Merhaba arkadaþlar vize görüþmesine gidecek arkadaþlarý uyarmak boynumun borcu oldu,görüþme beklediðimden çok daha stresli geçti neyse uzatmadan konuya gireyim.
Ýçeri nasýl girdiðimizi fln anlatmaya gerek yok orda zaten görevliler ilgileniyorlar önemli olan görüþmede neler olduðu.
Biz 3 arkadaþ gittik görüþmeye Japon bayan bize gelmesin diye düþünürken peþ peþe 3ümüzü de görüþmeye o bayan aldý.Ben ve bir arkadaþým son sýnýf olduðumuz için bizi zorlayacaklarýný biliyorduk zaten ama bu kadarýný beklemiyoduk.Numaram yandýðýnda güler yüzle gittim merhaba dedi bayan bende merhaba nasýlsýnýz dedim sadece teþekkür etti sen nasýlsýn fln yok direk hangi okulda okuyosun dedi,okulumu ve bölümü söyledim.Neden bu bölümü seçtin dedi.Ben iþletme okuyorum bunun cevabýný türkçe bile zor veririm ama baktým olcak gibi deðil uzun uzun cümleler kurdum o da bi þey demedi.Döndüðüm zaman nerede çalýþacaðýmý sordu.(iþte burasý dönüm noktasý oluyor bir çok insan için.) Benim kuzenim tr'nin sayýlý þirketlerinden birisinin CEO su dedim ve bunun belgesini sundum.(yalnýz burda sakýn bir þeyler sallamayýn benim görüþmemden 2 saat sonra þirketi arayýp sormuþlar).Zaten bunu söyledikten sonra kadýn gülümsedi.Nereye gideceksin Usa de diye sordu.Gideceðim yeri söyledim.Ýyi bir yaz geçirirsin umarým dedi.Ds2019 um olmadýðý için bu belgeyi en yakýn zamanda göndermemi istedi.
Benim görüþmem iyiydi fakat diðer arkadaþým aile þirketleri olmasýna ramen kadýn þirketin ismini daha önceden duymadýðý için arkadaþý çok sýkýþtýrdý hatta þirketten aldýðý iþ sözleþmesine bile bakmak istemedi.Þirketin vergi kayýtlarýný,istihdam ettiði kiþilerin belgelerini fln göndermesini istedi.
Yani arkadaþlar eðer 4.sýnýfsanýz ve ilk kez Wat a katýlacaksanýz döndüðünüzde iyi bir yerde çalýþacaðýnýza dair belgeler götürmeniz gerekiyor.Herhangi bir þirketten aldýðýnýz döndüðünde bizimle çalýþacaktýr yazýsý yeterli olmuyor.
Ama 4.sýnýf deðilseniz Japon bayan bile çat pat ingilizce konuþsanýz da veriyor vizeyi.

Alýntý
Bookmarks