Öncelikle merhaba arkadaþlar, turkishwat sayesýnde vize görüþmemiz aslýnda rahat geçti ama vize görüþmelerini bir de ayrýntýlý inceleyelim,
öncelikle arkadasýmla beraber istinyedeki amerikan konsolosluguna vardýk. konsoloslugun henuz bahcesýndeyken bir görevli randevumuzun kaçta oldugunu sordu ve ismimizi elindeki listeden iþaretledi, sonrasýnda binaya giriþte tekrar ayný muamele oldu. bina içerisine girdikten sonra da 3. kez isim yoklamasý yapýldý ve x - ray cihazýna tüm metal eþyalarýmýzý býraktýktan sonra güvenlik kapýsýndan içeriye girdik. bu iþlem de tamamlandýktan sonra
tekrar bir görevli isim yoklamasýndan sonra evraklarýmýzý tek tek kontrol etti. kontrol esnasýnda ds 156 formunun arka kýsmýnda bulunan barkod eger herhangý býr nedenle bozuk çýktýysa sizi karsýdaký kahvehaneden bozma bir yere yolluyorlar. sagolsunlar onlar da 10 TL karþýlýgýnda ds 156 belgesýný cok buyuk zahmetlerle tekrar doldurup size teslim ediyorlar (yazýklar olsun)
sonrasýnda son aþamadan geçtikten sonra hemen soldaki asansöre binirp VA yazan butona basýp býr kat yukarýya cýkýyorsunuz. sizi güzel bir avlu karþýlýyor açýk havada. hemen avlunun karsýsýnda kapalý mekanda asýl görüþmeler yapýlýyor. o binaya giriyorsunuz ve karsýnýzda duran danýsma masasýna gidip numara alýyorsunuz. Oradaki görevliler size iki numara veriyorlar ikisi de ayný olan. örnegin 605 numaralý ýký kagýt verýolar.
bu kagýtla sýranýzý beklýyosunuz. ilk kez numara sýranýz geldýgýnde belgelerýnýzý teslým edýyorsunuz görevlilere. sonrasýnda beklýyorsunuz ikinci kez numaranýz board da yanýnca parmak izi veriyorsunuz aman dýkkat sakýn elýnýze krem falan surmeyn sonrasýnda yýkamak zorunda kalýrsýnýz. ve EN son aþama;
3 kez numaranýz board da yandýgýnda mülakata gidiyorssunuz. ortamý tasvir edecek olursak. yaklasýk 9 tane bölme var hepsýnde görevli ile sizi ayýran kalýn bir cam var. bu ilk iki aþamayý da bu camlar ardýndaký görevlilerle mikrofon ve hoparlör aracýlýðýyla yapýyorsunuz. herneyse mülakat zamanýnda tekrar o bölmelerden birinde artýk hangýsýnde numaranýz yanarsa oraya gdiyorsunuz ve görevli GAYET sýcak kanlý ve güler yüzlü þekilde size HELLO! diyo. o sýrada görüþme baþlýyor.
size çok kýsa gayet anlaþýlýr bir ingilizceyle forumda da bahsi geçen sorulardan soruyorlar. Ama inanýn bu sorular o kadar yalýn ve güzel bir dille soruluyor ký þahsen ben görevli beye hayranlýkla baktým=)kime rast gelirseniz gelin hepsý cok tatlý insanlar hiç þüpheniz olmasýn
mülakatý tamamladýktan sonra bana virginia cok güzel bir eyalet bu yaz oranýn keyfýný cýkar ve al iþte sana vizeni veriyorum diyerek elindeki UPS kagýdýný poker masasýnda kagýt sallarcasýna alltaký bölmeye uzattý. ben de çok teþekkür ederim dedim. O da iyi tatiller by dedikten sonra güler yuzle ugurladý bizi=)
Eger UPs masasýna gönderilirseniz zaten yabancýlýk cekmeyeceksýnýz UPS masasý hemen binanýn giriþinde saðda
Aslýna bakarsanýz bu görüþmelerýn yapýldýgý departman oldukca küçüktü gözümüzde çok büyüttük ya da. Sýra numaranýzý aldýgýnýz görevli hala ebru gündeþ dinliyor mudur merak ediyorum þimdi =)
ARkadaþlar panige hiç gerek yok inanýn yok! tesekkurler TURKISHWAT![]()

Alýntý

Bookmarks