Work and Travel
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Laptop'a Raký Döküldü

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Unhappy Laptop'a Raký Döküldü

Selam arkadaþlar,

Uzun bir aradan sonra evde raký içeyim dedim..Demez olaydým..Tam toparlanýrken elim raký bardaðýna çarptý ve yaklaþýk yarým bardak raký laptopun klavyesine döküldü..

Ýlk baþta tuþlarýn büyük kýsmý ve touch-pad mouse çalýþmadý..Hemen bezle sildim biraz da saç kurutma makinasý tuttum ve çalýþtýrmayý baþardým..

Þu anda sorunsuzca çalýþýyor alet..Sizce olayý tatlý bir aný olarak maziye mi gömmeliyim yoksa çalýþtýðý halde servisle falan görüþmeli miyim?

Ne olur yardým edin bu garibe

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

baðýmlýlýk yapar virüs fln girdiginde 1 kadeh daha dök iþlemcisi güzel olur

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ýçki tüm kötülüklerin anasýdýr.

Çalýþtýrman en büyük hata. Laptop gibi kompleks elektronik devreler ýslandýðýnda ilk iþ elektrik baðlantýsýný kesmek. Sonrasýnda bu iþlerden biraz anlýyorsanýz içini açýp fiziksel olarak kurulamak ve oda sýcaklýðýnda tüm sývýnýn buharlaþmasýný beklemek gerekir. Rakýnýn içeriðini bilmediðim için ileride korozyon etkisi yaratýp yaratmayacaðýný bilmiyorum ama bir teknik servisle görüþseniz iyi olur.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

alkolün etkisiyle yazdýklarýna bilgisayarda yazýlanlara dikkat et bence..pc nin markasý neydi...dokunmasýn sonra ..

þaka bir yana..

servise götürdün mü buyuk ihtimalle, senin hatan olduðu için, bakým vb. parasýný senden alacaklar diye dusunuyrm herhangi bir durumda...garanti kapsamý dýsýnda bir olay çünkü...

fakat suan sorunsuz calýsýyorsa ucuz atlatmýssýn bence...herhangi bir kýsa devre vb. sorun olsa sistem zaten çökerdi...fakat gelecekte korozyon vb. sorunlar olmasýda muhtemel tabi...
    bir arkadasýmýn basýna gelmiþti, oda su dokmustu, sonra cazur cuzur sesler geldi dedi...servise götürmüþ....tüm klavye takýmýný deðiþtirmiþler...bilgisayarýn parasýnýn 1/4 ü kadar masrafý olmustu....
    Konu aalpinistt tarafýndan (25-04-2009 Saat 01:16 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýçki tüm kötülüklerin anasýdýr.

Çalýþtýrman en büyük hata. Laptop gibi kompleks elektronik devreler ýslandýðýnda ilk iþ elektrik baðlantýsýný kesmek. Sonrasýnda bu iþlerden biraz anlýyorsanýz içini açýp fiziksel olarak kurulamak ve oda sýcaklýðýnda tüm sývýnýn buharlaþmasýný beklemek gerekir. Rakýnýn içeriðini bilmediðim için ileride korozyon etkisi yaratýp yaratmayacaðýný bilmiyorum ama bir teknik servisle görüþseniz iyi olur.
    Ya alkol olduðu için biraz rahatým aslýnda..Uçar gider diyorum..Ama hala tereddütlerim var..

Forumlara falan baktým..Kimisi daha önce yaþamýþ ve benim gibi kurutunca sorun olmamýþ bir daha..Kimisi de oksitlenme riskine karþý servise vermiþ..

Ama gördüðüm en ucuz fiyat da 150$ dý..Þimdi durduk yere 150$ vermek istemiyorum ki veremem de zaten.. 250 lira yapýyor..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

sana dedik icme diye alti ustu vizen gec geliyor ama bildigim bir sey var kortanzz in dedigi gibi alkol bagimlilik yapar aman dikkat

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Þimdi farkettim,þarjý çok çabuk azaldý..

%100 doluydu..Þarjdan çekeli 1 saat anca oldu hemen %22 oldu þarjý..Þarja taktým bakalým ne olacak..

Bu arada gördüðüm en güzel espiri þuydu bu konuyla ilgili..

þimdi efelenir ve þöyle der getirin lan o gta4 ü

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bence hiç kasma direk kapa pili çýkar ve servise götür

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

benim laptopa da su dökülmüþtü ve pili arýzlanmýþtý sadece fiþteyken çalýþýordu 1 ay masaüstü olarak kullanmak zorunda kaldým

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Yerinde olsam bir kutu philips baský devre temizleyici alýp laptopu daðýtýrým. Bir güzel temizleyip geri toparlarým.

Keþke benimkine de bir þey dökülsede uðraþsam. Þimdi anlatýnca caným çekti

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Az önce bir sorun fark ettim..Þarj aleti takýlýyken pil göstergesi "%21 dolu,dolmuyor" diyordu..Hemen kapatýp pili söktüm ve geri taktým,þimdi o da sorunsuzca çalýþýyor..

Bakalým baþka sorun çýkacak mý

Bu arada faruk,

Mazoþist misin

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Benimkine de ayný bu þekilde geçen sene nescafe dökülmüþtü.. Klavye takýmýný deðiþtirmek zorunda kaldým.. Seninkide raký abi bee.. Kafayý bulduysa PC iþin zor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benimkine de ayný bu þekilde geçen sene nescafe dökülmüþtü.. Klavye takýmýný deðiþtirmek zorunda kaldým.. Seninkide raký abi bee.. Kafayý bulduysa PC iþin zor
    Çaktýrma Fiorex, pc yi alýþtýrýyorum..Caným sýkýldýðýnda karþýlýklý içelim diye

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yerinde olsam bir kutu philips baský devre temizleyici alýp laptopu daðýtýrým. Bir güzel temizleyip geri toparlarým.

Keþke benimkine de bir þey dökülsede uðraþsam. Þimdi anlatýnca caným çekti

abi sana bi tecrübemi anlatayým, ölüdeniz , kelebekler vadisinden geliyorduk, , bi iskele olmadýðý için normal plaja yaklaþan tekneden atlamak zorundaydýk, bu sýrada arkadaþýn cep telefonu ve mp3 playerýný cantalarý atan görevli suya düþürdü,biz adama kýzdýk fln ondan sonra normal suyla yýkayýn dedi adam piþkin piþkin, çok kýzdýk , telefon çalýþmýodu, mp3 de aynýydý, tam çöpe atacaktýk ki adamýn sölediði aklýmýza geldi, hemen parçalayýp yýkadýk bi güzel, sonra býraktýk kurudu güneþte ve mutlu son, ikiside gayet iyi çalýþtý ve arkadaþ ikisinide hala kullanýooo, tabi raký ayrý , onu bilemiyceem, benimkisi tuzlu su içindi
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Faruk cok guzel anlatmis durumu . 100% alkol olsa ucma ihtimali var fakat sulu raki oldugu icin alkol orani %10 'a kadar duser duble rakida . Bencede teknik servise goturmen makul goruneni ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben de sahile giderken kýz arkadaþýmýn çantasýna atayým dedim telefonu güneþ kremi çantanýn içinde devrilmiþ ve dökülmüþ
    attýðýmda þapýrt diye bir ses geldi ve telefon olduðu gibi güneþ kremi olmuþtu
    çýkardým parçalarýný güneþte kuruttum hiç yýkamadan hiç sorun olmadý sadece ekranda biraz bulanýklýk vardý
    daha sonra içi su dolu leðene düþünce bulanýklýk gitti
    2 ay sonra da ekran iflas etti

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Faruk cok guzel anlatmis durumu . 100% alkol olsa ucma ihtimali var fakat sulu raki oldugu icin alkol orani %10 'a kadar duser duble rakida . Bencede teknik servise goturmen makul goruneni ...
    Vallaha az önce HP'nin Amerika'daki teknik desteðiyle online chat yaptým..Kadýn ha bire sorun olursa önemli deðil biz yardýmcý oluruz diyip durdu..Ama garanti karþýlamaz diyince de "önemli deðil zaten 398$ tutuyor tamiri" dedi..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

bisey olmaz ya, benim laptop'a cay dokuldu,hic bisey olmadi.
    take it easy man
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bisey olmaz ya, benim laptop'a cay dokuldu,hic bisey olmadi.
    take it easy man
    çay,kahve,raký,güneþ kremi dökülecek leptapýmýz bile yok anasýný satayým
    Bindik bi alamete, gediyoz kýyamete

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

raký ne rakýsýydý abi_?kaçak raký diilse biþe olmaz yaww...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

bende dokmustum alkol laptopun ustune klavyesýnde hala sorun yokta enerjý aletý bozlup duruyor heralde alakasý yoktur ama onunla dokulelý 1 sene oldu neredeyse

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý adros Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende dokmustum alkol laptopun ustune klavyesýnde hala sorun yokta enerjý aletý bozlup duruyor heralde alakasý yoktur ama onunla dokulelý 1 sene oldu neredeyse
    Enerji aleti dediðin pili mi yoksa þarj aleti yani adaptörü mü?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

þarj aleti

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)