Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jet Lag'dan korunmak için bunlarý unutmayýn !!!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

Thumbs up Jet Lag'dan korunmak için bunlarý unutmayýn !!!

Arkadaþ lar bizler için önemli gittiðimizde de döndüðümüzde de bizler için sorun olabýlcek býsý deniz aþýrý ülkelere yapýlan uçuþlardan sonra yeni iklim koþullarý ve saat düzenine karþý vücudun uyum sorunu yaþamasý olarak tanýmlanan Jet Lag sýk karþýlaþýlan bir uzun uçuþ sorunu. Örneðin, Türkiye’den gündüz öðlen saatlerinde uçaða binen kiþi yolculuðunun sonunda Amerika’ya indiðinde normalde geceyi yaþamasý gerekirken, yine öðlen saatlerine denk düþüyor. Dolayýsýyla uyumasý gereken bir saatte ayakta olmak zorunda kalýyor. Dr. Süha Alzafer 'jet lag' konusunda þunlarý söylüyor: 'Jet –lag', boylam geçilerek yapýlan uzun menzilli ve kýtalar arasý uçuþlarda, varýlan yerdeki asenkrinizasyona baðlý olarak ortaya çýkan zihinsel ve fiziksel bozukluklardýr. Dünyanýn çevresi 360 boylamla bölümlenmiþtir. Her 2 boylam arasý 4 dakikada, her 15 boylam 1 saatte geçilir. Buna 1 zaman dilimi denir. Dünya çevresinde 24 zaman dilimi vardýr. 5 veya daha fazla sayýda zaman dilimi kaymalarý 'jet-lag' belirtilerini arttýrýr. 'Jet-lag' belirtilerinin devam süresi, geçilen zaman dilimi kadar gündür.'

Jet-Lag'dan korunmak için bunlarý unutmayýn

Varýlan bölgenin yeme, içme ve uyuma saatlerine uymaya çalýþýn. Sosyal aktivitelere katýlarak uyum süresini kýsaltýn.

Proteinden zengin kahvaltý ve karbonhidrattan zengin akþam yemeði yiyin.

Uzak yerlere kritik görevlere gidiyorsanýz 3 – 7 gün öncesinden gidin.

Su kaybýnýzý en aza indirmek için yolculuktan önce, yolculuk sýrasýnda ve sonrasýnda bolca su tüketin.

Proteinden zengin kahvaltý ve karbonhidrattan zengin akþam yemeði yiyin.

Sigara tüketiminizi azaltýn ve gereksiz ilaç almayýn..

Uçakta, sadece kabinde yürüyerek deðil, oturduðunuz koltukta gerilme egzersizleri yaparak kan dolaþýmýnýzýn düzenlenmesine yardýmcý olun.

Batýya yapýlan yolculuklarda, batý saatine adapte olmak için gece erken saatlerde doðal parlak ýþýk almak size yardýmcý olacaktýr.

Doðuya doðru gidiyorsanýz uyumaya çalýþýn. Dönüþünüzü gün ortasýna planlamak size yardýmcý olacaktýr.

Uçakta rahat uyumak için uyku ilacý alýn.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Daha güzel bir yöntem yazayým ben. Uçaða binmeden önce 24 saat uyumuyorsunuz. Avrupa aktarmasýna kadar da sabrediyorsunuz. Uçakta öyle bir uyuyorsunuz ki New York'a vardýðýnýzda hostes sizi uyandýrýp "Son durak" diyor.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Thumbs up

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Daha güzel bir yöntem yazayým ben. Uçaða binmeden önce 24 saat uyumuyorsunuz. Avrupa aktarmasýna kadar da sabrediyorsunuz. Uçakta öyle bir uyuyorsunuz ki New York'a vardýðýnýzda hostes sizi uyandýrýp "Son durak" diyor.
    Bu þekilde bir tavsiyeyi daha önce de duydum. Mantýklý olabilir. Uykusuz uçaða binip, uyuyarak o süreyi geçirme ve uyum saðlama açýsýndan iyi olabilir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peki aktarmasý olanlar ne yapsýn

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

normalce hayata dvm etcen ýndýgýnýz zaman gunduzse uyumayýn gece uyuyun sorun yok

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

bi gidelim onlar kolay

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

gittikte jetlagi kaldý ben söyliyim, 2. öðretimim okuldan eve döndüðüm zaman bile yaþýyorum bu jet lagi arkadaþlarla sabaha kadar oturmaya alþtýðýmýzdan, sabah 8-9 da hatta 10da yatmaya alýþtýktan sonra, eve döndüðünde akþam 12- 1 de uyumak durumu çýkyor ortaya valla hiçte zorlanmýyorum jet lag metlag bize koymaz...

türke biþey olmaz

work and travel
    Konu aek tarafýndan (25-11-2010 Saat 02:43 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    AEK

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý aek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    gittikte jetlagi kaldý ben söyliyim, 2. öðretimim okuldan eve döndüðüm zaman bile yaþýyorum bu jet lagi arkadaþlarla sabaha kadar oturmaya alþtýðýmýzdan, sabah 8-9 da hatta 10da yatmaya alýþtýktan sonra, eve döndüðünde akþam 12- 1 de uyumak durumu çýkyor ortaya valla hiçte zorlanmýyorum jet lag metlag bize koymaz...

türke biþey olmaz

Turke gore deýl bunlar

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý aek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

türke biþey olmaz
    dogru soluyosun ya bi gidelmde jet lagi hallederiz

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Gidiþte çok problem olmuyor ama dönüþte dengeyi kaybediyorsunuz.. Özellikle nonstop uçanlar için...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

benim dusuncem soyle gidislerde zaten oglen cikiyoruz genelde burdan ve aksam saatlerinde konaklama yapacagimiz yere ulasiyoruz ve yorgunluktan dus alip yatiyoruz hemen ertesi sabah kalktigimizda bir sorun olmuyor ama donuste malesef yine oglen veya ogleden sonra cikildigi ve ulkeye sabah veya oglen saatlerinde ulastigimiz icin sorun basliyor. yani gunduz binip gunduz iniyoruz sorun bu gibi. donus bileti alirken buna dikkat etmek lazim eger imkanimiz varsa sabah erken kalkan ucak veya aksam kalkacak ucak bulursak iyi olur...

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Gidiþte çok problem olmuyor ama dönüþte dengeyi kaybediyorsunuz.. Özellikle nonstop uçanlar için...
    ya evime donmus olacam, dengem olsa nolur olmasa nolur ozlem bitiyor varmý ötesi...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

benim gidisim sabah 05.55 varis da aksam 7.. pek etkilenmem sanirim. ama oglen gidecekler icin durum degisir tabi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý nicola_34 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya evime donmus olacam, dengem olsa nolur olmasa nolur ozlem bitiyor varmý ötesi...
    Herkes uyurken, sen ayakta,
    Herkes ayaktayken sen yatakta...

Ne güzel ev deðil mi

Mal gibi dolaþýyordum evin içinde sabahlara kadar çok iyi hatýrlýyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Herkes uyurken, sen ayakta,
    Herkes ayaktayken sen yatakta...

Ne güzel ev deðil mi

Mal gibi dolaþýyordum evin içinde sabahlara kadar çok iyi hatýrlýyorum
    offff berbat oluyor o ya.... sabah ezaniyla uyuyosun kahvalti ettikten birkac saat sonra hava karariyor. gece 900 lu hatlarin reklamlarini 90 li yillarin dizilerini izliyosun tv de aman ins ayarlamaya calisacam bu sene de olmasin...

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim dusuncem soyle gidislerde zaten oglen cikiyoruz genelde burdan ve aksam saatlerinde konaklama yapacagimiz yere ulasiyoruz ve yorgunluktan dus alip yatiyoruz hemen ertesi sabah kalktigimizda bir sorun olmuyor ama donuste malesef yine oglen veya ogleden sonra cikildigi ve ulkeye sabah veya oglen saatlerinde ulastigimiz icin sorun basliyor. yani gunduz binip gunduz iniyoruz sorun bu gibi. donus bileti alirken buna dikkat etmek lazim eger imkanimiz varsa sabah erken kalkan ucak veya aksam kalkacak ucak bulursak iyi olur...
    o zman donuste 21:30 ucagý var onu secerim sonucta tecrubeye saygý duymak lazým...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yani soyle bak aksam binip gunduz geliyo musun veya gunduz binip aksam geliyo musun onemli olan bu... aksam binip yolculukta uyursun sabah da kalkarsin en fazla biraz ustunde yorgunluk olur o gun aksam cok gec olmadan yatar normale daha cabuk donersin yoksa oteki turlusu kotu valla

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yani soyle bak aksam binip gunduz geliyo musun veya gunduz binip aksam geliyo musun onemli olan bu... aksam binip yolculukta uyursun sabah da kalkarsin en fazla biraz ustunde yorgunluk olur o gun aksam cok gec olmadan yatar normale daha cabuk donersin yoksa oteki turlusu kotu valla
    degerlendirmeye alacam aksam 21:30 biniyosun oglen 15:30 iniyosun idare eder sanýrým olursa bunu secerim bilet alýrken...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

akþam 10da yola çýkýp ertesi gün akþamüstü 6da sivasa ya da konya,antalya,antep,kayseriye deplasmana O 302, Man, Prenses gibi harikulade araçlarlarla 10larca kez gitmiþ olduðumdan dolayý antremanlýyým. en azýndan 2saat avazým çýktýðý kadar baðýrmamýþ olucam. gerçi bolu daðýndaki çorbacýlar orda yoktur ama evden aldýðým sandviçlerle jetlagden kurtulmayý düþünüyorum.
    uçaklar da bizim deplasman otobüsü gibi cigara da kokmaz rahatýz yani

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

normale donebýlmek ýcýn tek umudum bu jet lag.... su an býle saat gece 1.30 dýsarda gunes varmýs gýbý gelýo bana :S

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar bende jetlag etkisi gözükmedi bunlar psikolojik olaylar eger 18 yolculukta hatta aktarmalarla daha çok uzuayan yolculkta hiç uyumazsanýz dogal olarak vücut güçsüz düþer ,oraya gidiince uyursan eger öglen vardýysan 24 saatlik uykkusuzluktan dolayý uyuyorsun kalkýorsun akþam olmuþþ kendini yorum tekrar uyursan sabaha amerikadaki ilk gününe zinde birþekilde karlkarsýn, yeterkii uçakta uyuyun normal biþekilde
    LIVE IS LIFE

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bence alakasi bile yok ben new yorktan gunduz bindim gunduz indim ankarada ve geceye kadar uyumadim gece uyudum normal sekilde o gun sadece ama sonra ne mi oldu 2 hafta belki sabah ezani aksam ezani arasinda uyudum bu tum seneyi etkiledi gece 3 ten evvel uyuyamiyorum artik

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Kivre o senle alakalý biþey ozman jetlag adamýn bir ömrünü etkileyecek biþey deil, sende baþka þeler ters tepmiþ
    LIVE IS LIFE

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

illa ki omrunu etkilemez sorun o degil beni 3te yatmam benim yasam seklim oldu artik. onemli olan o 15 gun nasil berbat halde yasadigin. fiorex de cok guzel tarif etmis valla. ben de benim arkadaslarim da herkes bunu yasadi yasanmamasi icin ucus saatlerine biraz dikkat edilmesi gerekir. en kotu 2-3 gun yasarsin etkisini o da az olur iyi ucus saati yakalrsan...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Haftada 6 gün gece çalýþtým. Kalan 1 günde biraz gece, biraz gündüz uyudum. 8 saat uyumadan gözlerini açamayan ben, 12 saatlik çalýþmaya karþýlýk 5 saat uyuyarak 3 ay yaþadým. Gelmeden önce de ayný taktiði uygulayýp uçuþtan önce 24 saat uyumadým. Manhattan'da son bir gece turu attým. Uçaða binmeden önce McDonalds'da patates kýzartmamý yedim. Apple pie yerken bir ara sýzdým. Kalkýþ sýrasýndaki o muhteþem ivmelenmeyi kaçýrmamak için biraz daha sabrettim. Simpsons filmi baþladý ve 5 dk sonra sýzdým. Rüyamda Homer ve Bart vardý tabiki.
    Uykusuzluða ve zamansýz uyumaya idmanlý olduðum için Jet-Lag falan iþlemedi bünyeye.

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

4gün byunca8-9 saat uyuyup 5. gün 26 saat uyumuþluðum var
    AEK

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý cheguetouch Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    normale donebýlmek ýcýn tek umudum bu jet lag.... su an býle saat gece 1.30 dýsarda gunes varmýs gýbý gelýo bana :S
    seninki de iyiymiþ
    Bindik bi alamete, gediyoz kýyamete

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Jet lag biryandan
    Havasýcaklýðý bir yandan
    Kültür farklýlýðý bir yandan
    Yorgunluk diðer etkenlerde ekstradan....

Herkese kolay gelsin...

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

gidiþ yaklaþtý, konu hortlasýn artýk, çok öenmli bence...
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bunun yüzünden ilk zamanlar uyku problemi yaþarýmda gündüz iþe giderken büyük sorun olur zombi gibi giderim diye korkuyorum açýkçasý..

Onun dýþýnda 10 saatllik otobus yolcuklarýmýn ýlk 1 saatýnden sonra gözünü açmadan uyuyan bir bünye olarak umuyorum ki bu uçaktada ayný olsun..Ama ilk uçaða biniþim olacak son gün hiç uyumasamda heyecandan uçakta uyuyamam dýye atarax falan almayý planlýyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)