Ýstanbul ile ilgili pek bi bilgim yoktu.kadýköyde arkadaþlarýn yanýnda kalýyordum ve istinyeye gitmem lazýmdý.güzergahlarý öðrendim.saat 05.20de evden çýkýp yola koyuldum,vize görüþmem 08.30daydý.önce rýhtýma indim aklýmca vapurla beþiktaþa geçip ordan gidecektim.en erken vapur 06.45de kalkýyordu ve o saatte binersem yetiþmem imkansýz olacaktý.b planýna geçtim kadýköyden metrobüsle zincirlikuyu'ya geçecektim.metrobüse yürüdüm bindim...zincirlikuyu yerine mecidiyeköyde indim.denilene göre binmem gereken otobüs mecidiyeköyden geçmiyordu zincirlikuyuya gitmek için yola koyuldum.yol iz bilmeden yürüdüm.anca çýka çýka gayrettepeye çýkabildim.zaten 4 gün istanbulun altýný üstüne getirmiþtim ve yürümekten ayaðýmýn altý yanýyordu.hangi otobüse bineceðimi bilmiyordum.sadece bekliyordum.geç kalmakta istemiyordum tabi.bi yandan sinirlerim bozulmuþtu bi yandan da work and travel böyle biþe olsa gerek diyordum.hakikaten WAT anýlarým baþlamýþtý.o anda 59A'yý gördüm.üstünde istinye dereiçi yazýyordu.hemen atladým.konsolosluða vardýðýmda saat 07.30du.kontrolden geçip sýraya girdim.
daha sonra 8.30lar içeri alýnmaya baþladý.giþelerin bulunduðu kýsýma geçtim.numaramý kaçýrmamak için bi o tarafa bi bu tarafa bakýyordum.kendime güveniyordum ama 1.ci giþe için iyi þeyler söylenmiyordu.4üncü giþede çok tatlý bir bayan vardý.herkese vize veriyordu.hatta birine isim soruþturmasý gerektiðini söyledi ve daha sonra "hangi ülkeye vize almak istersen iste bu yapýlacaktý.üzgünüm.amerikayla ilgili bir durum deðil.vizenin reddi anlamýna da gelmiyor merak etme" diye telkinde bulunuyordu.
sýra yaklaþmýþtý yaklaþýk 3-4 dakika 4üncü giþe boþ kaldý.benden önceki arkadaþla takip ediyorduk.bir anda benimki yandý.hemen gittim.
V-4üncü giþedeki über-süper tatlý kadýn
B-ben
V-ne okuyorsun
B-inþaat müh.
V-kaçýncý sýnýfsýn
B-birinci sýnýf
V-not ortalaman kaç
B-3.04
V-ooo..çok iyi...(gülüþmeler)
B-teþekkürler
V-baban ne iþ yapýyor?
B-*** üzerine þirketi var.*** satýyor
V-adanada mý?
B-evet
V-amerikada ne iþ yapacaksýn?
B-cleveland indians baseball takýmýnýn sahasýnda karþýlama elemaný olarak çalýþacaðým
V-aaa...çok güzel...baseball seviyormusun?(gülüþmeler)
B-hiçbir fikrim yok ama öðrenmek istiyorum.(gülüþmeler devam)
V-(pasaportumla açýk yeþil kaðýt uzattý)ds 2019 gelince pasaportunla yolla(gibi biþe)
söyledi.
görüþme sýrasýnda hep gülüþtük.zaten çok çok iyi bir kadýndý.hiçbir sorun olmadan bitti gitti...hiç stresse gerek yokmuþ tabi...eðer daha vizeye girmemiþler varsa inþallah size de benim görüþtüðüm bayan düþer.herkese bol þans.

Alýntý

Bookmarks