Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 17 Nisan Vize Görüþmesi(Ankara)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart 17 Nisan Vize Görüþmesi(Ankara)

Merhaba arkadaþlar vize görüþmesine gidecek arkadaþlarý uyarmak boynumun borcu oldu,görüþme beklediðimden çok daha stresli geçti neyse uzatmadan konuya gireyim.
    Ýçeri nasýl girdiðimizi fln anlatmaya gerek yok orda zaten görevliler ilgileniyorlar önemli olan görüþmede neler olduðu.
    Biz 3 arkadaþ gittik görüþmeye Japon bayan bize gelmesin diye düþünürken peþ peþe 3ümüzü de görüþmeye o bayan aldý.Ben ve bir arkadaþým son sýnýf olduðumuz için bizi zorlayacaklarýný biliyorduk zaten ama bu kadarýný beklemiyoduk.Numaram yandýðýnda güler yüzle gittim merhaba dedi bayan bende merhaba nasýlsýnýz dedim sadece teþekkür etti sen nasýlsýn fln yok direk hangi okulda okuyosun dedi,okulumu ve bölümü söyledim.Neden bu bölümü seçtin dedi.Ben iþletme okuyorum bunun cevabýný türkçe bile zor veririm ama baktým olcak gibi deðil uzun uzun cümleler kurdum o da bi þey demedi.Döndüðüm zaman nerede çalýþacaðýmý sordu.(iþte burasý dönüm noktasý oluyor bir çok insan için.) Benim kuzenim tr'nin sayýlý þirketlerinden birisinin CEO su dedim ve bunun belgesini sundum.(yalnýz burda sakýn bir þeyler sallamayýn benim görüþmemden 2 saat sonra þirketi arayýp sormuþlar).Zaten bunu söyledikten sonra kadýn gülümsedi.Nereye gideceksin Usa de diye sordu.Gideceðim yeri söyledim.Ýyi bir yaz geçirirsin umarým dedi.Ds2019 um olmadýðý için bu belgeyi en yakýn zamanda göndermemi istedi.
    Benim görüþmem iyiydi fakat diðer arkadaþým aile þirketleri olmasýna ramen kadýn þirketin ismini daha önceden duymadýðý için arkadaþý çok sýkýþtýrdý hatta þirketten aldýðý iþ sözleþmesine bile bakmak istemedi.Þirketin vergi kayýtlarýný,istihdam ettiði kiþilerin belgelerini fln göndermesini istedi.
    Yani arkadaþlar eðer 4.sýnýfsanýz ve ilk kez Wat a katýlacaksanýz döndüðünüzde iyi bir yerde çalýþacaðýnýza dair belgeler götürmeniz gerekiyor.Herhangi bir þirketten aldýðýnýz döndüðünde bizimle çalýþacaktýr yazýsý yeterli olmuyor.
    Ama 4.sýnýf deðilseniz Japon bayan bile çat pat ingilizce konuþsanýz da veriyor vizeyi.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hayýrlý olsun

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

hadi g.olsun...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

herkese merhaba bu forumda ki ilk mesajým olacak
    hadi hayýrlý olsun darýsý baþýmýza inþallah..
    bu konuda ankara baya sýkýntý çýkarýyor maalesef , beraber gideceðimiz bi arkadaþ 15 nisanda red yedi gerekçesi ise okulu altýncý seneye uzadý ve geçmiþ dönem notlarý bayaa kötü ama gpasý ikinin üzerinde.. neyse görüþmesini anlatmam gerekirse çok sýkýntýlý geçti açýklama yapmasýna bile izin vermedi çekik gözlü kadýn.. arkadaþ bi daha deneyecek þansýný ama düþük baþarý ihtimali düþük görünüo yani destekleyici belge vize sýnav sonuçlarý falan götürmesi gerekio..
    bu konuda tecrübesi olan arkadaþlar var mý??

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý eksen03 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    herkese merhaba bu forumda ki ilk mesajým olacak
    hadi hayýrlý olsun darýsý baþýmýza inþallah..
    bu konuda ankara baya sýkýntý çýkarýyor maalesef , beraber gideceðimiz bi arkadaþ 15 nisanda red yedi gerekçesi ise okulu altýncý seneye uzadý ve geçmiþ dönem notlarý bayaa kötü ama gpasý ikinin üzerinde.. neyse görüþmesini anlatmam gerekirse çok sýkýntýlý geçti açýklama yapmasýna bile izin vermedi çekik gözlü kadýn.. arkadaþ bi daha deneyecek þansýný ama düþük baþarý ihtimali düþük görünüo yani destekleyici belge vize sýnav sonuçlarý falan götürmesi gerekio..
    bu konuda tecrübesi olan arkadaþlar var mý??
    aha hapý yuttuk ayný durumdayým
    "Happiness Only Real When Shared"
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý sakurek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aha hapý yuttuk ayný durumdayým
    hee bnde mezun oluyom bakalým cekik gozlü abüye DS yollayýnca verecekmi vizeyi iyice heyacanli olmaya basladý bu vie iþi son gunlerde...

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Eðer üst kademelede tanýdýðýnýz yoksa veya öylesine bir belge ile girmeyecekseniz ALES 'e girip sonucunu da götüreblirsiniz . Ýþe yarayacaktýr . Bana 4. sýnýfta kýsmet olursa öyle yapmayý düþünüyorum
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

evet beyler son sýnýflara notu kötü olanlara garezleri var...belgelerle desteklemenizi istiyorlar her türlü...
    Wat

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben de ayný gün görüþmeye gittim hatta koreliyle ilk ben konuþtum gerçekten çok kötü bir görüþme oldu ( notlarýmla ilgili, ort. 2,04 olmasýna raðmen ) ama sonunda beyaz kaðýt verdi ds,sevis,pasaportu yolla dedi. sizce verir mi vizeyi çok merak ediyorum, daha önceden beyaz kaðýt alýp red yemiþ olan var mý ?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý trk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben de ayný gün görüþmeye gittim hatta koreliyle ilk ben konuþtum gerçekten çok kötü bir görüþme oldu ( notlarýmla ilgili, ort. 2,04 olmasýna raðmen ) ama sonunda beyaz kaðýt verdi ds,sevis,pasaportu yolla dedi. sizce verir mi vizeyi çok merak ediyorum, daha önceden beyaz kaðýt alýp red yemiþ olan var mý ?
    çekik gözlü kadýn(ann kim) vize verdiyse görüþmenin sonunda bunu belli eden þeyler söylüyor(amerika'da ii eðlenceler, iyi bir yaz geçirmen dileðiyle vb). görüþmeye gittiðimde ordaki hemen hemen bütün watçýlarla o görüþmüþtü ve çoðuna bu tip cümleler kurmuþtu. size de böyle þeyler söylediyse hiç korkmayýn bence.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu not tartýþmasýndan sonra amerikaya gidince ne yapacaksýn diye sordu cevap verdim sonra kaðýdý verirken o sýrada biþeyler söyledi onu tam algýlayamadým hiç bilemiyorum nasýl olacak acaba

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

inþ alýrsýn vizeyi, içini rahat tut...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

=) herkes o kadýndan týrsmýþ bulunmakta ama 4.cü sýnýflarý her türlü zorluyorlar ya
    Wat

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

aga 3.sýnýfým bide, bari 4. sýnýf olsaydýkta bu muameleyi görseydik :S

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    17

walla diðer görewliler 3-4 kiþiyle görüþne kadar japon bir kiþiyle görüþyor we ýsrarla soru üstüne soru soruyor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

gorusmen gayet guzel gecmýs rahat ol arkadasým almýssýn sen výzený Allahýn ýzný ýle

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar ben 4. sýnýfým ancak okul haziran a deðil bir sonraki ocak döneminde bitecek. yine de çok zorlarlar mý acaba? bir de ben devlet sektöründe çalýþmak istiyorum ne tür bir belge götürebilirm ki koreli ablamýza

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)