuz sonra bu odadan çýkýp yine sogukda-dýþarýda- kalýyorsunuz bundan sonraki aþamada dýþarýda vezne gibi biryere geliyorsunuz orda sizinle ilgili eksik bir bilgi varsa soruyorlar parmak izi vermeden önce okuyacagýnýz bir kagýt veriyolar ve sýra numarasý verip yolluyorlar. Ordan 5 metre ileride asýl vize görüþmelerinin oldugu salona giriyorsunuz ortada 50-60 kiþilik oturacak yer var oturdugunuzda tam karþýnýzda televizyon ve sýra numaralarýnýn gözüktügü ekran oluyor; sað tarafýnýzda ups sol tarafýnýzda vize görüþmelerinin ve parmak izinin verildigi yerler duruyor...
13:30 gibi bende o salona girdim forumdan tanýþtýgýmýz eskiþehirli arkadaþla karþýlaþtýk Ankara büyük elçiliginde numaranýz 2 kere yanýyor 1. si parmak izi için ikincisi vize görüþmesi icin.
1. giþede ann kim diðer ismiyle çekik göz duruyodu
2. giþede 50-55 yaþlarýnda beyaz saclý topsakallý hafif kel bir amcamýz duruyor
6. giþede ise sarýþýn hafif toplu bir ablamýz var (ben bununla görüþmeye girdim)
bu arada birþey belirtmek istiyorum o salona girene kadar ann kim yani çinli çekik gözlü ve diðer nicknameleriyle anýlan ablamýzla görüþmekden korkuyordum ama içeri girdikden sonra fikrimi tamamen deðiþtim diðer yaþlý adamýn söyledigi anlaþýlmýyodu sorularýný fln hiç duyamadým çekik gözlü gayet anlaþýlýr konuþuyor ama tek kötü yaný acayip sorular sorabiliyor ben ordayken birine mevlanayý sordu ama kesinlikle çekik gözden korkmayýn derim yaþlý biraz daha zor gibi gibi...
Geliyorum benim vize macerama
öncelikle numaram 362ydi parmak izi vize görüþmesi derken herkesin iþlemi tamamlandý benden önce; bende çinlinin karþýsýnda oturmuþ (ulan unuttularmý acaba beni 361 gitti 363 gitti ben kaldým diye düþünürken bir yandanda çinliye düþerim inþ diyerekden konuþmalarý dinliyordum) bekliyodum o dakikaya kadar parmak izi için çagýrýlmamýþtým neyse ekranda 362 yazdý kalktým gayet sakin parmak izi vermeye yürüdüm yürüdüm yürüdüm 6. giþeye gittim kadýndan birþey beklemeden parmagýmý koydum birincisi tamamdý sonra diðer eli koydum kadýn birþeyler dedi anlamadým bidaha ayný elimi koydum dedim heralde olmadý sonra türkçe söyledi onuda anlamadým(sesi az geliyordu ayrýca yabancýydý) o sýrada içimden turkishwat forumlarýna dogru güdümlü bir küfür geçti hani parmak izini alan türkçe konuþuyordu diye... yine yanlýþ elimi koyunca kadýn göklere dogru bir bakýþ attý ulan benim burda ne iþim var gibi sonra suratýna bir refresh çekti gülümsemeye baþladý neyse hallettik baþparmaklarý koydum parmak iþi bitti tam bitti tamam gidiyorum dedim kadýn sorular sormaya baþladý
Hangi okulda okuyorsun?
cevap verdim
Bölümün ney?
kamu yönetimi
Bitirdikden sonra ne yapmayý planlýyorsun
inspector olucam dedim department of internal affairsde
OOOOOOOOOO gibi bir tepki verdi yüzü güldü
Ben o sýrada vize görüþmesinde oldugumu bilmiyorum hala dönüp gidicem annkim beni çagýrýcak diye düþünüyorum soruyu cevapladýkdan sonra döndüm gidicek gibi oldum yerime kadýn birþey söyledi algýda seçicilik hemen "VISA" kelimesini aradan kavradým.
sonra jeton düþtü dedim interviewdeyim heralde þuan
direk bilincimi kaybettim kadýna saçma saçma sorular sormaya baþladým
bu interviewmiydi ? evet dedi o sýrada bir gülüþtük sonra dedim ben diðer yerleri bekliyordum giþe 1-2 yani bukadarmýydý dedim evet dedi beyaz kagýdý verdi sevis ve ds formu iþaretli bir þekilde (aslýnda bu soruyu sormucakdým o an kaybettim kendimi) peki vizeyi alýcammý dedim ? belgeleri getirdigin zaman alýcaksýn dedi yine gülüþtük sonra kadýn bugün herkesi þaþýrtýyoruz biraz yoðunuz dedi gülüþtük thank you dedim ve çýkdým...
Biraz acayip bir görüþme oldu ama 18 martýn en hýzlý ve rahat görüþmesi diyebilirim bundan sonraki arkadaþlara þans diliyorum anlatým bozuklugu cart curt varsa özür diliyorum ..

Alýntý

Hayirli olsun .

top sakallý dedeyle konustum bende. gerçi konustum denemez. adam sadece kagýtlara bakýyor geveleye geveleye konusuyo kendi kendinemi konusuo sorumu soruo belli degil. bikaç biþey sordu iþim belli degildi onunla ilgili. adam ingilizceye bakmýyo hiç sadece belgelerle ilgilenio. bu arada parmak izini 6. giþeden verdim ben. adam vardý bitane türktü heralde türkçe konustu baya güzel. beyaz kaðýt verdi banada. ds-2019, sevis odendi belgesi fln birde en altta other a tik attý. yanýnada job contract yazdý. stresli bi olay deðil. içeri girince herþey gidio. gitmeyenler rahat olsunlar.

valla basmazlarsa tekrar giderim nagasakiyee hanii good luck in usa demiþtin lan derim

Bookmarks