Konu ayhn tarafından (22-04-2009 Saat 03:46 PM ) değiştirilmiştir.
662 liraya ankarada yurtta kalmak sartiyla cok cok iyi yasanir. konaklama kosullarina bir sey demicem cunku heryerde degismektedir. Ancak bu paradan konaklama ulasim ve interneti dustugumuzde bu arkadasa 500 tl para kaliyor. ben diyorum ki ulasim konaklama ve internet parasini dusun bana 500 lira verin ben iddaa ediyorum ankarada cok cok iyi bir ogrenci yasami surdururum... yani bu arkadas ulkenin sansli ogrencilerinden sadece parasini kullanmasini bilmiyormus. kac tane arkadasim var ulasim konaklama disinda internet de yok 200 - 250 civarinda parayla yasiyor ankarada....
ben 5 yillik universite hayatimda en parali oldugum hatta arabam oldugu zamanlarda bile ayda 662 lira harcamadim. bu yazi cydd ye istinaden yazilmis yanli bir yazidir. zaten @birisi olayin sacmaligini tum acikligiyla yazmis. sanki ogrenciler zor durumda ve cydd onlarin imdadina yetisiyormus gibi gibi bir mana verilmeye calisilmis. ankarada nerdeyse 500.000 universite ogrencisi var 321 kisiye burs veriyomus cydd. devede tirnak bile denmeyecek bir oran yani. bosuna cabalamasinlar ne mal olduklari hangi kriterler gore burs verdikleri ortaya cikti.
not: yazinin alinti oldugunu biliyorum. yaziyi buraya koyan arkadas yanlis anlamadin yazmis gibi konusmuyorum..
zubeyr yanlis konusuyorsun. cydd yi oven bir yazi olabilir seninki de karalayan bir yazzi oldu. isterse 1 ogrenciye burs versinler bu onlara minnettar olmamiz icin bir nedendir. burs karsiliginda bir sey yaptirmadiklari surece bu boyle. ha boyle bir dusuncen varsa belgelriyle konusursun. adamlar devlet eliyle halkin parasiyla burs vermiyorlar unutma bagislarla toplanan paralarla burs veriyorlar ankaradaki 300000 ogrenciye burs vermesi gereken makam hukumettir. son olarak da ne mal olduklari belli oldu dedigin dernegin gozaltina alinan kisileri serbest birakildi biraz haberleri takip etsen baya iyi olur sanirim yanlis yonlendirme olmaz...
erdal yine iyiymis,is yapmadigim aylarda ben 300 lirayla idare ediyorum bunun 150 lirasida kira![]()
valla soyle bir hesap yaptim zorunlu masraflari dustugumuzde geriye 350 lira kaliyor.ayda iki tiyatro 4 sinema bileti(gnctrkcll ile ) 4 tl dir bu da aayda 24 tl eder. yani geriye 325 tl kaliyor. haftada bir gunduz bir de gece ciksa haftada 30 tl gitse buna ayda 120 eder geriye kalir 205 tl. kitap alimi icin diger arkadaslarin dedigi gibi kutuphaneler kullanilir ve para harcanmaz. ama defter ve kalem veya fotokopi parasini ayda 5 tl desek kalir 200 tl. ayda kiyafet ve ayakkabiya 50 tl versek kalir 150 tl. 50 tl de canimiz cikolata dondurma ne bilim ne olursa cekti aldik. kaldi 100 lira bunu da biriktirse senede 1200 tl karda bu arkadas. yani bu arkadas calisan bir cok kisiden daha zengin yil sonunda 1200 lira kari var![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
faruk anlamamissin benim dedigimi. arkadas 500000 ogrenciden birkac yuz kisiye burs veriliyor diye bir dernegi sucladi ben de dedim ki bu bursu vermiyor diye birini suclayacaksak bu hukumet olmalidir...
bu arada Mr. Baykal faruk ben de sana guluyorum bak o da burda![]()
![]()
faruk nereye cektin konuyu ya. benim zaten zubeyr e karsi bi sey solememin nedeni siyaseti karistirmasiydi buraya. yani birisi nin bu konuyu acarken siyasi en ufak bir seyi dusundugunu sanmiyorum.
ஐ~√V^ $ahs!y€T ^√V'^~ஐ
Diejenigen, die Empfehlung Empfehlung lebensfähigen
Konu watken tarafından (22-04-2009 Saat 08:42 PM ) değiştirilmiştir.
Ozgursum den Watken e sevgilerle![]()
Ev Kirasi: 0(ailemle yasiyorum)
Disarida Yemek:150
Internet:Ablam sagolsun oduyor
Ulasim:100
Sinema:8
Tiyatro:8
Giyim -Ayakkabi:50
bunun disinda arada arkadaslarla disari cikmak icmek gibi aktiviteleri saymadim. cunku belirli fiyati yok o ayki ruh halimize gore degisiyor bu... yukarida gordugun masraflari babam bank karsilarken internet ve benim ekstra cep harcligimi ablam bank ustlenmektedir.Ama bana para yetmemektedir. Bu ulkede ac ve sefil ogrenci hayati yasamaktan biktim![]()
![]()
toplami yazmayi unutmusum. toplamda kesin 316 civari parea harcamaktayim ki ekstra harcamalari sagolsun gecen yaz kazandigim paralarin devamiyla sagliyorum.burdan wata soyle gecis yaptim allah herkese guzel kazancli wat nasip etsin gelecek sene ki ogrencilik hayatini kolaylastiracak kazanclari Turkiye ye getirmek nasip etsin
ஐ~√V^ $ahs!y€T ^√V'^~ஐ
Diejenigen, die Empfehlung Empfehlung lebensfähigen
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks