Merhaba arkadaşlar, ben gecen yıl gitmiştim wat'a..
Olabilecek en uygun iletişim imkanının AT&T yoluyla dünya telekom üzerinden konusmak olacagını düşünüyorum.(Buarada reklam gibi oldu yazdıklarım ama umarım yanlış anlanmam, size cok yardımı olacagını düşünüyorum.. )
Şöyle acıklayayım, orada bir AT&T konturlu hattı alıyorsunuz.
2 tane tarife oluyor, bunlardan birini seciyorsunuz.
(Tam hatrlamamamla birlikte tarifelerden birinde AT&Tyi aradıgında ücretsiz konusuluyordu ama kullanıldıgı gün 1$ bakiyeden düşüyordu.
Diğer tarife ise günlük kullanım bedeli yoktu ama AT&T ile de ücretli konuşuluyordu. Ayda bir de 15$ yüklemek gerekiyordu sanırm. Bunların haricinde de 5$ karşılıgında 5000sms alınabiliyordu ve bu msjlar Türkiye'ye de gönderilebiliyordu.)
Tarife secme işini de halledip numaranız belli olduktan sonra arkadaşlar, Dünya Telekomun sitesine girip üye oluyorsunuz. AT&T numaranız üye olurken sitede gerekli oluyor.
Üye olduktan sonra kredi kartı yoluyla dünya telekoma yükleme yapıyorsunuz. (10$ dan başlıyordu yüklemeler..)
Bu işlemler hallolduktan sonra ucuza konusma fırsatını yakalamış oluyorsunuz.
AT&T üzerinden dünya telekomun hattını ücretsiz arayabiliyorsunuz. Buradan da (zaten numaranız kayıtlı oldugu için direkt bakiyeyi ve cevirmek istediğimz numarayı istiyor) türkiyenin numarasını cevirip telekomdan ucuza konusabiliyorsunuz..
Türkiyeden USA'yı ararken durum biraz daha farklı, ayrıntılar bahsettiğim yere üye olunduktan sonra anlaşılacaktır..
Buarada sitesinde yazdıgı üzere;
USA'da dünya telekom üzerinden ->> Türkiye;
sabit hatları aramanın bedeli 6.9 cent
cep telefonunu aramanın bedeli ise 16.9cent
Türkiye'de dünya telekom üzerinden ->> USA
3.9cent

Alıntı
Bookmarks