Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikan ruyas?yla ?lg?l? f?k?rler? deg??enler varm?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart amerikan ruyas?yla ?lg?l? f?k?rler? deg??enler varm?

arkdaslar dem?n ?oyle dusundum bu amer?ka asl?nda ruya falan deg?lm?s asl?nda bunu en ?y? anlayanlar work and travel ogrenc?ler? bence cunku b?z orada alt s?n?f çal?sanlar olarak amer?kan?n as?l yuzunu goruyoruz yan? belk? baz? seyler turk?yeden daha kotu k?yaslama yapmak yanl?? muhakkak ama
    ordaki ?nsanlar?n aile yap?lar? sosyo-kültürel yap?s? s?zce nekadar iyi?
    dü?ünceler?m? nas?l soyleyece?imi bilemiyorum umar?m anlam??s?n?zd?r demek ?stemeye çal??t?klar?m?. bana kat?lan ve dü?ünceler?n? paylasmak ?steyen bu konuda bende ?öyle dü?ünüyorum d?yen var m??
    ben size gördükler?m hakk?ndaki izlenimlerimi aktamak istiyorum

nekadar dogru veya nekadar özgürlük 14-15 ya??nda bebek sahibi olup hiç bir sek?lde egitim almay? dü?ünmeyen e?itimsiz gençlerin hali
    nekadar iyi 50-60 ya??na gelmi? bir bayan?n hala hausekeeping olarak çal?smas?(elbet çal?smak ay?p de?il bu i?te ama kim ister 30-40 y?l boyunca oray? buray? temizleyerek geçirmek ömrünü- ki bu bahsetti?im bayan biz burda en iyi i?te çal?ssak onun oturdugu evi sat?n alamay?z-)
    ve ben ?unu gördüm türkiye gerçekten bang?r bang?r bag?r?yor egitim egitim diye ama ben bunu orda göremed?m
    hemen hemen herkes kokain eroin ot kullan?yor
    tabiki çok güzel f?rsatlar? ve olanaklar? vard?r ama ben gördugum olumsuzlukardan bir kaç?n? yazmak istedim buna ek olarak söyleyecekleriniz varm??

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

nekadar do?ru 14-15 ya??nda bir k?z?n burda zorla evlendirilmesi yad a50-60 ya??nda bir kad?n?n emekli maa?? kuyrugunda ölmesi yada tiner bali çekip yolda insanlar? öldürmesi sonucda s?n?rs?z ihtiyaclar s?n?rl? kaynaklar ya?ad?g?m?z kötü dünyan?n iyi amerikas?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bazi dediklerine katiliyorum.Sonucta ABD kapitalist sistemin doruklarini yasayan bir ulke.Bundan dolayi aile yapilari,sosyal ve kulturel yapi,ekonomik yapi etkileniyor.Her insanda her aninin para ettigi hissi uyandirilmis.Herkes icin soylemiyorum ancak cogu kisiye gore iyiligin karsiligi para.Insanlar tuketim cilginligi icinde yasiyor tabi bu sirada insani degerlerden uzaklasiyor.Burdan bende dahil orada calismak para kazanip harcamak cogu kisiye guzel gorunuyor.Ancak sole birsey hayal edelim.Surekli orada yasadigimizi mesela.Amacimiz sadece kazanip harcamak ve omrumuzun gecmesini beklemek olurdu.Simdi Turkiye cok mu iyi diyen olucak millet issizlikten kirilirken.Bence issizligin hat saffada oldugu,milli gelirin yerlerde surundugu ama insanlarin ufak seylerden mutlu olabildigi bir ulke Turkiye.Ben boyle dusunuyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

gemi alanlar var gemicik alanlar var bide neyse siyasete giriyorum

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

isveçten mi kat?l?yorsun aram?za

amerikada 14-15 ya??nda çocuk sahibi oluyorlar ya türkiyede daha 0-12 ya? grubunda evlenenler çok mu az?
    amerikanc? biri de?ilim ama e?ri oturup do?ru konu?mak gerekir
    türkiye binlerce 50-60 ya??ndaki kad?n oda temizleyicisi olmak için can at?yor ya da benzer bir i?te çal??mak için

henüz gidip görmedim ama türkiyeyi iyi biliyorum
    medyadan duydu?umuz kadar?yla amerikada sadece kötü ?eyler oluyor

amerikan kültürü ile türk kültürünü k?yaslamak yanl?? ki günümüz ?artlar?nda yava? yava? amerikanca ya?amaya al??m?? görünüyoruz

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Michael Moore belgesellerini izledim, ?imdi work and travel ile gitsem mi diye dü?ünüyorum. Geçen sene master yapma planlar?m bile vard?.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Amerikan hayali diye bir ?ey olmad???n? bence bu forumdaki herkes çok da iyi biliyor. ?nsan bazen de?i?iklikten hem korkuyor hem de somut biçimde görmek istiyor. Kendi aç?mdan bakt???mda, Amerika'n?n o hollywood filmlerindeki gibi olmad???n? kendime somut biçimde kan?tlamak için gidiyorum ben. Do?usundan bat?s?na güzel Türkiye'mizde o devasa Birle?mi? Devletlerden daha renkli, daha umutlu, birbirinden farkl? daha çok öge bulundu?unu bir kez daha görmek için gidiyorum. Daha önceden "Amerika'n?n medeni ve refah dolu versiyonu' denilen Avrupada da düzen ve paran?n yan?nda umutsuzlu?un ve asosyal ya?am?n, insan ili?kilerindeki k?tl???n,robotla?an ya?amlar?n örneklerini bizzat gördüm. K?sacas? tek amac?m biraz dil prati?i, biraz beraber gidece?im arkada?lar?mla e?lenme iste?i ve en önemlisi kendimi hakl? ç?karma egosudur.
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı hellguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isveçten mi kat?l?yorsun aram?za

amerikada 14-15 ya??nda çocuk sahibi oluyorlar ya türkiyede daha 0-12 ya? grubunda evlenenler çok mu az?
    amerikanc? biri de?ilim ama e?ri oturup do?ru konu?mak gerekir
    türkiye binlerce 50-60 ya??ndaki kad?n oda temizleyicisi olmak için can at?yor ya da benzer bir i?te çal??mak için

henüz gidip görmedim ama türkiyeyi iyi biliyorum
    medyadan duydu?umuz kadar?yla amerikada sadece kötü ?eyler oluyor

amerikan kültürü ile türk kültürünü k?yaslamak yanl?? ki günümüz ?artlar?nda yava? yava? amerikanca ya?amaya al??m?? görünüyoruz
    arkadas?m sozun bana ise ben turk?yede ya??yorum ben?m bu mesaj? yazmadak? amac?m fevri ç?k?slar yap?p tart??ma yaratmak deg?l turk?yeylede k?yaslama yapmak ?stemed?g?m? soyled?m sen ben?m mesaj?m? anlayarak okumam?ss?n ben boyle seylere sah?t olanlar varsa buyursun yazs?n ded?m mesaj?m? gayet ?l?ml? b?r sek?lde yazd?m ister egr? ?ster dogru otur am aen az?ndan mesaj? yazarken nas?l neler dusunerek yazd?g?m az cok cumlelerden bell? olur lütfen d?yorum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkdas?m sen sadece work and travel k?sm?n? gruyosun, amr?kada okuyan kesme bakt?g?n zmn hal ve durumlar? gayet yer?nde ve ?sler?n?de sev?yorlar... b?r de b?r ulkede herkes sonuna kdr okuyacak d?ye b?r durum yok.. tab?k? ?y? b?r eg?t?m alma olcak ama eg?t?m sadece okul dey?l a?le ?le de endexl?... amer?kadak? a?le duzenler fazla kuvvetl? olamd?g? ?c?n sen?n ded?g?n g?b? baz? sosyal sorunlar ortaya c?kabl?ryor o konuda belk? hakl? olabl?r?s?n...

ama b?r ulkede de herkes okursa alt tabakadak? ?sler? k?m yapcak pek?? eger amer?kda okumaya ve ?y? seyler yapmaya ?mkan?n varsa ztn b?r yerlere gel?yosun , cunk? sana ver?len ve sunulan olanaklar cok fazla, ama Turk?ye de baz? cok zek? kafas? gayet ?y? cal?sanlar olsa b?le onlar ?mkans?zl?klar ve carp?k duzenden dolay? hakketmed?kler? yerlerde olunca ?s?n? sevmeyen b?r ?nsan k?rl?l?g? yas?yoruz.. ne ?s olsa yapar? olay?na donuyor bu...

ve suna da ?nan?royumk? eger amer?kadak? ekenom?k ve teknoloj?k ?mkanlar b?zde olsa b?z gercektende onlar? gecer?z d?ye de dusunuyorum... ama yanl?z brz da planl? ve denetley?c? olmak sart? ?le o yonden zay?f?z...

yan? sonucta her ne kdr amer?kaya emperyal desekse onlar? karalasakta, teknol?j?n?n ve eg?t?m?n en uste oldugu yer oldugunu kabullenmem?z lzm... b? Turk olarak bunu soylemek brz ben? uzsede malesef bu b?r gercek...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tarick06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikan hayali diye bir ?ey olmad???n? bence bu forumdaki herkes çok da iyi biliyor. ?nsan bazen de?i?iklikten hem korkuyor hem de somut biçimde görmek istiyor. Kendi aç?mdan bakt???mda, Amerika'n?n o hollywood filmlerindeki gibi olmad???n? kendime somut biçimde kan?tlamak için gidiyorum ben. Do?usundan bat?s?na güzel Türkiye'mizde o devasa Birle?mi? Devletlerden daha renkli, daha umutlu, birbirinden farkl? daha çok öge bulundu?unu bir kez daha görmek için gidiyorum. Daha önceden "Amerika'n?n medeni ve refah dolu versiyonu' denilen Avrupada da düzen ve paran?n yan?nda umutsuzlu?un ve asosyal ya?am?n, insan ili?kilerindeki k?tl???n,robotla?an ya?amlar?n örneklerini bizzat gördüm. K?sacas? tek amac?m biraz dil prati?i, biraz beraber gidece?im arkada?lar?mla e?lenme iste?i ve en önemlisi kendimi hakl? ç?karma egosudur.
    çok tesekkur eder?m bende sen?nk? g?b? b?r ma?l bekl?yordum arkadaslardan ama olmad?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı dessertsun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkdas?m sen sadece work and travel k?sm?n? gruyosun, amr?kada okuyan kesme bakt?g?n zmn hal ve durumlar? gayet yer?nde ve ?sler?n?de sev?yorlar... b?r de b?r ulkede herkes sonuna kdr okuyacak d?ye b?r durum yok.. tab?k? ?y? b?r eg?t?m alma olcak ama eg?t?m sadece okul dey?l a?le ?le de endexl?... amer?kadak? a?le duzenler fazla kuvvetl? olamd?g? ?c?n sen?n ded?g?n g?b? baz? sosyal sorunlar ortaya c?kabl?ryor o konuda belk? hakl? olabl?r?s?n...

ama b?r ulkede de herkes okursa alt tabakadak? ?sler? k?m yapcak pek?? eger amer?kda okumaya ve ?y? seyler yapmaya ?mkan?n varsa ztn b?r yerlere gel?yosun , cunk? sana ver?len ve sunulan olanaklar cok fazla, ama Turk?ye de baz? cok zek? kafas? gayet ?y? cal?sanlar olsa b?le onlar ?mkans?zl?klar ve carp?k duzenden dolay? hakketmed?kler? yerlerde olunca ?s?n? sevmeyen b?r ?nsan k?rl?l?g? yas?yoruz.. ne ?s olsa yapar? olay?na donuyor bu...

ve suna da ?nan?royumk? eger amer?kadak? ekenom?k ve teknoloj?k ?mkanlar b?zde olsa b?z gercektende onlar? gecer?z d?ye de dusunuyorum... ama yanl?z brz da planl? ve denetley?c? olmak sart? ?le o yonden zay?f?z...

yan? sonucta her ne kdr amer?kaya emperyal desekse onlar? karalasakta, teknol?j?n?n ve eg?t?m?n en uste oldugu yer oldugunu kabullenmem?z lzm... b? Turk olarak bunu soylemek brz ben? uzsede malesef bu b?r gercek...
    sana kat?l?yorum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tarick06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evt cok dogru soylem?s?sn bnm yaz?m?n devam? olabl?r... ded?g?n g?b? amer?ka ztn o hollywood tak? f?lm g?b? dey?l tab?k?... b?r ruyada dey?l... bu tuke?t?c? ve sen? haz?r yasama al?s?t?ran b?r kultur oldugundan dolay? ben amer?kada yasmay? da pek ?stemem ztn... ama yaz?mda ded?g?m g?b? amer?ka ekonom? eg?t?m ve teknol?j? ac?s?ndan gel?sm?s b?r yer oldugu ?c?n, amer?kan?n bu g?b? gzl yonler?n? alarak, work and travel ? tamamalamak lzm... tab?k? bunu yan?nda brz da eglencey? unutmmak lzm

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı dessertsun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evt cok dogru soylem?s?sn bnm yaz?m?n devam? olabl?r... ded?g?n g?b? amer?ka ztn o hollywood tak? f?lm g?b? dey?l tab?k?... b?r ruyada dey?l... bu tuke?t?c? ve sen? haz?r yasama al?s?t?ran b?r kultur oldugundan dolay? ben amer?kada yasmay? da pek ?stemem ztn... ama yaz?mda ded?g?m g?b? amer?ka ekonom? eg?t?m ve teknol?j? ac?s?ndan gel?sm?s b?r yer oldugu ?c?n, amer?kan?n bu g?b? gzl yonler?n? alarak, work and travel ? tamamalamak lzm... tab?k? bunu yan?nda brz da eglencey? unutmmak lzm
    yani evet burda denilenlerin hepsi kendi içinde do?ru ve zaten her ?ey ayn? yere ç?k?yor.Günümüzde insanlar bilgisayar telefon internet diye ölse de, onlars?z ya?ayamayaca??n? dü?ünse de, hatta belki kimileri work and travel a s?rf al??veri? yapmak, biraz ortam yapmak için gitse de dünyada kalabal?ktan gürültüden, teknolojiden, kimyasallardan kaçmaya çal??an milyonlarca insan var ki bunlar?n bir ço?u da kendi içinde çeli?en biz Türk halk?y?z.Özümüz olan toprakla, bize empoze edilmi? tüketici ya?am?n aras?nda kalm??, kendimizi kand?r?p duruyoruz.Yanl?? anla??lmas?n söylediklerim gitmeyelim almayal?m demiyorum.Sonuçta ben bile ne kadar bunlar? söylesem, do?al ve sade bir ya?am özlemi duysam da afedersiniz ama boka bir kere batm?? bulunuyoruz. Elbette bu yüzden daha önce de bahsetti?im gibi gidip al??veri? yapmak, e?lenmek, konu?mak istiyorum. Tek iste?im hayranl?k duygular?yla oraya gitmemesidir insanlar?n. Biraz bilinçli ve ne yapt???n?n, nerede bulundu?unun bilincinde Seyehatini tamamlamas?d?r
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı turka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadas?m sozun bana ise ben turk?yede ya??yorum ben?m bu mesaj? yazmadak? amac?m fevri ç?k?slar yap?p tart??ma yaratmak deg?l turk?yeylede k?yaslama yapmak ?stemed?g?m? soyled?m sen ben?m mesaj?m? anlayarak okumam?ss?n ben boyle seylere sah?t olanlar varsa buyursun yazs?n ded?m mesaj?m? gayet ?l?ml? b?r sek?lde yazd?m ister egr? ?ster dogru otur am aen az?ndan mesaj? yazarken nas?l neler dusunerek yazd?g?m az cok cumlelerden bell? olur lütfen d?yorum

sana kötü bir?ey yap?yorsun demedim
    ne demek istedi?ini de anlad?m ama verdi?in örnekleri ele?tirdim sadece
    fikirlerimizin ortak oldu?u noktay? da vurgulamak istedim (k?yaslama)
    dinime küfreden müslüman olsa sözü a??r kaçar m? bilmiyorum ama bir bak?ma onu söylemek istedim. sürçü lisan ettiysek affola

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

beyler daha henüz gitmedim ama bence bu heriflerin hepsi embesil avrupal?lar öyle de?il ama amerikal?lar?n yüzde 90 embesildir bence. bana dünyay? amerika zannediyolar gibi geliyor. kendi içinde kapal? bir toplum. esprileri espri de?il dünyay? alg?lamaya çal??m?yolar varsa yoksa hey adam?m senin sorunun ?u filan bunlar?n en ak?ll?lar? bile bana çok s?? geliyor. nerde bir türk ottoman kültürü yunan kültürü ingiliz kültürü vs vs vs

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Geriye kalan %10 'u ile 1 numara olmu?lar i?te. Daha ne olsun?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

türkiyede o yüzde 10 luk k?s?mda yok milli gelirimizin yüzde 30 unu yüzde 6 l?k kaymak tabaka yiyor bizde burda tart???yoruz abd ile türkiyeyi k?yasl?yoruz hesapta bulgura çorbayla kand?r?lanlar?n ülkesinde ya??yoruz önce kendi ülkemize bakal?m bence .....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)