Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iþten sözleþme bitmeden ayrýlma

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

Standart iþten sözleþme bitmeden ayrýlma

Ýþlerin genelde sözleþmeleri genelde 3 ay ama ben 2-3 hafta önce ayrýlýp arkadaþlarla gezmeyi düþünüyorum 3-4 hafta.Ama duyduðuma göre iþten ayrýlýrsan sözleþme dolmadan 15 gün içinde mi ne dönmek gerekiyormuþ.Eðer iþ veren erken ayrýlmamý kabul etmezse kendimi bir þekilde iþten attýrsam uyusam fln yine de sözleþmem iptal olur mu acaba?Daha önce giden arkadaþlardan erken ayrýlanlardan fln tavsiyeler bekliyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

hayir istedigin zaman isten ayrilabilirsin... ama isverene en az 15 gun onceden haber ver onlar da zarar gormesinler.. eger diyelim ki isveren giciklik yapti sponsora haber verdi sponsoru da baya gaza getirdi (ki bu en kotu senaryo genelde olmaz) seni programdan cikartirlar ama vizene dokunamazlar vize suren icinde rahatca gezebilirsin. calisamazsin o kadar.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

arkadasým ben gecen sene bole bý olayla karsýlastým....

iþi býrakýp turkýyeye dondum.

ewet 15 gun olayý var ole maýl alýrsýn ama bunu sakýn takma..

ben taktým býsý olmadý erken dondugumle kaldým..

o yusden ýstedýgýn yere gýdebýlýrsýn gonul rahatlýgýyla..

ýsden atýlma meselesý eger ýsverenýn sana muhtacsa yada sole soluyum sen ýsverenýn ýcýn daha cazýpsen(ucret olarak)ne yaparsan yap atmýyolar ben cok denedým ordan býlýyorum
    KeNdÝmE YeNi BiR bEn LaSýM

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hayir istedigin zaman isten ayrilabilirsin... ama isverene en az 15 gun onceden haber ver onlar da zarar gormesinler.. eger diyelim ki isveren giciklik yapti sponsora haber verdi sponsoru da baya gaza getirdi (ki bu en kotu senaryo genelde olmaz) seni programdan cikartirlar ama vizene dokunamazlar vize suren icinde rahatca gezebilirsin. calisamazsin o kadar.

Benide iþten cýkardýlar yeni iþ te buldum fakat çalýþýp çalýþmýcagýma sponsor karar vericekmis pazartesi günü e-mail atýcaklar eger calýsamassýn 15 gün icinde amerika dýsýna cýk derlerse amerika ici gezi planým var havayollarýný mecbur kullanýcam acaba bi sýkýntý cýkar mý ve vizemi iptal ederlerse verilen süre icinde cýkmassam seneye tekrar work and travel baþvurdugumda vize reddi alýrmýyým?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý Lost35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benide iþten cýkardýlar yeni iþ te buldum fakat çalýþýp çalýþmýcagýma sponsor karar vericekmis pazartesi günü e-mail atýcaklar eger calýsamassýn 15 gün icinde amerika dýsýna cýk derlerse amerika ici gezi planým var havayollarýný mecbur kullanýcam acaba bi sýkýntý cýkar mý ve vizemi iptal ederlerse verilen süre icinde cýkmassam seneye tekrar work and travel baþvurdugumda vize reddi alýrmýyým?
    uçuþlarda bi sýkýntý olmaz bizim 2 arkadaþýn vize süresi dolalý 1 at olmuþtu uçuþda bir sýkýntý çýkmadý
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Isten atildigimizda vizemiz iptal olur mu?

Egerki vize iptali sozkonusu olursa,tekrar work and travel basvurusunda yada abd ye tekrar gelmek istedigimizde herhangi bir sorunla karsilasir miyiz?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý drummer987 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Isten atildigimizda vizemiz iptal olur mu?

Egerki vize iptali sozkonusu olursa,tekrar work and travel basvurusunda yada abd ye tekrar gelmek istedigimizde herhangi bir sorunla karsilasir miyiz?
    iþverenin sponsoru arayýp bildirmediði sürece vizene biþey olmaz ama bu olay çok nadir olur

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bende dün iþverenime söyledim erken ayrýlmak istiyoruz diye sözleþmede yazan tarihten önce gidemezsýnýz dedi sözleþmede 20 eylül yazýyo okul 19 unda açýlýyo daha bunun traveli var. yoðun oluyoruz size ihtiyacým var dedi bizi býrakmak istemýyor ne yapmalýyýz gtmemiz lazým ama ona göre biletlerimizi ayarlýcaz acaba bize son çekimizi vermemezlik yaparlarmý? sponsorumu arasam ne yapsam yardým edin arkadaslar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý çekocu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende dün iþverenime söyledim erken ayrýlmak istiyoruz diye sözleþmede yazan tarihten önce gidemezsýnýz dedi sözleþmede 20 eylül yazýyo okul 19 unda açýlýyo daha bunun traveli var. yoðun oluyoruz size ihtiyacým var dedi bizi býrakmak istemýyor ne yapmalýyýz gtmemiz lazým ama ona göre biletlerimizi ayarlýcaz acaba bize son çekimizi vermemezlik yaparlarmý? sponsorumu arasam ne yapsam yardým edin arkadaslar
    Bizim de ayni olay oldu donusumuz eyluldeydi ama bu hafta isten cikiyoruz.
    Patronu ikna etmemiz cok zor oldu, hatta sponsor aradi konustu bizle. Eger patrona bir tarih verdiyseniz mesela agustosun son haftasi cikmak istiyoruz gibi... Sakin geri adim atmayin kararlicoldugunuzu gorurse bir sekilde ikna olacaktir, ama biraz gec kalmissiniz bu konuyu patrona soylemek icin, biz temmuzda belirledik cikacagimiz tarihi patron da baskalarini buldu bizden sonra calisacaklar

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý çekocu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    normalden bir hafta erken iþi býrakýn bir hafta bulunduðunuz yerde takýlýrsýnýz sonra pay checklerinizi alýr travele baþlarsýnýz

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    normalden bir hafta erken iþi býrakýn bir hafta bulunduðunuz yerde takýlýrsýnýz sonra pay checklerinizi alýr travele baþlarsýnýz
    önceden iþten çýkýþ tarihini bildikleri için patron paychecki iþten çýktýðýn günün veriyor en azýndan bizimki öyle yaptý

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bizim turk arkadas sanssizdi isi birakti vizesi iptal oldu 1 aydir turkiyede.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ozgursum vizen iptal olmaz sadece çalýþamazsýn demiþti ama trinidadtobago adlý arkadaþ bir arkadaþýnýn vizesinin iptal edildiðini söylüyor.
    ben tam olarak anlayamadým net bir þekilde açýklayabilecek bir arkadaþýmýz var mý ?
    teþekkürler herkese

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaslar oncelikle merhaba bir sorum olacak sozlesmeyi iptal eder isi birakirsak amerikadan derhal cikmak zorundamiyiz yoksa bir süre kalip travel yapabilirmiyiz yanitlarsaniz sevinirim

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý utku1989 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýþlerin genelde sözleþmeleri genelde 3 ay ama ben 2-3 hafta önce ayrýlýp arkadaþlarla gezmeyi düþünüyorum 3-4 hafta.Ama duyduðuma göre iþten ayrýlýrsan sözleþme dolmadan 15 gün içinde mi ne dönmek gerekiyormuþ.Eðer iþ veren erken ayrýlmamý kabul etmezse kendimi bir þekilde iþten attýrsam uyusam fln yine de sözleþmem iptal olur mu acaba?Daha önce giden arkadaþlardan erken ayrýlanlardan fln tavsiyeler bekliyorum
    En mantikli sey isveren ile karsilikli anlasip isten ayrilmaniz.Ama sunu unutmayiniz ki bir anlasma imzaladiniz ve o anlasmanin sartlarina uymaniz lazim. Erken ayrilmalarda isveren elemansiz kalacaktir ve bu durumu sponsora bildirecektir. Eger sponsorda sizin hakkinizda SEVIS sistemine olumsuz seyler yazarak 10 yil boyunca Amerikan vizesi almanizi engelleyebilirler. Banned for 10 years. Ancak karsilikli anlasarak ayrilmalarda bunu yapmazlar.

Kendinizi attirirsaniz isten ulkeyi terketmeniz icin 48 saat gibi bir sure verirler. 15 gunluk bir sure yok malesef. O sure sehir efsanesi. Eger beklenmeyen hafif nedenlerle isten ciktiysaniz veya cikartildiysaniz, o zaman size 2 hafta is bulma suresi verilir. Bulmazsaniz 2 haftada bir is, geri donmeniz gerekir. Kesinlikle gezmeniz icin verilen bir sure degildir!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)