arkadaþlar malum burdan giderken yanýmýzda bi miktar para olmasý gerekiyo. ama bunu nakit olarak yanýmýzda taþýmamamk için ne yapabiliriz.
sonuçta yanýmýzda 600-700$ taþýmak pek mantýklý deðil.
western union mý? ya da baþka öneriniz var mý?![]()
arkadaþlar malum burdan giderken yanýmýzda bi miktar para olmasý gerekiyo. ama bunu nakit olarak yanýmýzda taþýmamamk için ne yapabiliriz.
sonuçta yanýmýzda 600-700$ taþýmak pek mantýklý deðil.
western union mý? ya da baþka öneriniz var mý?![]()
hesap açtýr oraya yatýr ya da yanýnda taþý
western uniona sürekli havale parasý verilmez
bence parayý yanýmýzda götürmek en iyisi. zaten 500 - 600 dolar götürsek 2 haftada yeriz o parayý ondan sonrada tekrar kazanmaya baþlarýz. fazla paramýz olursada bir hesap açtýrýp ona koyarýz.
ben tek gidiyorum ve hiç bilmediðim bi yere. yani tanýmadýðým insanlarla kalýcam.
o yüzden istemedim taþýmak, bunun zencisi var bilmemneyi var. :P
ama napalým artýk pek bi alternatif yok.
kimden duyduysam "zenci taksi þöförü dolandýrdý", "zenciler gasp etti" ...vs.
beyazlarýn güvenli olduðunu söylemedim, ama bu gerçekse ben de ona göre hareket ederim. takýntý deðil genelleme.
neyse gereksiz bi tartýþma olmasýn. umarým baþýmýza biþe gelmeden gider geliriz![]()
evet ya yurt dýþýna çýkmýþ insanlar genellikle zencilerin eðitiminden ve yaptýklarýndan bahsediyor.
sevgili polonyalý supervisorumuz bizi amerikaya geldiðimiz ilk gece zenci taksi þoförüne kýzlarý evin önüne býrak ev arkadaþlarý gelir birazdan dediydi de adam ona kýzmýþtý saçmalama kýzlar buraya gelmiþler ilk günleri nasýl býrakiim gecenin 12sinde sokakta diye..bizle bekledi ev arkadaþlarýmýz gelene kadar adam saolsun..böleleri de vargenelleme yapmak yanlýþ olur
umarým bize de böyleleri rasgelir![]()
hesap için çoðu bankalar 1000 dolar zorunluluðu getirmiþdir.
ayrýca 600-700 dolarýn neresi mantýklý deðil???
Emeðini en yüksek paraya sat
Ama ruhunu asla !!!
ben hsbc'den hesap açtýrdým.onu kullancam...
mantýklý mantýklý.biz 2000 doalr taþýdýk hiç biþi olmadý.bi taraflarýnýzdan habriniz olsun orasý istanbul gibi diil kapkaç olsun sokak baþý
iyi bakalým ya.. öyle yapcaz zaten baþka alternatif görünmüyor.
Þöyle bi söz var: Çalýnana kadar en iyi yöntem, nakit taþýmaktýr.
Komisyonu araþtýrmadým ama orada hem þube var hem de alýþveriþlerde banka kartýný kullanabiliyorsunuz...
600$ götürüyorum ama hepsi bozukluk. Bir deste para oldu valla. Þöyle kalýn bir cüzdan lazým![]()
walla arkadaþlar ben hsbc ve iþ bankasý ile görüþtüm.hsbc orada Türkiyedeki hesabýmýzdan para çekince komisyon almadýðýný söyledi.iþ bankasýda iþlem baþýna 7 dolar aldýðýný söyledi.fakat þöyle bi durum var iþ bankasý öðrencilerden yýllýk iþlem ücreti almýyo,hsbc ise öðrenci falan dinlemeyip her ay 3 ytl kesiyo (yýlda 36 ytl).bu yüzden burada biraz ince hesaplar devreye giriyo.hesap açtýrana kadar kaç kere para çekersiniz ona bakmalý.
orada banka hesabý mutlaka açtýrýlýr (kimi bankalar beleþ ipod veriyo).bu yüden Türkiyedeki hesaba sadece hesap açtýrana kadar baðlýyýz.tabi oda sosyal güvenlik numarasýnýn ne kadar çabuk geleceðine baðlý (buradada sizin þansýný devreye giriyo hehe)....
Screw you guys, I'm going home...
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks