Work and Travel
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: j1 vizesi ile kaç ay kalýnabilir 4 mü 5 mi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart j1 vizesi ile kaç ay kalýnabilir 4 mü 5 mi

sakurek´isimli üyeden Alýntý Mesajý Göster
    Arkadaþým biraz mantýksýz olmuyor mu 1 ay önce giriþ yapabiliyorum demiþsin. O zaman 3 ay verilen vize 4 aya çýkar + 1 ay da seyehat için süre veriyolar etti 5 ay.. Kaç aydýr araþtýrýyorum böyle biþey duymamýþtým :S

Yani 28 mayýs ta girer, 1 kasýmda çýkablirm mi diyosun??
    evet aynen ole diyorum pasaportla konsolosluðun yolladýðý birkaç aydýnlatýcý bilgi kaynaðý belgede yazaný aynen yazýyorum.

ds 2019 formunda belirtilen baþlama tarihinden en erken otuz gün önce veya sonra giriþ yapabileceklerdir. örneðin; programýn baþlangýç tarihi 1 haziran ise amerikaya 02 mayýsta veya daha sonra giriþ yapabilirsiniz.

aynen bunlar yazýyor...

Alýntý:
    anyhow´isimli üyeden Alýntý Mesajý Göster
    evet aynen ole diyorum pasaportla konsolosluðun yolladýðý birkaç aydýnlatýcý bilgi kaynaðý belgede yazaný aynen yazýyorum.

Ds 2019 formunda belirtilen baþlama tarihinden en erken otuz gün önce veya sonra giriþ yapabileceklerdir. örneðin; programýn baþlangýç tarihi 1 haziran ise amerikaya 02 mayýsta veya daha sonra giriþ yapabilirsiniz.

Aynen bunlar yazýyor...
    alla alla geçen yýl havaalanýndan içeri alýnmayan birkaç arkadaþ vardý ve terminal filmi gibi 1 haftalarýný havaalanýnda geçirmiþlerdi.. Bence çok güvenmemek lazým orada yazanlara..

AMA BAK SÖYLE BÝRÞEYDE OLABÝLÝR MÝ ACABA? MESELA 1 HAZÝRAN NORMAL BAÞLANGIÇ.. 2 MAYISTA GÝRDÝN O ZAMAN VÝZEN 2 AÐUSTOSTA MI BÝTÝYOR, YOKSA 1 HAZÝRANDA BAÞLAMIÞSIN GÝBÝ 1 EYLÜLDE MÝ BÝTÝYOR?? (ÇALIÞMA VÝZESÝ ÝÇÝN DÜÞÜNYÜORUM)

fazla düzenleme yapamadým þimdilik bu kadar toplayabildim.kýsacasý sorumuz þu

ds belgesinde yazan tarihten 1 ay önce girebiliyoruz amerikaya vizemiz bitince 1 ay geezme hakkýmýz var eðer 1 ay erken gidersek iþ bitimindeki gezme hakkýmýzdanmý kullanmýþ oluyoruz? eðer ole deðilse 1 ay önceden giriyoruz 3 ay çalýþýyoruz 1 ay geziyoruz 5 ay amerikada kalýyoruz doðrumudur?
    bilen arkadaþlardan yardým istiyoruz....

sakurek'e teþekkürler konuyu derinlemesine o açtý aslýnda....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

evet tecrübeli arkadaþlarýn yardýmlarýný bekliyoruz.. @anyhow belgelerle konuþuyor, ben de mantýk yürütmeye çalýþtým konu derinleþti. Son nokta aranýyor =)
    "Happiness Only Real When Shared"
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

DS–2019 Formu

J-1 Ziyaretçi Deðiþim Programý farklý ülkelerde farklý isimler ile tanýnýr; Amerikan Hükümeti’ndeki resmi ismi “Ziyaretçi Deðiþim Programý”dýr. Programa kabulünüz ile birlikte CIEE tarafýndan sizin adýnýza DS-2019 formu düzenlenecektir. Bu form sizi J1 vizesi ile katýlýmcý olarak, CIEE’i de yasal program sponsorunuz olarak tanýmlar, programýn amacýný açýklar ve çalýþmanýza izin verilen zaman aralýðýný gösterir. DS-2019 formu olmadan vize için baþvuru yapamaz; Amerika’ya giriþ yapamazsýnýz.
    Pasaport ve J-1 Vizesi

J-1 Ziyaretçi Deðiþim Vizesi için baþvurduðunuzda, ülkenizdeki Amerikan Elçiliðine/Konsolosluðuna, DS-2019 formunuz ile birlikte, pasaportunuz ve diðer vize baþvuru formlarýnýzý da sunacaksýnýz. Ýþi önceden ayarlanmýþ öðrenciler J-1 vizesine baþvururken VE Amerika’ya giriþ yaparken minimum 475 dolarlýk bir garanti sunmak durumundadýrlar. Amerikan Konsolosluðundaki yetkili ile birebir görüþme için randevu ayarlamanýz gerekiyor. Yoðunluktan dolayý Elçilikte / Konsoloslukta randevu için beklemeniz gerekebilir, bu yüzden vize için mümkün olduðu kadar erken baþvurmanýz gereklidir. Unutmayýn ki J-1 vizesi için Amerika’ya gittikten sonra baþvuramazsýnýz, bu iþlemi mutlaka gitmeden önce yapmanýz gereklidir.

Elçilikteki / Konsolosluktaki görüþmenizi gerçekleþtirdikten ve vizenizi aldýktan sonra J-1 vizesi, program numarasý ile birlikte, pasaportunuza basýlacaktýr. J-1 vizesi, geçerli bir DS-2019 formu ile birlikte, Amerika’ya Work&Travel Amerika katýlýmcýsý olarak girmenizi saðlayacaktýr. J-1 vizeniz 4 aylýk bir süre için geçerlidir ve uzatýlmasý mümkün deðildir.

Amerika’ya giriþiniz sýrasýnda DS-2019 formunuz, pasaportunuz ve J-1 vizeniz geçerli olmalýdýr. Lütfen tüm belgelerinizden ikiþer kopya alýnýz. Belgelerin 1 kopyasýný evde býrakýn, diðer kopyasýný da bagajýnýza, orijinallerinden ayrý bir yere koyun. Bu belgeleri yolculuðunuýz süresince yanýnýzda taþýyýn. Unutmayýn ki DS-2019 formunuzdaki program baþlangýç tarihinden en erken 5 gün önce Amerika’ya giriþ yapabilirsiniz; J-1 vizenizdeki baþlangýç tarihinden baðýmsýz olarak.
    Vize ve DS-2019’un Farký

* Vize ülkeye girmenizi saðlayan belgedir. Amerika’ya ne zaman girerseniz girin, geçerli olmasý gerekir.
    * DS–2019 yasal olarak Amerika’da çalýþmanýzý saðlayan belgedir.
    * Sadece DS–2019 formunuzun 3. kutucuðunda belirtilen zaman aralýðýnda çalýþabilirsiniz. 3. kutucukta belirtilen bitiþ tarihinden sonra Amerika’da 25 gün seyahat edebilirsiniz, ancak bu dönemde çalýþamazsýnýz.
    * 25 günden fazla kalan katýlýmcýlar tutuklanýr ve sýnýr dýþý edilirler. Ek olarak Göçmen Yasalarýný ihlal etmeniz durumunda gelecekte de Amerika için vize almanýz mümkün olmayacaktýr.
    * Eðer DS–2019 belgesi ile ilgili sorularýnýz varsa bunlarý 1-8... no’lu telefondan CIEE’ye sorabilirsiniz.
    * Vizeniz ile ilgili sorularýnýz varsa, Amerika’ya gitmeden önce Amerikan Konsolosluðu’na ya da Konsolosluðuna sorabilirsiniz
    * CIEE, vizenizi uzatmak, deðiþtirmek veya düzeltmek ile ilgili herhangi bir yetkiye sahip deðildir.
    Work and Travel Program Süresi

Katýlýmcýlar programa yaz tatillerini tanýmlayan tarihlerde katýlým saðlayabilir. Kuzey Yarýmküre ülke öðrencileri programa Haziran 1 den Ekim 15’e, Güney Yarýmküre ülke öðrencileri ise programa Kasým 1 ile Mart 15 tarihlerinde katýlým saðlayabilirler. Programda minimum 2 ay çalýþma þartý bulunmaktadýr. Katýlýmcýlar programa maksimum 4 ay çalýþma ve 30 günlük isteðe baðlý seyahat süresi ile sýnýrlý katýlým saðlayabilirler. Katýlýmcý programa katýlým süresini baþvuru aþamasýnda belirtmelidir. Baþvuru için son tarih ve varýþ tarihleri her yýl önceden açýklanýr.
    kýrmýzý kýsým dikkat çekici...
    Electricity Paralyses..!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

soyle baya arastirdim simdi sonuc olarak buldugum sunlar. birinci olarak ds belgesinde yazan en erken basla tarihinden en erken 2 hafta once ulkeye giris yapilabiliniyor.ikinici olarak ds belgesi degisik olarak 2.5-4 ay arasinda degisiyor.benimki gecen sene 3 bucuk aydi. son olarak da ds belgesinde yazan son calisma gununden 30 gun sonraya kadar gezebilirsiniz amerikada ama bu 30 gunluk sure amerika sinirlarindan cikarsaniz bir daha giremezsiniz. ornegin meksika veya kanada ya giderseniz ds belgesinde yazan son tarihten sonra geri donemezsiniz abd ye...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

hmmm ilginçmiþ ya.. Demek farklý olabiliyo tarihler.. Hele bi gelsin bakalým bizimkiler ne çýkacak bahtýmýza
    Electricity Paralyses..!

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý sakurek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kýrmýzý kýsým dikkat çekici...

evet yazýlanda da görüldüðü gibi 5 ay olabiliyor fakat 4 ay çalýþýcaksýnýz deniyor
    valla daha önce giden arkadaþlar bize yardýmcý olursa daha iyi olucak sanýrým belgelerle olmayacak bu iþ yokmu bole bi drum yaþamýþ veya benzer bi olay yaþamýþ.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    soyle baya arastirdim simdi sonuc olarak buldugum sunlar. birinci olarak ds belgesinde yazan en erken basla tarihinden en erken 2 hafta once ulkeye giris yapilabiliniyor.ikinici olarak ds belgesi degisik olarak 2.5-4 ay arasinda degisiyor.benimki gecen sene 3 bucuk aydi. son olarak da ds belgesinde yazan son calisma gununden 30 gun sonraya kadar gezebilirsiniz amerikada ama bu 30 gunluk sure amerika sinirlarindan cikarsaniz bir daha giremezsiniz. ornegin meksika veya kanada ya giderseniz ds belgesinde yazan son tarihten sonra geri donemezsiniz abd ye...

þimdi 2 hafta demiþsin büyük ihtimalle doðrudur ama konsolosluktakilerin yolladýðý belgede 30 gün önce girebiliyorsun demiþ benim kafamý burasý karýþtýrdý aslýnda
    senin yazdýðýnda iþimiz bittikten sonraki 30 günlük hakkýmýz sabit gözüküyor nekadar erken girersek girelim. tek sorun nekadar erken girebiliyoruz olayý kalýyor 30 günmü 2 haftamý

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yani aslinda benbiraktim belgeyi cunku butun wat sirketlerinin sitelerinde farkli seyler yaziyo ama sunu soyleyebilirim bu kesin benim ds baslangic tarihim 10 haziran di ve bitis ise 30 eylul du bu da 3 ay 20 gun eder. bu yasal calisma suremdi. bu suer bittikten sonra 25-30 arasi gezme imkanin var ki bu konuda butun sirketler farkli bir gun sayisi vermis ama en az 25 son olarak da ben gecen sene ulkeye 3 haziran da giris yapmistim, yani 1 hafta onceden girebiliyorsunuz bu da kesin

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

yani aslinda benbiraktim belgeyi cunku butun wat sirketlerinin sitelerinde farkli seyler yaziyo ama sunu soyleyebilirim bu kesin benim ds baslangic tarihim 10 haziran di ve bitis ise 30 eylul du bu da 3 ay 20 gun eder. bu yasal calisma suremdi. bu suer bittikten sonra 25-30 arasi gezme imkanin var ki bu konuda butun sirketler farkli bir gun sayisi vermis ama en az 25 son olarak da ben gecen sene ulkeye 3 haziran da giris yapmistim, yani 1 hafta onceden girebiliyorsunuz bu da kesin
    teþekkürler bilgiler için
    varmý 1 haftadan erken giriþ yapan amerikaya

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

senin ds ne zaman basliyor ve okul ne zaman kapaniyor ?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

senin ds ne zaman basliyor ve okul ne zaman kapaniyor ?
    benim ds 28inde baþlýyo iþim 20 haziranda baþlýyo okul 15inde kapanýyo 18inde uçaða binerim diyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bu arada eger isverenin ds belgesine sadik kalirsa 28 inden evvel calisamazsin bunu da biliyorsundur sanirim...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu arada eger isverenin ds belgesine sadik kalirsa 28 inden evvel calisamazsin bunu da biliyorsundur sanirim...
    evet biliyorum ama ozaman zarfýnda iþ eðitimi alýrým 10 günlük bir iþ eðitim alýcaðýmýz yazýlý yanlýþ tarihlerle gelen bir ds aslýnda ama düzelttirmeye gitmedim problem çýkmaz diye inþallah çýkmaz sen gidiyormusun bu sene tekrar

bu arada geçen gün fiorex' e benzer bir soru sormuþtum en erkene nezaman girebilirim diye bu cevabý vermiþti kendisine tekrar teþekkürlerimi iletiyorum

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý
    Þimdi net bilgi aldým. DS formunda yazan tarihten 1 ay once girebiliyorsun abd ye..yani 28 mayýs
    Konu anyhow tarafýndan (07-04-2009 Saat 03:10 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim bildiðim kadarýyla ve sizlerin yazmýþ olduðu bilgilere paralel olarak,

1-DS belgesinde yazan tarihler bizlerin resmi olarak çalýþma hakkýmýz olan tarih aralýklarýdýr.
    En az 2 ay çalýþma zorunluluðumuz, en fazla 4 ay çalýþma hakkýmýz bulunmaktadýr.

2-DS te yazan yasal çalýþma süresinden sonra 25 gün gezme hakkýmýz bulunuyor.

3-Benim bildiðim kadarýyla DS te yazan baþlangýç tarihinden önce 1 hafta erken ülkeye giriþ yapabiliriz. Fakat DS te belirtilen resmi çalýþma tarihi gelene kadar çalýþamayýz..

(Peki, DS te belirtilen bu resmi çalýþma baþlangýç tarihi, sözleþmede belirtilen en erken iþe baþlama tarihimi yoksa bizim sözleþmeye yazdýðýmýz ve gelebilecek olduðumuz tarihe göremi verilmiþ acaba? )

4-UYARI: DS te yazan baþlangýç tarihi ile vizede yazan vize baþlangýç tarihine dikkat etmek gerekebilir. Normal olarak vize baþlangýn tarihi DS baþlangýn tarihinden önce olmasý gerekir normal olarak. FAKAT Forumda okudðum kadarýyla ve sizinde bahsetmiþ olduðunuz yaþanmýþ olaylar, terminalde kalma durumlarý vb... eðer DS formunuzda yazan baþlangýç tarihinden 1 haftayý aþan bir süre öncesinde girmeye kalkarsanýz olabilir..
    Yani DS baþlangýç tarihinle senin uçak biletini aldýðýn tarih arasýnda diyelimki 15 gün var....böyle oluncada kapýdan girmeye çalýþrýken "hmeland security " hoooooppp nereyee bölee napacann bu kadar erken giripp gocumm ))

diyebilir....

Daha doðrusu forumda yazanlara göre demiþler.....

Umarým fazla kafa karýþtýrmadan faydalý bir özetleme yapýlmýþtýr. Eðer hatalý yada eksik yerler varsa lütfen uyarýn arkadaþlar, önemli bir konu çünkü....

Hoþçakalýn

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Dediklerin kesinlikle dogru. Siz siz olun DS formunda yazmasina ragmen 1 ay oncesinden fln giris yapmaya kalkmayin. belki bir hafta on gun olabilir ama daha fazlasinda orada kalabilme sansiniz var. Bir diger onemli nokta ise vize baslangic tarihi diye bir sey yok aslinda arkadaslar. Orada yazan tarih sizin vizenizin verilis tarihidir. Fakat J1 vizesi sadece bir belge ile gecerli olan bir vize oldugundan DS 2019 un uzerinde yazan tarih aslinda sizin vize baslama tarihinizdir. Benim DS im 1 Haziran-1 Ekim arasi yani 4 ay yasal calisabiliyorum. Bu surenin sonunda da 1 ay daha yasal olarak gezme hakkiniz bulunuyor. Yani toplamda 5 ay Amerika' da kalabilirsiniz. Bilgilerinize.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý tough Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Dediklerin kesinlikle dogru. Siz siz olun DS formunda yazmasina ragmen 1 ay oncesinden fln giris yapmaya kalkmayin. belki bir hafta on gun olabilir ama daha fazlasinda orada kalabilme sansiniz var. Bir diger onemli nokta ise vize baslangic tarihi diye bir sey yok aslinda arkadaslar. Orada yazan tarih sizin vizenizin verilis tarihidir. Fakat J1 vizesi sadece bir belge ile gecerli olan bir vize oldugundan DS 2019 un uzerinde yazan tarih aslinda sizin vize baslama tarihinizdir. """""Benim DS im 1 Haziran-1 Ekim arasi yani 4 ay yasal calisabiliyorum. Bu surenin sonunda da 1 ay daha yasal olarak gezme hakkiniz bulunuyor. Yani toplamda 5 ay Amerika' da kalabilirsiniz. Bilgilerinize.
    """""

Teþekkürler....( özelliklede týrnak iþaretleri arasýndaki bölüm için : ) )

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Dediklerin kesinlikle dogru. Siz siz olun DS formunda yazmasina ragmen 1 ay oncesinden fln giris yapmaya kalkmayin. belki bir hafta on gun olabilir ama daha fazlasinda orada kalabilme sansiniz var. Bir diger onemli nokta ise vize baslangic tarihi diye bir sey yok aslinda arkadaslar. Orada yazan tarih sizin vizenizin verilis tarihidir. Fakat J1 vizesi sadece bir belge ile gecerli olan bir vize oldugundan DS 2019 un uzerinde yazan tarih aslinda sizin vize baslama tarihinizdir. Benim DS im 1 Haziran-1 Ekim arasi yani 4 ay yasal calisabiliyorum. Bu surenin sonunda da 1 ay daha yasal olarak gezme hakkiniz bulunuyor. Yani toplamda 5 ay Amerika' da kalabilirsiniz. Bilgilerinize.
    iþte budur bnde tam olarak sakurekle dun bu konuyu konusuyordum,
    þimdi bnde DS tarihleri olarak baslangýc 5 haziran bitiþ 1 ekim dedim ve DS daha gelmediginden bu tarihler basýlýrmý bilmiyorum sonrasýnda da 1 ay gezme suremi kullanýrsam krallar gibi 5 ay olur.bu arada tough senin DS 1 ekim yazýyosa max olarak verebilecekleri tarihide boylece kesinleþtirmiþ olduk surekli bi muamma vardý 15 eylulmu son diye boylece 1 ekim son oluyor...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Amerikan Konsolosluðunun sayfasýndan;

A.B.D.'DE EÐÝTÝM

Yaz Dönemi "Work and Travel" Programý

Yaz dönemi Work/Travel programýnýn amacý orta öðrenimini tamamlamýþ, iyi niyetli yabancý öðrencilere, yaz tatili boyunca sürecek en fazla dört aylýk bir dönem boyunca yapacaklarý seyahatler ve geçici iþler aracýlýðýyla Amerika Birleþik Devletleri halkýnýn günlük hayatýna doðrudan dâhil olma þansý tanýmaktýr.
    max 4 ay çalýþma ve seyehat deniyor..
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

yav valla bn onceden gitmiþ yasamýþ olanlara guvenmeyi tercih ediyorum ve tabiki daha DS yok elimde o yuzden fazlada kasmak istemiyorum DS bi gelsinde tarihlere gore ayar cekeriz...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Arkadaslar iciniz rahat olsun gecen sene 4 ay 12 gun kaldim Amerika'da. Ds tarihinizin bitisinden itibaren bir ay yasal olarak gezebilirsiniz. Zaten DS inizi alinca da goreceksiniz. Bunun yaninda elciligin okullarin baslama tarihini goz onune alarak verdikleri son tarih 1 Ekim. Iciniz rahat olsun.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

hatta size sponsorumun yollamis oldugu w&t student handbook tan alinti yapayim da iciniz rahat etsin arkadaslar.

" The duration of the program
    The J-1 Summer Work and Travel Visa Category is designed by the Government as a
    program that lasts for a maximum period of 4 months
    . However, the dates on the DS-2019 Form may be less than 4 months. The dates on the form are based on the dates of your
    official vacation from studies and on the job offer letter.
    Once you have reached the program end date, you are no longer eligible to work in the
    United States. However, there is an additional 30-day grace period during which you can travel, but cannot work
    . Please be aware that if you travel outside the United States during
    this time, you will not be allowed to re-enter. Also, if you stay longer than the grace period,
    you may be subject to immigration sanctions. '

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

hatta size sponsorumun yollamis oldugu w&t student handbook tan alinti yapayim da iciniz rahat etsin arkadaslar.

" The duration of the program
    The J-1 Summer Work and Travel Visa Category is designed by the Government as a
    program that lasts for a maximum period of 4 months
    . However, the dates on the DS-2019 Form may be less than 4 months. The dates on the form are based on the dates of your
    official vacation from studies and on the job offer letter.
    Once you have reached the program end date, you are no longer eligible to work in the
    United States. However, there is an additional 30-day grace period during which you can travel, but cannot work
    . Please be aware that if you travel outside the United States during
    this time, you will not be allowed to re-enter. Also, if you stay longer than the grace period,
    you may be subject to immigration sanctions. '
    ohh be içim rahatladý þimdi bi DS tarihlerini gormek kaldý tabi bide vize...

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar ds formlarýnýzýn tarýhlerýný danýsmanlarýnýz hazýrlar ve onlar ds formlarýnýzý en 5 ayý gecmeyecek sekýlde ayarlaralar ds formundaký tarýhten 10 gun once amerýkaya gýrýs yapabýlýyorsun 5 gun oncesýne kadar da sýgorta baslangýcý olabýlýyor sýrketler az sýgorta odemek ýcýn ds lerýnýzý bazen 3 bazen 4 bazende 4 ay 29 gun yaparlar 5. aya gecmezler ký fazla sýgorta odememek ýcýn sýzde ne zaman gýttýnýz onemlý degýl onemlý olan en gec 1 kasýmda turkýye de olmanýzdýr mayýsýn 20 sýnde gýden býr ogrencý ekým ýn 19 una kadar ds ve sýgorta cýkartýlýr ma genede 1 kasýma kadar bekleyebýlýrsýnýz
    kýsacasý en gec 1 kasýmda turkýyede olmak sartýyla gýdebýldýgýn kadar erken gýdýp orda 5 ay kalabýlýrsýnýz mesela ben ýký senede 1 hazýranda gýdýp 1 kasýmda donmustum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

niye 1 kasýmda dönmek mecburi mi? okullarla alakalý bi durum mu bu? Mesela benim tek bitirme tezim kalýyor onda da vize vs olmuyor. 24 haziranda gidip kasýmýn sonuna kadar kalamazmýyým 4 ay çalýþma izni olsa?

Bu arada tough teþekkür ederiz sorularýmýza cevap oldu
    Electricity Paralyses..!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Ne demek arkadasim yardimci olabildiysek ne mutlu. Eger J1 ile gidiyorsan Ds bitis tarihinden itibaren en fazla 30 gun daha Amerika'da kalabilirsin ve bu surede de yasal olarak calisamazsin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

senin handbook iyiymiþ
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

demekki ucak rezervasyon tarihlerini degistirmeme gerek kalmadý 6haziran-28 ekim...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)