benim bildigim direk kendin basvurursan bu sure bi kac haftaya iner alman. ayrica tam emin olmamakla birlikte basvuru yaptiginda gecici olarak sana numara veriyolar diye biliyorum...kartinin gelmesi uzun suruyor.ama arastirmak lazim bunu
Arkadasim ssn icin basvurdugun gun sana bir kagit verecekler basvuru yaptigina dair. Ertesi gun o kagitla giderek uzerinde SSN in oldugu bir kagit alabilmen mumkun. Yani kartinin sana gelmesini beklemeden numarani aliyor ve isine ya da ikinci isine hemen bsvurabiliyorsun. Ertesi gun gitme sansin oldugunu varsayarak ve bulundugun bolgede de SSN Office nin oldugunu goz onune alirsak en fazla 2 ya da 3 gun sonra numarani almis olursun.
Kesin bilgi.Gecen sene Wat ogrencilerini pozisyonum geregi ben SSN ofislerine goturup basvurularini yaptirmistim. Hepsi ertesi gun goturebilmem icin deyim yerindeyse yalvardilar ama tabi arada goturemediklerim oldu maalesef. Ama herkes SSN lerini aldi ve hemen ikinci is arayislarina basladilar. Icin rahat olsun. Tabi bu soyledigim SSN ye kendileri basvuracak olanlar ya da yakinlarinda SSN ofisi bulunan arkadaslarim icin gecerli. Sirketlerin sizin adina yapmis oldugu basvurularda ne yazik ki kartinizi beklemeniz gerekiyor.
Arkadaslar SSN ofisleri farkli uygulamalarla calismazlar. Senin o ofiste doldurdugun kagittaki bilgileri sisteme girer girmez sistem sana otomatikman bir numara veriyor zaten. Fakat sistemin vermis oldugu numara senin vizenin gercekligini, turunu ve DS tarihlerini onaylayana kadar basvuru yaptigin ofise bu numara bildirilmiyor. Dogrulamanin ardindan ertesi gun(ya da cok yogun oldugu durumlarda 2-3 gun) icerisinde ofise senin bilgileerin ve numaran gonderilip SSN kartinin basim islemleri basliyor. Eger kartini beklemek istemiyor isen adamlar zaten basvurunun sonunda sana ertesi gun gelebilecegini bildiriyorlar ve numaran ile adresinin yazili oldugu beyaz bir kagidi imzalayarak sana veriyorlar. Kartiniz gelene kadar o kagidi kullanabiliyorsunuz.
Asagida da dolduracaginiz formun bir kopyasini veriyorum. Formu print etmenize gerek yok basvuracaginiz ofiste mutlaka oluyorlar. Sadecebir fikriniz olsun istedim.
http://www.ssa.gov/online/ss-5.pdf
Formun doldurulmasi ile ilgili sorulariniz olursa cevaplayabilirim. Kolay gelsin.
Konu tough tarafından (09-04-2009 Saat 06:09 PM ) değiştirilmiştir.
boylece bir problem daha cozulmus oldu![]()
![]()
Eyvallah kardesim. Biraz zor gorunuyor ama neden olmasin. Benzin sirketten nasilsa.Umarim guzel bir yaz gecirir herkes tantuniyi burda da yeriz nasilsa.
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks