Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD de araba kiralama mi satin almami daha iyidir?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart ABD de araba kiralama mi satin almami daha iyidir?

arkadaslar merhaba ABD de araba kiralamak m? daha avantajl?d?r yoksa sat?n al?p gelmeden önce satmak m? daha avantajl?d?r. ben araba kiralamay? dü?ünüyorum al-sat u?ra?mak istemiyorum. nerelerden uygun fiyata ve full kaskolu araba kiralayabilirim? yard?mc? olursan?z sevinirim hepinize iyi tatiller ?imdiden. Bu arada gidece?im yer Maryland/Salisbury bu civarta rent a car lar varm??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bu soruya gidip gelen arkada?lar daha sa?l?kl? cevap vereceklerdir.Ama bence kiralamak hiç bir zaman sat?n almaktan daha ekonomik olmaz...He ama sen 3-5 günlük kiralayacaksan oras? ba?ka.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

hocam ben demi?sin
    tek ba??na araba kiralarsan sürünürsün amerikada hem kalacak yere hem benzine hem ihtiyaçlara para m? dayan?r o yüzden 4-6 ki?i birle?ip araba kiralamak en mant?kl?s?
    Konu jackass tarafından (03-06-2007 Saat 12:27 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tesekkür ederim arkada?lar ama ben tek gidiyorum abd ye e?er bir kaç ki?i daha bulursam ii olacak demekki

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bu konuyu yanl?? bir kategori alt?na açm??s?n
    admin (at) turkishwat.net

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

evet bende merak ediyorum bu konuyu

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Talebe gore degisir diyorum . Eger uzun donem gezmeyi dusunurseniz araba almak mantikli gelebilir fakat 15-20 gun dusunurseniz kiralamak daha iyi olur bence . Cunku arabanin bakimi , tamiri , gerekli gereksiz masraf cikartacagini bilmiyorsunuz fakat masrafsiz olursa problem olmaz da ek masraf cikarsa kotu olur . Bu riski goze almaniza bagli birazda ama ben kiralama taraftariyim .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tek ba??na alman da kiralaman da pahal?ya gelir. yan?nda fazladan 1000 dolar götür e?er alacaksan. satarken de muhtemelen o paran?n ancak yar?s?na filan elden ç?kartabileceksin. dolay?s?yla araba i?ine gireceksen para sorununun olmamas? laz?m.

amerika'da araba tamiri gibi insan hizmeti çok pahal?. e?er araban ar?za yaparsa cidden ba??n a?r?yabilir. o yüzden 3-4 ki?i ortak al?rsan?z arabay? daha iyi olur. kiralamak k?sa vadede karl? ama uzun vadede sat?n almaktan pahal?ya gelir.
    Gel gidelim hamama,
    Otur Barack Obama...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?imdi siyle bi durum war ben montanaya gitmi?tim gecen sene bu t?p b? bolgeye gideceksen mutlaka araba al der?m ben 750 dolar 1000 dolar aras?nda bulab?l?rs?n.ama buyuk b?r yere g?dersen bence araba almak cok ta mant?kl? de?l

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

K?sa dönemde en mantk?l?s? kiralama uzun dönemde sat?n alma.

Ama kredi kart?n yoksa kiralam?yorlar.O ayr? bir hikaye.

Ayr?ca araba i?ine tek girersen çok masraf? olur.Kiralama veya sat?n alma ikisine de enz 3-4 ki?i girmek laz?m.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Araba kiralamakla ilgili bilinmesi gereken en önemli ?ey, federal yasayla belirlenmi? olan 21 ya? s?n?r?d?r. Yani, 21 ya??n alt?nda olan hiçbir birey, Amerika Birle?ik Devletleri'nde araba kiralayamaz. Bunun nedeni, "kira" olayn?n bir nevi "ödünç verme" olmas? ve ?irketlerin bunu yapabilmesi için sizin mal varl???n?za ve emanete h?yanet etmeyece?inize inanmas? gerekir. Bunun için de ilk ko?ul, kirac?n?n 21 ya? ve üzeri olmas? gerekmesidir.

Araba sat?n almak içinse 18 ya? ve üzerinde olmak yeterlidir. Bu nedenle birden çok ki?iyle gidildi?inde araba almak en mant?kl?s? olacakt?r. Örne?in 4 ki?ilik bir grup halinde gidiliyorsa, herkesin 200-300 USD koymas?yla i?inizi istedi?iniz kadar görecek bir araç bulman?z mümkündür.

Araba kiralamak m?, sat?n almak m? sorusuna gelince: Bu Amerika'da nerede ya?ad???n?za ve ne kadar süre kalaca??n?za göre de?i?ir. E?er ?ehir d???nda uzak bir bölgede ya??yorsan?z araba alman?z çok avantajl? olabilir. Ama e?er toplu ta??man?n geli?mi? oldu?u büyük bir ?ehirde ya??yorsan?z, ula??m?n?z? sa?lamak için araba alman?za gerek yoktur. Amerika'da bir buçuk - iki aydan k?sa bir süre kalacaksan?z, araba alman?z? önermem. Çünkü araban?n al?m sat?m i?lemlerine harcad???n?z para ve zaman size sa?lad??? kazançtan daha fazlaya gelir.
    CAMPUS Work And Travel

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

araba al?n ama anl?yorsan?z..
    en ufak bir starter problemi 400 dolara kadar patlayabilir
    turk ehliyetiylede alabilrisiniz.
    Nationwide dan insurance yapt?rarark gayet ucuza maal olur..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sat?n almak daha mant?kl? diye duydum kendm kiralam?? olmama ra?men...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

kesinlikle ve siddetle araba satin almanizi tavsiye ederim..ama her iste oldgu gb bu istede cakallik yapanlar oluyo...once bi arabaya baktirin sonra alin..size daha ucuza patlar..ve herzaman altinizda arba olur
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Tecrübe Puanı
    10

Kime bakt?r?caz peki ?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kime bakt?r?caz peki ?
    Arabaya gitmeden önce tamirciye gidip belirli fiyata anla??yorsun.Sonra araba sahibiyle birlikte gidip tamirciye bakt?r?yorsun.

Ho? benim kuzenim böyle yaparak almas?na ra?men arabas? ertesi gün bozulmu?.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Tecrübe Puanı
    10

4 ki?i 20 gün gezme ko?uluyla araba kiralamak forever .

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kestioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar merhaba ABD de araba kiralamak m? daha avantajl?d?r yoksa sat?n al?p gelmeden önce satmak m? daha avantajl?d?r. ben araba kiralamay? dü?ünüyorum al-sat u?ra?mak istemiyorum. nerelerden uygun fiyata ve full kaskolu araba kiralayabilirim? yard?mc? olursan?z sevinirim hepinize iyi tatiller ?imdiden. Bu arada gidece?im yer Maryland/Salisbury bu civarta rent a car lar varm??
    bende maryland de idim bis 2 kez kiralad?k yane kiralayabilece?in yerler var mesela delaware de var ve west oc.de var sana ddaha yak?n ayr?ca ama westoceanda vergi var delaware da yok.bis ortalama idarelik bi araby? 70 kira art? sigorta fln 130 a kiralad?k gnluk alamk daha mant?kl? gtti?in yerde fazla büyük deil ayr?ca kiralamk için kredi kart?n hesab?nda para kontrat fln flan bisürü evrak istiyolar al bence daha raat olursun urasmazs?n hemde daha karl? olur.salisbury cok büyk bi yer deil ve etraf?nda gitmen görmen gerek çok yer oljak otobus biletleri yüksek araab mant?kl? ama tek bas?na deil...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kime bakt?r?caz peki ?
    ayr?ca donustede ?öylegüzel bir paraya satay?m diyorsan?z; Kaportas?nda çok fazla görünt kirlili?i olmayan arabalar? al?n..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks